Skoraj pri vsaki hiši kdo kaj na črno naredi in ne odvaja davka od tistega kar zasluži in se pospravi v žep...zdej vas pa cerkev moti, kjer se komaj prebijajo skozi te težke čase.
Tri župnike sem pa res spoznal do danes osebno in za nobenga nimam kaj čez za napisat, vsi trije res skromni, tako po obnašanju, kot po načinu življenja. Tiguana R Line ni imel nobeden, eden vem, da ima opuljeno Pando 4x4 in od lanskega leta za župniščem zmontirano toplotno črpalko za ogrevanje (nižji cenovni razred). Ljudje pač radi stereotipno ocenjujejo...en migrant kriminalec - so vsi kriminalci, podobno je potem tudi pri posameznih primerih duhovnikov itn...pač obsojanja vse po vrsti, to je najlažje, ker ni treba vklapljat možganskih celic, ki so na off pri večini folka.
Skromnost se ne pomeni, da nimajo tej omenjeni. Pomeni, da jim krajani niso podarili..
Malo se zresni glede dela na crno. Ce te ze lokalna cerkev preprica da je revna si preberi kaj o vatikanski banki. Pa bos hitro razumel, da so Caymanski otoki amaterji za prodesionalno pralnico denarja - cerkev.
Pa da ne bos uzaljen, kot je Tomo. Vera z institucijo nima popolnoma nikakrsne povezave in mene nihce ne moti. Tudi poslovanje cerkve me ne moti, dokler bi bilo tako kot sam pravis v vecini legalno. Ampak, ker cerkev se ni enega samega racuna izstavila in posluje v veliki vecini z denarjem, upraviceno pisem o tem. Ker jst kot drzavljan, ki cerkve ne podpiram (lahko da sem vseeno veren), nevem zakaj bi gospodarski subjekt- kar cerkev je, ker opravlja pridobitno dejavnost- imela neke privilegije na pram drugim podjetjem, ki tudi opravljajo podobno dejavnost.
Tomo sicer tezko enaci kajenje spinelov na baliju z molitvijo v lokalni cerkvi, ampak ce oboje lajsa duso... je to pac pridobitna dejavnost za katere je prav da se strezejo isti pogoji.