Skoči na vsebino

Zavarovalni agent

- - - - -

• Prijavi se za objavo odgovora
191 odgovorov v temi
Vibo
Vibo
  • Uporabnik
  • Sporočil: 488

Agent bo prvo poskrbel zase, potem za stranko.

Sej to je namen vsake službe ali? Da narediš stvar dovolj dobro za podjetje, da ti le to izplača plačo?
Prikaži več možnosti

Nos
Nos

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 10 185
  • Avtomobil: 2x Ford, Honda

Zato jih pa nabijem na k***c in delam na šalterju. Očitno tam še raje delajo za firmo in še raje za stranko :-D

AHOEjZi.jpg Turning unacceptable GM platforms into beautiful Swedish Machinery

Prikaži več možnosti
    • 525iX je všeč

Vibo
Vibo
  • Uporabnik
  • Sporočil: 488

Zato jih pa nabijem na k***c in delam na šalterju. Očitno tam še raje delajo za firmo in še raje za stranko :-D

Verjetno gospodične na šalterju nimajo ravno dobrih provizij pa jim je vseeno, če firmi ostane malo ali dosti.
Prikaži več možnosti

Zelenc
Zelenc
  • Uporabnik
  • Sporočil: 3 486
  • Avtomobil: MTB

A pri 1st. niso v redu?

Sva imela "kratek stik" in bo vsekakor čas za spremembo, sicer pa kot je NOS rekel, lahko tudi za okencu tehničnih pregledov, važno da je prijazen odnos na drugi strani, heh

Prikaži več možnosti

Nos
Nos

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 10 185
  • Avtomobil: 2x Ford, Honda

Verjetno gospodične na šalterju nimajo ravno dobrih provizij pa jim je vseeno, če firmi ostane malo ali dosti.

Evo. To je to :-D

AHOEjZi.jpg Turning unacceptable GM platforms into beautiful Swedish Machinery

Prikaži več možnosti

_t4d3j_
_t4d3j_
  • Uporabnik
  • Sporočil: 65
  • Avtomobil: DKW

Kot je že en napisal, agenti prvo delajo za sebe, nato za firmo, pol dolgo ni nič in stranka je zadnja. Jaz zadnjih par let vsako leto menjam agenta, ker vedno gledajo kako čim več zračunati in izgubijo stranko zaradi 50-100 eur, govorim o ful kasno premijah cca 1400 eur z vsemi bonusi na nabavno vrednost vozila dobrih 80k eur.

Štos je, ko ti nov agent da boljšo ponudbo, potem ti stari agent proda zgodbico, da je dobil dodaten popusti in ti izenači ponudbo. Kje si bil pa prej, ko sem te prosil za ponudbo?? Se samo zahvalim, in grem drugam. Naslednje leto ponovno vprašam za ponudbo in če želi stranko nazaj se lahko bori.

Prikaži več možnosti
    • Zelenc je všeč

Nixxon
Nixxon

Tajnik BMW avto kluba Slo

• Globalni moderator
  • Sporočil: 67 143
  • Avtomobil: sivo povprečje

Vprašanje glede osebnega zavarovanja pri poškodbah: pri meni je bil agent, ki mi je predstavil to zavarovanje (naključni klic na telefon). Izračunaval mi je od Triglava (nek njihov spletni obrazec) in rekel, da je trenutno najbolje pri njih vzeti, ker dobiš največ za svoj denar. Ko sem ga prosil za nek predračun kaj vse je vključeno, je rekel da se to ne da dobit, mi je dal samo nek povzetek, kjer jasno ne vem kaj vse je zraven.

Ne vem ali bi verjel da je to najbolj ugodno, itak imajo tam miljon postavk, pa kaj bi za katerega otroka pa ne za drugega, pa za ta denar je tako nadomestilo ... Skratka, kup informacij, ki jih človek težko prebavi v tako kratkem času. In ne vem ali mu čisto zaupat da je to kar je rekel res ali ne.

Ima kdo izkušnje kako je pri teh zavarovanjih?

To our friends and loved ones, no longer with us.

Prikaži več možnosti

e60va
e60va
  • Uporabnik
  • Sporočil: 3 541

Kot je že en napisal, agenti prvo delajo za sebe, nato za firmo, pol dolgo ni nič in stranka je zadnja. Jaz zadnjih par let vsako leto menjam agenta, ker vedno gledajo kako čim več zračunati in izgubijo stranko zaradi 50-100 eur, govorim o ful kasno premijah cca 1400 eur z vsemi bonusi na nabavno vrednost vozila dobrih 80k eur.

Štos je, ko ti nov agent da boljšo ponudbo, potem ti stari agent proda zgodbico, da je dobil dodaten popusti in ti izenači ponudbo. Kje si bil pa prej, ko sem te prosil za ponudbo?? Se samo zahvalim, in grem drugam. Naslednje leto ponovno vprašam za ponudbo in če želi stranko nazaj se lahko bori.

Ni fora, da ti ne bi hotel dati popusta, ampak je omejen, bodisi s kvoto, ali pa višino max. popusta, odvisno od zavarovalnice. Včasih, ko pomahaš z drugo ponudbo, jo lahko posreduje naprej in na njeni podlagi mu potem mogoče odobrijo višji popust. Ravno iz tega razloga se vsi izogibajo dajanja pisne ponudbe, ker boš potem šel drugam in bodo tam odobrili višji popust, vidiš lepo iz odgovora pod tvojim:

Bi bil pa presenečen, če bi ti povedal (žal ni vse za v javnost), kaj nekateri agenti počnejo, da obdržijo stranko, tvoj odebeljen tekst v praksi ne drži, čeprav mogoče tako izgleda iz tvoje perspektive.

