Skoči na vsebino

BMW i4

* * * * - 1 glasov

• Prijavi se za objavo odgovora
487 odgovorov v temi
BMW4everafter
BMW4everafter

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 17 380
  • Avtomobil: B58 MPPSK

Aktivni tempomat ne zavira v ovinkih. Pi*da to je še E60 od leta 2003 imela...

Lahko razložiš več?

1964 Ford mustang 289 V8, F36 440i MPPSK 

Prikaži več možnosti

Plavi
Plavi

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 7 546
  • Avtomobil: F10

Kako če šele spomladi pride v Slovenijo? 

Ne vm :) prej se je dalo prijaviti prek spleta, javim ko me / če me pokličejo. Pisalo je v dveh dne pričakujte klic.

Količina pameti na svetu je konstanta. Število ljudi na svetu pa se povečuje. A. E.
Prikaži več možnosti

tinydiamond
tinydiamond
  • Uporabnik
  • Sporočil: 5 478

Pa ne mors primerjat i4 z etronom...

S čim pa?  Z ZOE? 

Iskreno BMW-jevi i modeli niso presežek pri oblikovanju, niti mokre sanje. Mladina , ki sedaj prihaja zagotovo ne bo imel med ev-ji v prvem planu BMW-ja, kateri ima mimogrede , ko je govora o standard verziji max. hitrost 190 km/H.. 

Najšibkejša tesla gre 209 km/H. 

Prikaži več možnosti

Jerch_
Jerch_

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 15 089
  • Avtomobil: DKW

Evo eno primerjavo v teh razredih, pa oceni kak bogo izgleda BMW:

Osnovni Audi S4 TDI (ni več S4 bencinarja) pri nas za cca 67.000€

attachicon.gifS4 osnovna.jpg

Tukaj sem pa vzel osnovno M340d, ker je približno enako konjev, za 68.000€

attachicon.gifM340d osnovni.jpg

Tista pečica od klime še posebej poudari moderen videz nove S4  :laugh  Pa analogni števci so tudi premium za S4  :-D

Nisem pa zasledil če pri S4 za 68000€ dobiš tudi zadnja el. nastavljiva stekla?

Sem se vozil s Q8 od sodelavca. Dober avto ni kaj, samo ko pa prideš do asistenčnih sistemov se totalno razočaraš. 

Avto dejansko na polno zavira, če želiš zapustiti rondo, ko se nekdo vključuje noter pri enakem dovozu, ker misli da se boš zaletel v njega  :napaka

Seveda gre to izklopiti, samo pri vsakem zagonu motorja... 

Aktivni tempomat ne zavira v ovinkih. Pi*da to je še E60 od leta 2003 imela...

Kaj se tiče te tehnologije, je še BMW leta pred Audijem. Na vem kako ima Mercedes te zadeve porihtane?

Pri Audiju se mi zdi da za doplačila dobivaš samo šminko. Na animacije luči dajo dosti, to pa je tudo to...

S4 oz A4 B9 je na tem svetu od poladi 2015, pomeni 6.5 let in temu primeren je tudi dizajn. Ergonomija in preglednost (meni navi) je se vedno dalec pred BMW, dizajn je zastarel, ceprav s karbon letvicami, alkantaro na vratih in nappa usnjem mi je tudi izgled ok ;)

Glede tempomata in asistenc pa.. lahko pokomentiram, ker imam cisto vso opremo s tega podrocja - Audi presense obculjivost lahko nastavis. Kot drugo pa avto, ce imas to za posamezno drzavo doplacano (jst za SLO zal nimam), preko navi sam predvideva klance, ovinke in na kroznem ve kam bos zavil, ce imas navi vklopljeno. Se celo tako zelo predvideva, da ce na AC zatknem nekaj za volan (da ne tezi) in je treba iti po navi na izvoz - zacne spuscati gas in zeli, da das zmigavec, da lahko zavije ;)  zajebava v mestu, ko gres mimo kaksnega kolesarja, zajebava tudi ko vozis pun gas cikcak po guzvi po vecpasovnici ampak v osnovi dokler tiscis gas oz se ga vsaj rahlo dotikas, nikoli ne zabremza kar..

Prikaži več možnosti

Plavi
Plavi

BMW fanatik

• Uporabnik

Evo danes dobil ponudbo namesto termina za testno vožnjo, kr neki zavajanje s strani Wallisa. Če reklamiraš testno vožnjo potem ponudi testno vožnjo in potem prodajaj.... kr neki,... dobavni rok pa druga polovica leta 2022 , pa še to ne morejo zagotoviti. Torej plačaš 68k€ in ne veš kdaj boš dobil avto, v najboljšem primeru po enem letu ali pa nikoli..... :)

Urejal Plavi, 26.10.2021, 12:58.

Količina pameti na svetu je konstanta. Število ljudi na svetu pa se povečuje. A. E.
Prikaži več možnosti

Jerch_
Jerch_

BMW fanatik

• Uporabnik

Evo danes dobil ponudbo namesto termina za testno vožnjo, kr neki zavajanje s strani Wallisa. Če reklamiraš testno vožnjo potem ponudi testno vožnjo in potem prodajaj.... kr neki,... dobavni rok pa druga polovica leta 2022 , pa še to ne morejo zagotoviti. Torej plačaš 68k€ in ne veš kdaj boš dobil avto, v najboljšem primeru po enem letu ali pa nikoli..... :)

ni cudno, da Tesle 3 prodajo vec kot golfov, ce je taka cena za i4 :)

Prikaži več možnosti

fury
fury

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 100

Izbris

Urejal fury, 26.10.2021, 14:16.

