Skoči na vsebino

Zanesljivost G01 X3 (3. generacija, letnik 2018+)

- - - - -

• Prijavi se za objavo odgovora
85 odgovorov v temi
osu6
osu6
  • Uporabnik
  • Sporočil: 1

Da ne izkopljem zelo stare teme s podobnim vprašanjem (https://www.bmwslo.c...ljivost-x3-20d/) začenjam novo.

Specifično me zanima za xDrive20d, ampak nočem teme omejiti samo na ta motor.

Kakšne so vaše izkušnje, kakšna je cena vzdrževanja?

Prikaži več možnosti

Spirit
Spirit

BMW ljubitelj

• Uporabnik
  • Sporočil: 245

Kako to da ni nobenih odgovorov?

Moj bivši: BMW E39 523i - 1996, Calypsorot Metallic

Prikaži več možnosti

miho1
miho1

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 447
  • Avtomobil: Od žene

Js ga imam 2019 letnik. Moj je sicer 30d z 265 konji. Zdaj ga imam priblizno 2 leti, nardil nekih 35 000 km z njim.
Meni ga je pripeljal narociavto, ker sem zelel 30 masino in kar specificno opremo, ker v glavnem so x3 dokaj golici na nasem trgu, ce pa niso, so pa cene bolane za tak avto. Torej moj ima M paket, usnje, el memory pomik sedezev, panorama streho, aktivni tempomat, vse kamere za parkiranje, asistent za parkiranje, luci taboljse, vrata prtljaznika elektricna, pa se kaj sem pozabil najbrz.
Do sedaj nobene tezave avto ima sicer cca 60 000 km, razen vpoklic za egr.
Avto se za moje pojme pelje super, sem imel prej 5 ko isto s 30d masino pa ni neke bistvene razlike saj sta po tezi tam tam. Tudi poraba je vsaj pri meni identicna. Tam od 6.5 na realcije do 8.5 mam js na mojo voznjo.
Redki imajo aktivno podvozje, tudi moj ga nima zato priporocam kolesa 19 col, ker z 20 je trd ko prasica tudi pelje se slabse, zame vsaj no.
Peljal sem prej tudi novo x5, ki je krasen avto, ampak bistveno vecji in predvsem tezji, pelje ss za moje pojme veliko slabse. Z masino 2.0 ga sicer nisem peljal ampak za ta promet oz guzvo je najbrz cist ok, ampak 30 ima svoje prednosti sigurno.
Pod crto: avto je super, tud materiali noter so na nivoju. Aja ne vem ce ma to vsak..moj ima neke modre M zavore in bremza super, kar do sedaj pri bmw nissm bil navajen. Ce te se kaj zanima kr vprasi..
Prikaži več možnosti
    • zaxxon je všeč

Boris-84
Boris-84

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 3 547
  • Avtomobil: VW Passat GTE

Meni je v uc padla ena X3, ko sem sel gledat eno i3 :-D Avto me je (vsaj v stojecem stanju) navdusil, je skladen, ne prevelik ampak vseeno dovolj velik, sedezi so mi vrhunski in kljub temu da so sportni, me nikjer ni tiscalo. Materiali so na nivoju, obcutek prostornosti/zracnosti v kabini velik plus, komot sedim zadaj tudi ko si nastimam voznikov sedez po svoji meri (ne vem zakaj mi je to pomembno, ker se nikoli ne vozim zadaj za sabo :-D ). Prtljaznik je malo na manjsi strani, ampak to lahko tako ali tako kompenziramo s stresnim kovckom, ki ga ze imamo. Pa avto mi se vedno deluje sveze in skladno. 

E, zdaj pa dilema - motorizacija. V postev prideta samo dve varijanti. 3.0d ali pa m40i. Iskreno, ne mislim podirat hitrostnih rekordov, tudi 3.0d je precej zmogljiv in se pomojem z lahkoto igra s karoserijo, vendar...m40i hvalijo povsod, dejansko eden najboljsih - ce ne najboljsi motor civilnih BMW-jev - morda zaradi trenutnih okoliscin priloznost za lastnistvo, ki se bo pojavila samo enkrat v zivljejnu...poraba ni noben faktor, ker se bo delalo max 20k km letno s tem avtom.

Vem, da vecina pravi da v SUV sodi edino diesel, ampak m40i bi vseeno moral biti konkretno potentnejsi v vseh obmocjih vrtljajev. Kaj porecete?

Prikaži več možnosti

airmike
airmike

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 7 915
  • Avtomobil: X3M40i, Swift Sport

Vozil sem novega 30d ki je mild hibrid, nič posebnega se mi ni zdel kar se tiče motorja. Jaz bi m40i gledal na tvojem mestu.
Make cars fun, not fast! Tatsuru Ichishima
Prikaži več možnosti
    • Boris-84 je všeč

m-power81
m-power81

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 459
  • Avtomobil: BMW

Imam x3 G01 m40i ze dve leti. Avto lahko samo pohvalim v vsakem pogledu. Imel sem v lasti in vozil ze marsikaj od zanimivih avtov pa mi je ta x3 trenutno top kombinacija. Diskreten, lahko je pa tut zver po potrebi. To je ubistvu edini novodobni avto da je ze toliko casa pri meni :D
Prikaži več možnosti

airmike
airmike

Začetnik

• Uporabnik

Kaj pa 30i? Ne more bit tak slab glede na to da je skor 200kg lažji od dizla oz. 40i. Sprašujem za sebe ker tud gledam za x3...
Prikaži več možnosti

