Zakaj pišeš v drugi osebi, jaz nisem zavarovalnica, sem pa tam zaposlen in razen, če si imel neposredno od mene zahtevo, da kličeš policijo, ne piši, da "imamo finte". Na posplošuj na vse.
Da ti odgovorim, zakaj želi zavarovalnica imeti policijski zapisnik. Zato ker se zraven prijavlja še vse drugo, kar ne sodi pod parkirišče. Avto nasloni na škarpo, pa piše, da so mu ga ruknili, ko je bil parkiran poleg gradbišča. Dobro, potem ne bo težko izslediti povzročitelja, prijavi policiji, da preveri, ali je možno, da so mu s katerim izmed delovnih strojev, ki so tam, poškodovali vozilo. Ali pa mu poteče zavarovanje in trdi, da je poškodba nastala 4 mesece prej, da ne bo izgubil parkirišča po novi polici, ker jih ima pri nekaterih zavarovalnicah le omejeno število v zavarovalnem obdobju. Dobro, pokaži policijski zapisnik, iz katerega je razvidno, da je takrat prišlo do poškodbe. Zavarovanci imajo ponavadi težave takrat, ko sami nekaj mutijo, ali pa ne izpolnjujejo svojih dolžnosti (zavarovalna pogodba je dvostranska, na obeh straneh so tako pravice kot tudi dolžnosti), potem je pa najlažje po forumu jokat o zavarovalniških fintah. Seveda dopuščam, da je kdo od zaposlenih težak, ampak imaš vedno možnost pritožbe in v kolikor je utemeljena, se tudi takšni primeri ustrezno rešijo.
Urejal e60va, 14.08.2024, 11:20.