Skoči na vsebino

2016 F87 M2

* * * * - 2 glasov

• Prijavi se za objavo odgovora
545 odgovorov v temi
RS6
RS6

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 8 000
  • Avtomobil: e24 635csi

Prejšni daily, ki je bil totalna brca v temo je po 10ih mesecih prodaje in nerealni buli končno šel k novemu lastniku, za to je bilo treba kupit novega dailyja.

Želja je bila M2, imel ogromno predsodkov glede stabilnosti avta, skoraj kupil rs3 (pa so pred podpisom pogodbe hoteli jurja več, steral podjetje v pisane marjetice) in šel po tole M2.

Od predelav ima kompletni Akrapovič izpuh- tudi downpipe, sound kit ter difusor in pa wagnerjev intercooler. Avto je trenutno na stock mapi, kar se bo uredilo (Gori check engine zaradi izpustov). Ne gre na neke hude konje, ker jih ne potrebujem in jih ne bom izkoristu, ampak da se uredi celoten flow.

Nekaj karoserijskih karbonskih dodatkov še pride in najbrž da competition špegli..

Cel je v prvi barvi, nič poškodovan, notranjost tudi lepo ohranjena in redno servisiran na Selmarju v Celju..

Tale tema ne bo toliko dolga kot od e24, nekako pričakujem, da nekih pestrih popravil ne bo

Zaenkrat še nimam pojma o 80% stvareh v njemu, ampak počasi bo.

Prvi kilometri proti domu

unnamed22.jpg

En ogromen minus gre majhnemu tanku, kapaciteta je 52litrov. Če 635 ima 75l tank

unnamed3.jpg

Ja, sam na petrolu sm fotke delal haha

unamed5.jpg

unnamed4.jpg

Prvih 1000km je že za mano, fenomenalni občutki, avto se noro dobro pelje, zvok pa tudi nor, sploh ko so lopute odprte :)

Prikaži več možnosti
    • M power, Jure24, rockson in 38 ostalim je všeč

Miholl
Miholl

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 8 462
  • Avtomobil: Audi A5

Hud, cestitke
.... c u o r e s p o r t i v o ....
Prikaži več možnosti

Miholl
Miholl

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 8 462
  • Avtomobil: Audi A5

Me pa sam tko zanima, ne bit jezen, ampak pri takem denarju kake domisljije, ki seze do maseratija, giulie qv, r8 audija, aston martina, lexusa lc ali pa kaj podobnega, ni? Cist tko me zanima. Sicer loh da sem v temo brcnil, sam sej tak m2 je cenovni rang nastetih vozil ali pač?
.... c u o r e s p o r t i v o ....
Prikaži več možnosti
    • jocker, noucamp90 in Natuzzi uporabnikom je všeč to sporočilo

Jerch_
Jerch_

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 14 450
  • Avtomobil: DKW

Lepa igraca!
Srecne in zanimive poti zelim ;)
Prikaži več možnosti

RS6
RS6

BMW fanatik

• Uporabnik

Me pa sam tko zanima, ne bit jezen, ampak pri takem denarju kake domisljije, ki seze do maseratija, giulie qv, r8 audija, aston martina, lexusa lc ali pa kaj podobnega, ni? Cist tko me zanima. Sicer loh da sem v temo brcnil, sam sej tak m2 je cenovni rang nastetih vozil ali pač?

Praktično vse kar si naštel je dražje kot tale M2. Sploh če primerjamo identičen letnik in kilometre. Poleg tega je vzdrževanje takih avtov tudi stopničko ali 4 dražje kot je pri M2.

Med znanci je bilo nekaj Maseratijev in so z vsemi bile težave, da ne govorim o rednih servisih in večjemu številu obiskov bencinskih črpalk. Giulia qv sem imel na testu ko so prišle v Slo. Vse fino in fajn, razen ko je odpovedal računalnik in posledično še bremze. Mi je sicer zelo všeč ampak ne upam. Niti ni več garancije, kje so še keramični diski in kak poškodovan karbon part. Aston Martin se lahko oba strinjava, da je waaay beyond this, Lexus LC cena je 2x M2, no pa saj pri Astonu je enako. R8 bi se dalo dobit prvo generacijo 4.2 V8 za podoben denar. Pa je to sedaj kaj 15 let star avto? Žal ni neomejenega budgeta, na pašteti in vodi pa tudi ne mislim bit. Želja je RS6, ko potegnem črto, ni teško kupit in tankat, ne želim pa bit suženj svojemu autu in kupovat nekaj iznad svojih sposobnosti. Poleg tega, je potrebno še E24 končat, nekaj vijolic bo še želela, da bo na tablicah..

