Skoči na vsebino

Zagon motorja na daljavo in vklop kamere, preko aplikacije

- - - - -

• Prijavi se za objavo odgovora
84 odgovorov v temi
TOM-CAT
TOM-CAT

BMWslo.comoholik

• Uporabnik
  • Sporočil: 410

Zdravo,

je kdo uspel aktivirati ti dve funkciji?

Vprašal sen na Bmw, kjer sem kupil avto, pa nič ne vedo.

lp, Sandi

TOM-CAT
Prikaži več možnosti

ALFAinBMW
ALFAinBMW

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 4 327
  • Avtomobil: E34 M5, E46 M3

Remote start v EU ni dovoljen zaradi zakonov o emisijah. V ZDA je. Aktivirat se da, malo je odvisno od opreme in letnika avta + en FSC certifikat je treba zakupiti za ta avto na uradnem servisu. Na enem izven evrope...
Prikaži več možnosti

neicheq
neicheq

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 7 169

Ford ponuja pri nas remote start iz fabrike, tako da očitno je dovoljeno.

Prikaži več možnosti

TOM-CAT
TOM-CAT

BMWslo.comoholik

• Uporabnik

Remote start v EU ni dovoljen zaradi zakonov o emisijah. V ZDA je. Aktivirat se da, malo je odvisno od opreme in letnika avta + en FSC certifikat je treba zakupiti za ta avto na uradnem servisu. Na enem izven evrope...

vsa oprema, m5, 2021. bova zrihtala? Se ti javim. lps

TOM-CAT
Prikaži več možnosti

TOM-CAT
TOM-CAT

BMWslo.comoholik

• Uporabnik

Ford ponuja pri nas remote start iz fabrike, tako da očitno je dovoljeno.

tudi za remote view baje pri nas zakon prepoveduje snemanje okolice, pa na sinovi tesli normalno dela. 

ta bmw se piči, kao v naših avtih se dobijo vsi tehnološki bombončki, najprej plačam ko opica, potem pa pol stvari ne dela.

Sem že razmišljal, da bi zahteval vračilo dela kupnine. 

npr. voice control dela le, če imaš izbran jezik angleščina ali kaj drugega, na slovenščini pa ne.

TOM-CAT
Prikaži več možnosti

ALFAinBMW
ALFAinBMW

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 4 327
  • Avtomobil: E34 M5, E46 M3

Remote camera view pa je @panki_86 nekaj nagruntal... Naj se sam javi :)
Prikaži več možnosti

Iceman35
Iceman35
  • Uporabnik
  • Sporočil: 32
  • Avtomobil: Bmw 520d g30

Remote view menini delal v sloveniji, potem pa slučajno probam v makedoniji in glej zadeva dela.. tako da moram pocakat ko pridem nazaj v sloveniji da se enkrat preverim.. ce pa bo kdo kj pogruntal glede remote start pa se priporocam.
Prikaži več možnosti

bmwgavrin
bmwgavrin

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 910
  • Avtomobil: G21 330i M

Remote view tudi mene zanima kako se aktivira v Slo?

Še vedno Bayerische Motoren Werke AG :ok

Prikaži več možnosti

Nixxon
Nixxon

Tajnik BMW avto kluba Slo

• Globalni moderator
  • Sporočil: 67 319
  • Avtomobil: sivo povprečje

tudi za remote view baje pri nas zakon prepoveduje snemanje okolice, pa na sinovi tesli normalno dela.

Prej bi rekel da se Tesla mal francoza naredi pa je. Saj tut OBD2 konektorja baje nimajo, pa naj bi bil obvezen.

To our friends and loved ones, no longer with us.

Prikaži več možnosti

TOM-CAT
TOM-CAT

BMWslo.comoholik

• Uporabnik

vceraj sem se nekaj igral po meniju in vklopil, da kaže omejitve. zdaj se pa ne da več teh prometnih znakov izklopit. prej se je pa dalo. pa še ko je konec omejitve , ne gre na 90.  :crazy

jaz pa konstantno prehiter. 

TOM-CAT
Prikaži več možnosti

panki_86
panki_86
  • Uporabnik
  • Sporočil: 3 317
  • Avtomobil: G20 M340i xDrive

TOM-CAT Tebi dela avtomatsko prilagajanje hitrosti ali moreš pri vsaki spremembi pritisniti SET na volanu?

Čudno mi je ker meni po kodiranju dela normalno avtomatsko prilagajanje hitrosti, pa dejansko deluje zelo dobro. Edino bivše cestninske postaje mu delajo težave (sem prejšnji teden šel iz Maribora do Kopra, pa je začel sam zavirati (v tem primeru samo držim gas). Čudi me da BMW tega še ni posodobil, očitno mislijo da še imam cestninske postaje v SLO  :laugh

Imam pa zadnji iDrive SW (November 2021) in zadnje navigacijske mape (2021.4), tudi spletno imam omogočeno samodejno posodabljanje map na SLO regijo.

