Skoči na vsebino

2019 G30 M550d

- - - - -

• Prijavi se za objavo odgovora
217 odgovorov v temi
zdrifko
zdrifko
  • Uporabnik
  • Sporočil: 280

haha :)

Prikaži več možnosti

zdrifko
zdrifko
  • Uporabnik

Ne vem ce imaš lahko se slabši dan :)

Najprej ti na poti na morje poči guma in te odšlepajo do servisa. Na srečo imaš tam zimski komplet in nadaljuješ pot... ko pa prideš na morje pa vidiš da imaš še počeno vetrobransko steklo....

Ni moj dan sigurno!

Urejal zdrifko, 07.10.2022, 22:05.

Prikaži več možnosti

leonT
leonT

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 36 815

Ma lej to se zgodi. Jest sem na vsakem avtu zadnjih 10 let menjal šipo, na a8 pa dvakrat...

Prikaži več možnosti

zdrifko
zdrifko
  • Uporabnik

Danes je hudicev dan :)

1. peljem zenin avto na servis do ponedeljka (fuc zadnji diski pa se kaj verjetno)

2. slepam zaradi fucking gume svoj avto (bi naceloma lahko vozil na runflat pnevmatiki, pa nisem upal zaradi feltne)

3.potem pa se šipa

hehe zanimiv dan, ni kaj

Prikaži več možnosti

auto23
auto23
  • Uporabnik
  • Sporočil: 521
  • Avtomobil: 350Z,LEXUS,Audi Coupe

Danes je hudicev dan :)

1. peljem zenin avto na servis do ponedeljka (fuc zadnji diski pa se kaj verjetno)
2. slepam zaradi fucking gume svoj avto (bi naceloma lahko vozil na runflat pnevmatiki, pa nisem upal zaradi feltne)
3.potem pa se šipa

hehe zanimiv dan, ni kaj

Zaja nisi upal poljat po runflat gumi? Malo počasneje polješ pa je. Paziš edino na udarne jame. Zakaj bi potem imel runflat gume?
Prikaži več možnosti

panki_86
panki_86
  • Uporabnik
  • Sporočil: 3 268
  • Avtomobil: G20 M340i xDrive

Ne vem ce imaš lahko se slabši dan :)

Najprej ti na poti na morje poči guma in te odšlepajo do servisa. Na srečo imaš tam zimski komplet in nadaljuješ pot... ko pa prideš na morje pa vidiš da imaš še počeno vetrobransko steklo....

Ni moj dan sigurno!

Da ti bo v tolažbo:

V začetku leta sem se s prijatelji pogovarjal kako mi v cca 15ih letih vožnje nikoli ni počilo vetrobransko steklo na nobenem vozilu (privat in službenem).
Naslednji dan mi je priletel kamen v rob vetrobrana na G20. Čez par dni se je še razširilo čez celo vozniško vidno polje :(
V ponedeljek sem pa v Nemčiji dobil kamen v vetrobran na službenem Caddyju. Najbolj me je zabolelo ko sem pogledal na števec. Avto je imel manj kot 2000km prevoženih :(
Prikaži več možnosti
    • zdrifko je všeč

leonT
leonT

BMW fanatik

• Uporabnik

Boste preseneceni kok stekel se zamenja, to je res ogromna kolicina. Najvecja jeba je, ko ne dobis sipe in je za cakat 8 mesecev za kaksne avte :-)
Prikaži več možnosti
    • panki_86 je všeč

fury
fury

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 886

Če folk za ritjo vozi drugim.
Prikaži več možnosti

sash
sash

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 9 911
  • Avtomobil: UFO

To je najboljše ker ti potem kamen prileti v odbijač ker se ne uspe dvignit višje od kolesa. Če voziš 50-100m zadaj je pa glih prava parabola leta za v steklo ali pa na streho.
The Truth is Out There
Prikaži več možnosti
    • Nixxon in MajoR uporabnikom je všeč to sporočilo

Boris-84
Boris-84

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 3 489
  • Avtomobil: VW Passat GTE

Če folk za ritjo vozi drugim.

