Skoči na vsebino

Avtodom ali počitniška prikolica

- - - - -

• Prijavi se za objavo odgovora
48 odgovorov v temi
hotko90
hotko90

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 086
  • Avtomobil: E60

Jaz sem videl tako Megamobil kot Bravia na sejmu. Oba zelo dobra, kar se tiče kvalitete, mogoče bi Bravii dal malo prednosti, ker mi je design lepši. Je pa vse odvisno kakšno osnovo boš izbral in kakšno opremo želiš. Dobavni rok računaj od enega do dveh let.
Robeta je recimo razprodana do 2025. Pri nas, kjer delam, tudi nad eno leto čakalna doba.

Glede dobavnega roka ne bo držalo.. Bil sem pri obeh in bi bil bistveno krajši dobavni rok, kot je napisano.. Cena tam-tam. Megamobil ima prednost z dvižno posteljo in pa imajo na voljo tudi H3 model. Pri izbiri dvižne postelje se tudi prostor spodaj bistveno poveča v širino, višino si pa lahko prilagajaš..  Megamobil ima mogoče prednost pri tapeciranih delih, ker ukvarjajo tudi z tekstilom (Megatekstil).    

Kolikor sem videl je kvaliteta pohištva pri obeh na enakem nivoju. Bolj me zanimajo stvari, ki se ne vidijo in se pokažejo čez čas. Bi pa rekel, da sta glede na število prodanih avtodomov oba kvalitetna. 

Ne vozi hitreje kot lahko leti tvoj angel varuh!!!

A ve gdo kje lahko čipiram angela?
Prikaži več možnosti

hotko90
hotko90

BMW fanatik

• Uporabnik

Naslednje vprašanje..

Ima kdo kak "doma" narejen alarm oz kakšno zaščito v avtodomu? 

V te kombije se res zelo enostavno pride brez kakšnega posebnega truda :) 

Vem, da kdor bo hotel bo vdrl in odpeljal, gre se bolj za to da si malo bolj miren in vsaj malo otežiš zadevo. 

Lahko tudi kak kontakt od koga, ki se ukvarja s tem. 

Prikaži več možnosti

bullit
bullit

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 803
  • Avtomobil: 2Fast4You

A ni Iztokz neke custom alarme delal?

HUSTLER FOR LIFE!!!

Prikaži več možnosti

Jerch_
Jerch_

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 12 592
  • Avtomobil: DKW

A ni Iztokz neke custom alarme delal?

ja, ampak tisto je bilo za krajo avta samega. Ce je strah pred krajo potem ma smisel.

Mene bi v avtodomu bolj skrbelo, da mi nebo stvari pokradli v delu za shranjevanje itd..

Urejal Jerch_, 02.06.2023, 15:37.

Prikaži več možnosti

hotko90
hotko90

BMW fanatik

• Uporabnik

ja, ampak tisto je bilo za krajo avta samega. Ce je strah pred krajo potem ma smisel.
Mene bi v avtodomu bolj skrbelo, da mi nebo stvari pokradli v delu za shranjevanje itd..

Ja v tem smislu me bolj zanima.. če je pa še za krajo zraven pa ne škodi.

Prikaži več možnosti

tristan01
tristan01

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 8 043
  • Avtomobil: F31 318dTA (2013)

Glede na to, da so AD in prikolice bolj ali manj narejeni iz tanke plasti aluminija, stiropora in malce lesonita na notranji strani bi raje ukrepal v drugo smer in puščal shrambo odklenjeno, ter v njej nič vrednega. V primeru vloma je lahko strošek popravila/zamenjave vrat večji od vrednosti ukradene robe. Da ne omenjam izgube časa in potencialnih težav na dolgi rok če je popravilo narejeno slabo (tu ciljam predvsem na zamakanje).

Če ne voziš v bunkerju ravno najnaprednejšega E-kolesa ali Rogličeve specialke je to najcenejši scenarij.

Če pa vseeno vztrajaš na zaklepanjeu in alarmu pa ni drugega kot na vse odprtine/vrata namestiti senzorje in jih povezati z alarmom, ki takoj obvesti tebe in še koga o vlomu.

