Se kdo vozi z gorskimi kolesi elektriki? Prejšnji teden je šel Cannodale Jekyll od hiše, pa se spogledujem z štromom.
Kateri motor izbrati?
Se kdo vozi z gorskimi kolesi elektriki? Prejšnji teden je šel Cannodale Jekyll od hiše, pa se spogledujem z štromom. Kateri motor izbrati? Slovenija, zgodba o uspehu, |
Prikaži več možnosti
|
Vozim leto in pol, top zadeva. Na bajku sem zaradi veselja vsaj 3x na teden, prej 2x na mesec. Vprasanje je bolj geometrija, kot kateri motor izbrati. Motorja zal ne mores izbirati razen ce izbiras znamko kolesa. Naceloma pa velja, da pri Giantu dobis najvec za svoj denar. Primerljivi modeli po opremi so app 400 do 500 cenejsi, predvsem na racun okvirja, ker so oni glavni izdelovalci okvirjev tudi za vecino drugih in imajo tam prihranke. Ce pa denar ni problem potem pa itak vseeno. Vsekakor prej probat, da vidis a ti pase geometrija, sam sistem, etc.. Baterije so zdaj vecinoma ze 600Wh, kar je vec kot dovolj. Sam imam 500Wh in pridem na Krvavec do plaže z 12% rezerve. Kolo je Giant Trance E+2.... Poraba je odvisna predvsem od tvoje mase,visinske razlike in pa koliko moči ti pomaga. Kolikor sem testiral je najvecji faktor masa kolesarja in visinska razlika, sama moc dodajanja ni tako velik faktor (seveda je treba tudi to upostevat ampak v manjsi meri). Pri spustih masa kolesa ne predstavlja nekega bistvenega problema, morda je kolo celo bolj stabilno. Sami skoki pa so manj vodljivi, napake tezko popravis, ampak za nekaj resnega sem jaz itak prestar ![]() Ne bo ti zal, samo kupi in furaj ![]() Ps: kolikor sem zvedel so marze tam okoli 35 do max 40%, da bos vedel do kod lahko gres... Je paletos bilo kar pomanjkanje bajkov na trgu zaradi korone so vsi navalili... Urejal Plavi, 15.01.2021, 08:47.
Količina pameti na svetu je konstanta. Število ljudi na svetu pa se povečuje. A. E.
|
Prikaži več možnosti
|
|
Prikaži več možnosti
|
Vzami Qulbixa, Q140MD in 15kW https://www.qulbix.c...e-15kw-72v-30ah Urejal Chosha, 15.01.2021, 08:55. |
Prikaži več možnosti
|
Ni dovoljeno.
|
Prikaži več možnosti
|
Hvala za odgovor. Tudi Giant Trance je poleg navega STANCE 1 PROa v ožjem izboru,oba z novo 625W baterijo. Nimam pa dovolj mnenj glede Yamahinega motorja. Prodajalci pač hvalijo vsak svoje. V ožjem izbotu je še Cannondale Moterra 5+,pa sem še najbolj skeptičen gled Shimano motorja. Še Bosch CX motorje grajajo zaradi hrupa,ostalo pa naj bi bilo zelo dobro.Da ne govorim o Specializedovih motorjih,ki veljajo za najtišje,cena je pa taka,da je že izgubila stik z realnostjo. Še največ težav pri pogajanjih mi povzorča "korona", ki naj bi bila (jasno po mnenju prodajalcev) kriva, da je koles premalo in ne želijo kaj dosti slišati o popustil. Slovenija, zgodba o uspehu, |
Prikaži več možnosti
|
|
Prikaži več možnosti
|
Bosch in Shimano sta top, zato tudi daleč najbolj popularna. Specialized je tih samo zato, ker ima jermen namesto zobnikov. Ampak posledično jih precej odleti, ker se jermen strga. Menjava samo jermena pa ne gre, moraš cel motor menjat.
Poglej Cube-a - price/performance je daleč pred vsemi, ampak res daleč. Za slabe 4 jurje dobiš RockShoxovo ZEB vilico, ko ti drugi ponujajo entry level modele.
Pa čip obvezno, brez tega bo ebajk brezveze. Ker po ravnem je 25 bistveno premalo in te vsak na mestnem bajku prehiti. Js sem vozil 3 mesece na 25km/h omejitve, dokler nisem za foro odklenil. Res druga sfera užitka, sploh ni primerjave.
