Objavil
22.06.2022, 15:34
Tocno tako kot je povedal the_one. Gledajo se vsi stroski skupaj, dolgorocno. In pa solarna ze dolgo ni vec, 15, 20, ce ne govorimo o strehi štale, ze v slo dobis en panel za 180, torej za naso streho je to 3600 plus montaza.
Lej, nikogar ne posiljujem, bog ne daj, če smo že pri tem, ne verjamem ne v antropogeno globalno segrevanje, ne v zelene igračke. Dol mi maha z okoljskega vidika, oziroma me precej skrbi mikroplastika, težke kovine, precej zihr sem, da proizvodnja električnega avta še bolj osvinja zemljo, ampak ne s co2, s strupi..
ampak. Razumem pa položnice in ekonomsko računico. Z nakupom novega avta za 62k bom jaz v plusu taprvi dan po nakupu (s subvencijo vsteto doplacam 13.5k za menjavo 5 let starega avta z novim), potem pa pri ceni dizla od 1.8 naprej in 35kkm/leto naprej delam plus (pri 45kkm in dizlu 1.9 sem MOCNO v plusu). Šparam. Ceneje me pride na mesečni in letni ravni. Če pa filam še na svojo streho in imam še porabo hiše cenejšo in neodvisno od izpadov, toliko bolje.
Kar se pa tiče tega kako ljudje nimajo. Ja, ogromno ljudi res ne. Pa vendar mam v passatu l.2017 pogosto občutek, da sem klošar, toliko wagnov povsod, obenem imamo slovenci samo na banki milijarde, baje za eu razmere noro veliko depozitov. In naloga tega dela srednejga sloja, ki je še ostala, in seveda višjih, je, da investiramo prvi v te igračke, zato da bo za ostale ekonomija obsega naredila svoje in bodo cenejše, boljše