Deluje pa zelo lepo tudi pred in v rondojih (zmanjša hitrost pred rondojem, v rondoju prilagodi hitrost in pri vstopu nežno obrne volan na desno, pri izstopu iz rondoja pa pospeši).

Pred tuneli lepo počasi začne zmanjševati hitrost že pred znakom, tako da je pri znaku že na 100km/h. Pred naselji dela enako. Malo pred izhodom iz tunela in iz naselja pa začne pospeševati.

Ko je pred menoj cesta z dosti ovinki predhodno javi da bo zmanjšal hitrost in jo tudi zmanjša.

Prepoznavanje semaforjev pri nas ne deluje dobro. Včasih se ustavi in spelje sam, včasih pa ne. Luči na semaforjih pa vedno prav prebere in jih v števcu in HUD zelo hitro spremeni.

Kodirano imam tudi da ne prehiteva vozil na AC po desni strani in reševalni pas (nariše v števcu da dela reševalni pas pri zelo nizki hitrosti na AC in zamakne vozilo v levo ali desno, odvisno na katerem pasu si. Pri pospeševanju se sam vrne na sredino pasu), samo tega še nisem uspel stestirati...

Remote view pa mislim da ne bo šlo aktivirati v SLO s kodiranjem, ker deluje preko BMW strežnika.

Urejal panki_86, 04.01.2022, 22:37.

Prikaži več možnosti

TOM-CAT
TOM-CAT

BMWslo.comoholik

• Uporabnik

moram pritisniti SET, da prilagodi hitrost. Predvidevanje za hitrost pred rondoji pa dela lepo ion tudi pred ovinki sam zmanjša hitrost.

Odkar mi je BMW po "luftu" nadgradil softver, se mi ne da več izklopiti prikazovanja omejitev in izgubil sem funkcijo za prednastavitev vklopa hlajenja in gretja sedeđev ob določebni temperaturi. To me niti ne bi tako motilo, če bi znal avto ob razveljkavitvi omejitve kazati 90kmh. Tako pa ostane na recimo 70. Imam pa v meniju možnost za nastavljanje reševalnega pasu in prepoved prehitevanja po desni.

Kontaktiral sem info službo v bmw slo in je gospod sicer izredno prijazen , a imam občutek, da mu ni najbolj jasno, kaj se dogaja. Govopri mi o nastavitvah opcij, ki jih ni več. Upam, da bo uspel kaj konkretnega zvedet. Bom javil. Naslednji teden grem v Avstrijo smučat in bom sprobal, kaj mi gor dela in kaj ne.

Potem se bom lotil kodiranja.lps 

aja, tudi semaforjev ne bere

TOM-CAT
Prikaži več možnosti

panki_86
panki_86
  • Uporabnik

V Avstriji ne boš rabil pritiskati SET gumba, ker je tam regijsko omogočeno, samo v idrive moreš imeti nastavljeno, da ti avtomatsko prilagaja hitrost.

To z avtomatskim vklopom gretja in hlajenja sedežev in gretja volana pri določeni temperaturi ne deluje iz dveh razlogov. Ali imaš preveč prazen akumulator (pri meni to ne deluje po kodiranju, ko imam avto v diagnostičnem načinu in ni zagnan motor), to se potem avtomatsko vklopi po malo daljši vožnji. Ali pa imaš težave s ConnectedDrive računom (probaj ga izbrisati in se še 1x prijavi v avtu).

To ko pa ne razveljavi omejitve sem pa jaz opazil samo na dvopasovnici iz Hoč proti Mariboru. Tam je omejitev 90, v križiščih pa 70km/h, po križišču ne razveljavi hitrosti. Pomoje je težava v sami kartografiji.

Reševalni pas i prepoved prehitevanja po desni jaz verjetno nimam, ker imam nižjo serijo avtomobila kot ti (moj je serija 3, tvoj pa serija 5) ;) Pri meni tudi ni asistenta za menjavo voznega pasu zaradi nižje serije. Hardware je enak kot pri tebi, samo software-sko je onemogočeno ;)

Pri nas pri BMWju so totalno zgubljeni, če jih vprašaš o asistentih. Do zdaj je samo vodja servisa v Selmar MB vedel o čem se gre, ko sva se pogovarjala. Kapo dol, ded obvlada te zadeve in sledi času.

