Skoči na vsebino

 

Zavarovalni agent

- - - - -

 • Prijavi se za objavo odgovora
107 odgovorov v temi
Matevz156
Matevz156
 • Uporabnik
 • Sporočil: 268
 • Lokacija: Svečina
 • Avtomobil: V XC60&TM3,Z4 2.5

#1

Pozdravljeni,

 

vse zivljenje sem imel avte tudi trenutne avte imam zavarovane pri SAVI , ampak zaradi zadnjega dogodka iscem agenta drugih zavarovanj (TRIGLAV ali kaj podobnega).

Nikoli prej nisem nisem imel tezav pri uveljavljnaju skodnega zapiska v tem primeru pa so mi zavrnali in s tem se mi je naredila krivica.

Seveda sem se pritozil in sedaj cakam.

 

Zato prosim ce mi lahko kdo da kaksen kontakt agenta kateri je vredu, da se lahko marsikaj da narediti na daljavo in da je iz okolice MB.

Zavaroval bom potem vse 3 avte, ter tudi hiso pri novi zavarovlanici, ce mi bodo zavrnali zahtevek.

 

 

lp,Matevz


Prikaži več možnosti


coffa06
coffa06

  BMW fanatik

 • Uporabnik
 • Sporočil: 2 151
 • Lokacija: PREVALJE

#2

15 let sem pri Triglavu, konstantno zavarovane 2-3 avte, 2 mopeda, hišo, dopolnilno zavarovanje. V 15ih letih nisem uveljavljal nobene škode, za malenkosti kot so parking in hladno popravilo se mi ni dalo hodit tja in pisat letanije in sem plačal popravila, letos pa sem prvič po tem času dal oceni sprednji lip, ker sem se naslonil na robnik in so mi takoj skenslali fulkasko in odkup prve škode ter dali 5% odbitne. Vsaj 30 čukov so dobili od mene v tem času, zdaj smo pa zapeli zaradi 800eur. Nikjer ni rožnato.
Prikaži več možnosti
  • naliM, Bavaria fan, soulfly in 2 ostalim je všeč


noucamp90
noucamp90

  BMWslo.comoholik

 • Uporabnik
 • Sporočil: 857
 • Lokacija: Slovenija
 • Avtomobil: Golf dvica

#3

Tole je res ena taksna tragikomedija... zato osebno zavarujem samo "nujne" zadeve, kot npr. divjad, stekla in odkup prve skode.

Do sedaj se sicer nisem imel negativne izkusnje, kar se zavarovalnice tice.

 

Zgolj en "pripetljaj" s policijo... tovornjak me nabase od zadaj in na koncu sem jaz kriv, ker sem izsilil prednost. Nisem se do takrat slisal za prometno nesrecno, kjer bi bil kriv nekdo v katerega se je vozilo zaletelo od zadaj. 


It's like a gift you know, it's like I can't control it...
Prikaži več možnosti


Taucher
Taucher

  Licence for sale

 • Uporabnik
 • Sporočil: 10 777

#4

Jaz sem bil pred leti na Triglavu in na takratni Tilia, pa so mi pri prijavi ene škode (tilia) komplicirali z nekimi nadomestnimi deli in ne vem kaj še vse, sama izmikanja na kar nisem pristal. Tako da sem potem kar sem še imel pri njih, vse prenesel na Triglav. Dejansko imamo danes v krogu širše družine vsi vse na Triglavu: nepremičnine, zav. otrok in svoja zavarovanja, avte, naložbena in življenjska zavarovanja, itd itd. Dejansko morda pride kak € kje ceneje/dražje (ampak niti več ne primerjam z ostalimi) k se mi ne da ubadati in tratiti po nepotrebnem čas. Kar se pa tiče zav. je veliko odvisno od agenta, kar pa se tiče škode pa je tudi odvisno kam zapelješ, kdo ima pogodbe z zavarovalnicami in seveda kako gre skozi kaka prijava. Jaz do sedaj lahko rečem z omenjeno zav. nobenih problemov, z agentom narediva vse na daljavo tako da meni to več pomeni da na koncu ko do česa pride, tudi prihranim svoj čas.

