Skoči na vsebino

Zavarovalni agent

- - - - -

• Prijavi se za objavo odgovora
236 odgovorov v temi
magic man
magic man

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 5 752
  • Avtomobil: Božje vozilo in e60

Odvisno je od zavarovalnice do zavarovalnice (Allianz je tukaj najbolj tečen), pa tudi od cenilca in pa od tega koliko je škode. Načeloma zadostuje že če pokličeš na lokalno PP in poveš kaj se je zgodilo, da imajo uradni zaznamek o dogodku.

To ne pije vode, ko sem jaz to naredil mi je rekel da oni ne delajo nobenih zaznamkov preko telefona, samo zapisnik na licu mesta. :ok

Prikaži več možnosti

Tarik
Tarik

BMWslo.comoholik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 144
  • Avtomobil: E61 525D

Pa za lažje razumevanje...''butanje z vrati v vrata'' ni poškodba od parkinga in se kot to, če se kliče policijo ne smatra kot ''prometna nesreča''..da lahko uveljavlate parking vam nekdo more ''trčit'' v avto, ali oplazit,počohat, Z DRUGIM VOZILOM. Skratka poškodba na vašem vozilu mora biti posledica prometne nesreče.. luknje,udarnine,črte itd se smatra kot poškodovanje in gre iz ''vandalizma''.. tam pa so verjetno odvisno od police spet odbitne ali pa iz kaska kjer ma večina na vrednot vozila 1% odbitne.. se pravi nevem.. avto vreden 50 jurjov vi plačate do 500€ škode sami.. tista črta na avtu ali pa ris je pa mogoče 200€.. se včasih splača preračunat kako pa kaj..ampak dosti tega ne ve..samo ''zavarovano je'' pa čao..potem jih pa lupijo..

Prikaži več možnosti
    • Nixxon je všeč

e60va
e60va
  • Uporabnik
  • Sporočil: 3 579

Pa za lažje razumevanje...''butanje z vrati v vrata'' ni poškodba od parkinga in se kot to, če se kliče policijo ne smatra kot ''prometna nesreča''..da lahko uveljavlate parking vam nekdo more ''trčit'' v avto, ali oplazit,počohat, Z DRUGIM VOZILOM. Skratka poškodba na vašem vozilu mora biti posledica prometne nesreče.. luknje,udarnine,črte itd se smatra kot poškodovanje in gre iz ''vandalizma''.. tam pa so verjetno odvisno od police spet odbitne ali pa iz kaska kjer ma večina na vrednot vozila 1% odbitne.. se pravi nevem.. avto vreden 50 jurjov vi plačate do 500€ škode sami.. tista črta na avtu ali pa ris je pa mogoče 200€.. se včasih splača preračunat kako pa kaj..ampak dosti tega ne ve..samo ''zavarovano je'' pa čao..potem jih pa lupijo..

Pišeš neumnosti. Udarec vrat sosednjega vozila sodi pod delno kombinacijo parkirišče, pomembno je kaj piše v zavarovalnih pogojih in ne kaj policija obravnava pod prometno nesrečo. Pri tem ne gre za nobeno objestno dejanje, tako da takšne poškodbe niso krite po vandalizmu. Sicer pa pri vandalizmu ni odbitne franšize, niti vpliva na premijski razred, pri nobeni zavarovalnici.

Prikaži več možnosti
    • Nixxon in DJ Falco uporabnikom je všeč to sporočilo

Tarik
Tarik

BMWslo.comoholik

• Uporabnik

To mate spet zavarovalniške finte..če pokrivate ''udarce vrat'' pod ''parkirišče'' potem pa je to super..samo nevem zakaj pumpate folk da more policijo klicat če ma ruknjeno na parkingu.. ''ker zavarovalnica to hoče met''..

Prikaži več možnosti

e60va
e60va
  • Uporabnik

Zakaj pišeš v drugi osebi, jaz nisem zavarovalnica, sem pa tam zaposlen in razen, če si imel neposredno od mene zahtevo, da kličeš policijo, ne piši, da "imamo finte". Na posplošuj na vse.