Stroški so po mojih izkušnjah (4 jurje km in eno leto) precej višji kot na klasiki. Na 1-2kkm gre veriga, na vsako tretjo verigo komplet kaseta..Recimo baterija mi je po stalnem skladiščenju na optimalni temperaturi in puščanja na 60% napolnjenosti, po enem letu padla na slabih 90. Tretje leto bi jo že moral menjat recimo, pa to je slabega jurja takoj.
Range je odvisen od višinske in % pomoči. Če boš imel 20% od 350% recimo, boš imel toliko pomoči, kot bi gonil navadnega. Ampak to ni fun. Tako ko dvigneš na 50,100,150% kot so srednji trail in ostali programi, ki niso ECO, ti baterijo hudo nese v hrib. S 500wh na minimalni pomoči (20%) narediš nekje 2km višinske in 50 km razdalje. Na trail že nekje 60-70% tega. Urejal neicheq, 26.01.2021, 10:39. |
Prikaži več možnosti
|
https://www.cube.eu/...s/mountainbike/
to so te mašine? Kr drag šport je tole. a rabljen e-bike se splača kupit? Urejal Kobal trans, 26.01.2021, 10:47. |
Prikaži več možnosti
|
Se pridruzujem cist temu zapisu. Pa gume in bremze tud bolj kuri.
|
Prikaži več možnosti
|
Pr bajkih je firma še najmanj pomembna, ker fabrika danes samo še okvir naredi, pa še tega si vsi delijo med seboj. Felge, gume, prestave, motorji, baterije..in popolnoma vse komponente so outsourcane iz istih firm. Tako da glej sestavo komponent, bolj so high-end, boljši bo bajk.
Cube zdele ful raste, ker ima brutalne komponente za "smešen" denar. Samo kolker vem so vsi ebajki že eno leto komplet razprodani, nevem kako je z dobavami. |
Prikaži več možnosti
|
https://www.cube.eu/...625-blackngrey/
Za tole se tudi sam odločam, kot je že neicheq omenil, verjetno res največ kolesa za tak denar. Overall dober paket za to kar jaz rabim, nisem ravno hardcore downhiller, rad bi imel pa full suspension bike...so tudi cenejše variante, ampak ko primerjaš komponente cube zmaga |
Prikaži več možnosti
|
Bosch elektro motorji za kolesa se, če se ne motim, izdelujejo/razvijajo v Sloveniji.... |
Prikaži več možnosti
|
Podkrižnik iz zg. Savinjske je recimo dal lani/letos na trg ene izmed najboljših motorjev na trgu. Pri isti velikosti kot sta Bosch in Shimano, da njihov 115-120Nm ven. Noro. |
Prikaži več možnosti
|
Sej za njega sem mislil, da dela za Bosch |
Prikaži več možnosti
|
koliko pa pride tak cube?
komponente so dobre... yamaha motorji so top, samo malce glasnejsi imaš pa dve izvedbi in pri cenejsi ne morem optimizirati stopenj, novejši pa rabijo čip za višjo hitrost...:( sam sem samo senzor prestavil na popuste ni za računat skoraj nikjer ker je skoraj vse prodano vnaprej... moči je sicer z vsakim motorjem čez glavo... če misliš kaj tudi skakat s kolesom ne stancea giant kopuvat, že trance ki ga imam je za moje skoke tako tako... |
Prikaži več možnosti
|
Ve kdo, kje se da odklenit blokado na 25 km/h pri Specializedu? |
Prikaži več možnosti
|
Pri Specializedu Turbo Levo, je kolega samo senzor prestavil. Pa mu gre sedaj 50+, sam ne kaže kilometrov in razdalje prav. Na nek način "vrti" števec, ker ko naredi 50km, mu zabeleži samo polovico. |
Prikaži več možnosti
|
Je to komplet njihov produkt, ali samo izdelujejo "gearbox" za Sachs in notri vstavijo motor in elektroniko ki jo "kupijo" nekje drugje?
Mislim da to ne bo držalo, se pa pri nas izdelujejo motorji in elektronika za Specialized. |
Prikaži več možnosti
|
Podkrižnik dela svoje motorje, pa tud kak alu/pvc kompozit... |
Prikaži več možnosti
|