 

ima pa vsak od nas dobre in slabe izkušnje tako da nikjer ni rožnato, na koncu kot vedno se moraš sam odločiti kje boš pristal :ok 


Prikaži več možnosti


tristan01
tristan01

  BMW fanatik

 • Uporabnik
 • Sporočil: 9 187
 • Lokacija: Fračji dol
 • Avtomobil: F31 318dTA (2013)

#5

Se strinjam s Taucherjem. Tudi sam imam vse na Triglavu, ker s paketnimi ponudbami prideš res ugodno skozi, dodaš še Drive popust in je to to. 

 

Kar se tiče reševanja škodnih primerov, pa so pri Triglavu tudi najbolj fleksibilni. Sem imel pred kakšnim letom dni prometno, škodo pa uveljavljal iz kaska. Sem poklical asistenco, ki je odpeljala avtomobil na pooblaščenca (po moji izbiri). Na pooblaščencu sem izpolnil tista dva obrazca in ostalo se je uredilo samo od sebe - cenitev, odobritev popravila, dodaten ogled ko se je vozilo razdrlo...  Pred tem smo imeli še en primer, ko je Triglav kril škodo... Ogled poškodb sem delal popoldan, vse je bilo rešeno v par dneh, nobenega kompliciranja, dogovorili smo se kam gre vozilo na popravilo... Skratka rešeno z čim manj težav v super kratkem času. 

 

Pred par dnevi je ženo oplazil nekdo, ki je zavarovan na Savi. Na spletu komaj najdeš kje je cenilno mesto, ki dela samo dopoldan (bo treba vzeti dopust). Prijava se naredi online, kar spet vzame kup časa, ker so navodila slabo zastavljena. Poleg tega pričakujejo, da stranka sama poslika škodo na vozilu... Skratka treba je narediti pol dela cenilca. V najinem primeru so cenitev naredili na podlagi priloženih fotografij - še sreča da gre le za površinske poškodbe. Ne vem kako bi ocenili poškodbe podvozja na podlagi par slik s kraja nesreče. 

 

Zadevo so dokaj hitro odobrili, sledilo pa je presenečenje pri mehaniku, saj je ugotovil, da je treba menjati celo ogledalo ne le priznan pokrov - posledica cenitve na daljavo... 

 

Drugače pa poznam osebo, ki dela na eni izmed zavarovalnic in ima vpogled tudi v poravnave med zavarovalnicami in po njenih besedah Triglav daleč najmanj komplicira pri oceni višine škode in kaj priznati. Nekatere zavarovalnice znajo zapeti dobesedno za par čepov in vijakov, kar rešujejo pravniki, ki imajo urno postavko višjo od sporne vrednosti...  :crazy

 

LP Tristan01


Prikaži več možnosti
  • Nixxon je všeč


Matevz156
Matevz156
 • Uporabnik
 • Sporočil: 268
 • Lokacija: Svečina
 • Avtomobil: V XC60&TM3,Z4 2.5

#6

Pozdravljeni,

 

hvala za odgovore. Seveda vem, da ni vse tako roznato, ampak kot sem rekel, da ce mi ne bodo priznali potem menjam zavarovalnico.

Torej pozna kdo fleksibilnega agenta iz okolice MB  zavarovalnice TRIGLAV ?