Da ti odgovorim, zakaj želi zavarovalnica imeti policijski zapisnik. Zato ker se zraven prijavlja še vse drugo, kar ne sodi pod parkirišče. Avto nasloni na škarpo, pa piše, da so mu ga ruknili, ko je bil parkiran poleg gradbišča. Dobro, potem ne bo težko izslediti povzročitelja, prijavi policiji, da preveri, ali je možno, da so mu s katerim izmed delovnih strojev, ki so tam, poškodovali vozilo. Ali pa mu poteče zavarovanje in trdi, da je poškodba nastala 4 mesece prej, da ne bo izgubil parkirišča po novi polici, ker jih ima pri nekaterih zavarovalnicah le omejeno število v zavarovalnem obdobju. Dobro, pokaži policijski zapisnik, iz katerega je razvidno, da je takrat prišlo do poškodbe. Zavarovanci imajo ponavadi težave takrat, ko sami nekaj mutijo, ali pa ne izpolnjujejo svojih dolžnosti (zavarovalna pogodba je dvostranska, na obeh straneh so tako pravice kot tudi dolžnosti), potem je pa najlažje po forumu jokat o zavarovalniških fintah. Seveda dopuščam, da je kdo od zaposlenih težak, ampak imaš vedno možnost pritožbe in v kolikor je utemeljena, se tudi takšni primeri ustrezno rešijo.

Urejal e60va, 14.08.2024, 11:20.

Prikaži več možnosti

bancnik
bancnik

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 11 382
  • Avtomobil: LPP Urbana

To ne pije vode, ko sem jaz to naredil mi je rekel da oni ne delajo nobenih zaznamkov preko telefona, samo zapisnik na licu mesta. :ok

Ocitno se to od PP do PP razlikuje…

Pišeš neumnosti. Udarec vrat sosednjega vozila sodi pod delno kombinacijo parkirišče, pomembno je kaj piše v zavarovalnih pogojih in ne kaj policija obravnava pod prometno nesrečo. Pri tem ne gre za nobeno objestno dejanje, tako da takšne poškodbe niso krite po vandalizmu. Sicer pa pri vandalizmu ni odbitne franšize, niti vpliva na premijski razred, pri nobeni zavarovalnici.

Odvisno od pogojev in koliko krat lahko uveljavljas parkirisce brez da bi izgubil premijski razred. Ponavadi je to vsaj 1-2 skodi po delni kombinaciji.

Urejal bancnik, 14.08.2024, 13:37.

Opozorilo: Analiza, ki je zgoraj opisana je izkljucno mnenje avtorja in v nikakrsni smeri ni investicijski nasvet, ampak je namenjeno informiranju in izobrazevanju o delovanju posameznih pravnih subjektih na financnih trgih. Vsaka odlocitev o nakupu ali prodaji posameznega financnega instrumenta je v izkljucnu domeni lastnika/prodajalca ali kupca financnega instrumenta.

Prikaži več možnosti

Tarik
Tarik

BMWslo.comoholik

• Uporabnik

Zakaj pišeš v drugi osebi, jaz nisem zavarovalnica, sem pa tam zaposlen in razen, če si imel neposredno od mene zahtevo, da kličeš policijo, ne piši, da "imamo finte". Na posplošuj na vse.

Da ti odgovorim, zakaj želi zavarovalnica imeti policijski zapisnik. Zato ker se zraven prijavlja še vse drugo, kar ne sodi pod parkirišče. Avto nasloni na škarpo, pa piše, da so mu ga ruknili, ko je bil parkiran poleg gradbišča. Dobro, potem ne bo težko izslediti povzročitelja, prijavi policiji, da preveri, ali je možno, da so mu s katerim izmed delovnih strojev, ki so tam, poškodovali vozilo. Ali pa mu poteče zavarovanje in trdi, da je poškodba nastala 4 mesece prej, da ne bo izgubil parkirišča po novi polici, ker jih ima pri nekaterih zavarovalnicah le omejeno število v zavarovalnem obdobju. Dobro, pokaži policijski zapisnik, iz katerega je razvidno, da je takrat prišlo do poškodbe. Zavarovanci imajo ponavadi težave takrat, ko sami nekaj mutijo, ali pa ne izpolnjujejo svojih dolžnosti (zavarovalna pogodba je dvostranska, na obeh straneh so tako pravice kot tudi dolžnosti), potem je pa najlažje po forumu jokat o zavarovalniških fintah. Seveda dopuščam, da je kdo od zaposlenih težak, ampak imaš vedno možnost pritožbe in v kolikor je utemeljena, se tudi takšni primeri ustrezno rešijo.

Jaz osebno nisem imel problema nikoli...je pa kolega policist pa je šel uveljavlat pa mu je utrujal, da rabi policijski zapisnik...pa mu razloži, da je sam policist pa ovi še kar vstrajal..in če si sebe osebno tu not vzel je to na tebi ne na meni..omenil sem pa ''tebe'' ker si sam omenjal, da si agent.. še vedno pa čakam odgovor če butanje z vrati spada pod parking? ker potem bom vsak mesec uveljavlal.. hvala

Prikaži več možnosti

e60va
e60va
  • Uporabnik

Nisem agent, niti tega nisem nikjer omenjal. Na zavarovalnici ne delajo samo agent, cenilec pa direktor. Super, če je kolega policist, zanj veljajo enaka pravila. Pa tako kot ostali ljudje, tudi nekateri policisti mutijo pri prijavah škod, niso nobeni svetniki. Odgovor glede parkirišča si pa dobil. Če mi ne verjameš, si pa v roke vzami pogoje in čitaj, to je v vsakem primeru pametno poznat.
Prikaži več možnosti
    • Premium je všeč

