Skoči na vsebino

 

E65 Težave z ozvočenjem

- - - - -

 • Prijavi se za objavo odgovora
1 odgovori na temo
t45ra
t45ra
 • Uporabnik
 • Sporočil: 62

#1

Zivjo,

 

Na svoji e65 2003l 703d (logic 7) imam težavo z ozvočenjem, in sicer, že ob odklepu avtomobila na daljinec, začnejo zvočniki bobnet in šumet - glasno... Tudi med vožnjo šumijo, najbolj glasn pa je na sovoznikovi strani v vratih zvočnik, probaval sem s štimanjem vseh možnih nastavitv nič ni pomagalo... Vozilo je zdej nevozno zaradi glavobola :blabla.. Ko avto ugasnem šumi in bobni še vedno, vse dokler ne vržem ključa ven iz reže, takrat naslednjih 10 sekund se še sliši nelagodno šumenje potem pa ugasne... Je kdo imel podobno težavo? Kot sem omenil avto ima logic 7.. Hvala vsem za odgovore.Urejal t45ra, 25.02.2021, 14:01.

Prikaži več možnosti


dragan klep
dragan klep

  BMW fanatik

 • Uporabnik
 • Sporočil: 3 693
 • Lokacija: Planet Earth
 • Avtomobil: E39 528iA, E65 745iA

#2

Pozdravljen, odklopi ask enoto (radio, oz. cd player v sredini armaturke), naredi bypass z optičnim vmesnikom in probaj. Logic 7 enota ni vezana na prednje zvočnike v vratih, pač pa na zadnje zvočnike v polici, center in nizkotonce pod sedeži. Na zvočnike spredaj se povezuje tud telefonija in navigacija. Lahko pa za probo nardiš sledeče, odpri predal za rokavice, spusti dol pokrovček za varovalke, not boš našel en črn optični vmesnik, tega odklopiš z prvim kontaktom v klučavnici in naredil boš kompleten hard reset vseh naprav vezanih na optiko. V kolikor to ne bo pomagalo, pa se spravi na ostale enote.

 

V kolikor tega nisi vešč, ti lahko naredim jaz. Poznam system E65 dokaj dobro in večino težav z napravami, ki so na optiki.

 

Moj sistem iskanja krivca v tem primeru bi bil takšen, najprej resetiram vse na optiki. Potem grem prvo na logic7, če ta ni, grem  na telefonijo, navi, radio...... Krivec se ziher najde.  Glede na vse, je na koncu lahko defekten ojačevalec v ASK enoti. Kr radi grejo v stik in potem vse piska in poka in še kaj...

 

lp

 

D.Urejal dragan klep, 10.03.2021, 18:10.

Prikaži več možnosti
  • zaxxon je všeč
-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2018. Vse pravice pridržane.