 

Hvala

 

lp,Matevz


Prikaži več možnosti


Taucher
Taucher

  Licence for sale

 • Uporabnik
 • Sporočil: 10 777

#7

jaz ti lahko dam cifro od mojega agenta (sicer je iz dolenske), samo če jaz z njim vse rešim po telefonu in potem preko mailov, on pripravi dokumentacijo (vse kar mu naročim in se dogovoriva po telefonu), potem dobim s strani zav. linke kjer jih v 24h moram poklikat, dobim potem nazaj na mail vse podpisane papirje, si samo sprintam zav. polico in potrdilo, grem še na avto Krko (po celi slo imajo enote) na tehničnega, tam plačam kar mi je preostalo in fertik maša. Če se dela preko e-medijev, si lahko tudi iz ne vem katerega slo kraja, ne bi smel biti problem? Se pa bo ziher našel kak zav. agent tudi v tvojem okraju, Če pa ne pa se javi na ps in ti dam kontakt od mojega majstra, ki to delo opravlja že od vsega začetka (+30 years) in verjetno tudi dočaka penzijo v tem poslu. :okUrejal Taucher, 05.05.2021, 08:02.

Prikaži več možnosti
  • tristan01 je všeč


Bavaria fan
Bavaria fan

  The one and only

 • Globalni moderator
 • Sporočil: 17 389
 • Lokacija: v najlepšem mestu na svetu, de
 • Avtomobil: skunk :)

#8

@Matevz156, si uveljavljal parkirišče?

 

Jaz sem namreč pred leti uveljavljal parkirišče (letvica v odbijaču), ker me je nekdo ruknil.

Prvič uveljavljal kasko po ne vem koliko letih, in samo za kasko sem dal na letni ravni 1 vijolico. 

In se je zataknilo že na ogledu in potem naprej. Želeli so predračun, potem so primer obravnavali,...

Skratka en kup komplikacij, vmes sem kontaktiral že svojega agenta, če lahko kaj urgira, na koncu so le priznali letvico z delom, mislim, da je bilo vse skupaj manj kot 90€.

Mogoče sem bil v rizični skupini za izplačilo, ker je bila škoda na BMW-ju  :skrbast

 

Iz prve roke, druga znamka, isto na Savi, odobreno brez najmanjšega problema.

 

Je pa veliko tudi odvisno na kakšnega cenilca naletiš.

In ponavadi, če imaš policijski zapisnik ali zaznamek ne komplicirajo nič. Meni je rekel za letvico, da če bi imel karkoli s strani policije, da bi šlo takoj naprej bp.


Mein Kopf ist ein Labyrinth. Mein Leben ist ein Minenfeld.
Prikaži več možnosti


tristan01
tristan01

  BMW fanatik

 • Uporabnik
 • Sporočil: 9 187
 • Lokacija: Fračji dol
 • Avtomobil: F31 318dTA (2013)

#9

jaz ti lahko dam cifro od mojega agenta (sicer je iz dolenske), samo če jaz z njim vse rešim po telefonu in potem preko mailov, on pripravi dokumentacijo (vse kar mu naročim in se dogovoriva po telefonu), potem dobim s strani zav. linke kjer jih v 24h moram poklikat, dobim potem nazaj na mail vse podpisane papirje, si samo sprintam zav. polico in potrdilo, grem še na avto Krko (po celi slo imajo enote) na tehničnega, tam plačam kar mi je preostalo in fertik maša. Če se dela preko e-medijev, si lahko tudi iz ne vem katerega slo kraja, ne bi smel biti problem? Se pa bo ziher našel kak zav. agent tudi v tvojem okraju, Če pa ne pa se javi na ps in ti dam kontakt od mojega majstra, ki to delo opravlja že od vsega začetka (+30 years) in verjetno tudi dočaka penzijo v tem poslu. :ok

Točno tako, Covid je naredil na tem področju veliko. Več ali manj vse zavarovalnice ponujajo možnost sklenitve zavarovanja na daljavo. Potem je čisto vseeno kje si lociran ti in kje agent. Tudi mi delamo vse online. Ni lepšega, kot da te popoldan čaka na mailu predračun za podaljšanje police in samo poklikaš tistih par malenkosti in imaš naslednji dan na mailu podaljšano polico, sprintaš tiste 3 liste in tečeš podaljšat registracijo. Tudi na tehničnih pregledih se zadeva uredi dosti hitreje če imaš vse že pripravljeno, kot pa če na okencu urejaš še zavarovanje... Z malce sreče narediš tehničnega in urediš papirje v 15-20 min. 

