Veliko vprašanje je stvar dokazovanja. Vsakdo, ki je povzroči drugemu škodo jo je dolžan povrniti. Tukaj ne gre za napako v njegovi osnovni storitvi ampak za neko povezano škodo.
Odgovor po pravu: Seveda mora povrniti škodo, težje pa jo bo izkazati (če nimaš npr: slik prej/potem). Če so praske bolj značilne za kakšno orodje in je škoda velika, se splača to preveriti tudi pri strokovnjaku, ki je sicer sodni izvedenec (pred pravdo) in ga povprašati ali lahko oceni s čim so bile praske povzročene.
Ja tak postopek bo stal 5 jurjev, preoblacenje volana je pa 150 eur…
Hvala vsem za odgovor. Dokazati je nemogoče, saj ponavadi ne poslikamo avta, preden ga kje pustimo. Sicer lahko cele dneve samo slikam(o) 
Po mojem mnenju stanje Prej/Potem dokumentirajo predvsem osebe, ki načrtujejo nek konflikt ...
Še razplet - z vulkanizerjem sva naslednji dan pogledala stanje in je bilo takoj vidno, da so praske nastale pri njih.
Najverjetneje z gumbom na delovnih hlačah ob obračanju volana. Jaz takih prask nimam s čim narediti (ni prstanov, ni gumbov).
Stanje je že v postopku sanacije.
Presenečen sem bil pa nad pozitivno reakcijo, saj dandanes redki prevzamejo odgovornost tudi v neprijetnih situacijah.
Urejal Squirrel, 09.08.2021, 11:14.