In tale avto bo delal cca. 30.000 km letno. Želel sem mešanico komforta in fun factorja. Ni šans da grem te kilometre delat v Aston, Maserati, QV, R8 in podobno.

RS3 mi je bil kompromis, ker priznam, da sem se tudi po največjem nalivu in snegu dostikrat vozil med 150 in 180 po avtocesti in je Quattro zmeraj delal svoje. Sedaj tega na zadnjem pogonu ne bo več in niti ne obžalujem. Oblika M2 mi je totalno huda in brezčasna.

V osnovi sem iskal ročni menjalnik pri M2, tudi competitiona prvo. Sicer seom competitiona hitro črtal, ko sem pregledal reviewe (Zvok N55 in single turbo ima definitivno boljši zvok), ročni menjalnik pa.. Jst in moja glava čez dan.. V E24 je dog leg, ni problem 1 in 2 prestava. Problem je 3,4,5. Ko gledaš ali daš iz 5 v 4 ali iz 4 v 3 in kje je ročka. A kamoli da bi imel še v tem avto totalno drugo zaporedje prestav.. 

Lepa igraca!
Srecne in zanimive poti zelim ;)

Hvala!

Urejal RS6, 30.05.2021, 22:59.

Prikaži več možnosti
    • Nixxon, Miholl, soulfly in 6 ostalim je všeč

Leshinjo
Leshinjo
  • Uporabnik
  • Sporočil: 304
  • Avtomobil: 5er

Lep, pa še dober zvok ma! Sem te sreču v soboto na AC...

Prikaži več možnosti
    • RS6 je všeč

bmw330cd
bmw330cd

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 10 344

Praktično vse kar si naštel je dražje kot tale M2. Sploh če primerjamo identičen letnik in kilometre. Poleg tega je vzdrževanje takih avtov tudi stopničko ali 4 dražje kot je pri M2.

Med znanci je bilo nekaj Maseratijev in so z vsemi bile težave, da ne govorim o rednih servisih in večjemu številu obiskov bencinskih črpalk. Giulia qv sem imel na testu ko so prišle v Slo. Vse fino in fajn, razen ko je odpovedal računalnik in posledično še bremze. Mi je sicer zelo všeč ampak ne upam. Niti ni več garancije, kje so še keramični diski in kak poškodovan karbon part. Aston Martin se lahko oba strinjava, da je waaay beyond this, Lexus LC cena je 2x M2, no pa saj pri Astonu je enako. R8 bi se dalo dobit prvo generacijo 4.2 V8 za podoben denar. Pa je to sedaj kaj 15 let star avto? Žal ni neomejenega budgeta, na pašteti in vodi pa tudi ne mislim bit. Želja je RS6, ko potegnem črto, ni teško kupit in tankat, ne želim pa bit suženj svojemu autu in kupovat nekaj iznad svojih sposobnosti. Poleg tega, je potrebno še E24 končat, nekaj vijolic bo še želela, da bo na tablicah..

In tale avto bo delal cca. 30.000 km letno. Želel sem mešanico komforta in fun factorja. Ni šans da grem te kilometre delat v Aston, Maserati, QV, R8 in podobno.

RS3 mi je bil kompromis, ker priznam, da sem se tudi po največjem nalivu in snegu dostikrat vozil med 150 in 180 po avtocesti in je Quattro zmeraj delal svoje. Sedaj tega na zadnjem pogonu ne bo več in niti ne obžalujem. Oblika M2 mi je totalno huda in brezčasna.

V osnovi sem iskal ročni menjalnik pri M2, tudi competitiona prvo. Sicer seom competitiona hitro črtal, ko sem pregledal reviewe (Zvok N55 in single turbo ima definitivno boljši zvok), ročni menjalnik pa.. Jst in moja glava čez dan.. V E24 je dog leg, ni problem 1 in 2 prestava. Problem je 3,4,5. Ko gledaš ali daš iz 5 v 4 ali iz 4 v 3 in kje je ročka. A kamoli da bi imel še v tem avto totalno drugo zaporedje prestav.. 

Hvala!

Še en forumaš je v istih dilemah :) 

Srečno vožnjo!

lp,m

“Will it be a good investment?” We shouldn’t care: the greatest cars were built for a purpose and it wasn’t to be collectible. Only time will tell but I envy the lucky buyers who just get in and drive it without fussing about mileage or stone chips: they’re the people you want to sit next to at dinner!

Prikaži več možnosti

veloce
veloce

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 51 454
  • Avtomobil: Kombi

Čestitam za nakup. Dej povej še mal kako se igrača obnaša na cesti.