 

 

LP Tristan01


Prikaži več možnosti


pery
pery

  BMW fanatik

 • Uporabnik
 • Sporočil: 3 497
 • Lokacija: notranjska
 • Avtomobil: e91

#10

tudi cenilcem ni interes vsega zavračati, če "zapneš škarpo" in uveljaviš parking, je logično, da so težave... pri škodnih primerih je največji problem neiskrenost strank, če stranka vsaj pošteno nastopi in se pogleda stranko v celoti, se lahko tudi kaj v korist stranke reši. pogoji zavarovalnice niso za brezveze napisani. pa tudi primerjave, na drugi zavarovalnici bi to bilo plačano, ali pa ni težav itd, to so pravljice... 2 isti škodi ne obstajate... če je sporna škoda mislim, da ni potrebe po menjavi agenta, treba je pa razumeti kaj zavaruješ, pa kje so odbitne franšize, kje jih ni in podobno...  :beer


Objavljena slika
Prikaži več možnosti


tristan01
tristan01

  BMW fanatik

 • Uporabnik
 • Sporočil: 9 187
 • Lokacija: Fračji dol
 • Avtomobil: F31 318dTA (2013)

#11

tudi cenilcem ni interes vsega zavračati, če "zapneš škarpo" in uveljaviš parking, je logično, da so težave... pri škodnih primerih je največji problem neiskrenost strank, če stranka vsaj pošteno nastopi in se pogleda stranko v celoti, se lahko tudi kaj v korist stranke reši. pogoji zavarovalnice niso za brezveze napisani. pa tudi primerjave, na drugi zavarovalnici bi to bilo plačano, ali pa ni težav itd, to so pravljice... 2 isti škodi ne obstajate... če je sporna škoda mislim, da ni potrebe po menjavi agenta, treba je pa razumeti kaj zavaruješ, pa kje so odbitne franšize, kje jih ni in podobno...  :beer

Lepo napisano, veliko so si stranke krive same. Tipičen primer so razne kombinacije, kjer ljudje uveljavljajo vse mogoče poškodbe, ki sploh niso krite iz naslova kombinacije. Veliko je k temu pripomogel tudi tale forum - kar spomnimo se predelav žarometov na FL - ker to ni poceni šport, se je velikokrat priporočal "vandalizem" in podobne zgodbe. 

 

Drug problem, so ljudje, ki bi vsako praskico uveljavljali na kasko, pozabijo pa na odbitno franšizo ali kakšno drugo podrobnost iz drobnega tiska. 

 

Kar se tiče moje primerjave med zavarovalnicami, pa govorim o primerih, ko pride do prometne nezgode, oškodovanec pa zavarovanje uveljavi preko kaska (čeprav ima povzročitelja), da se izogne nekaj dnem do nekaj 10 dni birokracije. Kasneje pa zavarovalnice med sabo poravnajo obveznosti - povzročiteljeva zavarovalnica iz odgovornosti regresira oškodovančev kasko. In tu prihaja do velikih razlik. Triglav prizna popravilo, potem pa druga zavarovalnica, ki bi že v štartu morala kriti škodo ne prizna nekaj vijakov in čepov, ter zavlačuje s prevzemom odgovornosti. In ne boš verjel dokaj pogosto taki zapleti končajo na mizah pravnikov ali celo na sodišču. 

 

Talec celotnega zapleta pa je oškodovanec, ki ima malus na svojem kasku (škodni primer), dokler se zavarovalnici ne poravnata, lahko traja več mesecev ali celo let. 

