Na to sem ze opozarjal. Pod eco gumami se prodajajo stvari, ki nimajo veze z eko ampak morajo opraviciti visoko ceno. Najlazje je to zapakirati v manjsi upor in znizati profil. Brez, da poves uporabniku, da bo moral dve leti prej zamenjati pnevmatiko! Kdo pa meri profil pri novi gumi?? Dobro, da se še kdo vprasa po teh stvareh
Ni res! Zmanjsevanje profila za manjsi upor, nihce pa ne pve koliko novih gum bo treba kupiti prej. Eko rasizem
Resitev je, da se kupuje vsaj touring performance gume ali sport.
Pa sej pravim da sem imel tudi premium contact 5 185/55/15 in je isto profila kot pri eco contact6 175/65/14, pri premium contact5 205/55/17 pa je bilo več profila, kod da bi pri večjih colah in širši gumi dali več profila neglede na to ali je eco ali premium, nad premium contact 5 sem bil zelo zadovoljen (ena boljših gum iz svojih časov cca. že 10 let nazaj), ampak me pa moti da dajo pri manjših dimenzijah malo profila, drugače sam prisegam na continental, se pa spomnim da pri 185/55/15 premium contact 5, je gumo pobralo do konca v 2 letnih sezonah cca. 20-25k km (vozim zelo umirjeno po omejitvah brez naglih pospeševanj/zaviranj AC 130 itd....), medtem ko 205/55/17 premium contact 5 na drugem avtu, je zdržala 4 sezone minimum pa še je ostalo profila min. za 1 sezono. Sepravi hočem povedati da neglede ali je eco, premium, pri manjši dimenziji (14, 15 col-/175,185 širine) sem že drugič dobil enako malo profila, ampak zdaj nimam kej gume so že kupljene, pomoje bodo spet zdržale ene 20k km (mogoče mal več ker so zdej ECO, čeprav dvomim... sem mislil da je fora eco da se manj obrabljajo kot pa premium...) Naslednje majhne gume kupim drugo znamko ala pirelli ampak samo zato ker je tok mal profila, če bodo 16+ col še vedno Continental...
Jutri za foro kličem na CONTINENTAL SLOVENIJA da mi oni povedo kako si razlagajo za isto znamko gume in isti model le drugačne mere gume, drugačno globino, ki jo dobiš pri novi gumi....
Urejal Domen98, 07.04.2021, 23:31.