Prikaži več možnosti

Plavi
Plavi

BMW fanatik

• Uporabnik

ni cudno, da Tesle 3 prodajo vec kot golfov, ce je taka cena za i4 :)

Sej cena je tam tam, malenkost je Tesla cenejša. Verjamem pa, da se BMW pelje bolje in počutje noter je sigurno bolj ergonomsko. 

Ta cena je za i4 M50 ;) tesla je pa 60k€ s primerljivimi podatki...

Prikaži več možnosti

Jerch_
Jerch_

BMW fanatik

• Uporabnik

Sej cena je tam tam, malenkost je Tesla cenejša. Verjamem pa, da se BMW pelje bolje in počutje noter je sigurno bolj ergonomsko. 

Ta cena je za i4 M50 ;) tesla je pa 60k€ s primerljivimi podatki...

Nevem kako je v SLO. v CH je tesla 3 long range, nova s 498 konji (dual motor AWD) z vso dodatno opremo - enhanced autopilot iz zaloge 45500eur, po narocilu je dobava v 3-4ih mesecih in tega se drzijo. ima 1kwH vecjo baterijo in 40 konjev manj pa slampasto izdelavo, ki naj bi se v Berlinu - ko zacnejo - konkretno izboljasala.. bili zivjeli pa vidjeli ;)

https://www.comparis...s/show/27822716

Urejal Jerch_, 26.10.2021, 14:40.

Prikaži več možnosti

Plavi
Plavi

BMW fanatik

• Uporabnik

V SLO je ta najmocnejsa tik pod 60 jurjev ;)
Prikaži več možnosti

tom78
tom78

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 3 332

Primerjava BMW-ja, ki ima uradno 3,9s do 100km/h in Tesle, ki ima uradno 3,3s do 100km/h

:bmw   I :mznak FAN                                                              

BMW :mznak  - WHERE TOO MUCH IS JUST RIGHT

Prikaži več možnosti
    • MiranK je všeč

jocker
jocker

BMW fanatik

• Izključen
  • Sporočil: 8 308
  • Avtomobil: Audi A5 Cabrio

a BMW spet laže o moči in performancah avtomobilov :-D :-D :-D

Prikaži več možnosti

airmike
airmike

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 8 330
  • Avtomobil: X3M40i, Swift Sport

Sej od 0-100 je bila tesla hitrejša, bmw je pri višjih hitrostih šel naprej in zmagal na 1/4 milje
Make cars fun, not fast! Tatsuru Ichishima
Prikaži več možnosti

neicheq
neicheq

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 7 856

Pa Teslo je spravil tale na vlaznih dirkah ze na 11.6. Ali je bila baterija slabsa napolnjena, ali pa tisti "aero" glupi dodatki mocno negativno vplivajo.

Urejal neicheq, 01.01.2022, 21:56.

Prikaži več možnosti

Bavarec fan
Bavarec fan

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 13 150
  • Avtomobil: e86 3.0 si

Samo prednji odbijač na tesli ne pa hud ko 100 mater. 100x lepše kot pa original tista polna guba spredaj.
If clothes make the man, then the engine definitely makes the car. By Larry Webster (Car and Driver)
Prikaži več možnosti

sssimon
sssimon

BMWslo.comoholik

• Uporabnik
  • Sporočil: 4 307
  • Avtomobil: Sort of a BMW

Oblikovno je BMW stoletja pred Teslo 3... groza kakšna spaka je Tesla.

Prikaži več možnosti
    • Nixxon je všeč

airmike
airmike

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 8 330
  • Avtomobil: X3M40i, Swift Sport

Vsaj zgleda kot normalen avto (z izjemo rilca) od zunaj in od znotraj za razliko od večine ostalih EV poskusov kjer hočejo naredit avto za leto 2050...

Make cars fun, not fast! Tatsuru Ichishima
Prikaži več možnosti
    • sssimon je všeč

Bavarec fan
Bavarec fan

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 13 150
  • Avtomobil: e86 3.0 si

Oblikovno je BMW stoletja pred Teslo 3... groza kakšna spaka je Tesla.

Spredaj je bmw tako grd da mi je Tesla s tem odbijačem prava lepotica. Drugače mi je tesla 3 grd avto, preveč MPV-ejvska (previsoka streha, prevelika stekla, znotraj pa v stilu multiple samo da je v dig obliki).. Ko nek modus-scenic na asteroidih. 

Čakam na odgovor Audi-ja na I4. Elektro a5 sportback bi bil top.. 

If clothes make the man, then the engine definitely makes the car. By Larry Webster (Car and Driver)
Prikaži več možnosti

sssimon
sssimon

BMWslo.comoholik

• Uporabnik
  • Sporočil: 4 307
  • Avtomobil: Sort of a BMW

No vsak ima svoj okus... meni ta rabbit tooth nikol ni bil napačen pri BMWju, na začetku na slikah mi je bil čuden, ko sem ga pa parkrat v živo videl mi je pa v bistvu postal všeč. Audijev e tron mi je recimo totalno dolgočasen in nezanimiv, mi je Tesla S bolj všeč. Mercedesov eqs mi je že lepši. 

Prikaži več možnosti

neicheq
neicheq

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 7 856

Tesla je zelo nevtralna. Ne moreš reči, da je avto izjemno lep in ne moreš reči, da je grd. Je preprosto nekje na sredini, čist ok. Smooth linije, nič posebnega. Kar ni slabo, ker pokriješ celoten del populacije. Če greš v ekstreme, bo nekomu ful, nekomu sploh ne.

Prikaži več možnosti
    • Nixxon je všeč

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2023. Vse pravice pridržane.