 

LP Tristan01


Prikaži več možnosti


Borut30
Borut30

  BMW ljubitelj

 • Uporabnik
 • Sporočil: 3 502
 • Lokacija: Kočevje
 • Avtomobil: francoz, nemec, čeh

#12

Bil 10 let na Triglavu, potem 10 let na Tilii, šel na Ergo(prodano Alianzu in zavarovanja takoj +30% napram Ergo). Šel nazaj na Tilio(Sava) s katero sem imel slabo izkušnjo, ampak vse je isto sr.anje - drugo pakovanje. Odvisno od cenilcev v domačem kraju in pa agenta, kako te vsako leto lepo malo "nategne" za premijo. Ko jih poslušaš, bi jim dal v žep še kakšen €, ampak živijo pa zlo dobro (vsaj na našem koncu). Stanovanja, hiše, vikendi na morju itd....... Z 1%(tako po njihovem dobijo) na zavarovalno premijo ne bi tako živeli.

 

Sam sem bil najbolj zadovoljen z Ergom. Odlične cene, profesionalizem, nobenega problema pri uveljavitvi škode(naj si bo nepremičnine ali premičnine). Sedaj so z Alianzom malo zašli. Cene so šle v nebo, plus da imajo malo čudne pakete, ki niso ne tič ne miš. Sava in Triglav sta enaka nategatorja, s takšnimi in drugačnimi problemi. Pač kapitalisti, ki se jim j*** za stranke. Samo da imajo podpis, denar in obljube. Zdej drugih pa ne poznam, pač malih zavarovalnic. Vsi rinemo k Savi in Triglavu, mogoče je čas, da bi narod malo pogledal tudi k "drugim".

Sem pa ugotovil, da je najboljše zavarovanje klasično + divjad + steklo. In to je vsa umetnost. Ko preračunaš na dolgi rok, koliko si preplačal kasko zavarovanje, parkirišče,.... Te kar nekam prime. Ok, res je..če se kaj zgodi  je toliko lažje, samo % je to zelo majhen odstotek v xx letih. Sploh za voze stare recmo 6+ let.Urejal Borut30, 05.05.2021, 12:24.

Prikaži več možnosti


Taucher
Taucher

  Licence for sale

 • Uporabnik
 • Sporočil: 10 777

#13

Kar se tiče triglava majo vsako leto neko novo čudo politiko in obravnavanje strank. v enem primeru lani škodni primeri na enem od drugih mojih vozil ni igralo vloge pri kom. popustu na sklenjeno zavarovanje v 2020, letos 2021 pa kao gledajo za 3 leta ali celo baje 7 let nazaj, kok si imel škodnih primerov na tvojem imenu, ne glede da gre za drugo polico in za zav. drugega avta. In to kar sem pred leti pač koristil, sem koristil le parking (kar pa ni bila moja krivda) in potem takem ti kot lastnik oz. zavarovanec fašeš oz. zgubiš ta bonus oz. končen komercialni popust ki ti ga agent lahko da. Skratka to v dotičnem primeru pomeni skoraj da da za 100% več za isto zavarovanje kot sicer. saj bo kdo rekel pa požri, samo zakaj bi, kje piše da nas na vsakem koraku že vsi hočejo ocegulit? Pol je bolj da nimaš nič zavarovano, samo osnovni zav. pa na vsake 3 leta das kaso ali kombinacije, takrat celo letop prijavljaš škode daš porihtat in pol spet par let samo osnova. kam smo pršli jaooo.... očitno bom spet tudi jaz poiskal kako ponudbo pri kaki drugi novi zav. k tole je za moje pojme in razlago oept poizkus vidne kraja in dajmo ga saj ma avte in dnar., ne vedo pa kaj pomeni če vse od a do ž pri njih skenslam in grem drugam, kok bodo potem šele na slabšem.   Urejal Taucher, 05.05.2021, 13:06.

Prikaži več možnosti


coffa06
coffa06

  BMW fanatik

 • Uporabnik
 • Sporočil: 2 151
 • Lokacija: PREVALJE

#14

Jaz imam z agentom vse poštimano, ne rabim z ritjo mrdnit ali kamorkoli it, vse me na tehničnih že čaka, vse dobim k riti. Sploh nimam kaj za reči, niti se ne mislim prestavljat, blesavo se mi zdi samo to, da sedaj, ko mi morajo vrnit par % od vplačanega, je takoj problem. Sem že prej hotel napisat kar je že nekdo sedaj napisal, to so vse varovalke, ki jih ne bibilo, če ne bi bilo takih strank, ki so nateguni. 