Prikaži več možnosti

bmwgavrin
bmwgavrin

BMW fanatik

• Uporabnik

Ma jaz imam vse te asistencne sisteme samo za vse tezi da na obmocju kjer se nahaja avto ni dovoljeno.
Jebo te je Slovenija zaplankana z temi zakoni.

Prikaži več možnosti

TOM-CAT
TOM-CAT

BMWslo.comoholik

• Uporabnik

V Avstriji ne boš rabil pritiskati SET gumba, ker je tam regijsko omogočeno, samo v idrive moreš imeti nastavljeno, da ti avtomatsko prilagaja hitrost.

To z avtomatskim vklopom gretja in hlajenja sedežev in gretja volana pri določeni temperaturi ne deluje iz dveh razlogov. Ali imaš preveč prazen akumulator (pri meni to ne deluje po kodiranju, ko imam avto v diagnostičnem načinu in ni zagnan motor), to se potem avtomatsko vklopi po malo daljši vožnji. Ali pa imaš težave s ConnectedDrive računom (probaj ga izbrisati in se še 1x prijavi v avtu).

To ko pa ne razveljavi omejitve sem pa jaz opazil samo na dvopasovnici iz Hoč proti Mariboru. Tam je omejitev 90, v križiščih pa 70km/h, po križišču ne razveljavi hitrosti. Pomoje je težava v sami kartografiji.

Reševalni pas i prepoved prehitevanja po desni jaz verjetno nimam, ker imam nižjo serijo avtomobila kot ti (moj je serija 3, tvoj pa serija 5) ;) Pri meni tudi ni asistenta za menjavo voznega pasu zaradi nižje serije. Hardware je enak kot pri tebi, samo software-sko je onemogočeno ;)

Pri nas pri BMWju so totalno zgubljeni, če jih vprašaš o asistentih. Do zdaj je samo vodja servisa v Selmar MB vedel o čem se gre, ko sva se pogovarjala. Kapo dol, ded obvlada te zadeve in sledi času.

1. to je bil razlog. zdaj avtomatsko gretje dela. :-D

2. asistenca za samodejno menjavo pasu ne dela, čeprav bi naj delala. :crazy

3. karto imam zadnjo  :confused 

čakam odgovor bmw Slovenija 

TOM-CAT
Prikaži več možnosti
    • panki_86 je všeč

Pen66
Pen66

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 124
  • Avtomobil: F15, E90

Kolikor je teh prepovedi bo najbolje kupovat avtomobile kar v ZDA...

Prikaži več možnosti

bloody
bloody
  • Uporabnik
  • Sporočil: 11
  • Avtomobil: GT2 RS, GT3, M5

vsa oprema, m5, 2021. bova zrihtala? Se ti javim. lps

imava enak avto.

če ugotoviš, kako se uredi remote start, mi prosim javi.

lp

Prikaži več možnosti

bmwgavrin
bmwgavrin

BMW fanatik

• Uporabnik

Kolikor je teh prepovedi bo najbolje kupovat avtomobile kar v ZDA...

Nič ne pomaga, ko pa avto sam zazna lokacijo in se vse prepovedi vključijo. Potem nas pa samo #panki_86 in podobni rešujejo ko se sami matrajo z kodiranjem.

Na F seriji sem znal marsikaj skodirati zdej pa G me je pa čisto na začetek prestavila.

Prikaži več možnosti
    • Pen66 in panki_86 uporabnikom je všeč to sporočilo

TOM-CAT
TOM-CAT

BMWslo.comoholik

• Uporabnik

imava enak avto.

če ugotoviš, kako se uredi remote start, mi prosim javi.

lp

absolutno

TOM-CAT
Prikaži več možnosti

panki_86
panki_86
  • Uporabnik

1. to je bil razlog. zdaj avtomatsko gretje dela. :-D
2. asistenca za samodejno menjavo pasu ne dela, čeprav bi naj delala. :crazy
3. karto imam zadnjo  :confused 

čakam odgovor bmw Slovenija

Če želiš imeti vklopljeno asistenco za samodejno menjavo pasu, moraš imeti vklopljen driving assist. Ko želis da zamenja vozni pas samo nežno stisneš na ročico (enako kot da bi želel da 3x utripne). Potem ti v števcu in na HUD naredi puščico da bo pas zamenjal.

Nič ne pomaga, ko pa avto sam zazna lokacijo in se vse prepovedi vključijo. Potem nas pa samo #panki_86 in podobni rešujejo ko se sami matrajo z kodiranjem.
Na F seriji sem znal marsikaj skodirati zdej pa G me je pa čisto na začetek prestavila.

Točno tako, potem bi se moral preseliti :)
Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2023. Vse pravice pridržane.