Cdriver
Cdriver

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 4 062
  • Avtomobil: Japonski eksot

Ponavad so najvecji problem cenilci, katerim je seveda v interesu cim manj priznati. Pa seveda brez mutenja, cisti primer je bil ko je zeni negdo vrata tako nabil v blatnik da je nastala zareza, seveda niso priznali, nikoli pa nisem dobil odgovora kako drugace bi lahko taksna poskodba nastala ce nic okoli ni poskodovano.

Drugi primer je ravno sedaj ko cenilec se na teren ni sel, in je ocenil skodo na autu kot da se lahko popravi, avtu je pa utrgalo kolo, polosovine, AB so zunaj. Vrata in prag potisnjeni do polovice, razbito vetrobransko steklo, led luci in da ne nastevam dalje.

Kolega je zajca povozil pa je imel skoraj toliko skode...
Prikaži več možnosti
    • Jerry je všeč

e60va
e60va
  • Uporabnik

Ne vem, zakaj bi bilo cenilcu v interesu čim manj priznati. Več kot 5 let sem bil cenilec, pa niti jaz, niti sodelavci nismo imeli nikoli nič od tega, če česa nismo priznali. Ostalega ne bom komentiral, nima smisla, če se ne pozna vseh okoliščin in obeh plati zgodbe.
Prikaži več možnosti

x-driver
x-driver

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 26 162
  • Avtomobil: e39 530iA, e85 Z4 3.0i

Kako potem prepričat cenilca, da neha lomit jajca in avtu prizna popravilo za 100€ manj od totalke? 

Prikaži več možnosti

e60va
e60va
  • Uporabnik

Če misliš, da ti iz žlehtnobe ne prizna tistega, kar bi ti lahko priznal in ti tudi pripada, potem imaš možnost pritožbe, ki je ne bo reševala ista oseba. Če ti pa ne pripada, pa pač nimaš kaj praskat. Ne razumem logike nekaterih, ki mislijo, da je komurkoli v interesu prerekanje s strankami, sploh z ozirom na količino tekočega dela. Verjemi da vsak raje prizna, kar lahko in kar je upravičeno, kot da bere in odgovarja na 10 mailov z romani in odgovarja na 10 klicev ter posluša izlive čustev za nekaj, kar bo na koncu itak moral priznat. :)

Urejal e60va, 14.08.2024, 19:21.

Prikaži več možnosti

x-driver
x-driver

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 26 162
  • Avtomobil: e39 530iA, e85 Z4 3.0i

Tu zadeva ni na osebni ravni, imam bolj filing, da gre za pritisk iz strani zavarovalnice. Kalkulacija popravila z novimi original deli je znašala malo čez 4k€. Prva ponudba zavarovalnice je bila 3k, z odbitno franšizo bi dobili 2,5k. Seveda se je dalo pritožbo in dobilo drugo ponudbo 4,2k - totalko. Dogodek je bil zadnjega aprila, toliko časa se že vleče, čaka se zavarovalnico ko budale... Generali, če koga zanima. V zahtevah po ugoditvi plačilu popravila za primerno ceno se je izpostavilo čakanje njih, čas brez avta, plačana registracija in komplikacije z nadomestnim avtom (preko zavarovalnice je pripadal celih 4 ali 5 dni :napaka ), zdaj se pač izposoja v družinskem krogu. Kaj je bil njihov odgovor na vse to? Da se iskreno opravičujejo za nevšečnosti :napaka :crazy :crazy 

Triglav je drag, ampak takih bedarij še nisem slišal od tam, niti imel kakih težav z njimi, ko sem kaj rabil. E39 imam še pri njih, Z4 sem letos tudi jaz zavaroval pri Generaliju, ampak bom drugo leto dobro premislil, kam bom šel....

Prikaži več možnosti
    • magic man je všeč

Tarik
Tarik

BMWslo.comoholik

• Uporabnik

Kaj kaj piše v pogojih parkirišča? Ne poznam primera, da je kdo lahko uveljavlal butanje vrat pod parkirišče. Če je to možno te še enkrat vprašam če mi odgovoriš ne z 'preberi si'.. če veš odgovor ga povej ali pa si ti tisti ki piše neumnosti..skratka kake goljufije..če je avto počohan in je parkplac zavarovan ga krijte pa čao..zato je cenilec pa rešeno..saj pa te pozna 'poškodbe vozila na drugem vozilu' saj je to njegovo delo..kaj ma policija s tem? Razen tega da njim plačujete ker delo opravljajo namesto vas 'da policija ugotovi da vas kdo ne nategne' samo ne kenjaj..milijonski dobicki premije gor folk pa jebete z iplačili..
Prikaži več možnosti
    • Egon je všeč