Prikaži več možnosti


Mat xxl
Mat xxl

  BMW fanatik

 • Uporabnik
 • Sporočil: 14 557
 • Avtomobil: BMW

#15

Jaz poznam vrhunskega Triglav agenta, je sicer v Ljubljani, vendar se, da urediti telefonsko, potem pa tako ali tako vso dokumentacijo podpišeš elektronsko preko maila. 

 

Zakaj vem, da je dober, ker lahko dodaten komercialni popust, jasno pa tudi vse ostale popuste odobri, brez, da bi rabili šefi vsako, tako stvar pregledovati.

 

Nič nobenega ne silim, če bo pa kdo rabil, pa na ZS, da ne bo reklame.   


Prikaži več možnosti


bancnik
bancnik

  BMW fanatik

 • Uporabnik
 • Sporočil: 11 373
 • Lokacija: Ljubljana
 • Avtomobil: LPP Urbana

#16

če bi vi vedli kakšne borbe so na trgu glede teh popustov bi se vam zrolalo... da ne omenjam tega, da zavarovalnice počasi zvišujejo premije oz. znižujejo popust, če si ga preteklo leto imel 50% komercialnega se ne čudit če bo prihodnjič samo še 45%...


Opozorilo: Analiza, ki je zgoraj opisana je izkljucno mnenje avtorja in v nikakrsni smeri ni investicijski nasvet, ampak je namenjeno informiranju in izobrazevanju o delovanju posameznih pravnih subjektih na financnih trgih. Vsaka odlocitev o nakupu ali prodaji posameznega financnega instrumenta je v izkljucnu domeni lastnika/prodajalca ali kupca financnega instrumenta.

Prikaži več možnosti


croma_man
croma_man

  BMW fanatik

 • Uporabnik
 • Sporočil: 4 460
 • Lokacija: Celje
 • Avtomobil: BMW E21 327i E36 323ti

#17

da osvežim tole :

 

agent mi gre na ..... (neodziven, brez dobrih pogojev), generali.

 

2x kasko

2x oldtimer

3x navadno osnovno zavarovanje

 

kdo priporoča koga? tud menjava zavarovalnice ni problem.


Prikaži več možnosti


Nixxon
Nixxon

  Tajnik BMW avto kluba Slo

 • Globalni moderator
 • Sporočil: 66 853
 • Lokacija: Vrhnika
 • Avtomobil: sivo povprečje

#18

Forumaši zelo hvalijo Mladena, ki reklamira na forumu: https://www.bmwslo.c...ka-zavarovanja/


To our friends and loved ones, no longer with us.

Prikaži več možnosti


Zelenc
Zelenc
 • Uporabnik
 • Sporočil: 3 364
 • Lokacija: 01
 • Avtomobil: Z4

#19

Mladen hitro in ugodno uredi zadevo.


Prikaži več možnosti


Andy04
Andy04

  BMW fanatik

 • Uporabnik
 • Sporočil: 9 044
 • Lokacija: 04
 • Avtomobil: avtomatik

#20

Mladen je v redu ;).

 

Kar se pa tiče teh agentov se mi pa zdi, da se jim ne da čisto nič več. In tudi glede na to, da zdaj gre že vse na on-line, jih bo vedno manj. Pa za stalne stranke se vsem po spisku vse bolj je**... :ok2. Za nove stranke niso popusti noben problem, za stalne je pa kak "dodaten" popust dobit misija nemogoče. 

 

LP A. 


:nono Trau keinem, der nicht trinkt. :nonoČlan KOS
Prikaži več možnosti
  • croma_man je všeč
-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2023. Vse pravice pridržane.