Vsekakor je moznost vecja, vcasih ti pa lahko prileti kamen tudi od nasproti vozecega vozila, ali pa od vozila ki je oddaljeno za nekajkratnik varnostne razdalje. Sicer izjemoma, a se zgodi tudi to. Smola pac.

Lahko potrdim to kar je leonT rekel, delam v BMW regionalnem distribucijskem centru, stekel gre OGROMNO.

Prikaži več možnosti

zdrifko
zdrifko
  • Uporabnik

Ne vem nisem upal voziti naprej, ker je bila guma preklana, da ne bi se platisca unicil... Mogoce bi lahko. Itak je zaston asistenca tako, da sem raje ubral to pot.
Prikaži več možnosti

mstipic
mstipic

BMW ljubitelj

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 591

Šipa je potrošni material, na vsakem avtu do zdej menjal vsaj 1x-2x. Ženi kupil novo 118d marca, jo je imela 1 teden... se js vsedem v avto po 3km prileti kamen in poči šipa.

Urejal mstipic, 08.10.2022, 12:48.

Prikaži več možnosti

fergazer
fergazer

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 307

Sem mislil, da se da s tistim injekcijskim lepilom preprecit menjavo, ce je le zaradi kamencka. Meni na sreco ze dolgo ni sla sipa.

Z run flat gumami pa mislim, da bi se lahko komot peljal nekaj casa zdrifko, ampak seveda pocasi. Sam imam ponavadi zraven flike za gume, ne vzame veliko prostora in zna bit prit zelo prav kadar ni casa za cakat na asistenco.

Pa ne se sekirat zaradi taksnih "nesrec", stvari se pac slej ali prej pokvarijo, Uzivaj na morju  :ok  

Prikaži več možnosti

Z4M
Z4M

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 308
  • Avtomobil: 2005 M3 | 2023 540i

Včeraj menjal na letni komplet 20", je vse skupaj malo trše in mogoče v določenih momentih malo manj udobno.

Z 19" zimskih na 20" letne? RFT ali ne?

Misliš da se na 19" avto kot celota bolje pelje če se vsi režimi vzamejo v zakup?

Urejal Z4M, 08.10.2022, 14:11.

Prikaži več možnosti

tristan01
tristan01

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 9 349
  • Avtomobil: F31 318dTA (2013)

Sem mislil, da se da s tistim injekcijskim lepilom preprecit menjavo, ce je le zaradi kamencka. Meni na sreco ze dolgo ni sla sipa.

Popravila šipe se ne grem nikdar več. Sicer je bilo prvič da mi je počila šipa, ampak izkušnja je bila obupna.

Z ženo se peljeva z njenim avtomobilom in mi na AC prileti kamen v šipo. Se je takoj videlo da je počila. Ker sem tisti dan imel ravno čas sem bil dve uri po dogodku že na Carglass na popravilu. Rešili so korektno preko zavarovanja. Če se dobro pogleda se najde mesto popravila, ampak med vožnjo nemoteče. Dokler po letu dni ne opazim, da se na istem mestu svetloba čudno lomi. Razlog je tičal, da je smola popustila in da se je zopet pojavila razpoka.

Storitev reklamiran na Carglass, tam zopet želijo mojo zavarovalno polico in reklamacijo rešijo z menjavo šipe... Kar je zopet svojega denarja vredna zadeva. Avtomobil popravljen v par urah, lepilo ne rabi sušenja, naknadno pa sem ugotovil še, da so eno letvico rahlo osebni.

Takrat sem sklenil, da naslednjo šipo pustim da poči do konca in jo dam zamenjati komu drugemu.

LP Tristan01
Prikaži več možnosti
    • fergazer je všeč

zdrifko
zdrifko
  • Uporabnik

Šipa je potrošni material, na vsakem avtu do zdej menjal vsaj 1x-2x. Ženi kupil novo 118d marca, jo je imela 1 teden... se js vsedem v avto po 3km prileti kamen in poči šipa.

Moja prva v 25 letih voznje.

Z 19" zimskih na 20" letne? RFT ali ne?

Misliš da se na 19" avto kot celota bolje pelje če se vsi režimi vzamejo v zakup?