ARHITEKT
Prikaži več možnosti

M Kompakt
M Kompakt

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 10 785

Zakaj pa na volanu nimaš tipk M1 in M2?

Prikaži več možnosti

ALFAinBMW
ALFAinBMW

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 4 327
  • Avtomobil: E34 M5, E46 M3

M mode-e ima samo M2 Competition.

Urejal ALFAinBMW, 01.06.2021, 06:41.

Prikaži več možnosti

RS6
RS6

BMW fanatik

• Uporabnik

Čestitam za nakup. Dej povej še mal kako se igrača obnaša na cesti.

Hvala, ja čim je malo bolj gladek asfalt in daš čisto malo preveč gasa je rit živčna in ga res minimalno odnese, ker potem se že elektronika vklopi. Ni pa to nič strašnega.

V comfort modeu tudi z Akrapoviči je avto skoraj tih in totalno normalen za vozit.

Samo Competitoni kot je povedal AlfainBmw

Prikaži več možnosti

M Kompakt
M Kompakt

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 10 785

Vprašam, ker če jih želiš imeti, jih imam jaz. Zamenjava s tvojimi pa daš še za dva horsa zraun 

Prikaži več možnosti

RS6
RS6

BMW fanatik

• Uporabnik

Prva so prišla na vrsto ogledala. Competition karbon pokrovi

unnamed1.jpg

unnamed.jpg

Na poti pa so tudi LCI zadnje led luči ter še nekaj karbona...

Prikaži več možnosti
    • sash, jakeccc, Martini Racing in 6 ostalim je všeč

RS6
RS6

BMW fanatik

• Uporabnik

Prišle so original temnejše LCI luči (Led), moram še zmontirat ker nimam naprave za kodirat doma

unnamed.jpg

Ena za vmes :)

unnamed3.jpg

Dobil pa sem tudi karbon ledvičke

unnamed4.jpg

unnamed6.jpg

In rezultat

unnamed7.jpg

Instalacija je preprosta ;)

unnamed5.jpg

Prikaži več možnosti
    • sash, jakeccc, nightmare in 7 ostalim je všeč

slonček_
slonček_
  • Izključen
  • Sporočil: 519
  • Avtomobil: Mardi Lampret intl.

ledvičke so original top

Prikaži več možnosti

etore
etore

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 10 653
  • Avtomobil: M2

Meni so tudi original lepše mi je pa avto za prste obliznit

Če je ravno ni zabavno...
Prikaži več možnosti
    • Jerch_ je všeč

mihaing
mihaing

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 7 603
  • Avtomobil: Suši

Kromirane daj nazaj...

Še vedno lepše videti maske na naših ustih, kot pa maska na novih BMW-jih

Prikaži več možnosti

Bmwe46mb
Bmwe46mb
  • Uporabnik
  • Sporočil: 1 286
  • Avtomobil: Xc60

Črne pust gor…
Prikaži več možnosti
    • jocker je všeč

airmike
airmike

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 7 915
  • Avtomobil: X3M40i, Swift Sport

Naredi tak kot ti je všeč.

Make cars fun, not fast! Tatsuru Ichishima
Prikaži več možnosti
    • OffsummeR, TIN in dnjehen uporabnikom je všeč to sporočilo

Taucher
Taucher

Licence for sale

• Uporabnik
  • Sporočil: 10 799

Če gledam iz mojih oči in slike, morda res zgleda crom boljša izbira sploh z M2 oznako zgleda "polno" k s tem carbo in vso "črnino" mi deluje nekak prazno. Se da lahko znak M2 iz orig. ledvičk kako sneti dol, pa dati gor na carbon?

Saj pravim morda samo slike tukaj gor delajo krivico in v živo drugače/lepše/boljše izpade. K mas pa že ostalo gor carb pa ogledala in verjetno sedaj ne gre tok za kaj pa kako je boljše izgled, ampak celostna podoba (spredaj, s strani, zadaj)?

Zakaj pa si sprednji nosilec od tablice dal dol? Postrani tablice pa (btw slabo jih imaš nalimane ;) ) kao manj upora ter za policaje (radar) je men mimo oz. k gledam takšne avte spredaj brez nosilcev tablic mi enostavno na odbijaču nekaj manjka. Je pa to le moje mnenje.

Vedi pa, da delaj tako k ti želiš in predvsem kakor/da je tebi všeč, to je bistveno ostalo so "naše" kafanske priče.  Varne in srečne km :ok

Urejal Taucher, 18.06.2021, 10:25.

Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2023. Vse pravice pridržane.