LP Tristan01
Prikaži več možnosti

antasi
antasi

Novinec

• Uporabnik
  • Sporočil: 3 011
  • Avtomobil: star Bmw

Ali pa še boljše,
postaviš dva avtodoma in enega odklenjenega in brez vrednih stvari, razen tisto, kar lahko pogrešaš, ko ukrade odklenjen avtodom, v drugega pa pač zakleniš Rogličevo kolo.
Prikaži več možnosti

hotko90
hotko90

BMW fanatik

• Uporabnik

Glede na to, da so AD in prikolice bolj ali manj narejeni iz tanke plasti aluminija, stiropora in malce lesonita na notranji strani bi raje ukrepal v drugo smer in puščal shrambo odklenjeno, ter v njej nič vrednega. V primeru vloma je lahko strošek popravila/zamenjave vrat večji od vrednosti ukradene robe. Da ne omenjam izgube časa in potencialnih težav na dolgi rok če je popravilo narejeno slabo (tu ciljam predvsem na zamakanje).
Če ne voziš v bunkerju ravno najnaprednejšega E-kolesa ali Rogličeve specialke je to najcenejši scenarij.
Če pa vseeno vztrajaš na zaklepanjeu in alarmu pa ni drugega kot na vse odprtine/vrata namestiti senzorje in jih povezati z alarmom, ki takoj obvesti tebe in še koga o vlomu.
LP Tristan01

Nimam Rogličevega bajka, par k€ pa tudi ne bom puščal pri odprtih vratih ;) sploh če je koles več..
Glede na to, da sredi belega dneva iz avtomobilov kradejo kolesa je strah upravičen.. žalostno pa, da smo prišli do tega :/

Ali pa še boljše,
postaviš dva avtodoma in enega odklenjenega in brez vrednih stvari, razen tisto, kar lahko pogrešaš, ko ukrade odklenjen avtodom, v drugega pa pač zakleniš Rogličevo kolo.

Dobra :D

Prikaži več možnosti

tristan01
tristan01

BMW fanatik

• Uporabnik

Nimam Rogličevega bajka, par k€ pa tudi ne bom puščal pri odprtih vratih ;) sploh če je koles več..
Glede na to, da sredi belega dneva iz avtomobilov kradejo kolesa je strah upravičen.. žalostno pa, da smo prišli do tega :/

Potem namesti tipala na vsa vrata, okna in odprtine in jih poveži v alarm. Kaj dosti več boš težko naredil.

Največ pa boš dosegel če AD puščaš na mestih kjer je dovolj obljudeno in osvetljeno, da zmanjšaš tveganje.

LP Tristan01
Prikaži več možnosti

x-driver
x-driver

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 25 115
  • Avtomobil: e39 530iA, e85 Z4 3.0i

Tipalo pa poveži na zvočnik, ki se zadere ALO!
Prikaži več možnosti

hotko90
hotko90

BMW fanatik

• Uporabnik

Potem namesti tipala na vsa vrata, okna in odprtine in jih poveži v alarm. Kaj dosti več boš težko naredil.

Največ pa boš dosegel če AD puščaš na mestih kjer je dovolj obljudeno in osvetljeno, da zmanjšaš tveganje.

LP Tristan01

Kakšen predlog izvajalca, ki bi to naredil?  

Prikaži več možnosti
    • cujo je všeč

tristan01
tristan01

BMW fanatik

• Uporabnik

Kakšen predlog izvajalca, ki bi to naredil?  

Za izvajalca ne vem. Na teh linkih pa si malo poglej kaj se sploh dobi... 

Camping Wagner in Obelink sta zanesljiva spletna trgovca za tako opremo in tudi dostavljata v SLO. 

Wohnwagen & Wohnmobil Alarmanlage | Camping Wagner

Suchergebnisse für "alarm" (obelink.de)

LP Tristan01

Prikaži več možnosti

x-driver
x-driver

BMW fanatik

• Uporabnik

Nekaj obujamo spomine, pa se nismo zmenit - a je kdaj obstajala Adria prikolica, ki je imela zunanjo obliko čistega kvadra, brez poševnin, brez okroglin? Na boku pa tisti tanek sivo-modri pas. Letnik po mojem konec 80ih, če gledam klasične prikolice z isto grafiko. Torej fasada že tista mehurčkasta, pa tisto sivo-moder tanek pas.
Prikaži več možnosti
    • gepl je všeč

Nixxon
Nixxon

Tajnik BMW avto kluba Slo

• Globalni moderator
  • Sporočil: 64 941
  • Avtomobil: sivo povprečje

Mi smo našo kupili v začetku 80ih, pa je že imela okrogline, se tudi ne spomnim da bi bila zatem kdajkoli kaka oblike kvadra. Ene so bile bolj oglate ja, ampak so bile tudi poševnine, malo ušpičene spredaj, prirezan zadek spodaj ipd.