miho1
miho1

BMW fanatik

• Uporabnik

30i je 4 cilinderc. Ne mores to sploh primerjat. V x3 ga nisem vozil, sem ga pa v 330i xdrive 2020 letnik. Mene ni preprical. Pa ne da ne gre zadost. Ampak ni tiste suverenosti kot pri 6 valjniku.
30i je 4 cilinderc. Ne mores to sploh primerjat. V x3 ga nisem vozil, sem ga pa v 330i xdrive 2020 letnik. Mene ni preprical. Pa ne da ne gre zadost. Ampak ni tiste suverenosti kot pri 6 valjniku.
Prikaži več možnosti

airmike
airmike

Začetnik

• Uporabnik

Ne vem kak ti naj na lep način povem da vem da ma 4 cilindre... Podatke si znam poiskat na netu. Sprašujem za vozniške izkušnje.
Prikaži več možnosti

miho1
miho1

BMW fanatik

• Uporabnik

Verjamem da ves. Jaz sem ti pa napisu da me ni preprical, da ni primerjave, oziroma je dosti slabsi v vseh pogledih od 30d in od 40i. Pac zvok je nadlezen, ko ga spustis v obrate, pa skos mas obcutek, da se matra, ceprav niti ne gre slabo. Jaz ga ne bi hotel imeti. Ampak to je moje mnenje. Najboljs da ga nekje sprobas sam, mogoce bo oa tebi ok.
Prikaži več možnosti

Boris-84
Boris-84

BMW fanatik

• Uporabnik

Kaj pa 30i? Ne more bit tak slab glede na to da je skor 200kg lažji od dizla oz. 40i. Sprašujem za sebe ker tud gledam za x3...

Slab definitivno ni, ne pase pa v X3.

Prikaži več možnosti

Boris-84
Boris-84

BMW fanatik

• Uporabnik

Kaj pa m40d razlicica? Kaksni so to motorji? V primerjavi z 30d?

Prikaži več možnosti

Machete
Machete

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 94
  • Avtomobil: G01 30i, 2022

Slab definitivno ni, ne pase pa v X3.

Meni lepo sede, ker sem se naveličal brundanja dizlov. Bi imel 40i, samo vozim definitivno premajhne relacije s preveč prometa. Že doseg omejitve hitrosti je večinoma dosežek in bi plačal avto, ki ga bi težko dnevno izkoriščal, plus dražja nakupna, zavarovanje ... 30i lse zelo lepo pelje, mu pa manjka malo navora. 

Prikaži več možnosti

airmike
airmike

Začetnik

• Uporabnik

Meni lepo sede, ker sem se naveličal brundanja dizlov. Bi imel 40i, samo vozim definitivno premajhne relacije s preveč prometa. Že doseg omejitve hitrosti je večinoma dosežek in bi plačal avto, ki ga bi težko dnevno izkoriščal, plus dražja nakupna, zavarovanje ... 30i lse zelo lepo pelje, mu pa manjka malo navora.

Jaz mam enak režim vožnje kot ti pa sem vseeno vzel m40i :) ko boš šel v grob se ne boš spomnil na prišparanih par 100€ cestnine :)

Btw v petek ga dobim končno :rofl
Prikaži več možnosti
    • Davidf1, sssimon, zaxxon in 4 ostalim je všeč

Machete
Machete

Začetnik

• Uporabnik

No vsak po svoje. Meni ni  bilo smotrno, ker vseeno malo racionalno trošim in mi 'enkrat se živi' slogan ni preveč blizu.. Seveda pa ni to samo 100 eur letno, že nakup je 10-15k več. 

Prikaži več možnosti

Davidf1
Davidf1

BMW Račna Team

• Uporabnik
  • Sporočil: 30 681
  • Avtomobil: E61 530dA ///M

Lepa je tudi nova X1 in ravno prav velika cca. 4,5 m, enako je lepa tudi X3.

Prikaži več možnosti

Machete
Machete

Začetnik

• Uporabnik

Meni jih preveč skubijo. Vse se odstranjuje. Kabina pa nima več duše in orientacije na užitek udobja oz bolj filinga in pa kvalitetno interakcijo (gumbi). x1 meni itak še od nikoli ne deluje kot real BMW notri. 

Menda so sedaj z idrive8+ še iDrive kolo kastrirali in delas samo še vrtenje, kaj šele osnovne gumbe za klimo. Se mi zdi, da je G01 še zadnji mehikanec proper kabine (še nekaj gumbov, lep dashboard s streho, prijetno te obda vse skupaj, nove notranjosti pa so kot sterilen javni prevoz).

V x3 so še za drobne predmete naredili samo luknjo, še klinčevega zapirala/pokrova so se rešili. En kup LEDic so natlačilo povsod in pa nabili ceneno (ne)vkomponiran panel z dvema ločenima zaslonoma. Jaz se tega dotikanja zaslonov ne morem navadit, pa še falim ponavadi, ker ponavadi ravno zaniha vozilo na cesti takrat ko želiš kaj zadet. Zunaj sta mi x1 in novi x3 pa kar ok.

Prikaži več možnosti

Boris-84
Boris-84

BMW fanatik

• Uporabnik

Jaz mam enak režim vožnje kot ti pa sem vseeno vzel m40i :) ko boš šel v grob se ne boš spomnil na prišparanih par 100€ cestnine :)

Btw v petek ga dobim končno :rofl

Cestitke! Obvezno porocaj o vtisih in obcutkih, enkrat bi si omislil bodisi m40i bodisi m40d. :)

Prikaži več možnosti

fury
fury

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 904

Zakaj ne raje X3M?
Prikaži več možnosti

Boris-84
Boris-84

BMW fanatik

• Uporabnik

Kje ga pa dobis za 50k EUR? :)

Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2023. Vse pravice pridržane.