dragi nebolozniki,
Slovenec v Avstriji s Slovenskim avtom je gost.
Kot gost v državi mora imeti izpraven avto, registriran in odobren iz strani Slovenskih tehničnih pregledov.
Gospoda Policaja zanima in sme zanimat samo ali so gume ustrezne (letni čas z dovolj profila) in da delajo vse luči. Ni res
Ta odgovor sem dobil pisno iz Avstrijskega ministrstva, ko sem jih naslovil zaradi scen na Wortherseeju in kavbojskega režima pobiranja tablic in pisanja kazni.
V kolikor pride do krivice, obstaja v Avstriji Slovenski konzulat, kjer se lahko vsak pritoži in bodo rešili njemu v prid.
še en banalni primer:
- sem prebivalec recimo Bosne in se peljem čez 5 držav, ali si moram v Sloveniji folije potrgat iz sprednjih šip ker so zatemnjene, dvignit avto na 11 cm višine od tal v Avstriji, v Nemčiji pa morajo avtu štimat plini? Poleg tega najbrž da je potrebno si pred prehodom vsake države potegnit iz interneta zakonike in pregledat avto vsakič ko prečkaš mejo ali ustreza ali pa kličeš vleko do naslednje meje?
V vsaki drugi državi kot je Slovenija SI GOST.
To je kot razmišljanje Noleta ko pride v Avstralijo. Jaz sem gost ne može nam niko ništa. V IT je obvezna zimska oprema do 15.4 v SLO do 15.3. Če nimaš v IT zimske opreme 14.4 dobiš kazen pa čeprav v SLO ni zimske opreme že 1 mesec. Čist simpl.