Objavljena slika
Jože, počivaj v miru. Hvala za vse.
Prikaži več možnosti

tristan01
tristan01

BMW fanatik

• Uporabnik

Nekaj obujamo spomine, pa se nismo zmenit - a je kdaj obstajala Adria prikolica, ki je imela zunanjo obliko čistega kvadra, brez poševnin, brez okroglin? Na boku pa tisti tanek sivo-modri pas. Letnik po mojem konec 80ih, če gledam klasične prikolice z isto grafiko. Torej fasada že tista mehurčkasta, pa tisto sivo-moder tanek pas.

So bile, imena se ne spomnim več. So se pa kakšni dve ali tri leta nazaj na veliko prodajale iz nekdanjega policijskega kampa na Debelem rtiču - dražba.

Danes pa imaš serijo Astela, ki je vrhunec ponudbe pri Adrii.

LP Tristan01
Prikaži več možnosti

Bavarec fan
Bavarec fan

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 11 126
  • Avtomobil: VAG without TDI

To misliš tiste ko so bile brez homolomo, brez luči, narejene namensko za stacioniranje? 

If clothes make the man, then the engine definitely makes the car. By Larry Webster (Car and Driver)
Prikaži več možnosti
    • Svetnik je všeč

Bavarec fan
Bavarec fan

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 11 126
  • Avtomobil: VAG without TDI

Evo našel.. 

Brez naslova.jpg

Fora te prikolice je da jo je imel naš sosed v kampu zato vem za njo, samo še večja fora pa je da jo je 15 let nazaj vrgel stran.. Ker je bila pregnita, tako da dvomim da je še kje kakšna ostala. 

If clothes make the man, then the engine definitely makes the car. By Larry Webster (Car and Driver)
Prikaži več možnosti
    • Nixxon, Svetnik in x-driver uporabnikom je všeč to sporočilo

x-driver
x-driver

BMW fanatik

• Uporabnik

To je to, hvala! :beer
Prikaži več možnosti

Iztok Z.
Iztok Z.

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 26 201
  • Avtomobil: BMW x

Ne bo čisto držalo ... moje zadeve za varovanje so bile narejene točno po željah naročnika. Lahko so varovale samo eno vozilo, z dodatki pa tudi strešni in zadnji kovčki (npr. na kombijih ali busih), različne prikolice v notranjosti ali zunanji tovor, z dodatnimi moduli pa tudi več vozil hkrati ali pa kar skupno manjše parkirišče oziroma garaže. Poizkusi kraj so se lahko javljali samo s sproženo sireno, signalom po radijski zvezi, video/audio snemanjem ali direkt na GSM ...

Variant še pa še ... :)

Sem pa s tem končal pred leti, ker mi bolezen ukvarjanja s tem ni več dovoljevala. Danes sem prišel po 3. tednih iz bolnice in težke operacije, ki pa ni dala ravno vzpodbudnih rezultatov za nadaljnje kakršnokoli delo ... :frown

Bom pa za kakšne nasvete interesentom še vedno na voljo online tukaj ...  :ok

Don't drive faster than your angel can fly...¯\_(ツ)_/¯

Prikaži več možnosti
    • Jerry, bmw330cd, soulfly in 3 ostalim je všeč

Jerch_
Jerch_

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 12 592
  • Avtomobil: DKW

Ne bo čisto držalo ... moje zadeve za varovanje so bile narejene točno po željah naročnika. Lahko so varovale samo eno vozilo, z dodatki pa tudi strešni in zadnji kovčki (npr. na kombijih ali busih), različne prikolice v notranjosti ali zunanji tovor, z dodatnimi moduli pa tudi več vozil hkrati ali pa kar skupno manjše parkirišče oziroma garaže. Poizkusi kraj so se lahko javljali samo s sproženo sireno, signalom po radijski zvezi, video/audio snemanjem ali direkt na GSM ...
Variant še pa še ... :)

Sem pa s tem končal pred leti, ker mi bolezen ukvarjanja s tem ni več dovoljevala. Danes sem prišel po 3. tednih iz bolnice in težke operacije, ki pa ni dala ravno vzpodbudnih rezultatov za nadaljnje kakršnokoli delo ... :frown

Bom pa za kakšne nasvete interesentom še vedno na voljo online tukaj ...  :ok

Drzim pesti, da bo slo na boljse!
Vsekakor lepo od tebe za nasvete ;)
Prikaži več možnosti
    • Iztok Z. je všeč

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2018. Vse pravice pridržane.