Mislim, da sta malce zgrešila kaj sem želel povedati. Nabavne vrednosti niso pomembne. Zaradi primerjave in zabave je pomembno, da so vozila med sabo konkurenčna, ne pa da prihajajo iz različnih planetov, kar omogoča le kriterij nabavne cene.
Najmanj razlik, bi bilo, da se naredi "budget cup" varianto. Kupi se npr. 5 enakih vozil. Ker vem da je to utopija, sem predlagal avtomobile postaviti v primerljive razrede in dodatno varovalk - tehnično izpravnost zaradi varnosti vseh udeležencev (za drobiž se na žalost hitro najdejo kripe vprašljive varnosti).
LP Tristan01
Samo pazi, da ima zimske gume homologiranih dimenzij in zadosti profila
Mnenja sem, da se preveč komplicira... ideja na prvi pogled je super (imaš ali nabaviš jajček za 150 eur in ga tiščiš po racelandu, pa kar rata, rata), a potem so tu omejitve, razredi... čemu?
Enostavno naj ostane... in bo tudi zabavno... in ja... vsak, ki bo šel na stezo, bo tiščal do kraja in se zraven smejal, do onemoglosti. Nobenega ne briga končni rezultat... ne na takih fun zadevah.
Ne komplicirat. Že tako je malo kandidatov, da jim pa potem še naložiš omejitve in predpise... na koncu vsakega mine.
Če se omeji budget in moč avtov, je že dovolj, po mojem.
Fanta, kaj se vama zdi tu toliko kompliciranja?
Ravno point je, da se poenostavi:
1. Avto mora bit stock
2. Avto mora bit registriran = tehnično izpraven
3. Avto mora imeti homologirane zimske gume z zadosti profila (3mm) = da se lahko pelješ na dirkališče in nazaj brez menjav
4. Avto mora imet (predlog C) atmosferski motor z razmerjem max. 90KM/tono - ta zahteva pokrije ravno to, da ne rabiš razredov in podatek se enostavno preveri v prometni
90KM/tono ti pa pokrije ravno dosti avtov, da lahk prideš npr. e36 compactom 102KM, z golfom 4 1.4 16v ali pa cliotom 1.2 16v ali pa 1.0 UP! s 75KM. Ki so po moje kar primerljivi na teh kratkih progah
Po drugi strani ti pa avtomatsko bolj hitre izloči (npr. clio 2 1.4 16v...). Posledično imaš bolj primerljive rezultate in bolj varno zadevo (nižje hitrosti).
Ta neljuba pravila so ravno zaradi varnosti in poenostavitve...
Budgeta sploh ne bi omejeval, ker so itak novejši avtomobili težji že v osnovi in ne vidim, kaj bi bil doprinos pri omejevanju budgeta?
(Zaradi mene, če pride nekdo z novim twingom 1.2 ali cliotom 1.0, mi je čisto vseeno - samo da je atmosferc )