Nos
Nos

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 10 192
  • Avtomobil: 2x Ford, Honda

Jaz imam na Savi praktično vse zavarovano. Tri avte in vse objekte. Nobenih komplikacij pri uveljavitvi kaska.
Nazadnje mi je en pobček priletel v bok na Hondi. Sreča, da je bil avto golf 3 z plastičnim obrobami.
Uglavnem zrihtana cela Honda, kar se tiče prask, rje in udrtin :-D
Kompliciral je cenilec za špegu. A jebiga težko so dali 400€ za špegu hahaha ampak na koncu so :-D

AHOEjZi.jpg Turning unacceptable GM platforms into beautiful Swedish Machinery

Prikaži več možnosti

e60va
e60va
  • Uporabnik

Kaj kaj piše v pogojih parkirišča? Ne poznam primera, da je kdo lahko uveljavlal butanje vrat pod parkirišče. Če je to možno te še enkrat vprašam če mi odgovoriš ne z 'preberi si'.. če veš odgovor ga povej ali pa si ti tisti ki piše neumnosti..skratka kake goljufije..če je avto počohan in je parkplac zavarovan ga krijte pa čao..zato je cenilec pa rešeno..saj pa te pozna 'poškodbe vozila na drugem vozilu' saj je to njegovo delo..kaj ma policija s tem? Razen tega da njim plačujete ker delo opravljajo namesto vas 'da policija ugotovi da vas kdo ne nategne' samo ne kenjaj..milijonski dobicki premije gor folk pa jebete z iplačili..

Jeba je, če si funkcionalno nepismen.
Prikaži več možnosti

Tarik
Tarik

BMWslo.comoholik

• Uporabnik

Tak kot ti ki se izmikaš odgovoru druge pa označuješ za neumne..mlatiš prazno slamo. Argumentiraj kar do zdaj spet nisi in kot kaže ne boš to kar si izjavil ali pa ne obsojaj drugih kar trdijo iz izkušenj in resničnih primerov
Prikaži več možnosti
    • Jerry in magic man uporabnikom je všeč to sporočilo

e60va
e60va
  • Uporabnik

Jasno sem ti napisal v komentarju #123 in ne vidim potrebe, da bi ponavljal. Vidim pa, da si mnenja, da veš, kako se zadeve odvijajo na zavarovalnici, tako da ne vem, čemu sploh vprašanja. Najbolje, da vprašaš kolega policaja, če delajo namesto nas, ti bo pa še narisal, če ti je premalo, da ti jaz napišem.

Urejal e60va, 14.08.2024, 21:08.

Prikaži več možnosti

Tarik
Tarik

BMWslo.comoholik

• Uporabnik

Sam si napisal, da ''policija ugotovi če je res prišlo do trčenja med bagerjem ali kaj si pisal zgoraj in vozilom'...kaj majo za ugotavljati? Še enkrat..če je parkplac zavarovan, pa vidite da je poškodovano krijte..ne pa da folk policijo utruja..pa hodijo na zavarovalnice tam jih pa pošiljajo po ''policijski zapisnik''..človek se cel dan vozi po mestu potem pa naj policija ugotavlja kje mu je kdo avto potegno..pogledaš oceniš, če ma zavarovano kriješ.. konec..ampak to ne bomo spremenili..isto sranje s kaskom..zakaj se rabi policija? Ker v primeru alkota ne krijete..kaj vas boli k... če ma kasko ma kasko..če ga razbije mu krij..ampak vsi vemo  da ''ciganite'' zato te pa boli to kaj se piše pa brez argumentov dejstva ostalih oznajučeš kot neumnosti..nič kontretnega nisi napisal v *123* postu.. pomembno je kaj piše v zavarovalnih pogojih sem te lepo vprašal kako se to da, da vem jaz in ostali kako pa kaj..pač menimo se tukaj na forumu..kot če bi ti kaj vprašal za m2 pa bi ti rekli na netu si poglej saj vse piše..a ni boljše/lažje se iz ''prve'' roke menit če si ti tam veš več kot jaz..zato pa sem te vprašal..pa samo izmikanja pa neki bv balasti..pa to bi še šlo..samo ne bluzi da ostali pišemo neumnosti če imamo izkušnje..

Prikaži več možnosti

e60va
e60va
  • Uporabnik

Ne mislim se pregovarjat s tabo, imaš prav, zavaruj si le obvezno avtomobilsko odgovornost, kaska ne rabiš, itak ne boš nič dobil :ok2
Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2023. Vse pravice pridržane.