Pozdravljeni,
ker želim nekaj vsebine, kjer sem nekoliko bolj podkovan, na forum prispevati tudi sam odpiram novo temo, ki je namenjena vsem, ki potrebujete hiter pravni nasvet. Prepogosto se zgodi, da odprta tema zaide v povsem druge vode in splošno debato, zato je moja ideja, da se ta kotiček ohranja kot tema, kjer so zbrani zgolj in samo Q&A povezani s pravnimi vprašanji.
Cilj teme je, da si uporabniki, ki se soočamo z življenjskimi problemi lahko poiščemo prvi pravni nasvet, pri čemer naj bo ta kar se da točen in jasen, tako, da lahko kaj novega izvedo tudi tisti, ki ne bodo postavljali vprašanj. Tistemu, ki išče pravni nasvet pa poda začetne informacije in mu pomaga pri odločitvi ali iskati nadaljnjo pravno pomoč pri strokovnjakih.
Vsak, ki ga zanima kaj več v zvezi z njegovo tegobo ali ima dodatna vprašanja, me lahko kontaktira na ZS.
Primer:
Q:Delodajalec mi ob podpisu pogodbe o zaposlitvi ni izročil pisnega izvoda pogodbe o zaposlitvi in potrdila o prijavi v obvezna zavarovanja. Ali to pomeni, da sem nezakonito v delovnem razmerju?
Pravila:
Q: (Vprašanje) naj ne zajema več kot 4 vrstice in naj bo jasno, kratko in naj odraža poglaviten problem.
Seveda mora biti zraven še disclaimer Hitri pravni nasveti so dani na podlagi informacij in dejanskega stanja, ki ga uporabnik navede sam in ne odražajo popolnega ali pravilnega mnenja. Avtor ne more odgovarjati za njihovo točnost, saj je vsako pravno razmerje rezultat konkretne presoje vsakokratnega odločevalca. Avtor sem magister prava z opravljenim PDI in več letnimi izkušnjami v pravosodju. Tisti, ki vam je pravo blizu in imate ustrezne kvalifikacije pa vabljeni, da se pridružite in prispevate z znanjem pri odgovorih.
Kolikor moderatorjem tema ni všeč, prosim sporočite in temo spravite iz sveta.
Vabljeni k postavljanju vprašanj.