Na zimskih je sigurno bolj udobno... Vse RTF

Popravila šipe se ne grem nikdar več. Sicer je bilo prvič da mi je počila šipa, ampak izkušnja je bila obupna.
Z ženo se peljeva z njenim avtomobilom in mi na AC prileti kamen v šipo. Se je takoj videlo da je počila. Ker sem tisti dan imel ravno čas sem bil dve uri po dogodku že na Carglass na popravilu. Rešili so korektno preko zavarovanja. Če se dobro pogleda se najde mesto popravila, ampak med vožnjo nemoteče. Dokler po letu dni ne opazim, da se na istem mestu svetloba čudno lomi. Razlog je tičal, da je smola popustila in da se je zopet pojavila razpoka.
Storitev reklamiran na Carglass, tam zopet želijo mojo zavarovalno polico in reklamacijo rešijo z menjavo šipe... Kar je zopet svojega denarja vredna zadeva. Avtomobil popravljen v par urah, lepilo ne rabi sušenja, naknadno pa sem ugotovil še, da so eno letvico rahlo osebni.
Takrat sem sklenil, da naslednjo šipo pustim da poči do konca in jo dam zamenjati komu drugemu.
LP Tristan01

Ce imas zavarovanje je po mojem mnenju popravilo zgolj nateg zavarovalnice.

Sicer se slabo vidi, vendar je ze 5cm daljsa kot vceraj.

Mogoce kdo ve, ce je pocena guma lahko tudi predmet kasko zavarovanja?

Pripete slike za predogled

• 20221008_114846.jpg

Urejal zdrifko, 08.10.2022, 16:26.

Prikaži več možnosti

leonT
leonT

BMW fanatik

• Uporabnik

Pocena guma gre pod kasko samo ce je prislo do posoodbe gume zaradi nesrece, torej karambol pri katerem se tudi guma poskoduje…
Prikaži več možnosti

zdrifko
zdrifko
  • Uporabnik

Pocena guma gre pod kasko samo ce je prislo do posoodbe gume zaradi nesrece, torej karambol pri katerem se tudi guma poskoduje…

aha ok, thx

Urejal zdrifko, 08.10.2022, 19:24.

Prikaži več možnosti

tristan01
tristan01

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 9 349
  • Avtomobil: F31 318dTA (2013)

Mogoce kdo ve, ce je pocena guma lahko tudi predmet kasko zavarovanja?

Zavarovalna polica tega ne krije. V tujini imaš tudi zavarovanje gum, ki pa ima ločeno zavarovalno polico. Preveri kaj krije garancija proizvajalca... Pred leti ko sem kupil gume za en avto je prodajalec omenjal da neko obdobje dobiš novo gumo ne glede na vzrok poškodbe. Mislim da sem takrat kupil gume iz koncerna Goodyear.

Kak se je sploh zgodilo da je guma poškodovana? Nisem zasledil da bi omenil prometno ali kakšno udarno jamo...

LP Tristan01
Prikaži več možnosti

japanac
japanac
  • Uporabnik
  • Sporočil: 1 274
  • Avtomobil: BMW 320d (F31 LCI)

Sem mislil, da se da s tistim injekcijskim lepilom preprecit menjavo, ce je le zaradi kamencka.

... nam so lepili vetrobransko steklo, mislim da 3x, izredno negativna izkušnja, vedno je bila poškodba vidna tudi po popravilu ... od takrat naprej, če ne priznajo menjave, raje "tresnem z macolo" in se menja komplet steklo ...

Z run flat gumami pa mislim, da bi se lahko komot peljal nekaj casa zdrifko, ampak seveda pocasi. Sam imam ponavadi zraven flike za gume, ne vzame veliko prostora in zna bit prit zelo prav kadar ni casa za cakat na asistenco.

... pred cca 4 leti sva imela z ženo "gumi defekt" na Run Flat Michelinkah ZP, s prazno gumo sva odpeljala še cca 25 km s hitrostjo do cca. 60 km/h ... naslednji dan pa "injekcija" pri vulkanizerju in smo se vozili naprej ... od takrat se vozimo samo še na "RFT" pnevmatikah ...
Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2023. Vse pravice pridržane.