Vprašanje glede osebnega zavarovanja pri poškodbah: pri meni je bil agent, ki mi je predstavil to zavarovanje (naključni klic na telefon). Izračunaval mi je od Triglava (nek njihov spletni obrazec) in rekel, da je trenutno najbolje pri njih vzeti, ker dobiš največ za svoj denar. Ko sem ga prosil za nek predračun kaj vse je vključeno, je rekel da se to ne da dobit, mi je dal samo nek povzetek, kjer jasno ne vem kaj vse je zraven.

Ne vem ali bi verjel da je to najbolj ugodno, itak imajo tam miljon postavk, pa kaj bi za katerega otroka pa ne za drugega, pa za ta denar je tako nadomestilo ... Skratka, kup informacij, ki jih človek težko prebavi v tako kratkem času. In ne vem ali mu čisto zaupat da je to kar je rekel res ali ne.

Ima kdo izkušnje kako je pri teh zavarovanjih?

Kolikor vem, sploh nimajo provizij, delajo za fiksno plačo.

Urejal e60va, 26.08.2024, 11:20.

Prikaži več možnosti
    • Jerry je všeč

_t4d3j_
_t4d3j_
  • Uporabnik

Ni fora, da ti ne bi hotel dati popusta, ampak je omejen, bodisi s kvoto, ali pa višino max. popusta, odvisno od zavarovalnice. Včasih, ko pomahaš z drugo ponudbo, jo lahko posreduje naprej in na njeni podlagi mu potem mogoče odobrijo višji popust. Ravno iz tega razloga se vsi izogibajo dajanja pisne ponudbe, ker boš potem šel drugam in bodo tam odobrili višji popust, vidiš lepo iz odgovora pod tvojim:

Bi bil pa presenečen, če bi ti povedal (žal ni vse za v javnost), kaj nekateri agenti počnejo, da obdržijo stranko, tvoj odebeljen tekst v praksi ne drži, čeprav mogoče tako izgleda iz tvoje perspektive.

Kolikor vem, sploh nimajo provizij, delajo za fiksno plačo.

Ne kupim tega, ker drug agent mi je dal ponudbo 80 eur nižjo pri isti zavarovalnici, isto kritje, ista asistenca, isti pogoji. Trenutnega agenta nisem kontaktiral in mi je sam en dan kasneje ponudil isto ceno, kot sem jo dobil dan prej. Zraven je naredil še eno ponudbo brez kaska, če bi me premamil občutno nižji znesek  :)  Očitno danes stranka ni več kralj in se ne naredi vse, da se jo zadrži. Glede kvot pa agent ve v naprej, koliko strankam se izteće zavarovanje in verjetno ima statistiko, koliko strank menja agenta in sam sem padel v ta bazen. Raje izgubi mene in pridobi novo, ki bo bolj zvesta in ne bo težila za slabih 100 eur.

Vse ima svoje meje in podražitev 140 eur glede na lani je ful. Če bi podražil manj kot 100 eur nebi sploh iskal drugje, ker je tudi meni jasno, da se draži vse samo ne, dajmo pobrat čim več  :)

Da se pa vse počne mi je pa jasno, saj je pri našem poslu podobno. Podrobnosti pa raje zadržimo vsak zase.

Prikaži več možnosti
    • Andy04 je všeč

fantastic five
fantastic five

BMW ljubitelj

• Uporabnik
  • Sporočil: 966

Tole pa mal nakladaš..ker kokr vem ti pri isti zavaravalnici drug agent ne more dat ponudbe če ti jo je že en dal, je zadeva zaklenjena na min.3dni
Prikaži več možnosti
    • japanac je všeč

_t4d3j_
_t4d3j_
  • Uporabnik

Ne izmišljujem si, razlika v ceni je bila in nimam nič od tega, da zavajam. Je pa res, da je ponudba prišla par dni kasneje in ne naslednji dan. Uredil je kolega (agent), kako pa nimam pojma in me ne zanima. Pri drugi zavarovalnici je bila ponudba zelo podobna, dražja za par evrov vendar bi dobil še osebno zavarovanje, ki bi ga mogel nato prekiniti in sem ostal pri isti.

Prikaži več možnosti

japanac
japanac
  • Uporabnik
  • Sporočil: 1 274
  • Avtomobil: BMW 320d (F31 LCI)

Tole pa mal nakladaš..ker kokr vem ti pri isti zavaravalnici drug agent ne more dat ponudbe če ti jo je že en dal, je zadeva zaklenjena na min.3dni

... deja vu ...

... to je ravno "nateg", se je zgodilo lani ... agent pri katerem smo letno delali 4 vozila je za "prvo vozilo", ki je poteklo v lanskem letu "zaklenil" ponudbo brez naše vednosti ... tudi nimamo nekega popusta za večletno zavarovanje ... niti ne bi vedel, ampak je na tehničnih pripravila, mislim da za 40€ nižjo zadevo pri 240€ ... žal pa je bila zadeva "zaklenjena" in še agent je arogantno klical na TP, češ kaj mu kradejo stranke ... seveda smo zavarovali pri drugi zavarovalnici vsa vozila in se zahvalili hišnemu agentu za "super ugodnosti", za dotično vozilo je bilo sicer 20€ dražje, po drugi strani pa še vedno 20€ ceneje kot pri bivšem "hišnem" agentu ...

... tudi letos se bliža prvo zavarovanje in bom tudi najprej pridobil tri različne ponudbe + vprašal na TP kjer nikogar ne poznam ...

... ni za zaupat nikomur ...

Urejal japanac, 26.08.2024, 18:53.

Prikaži več možnosti
    • Jerry, anita_a in _t4d3j_ uporabnikom je všeč to sporočilo

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2023. Vse pravice pridržane.