Skoči na vsebino

 

Ruska invazija na Ukrajino (2022)

* * * * - 5 glasov

 • Prijavi se za objavo odgovora
6417 odgovorov v temi
veloce
veloce

  BMW fanatik

 • Uporabnik
 • Sporočil: 44 498
 • Lokacija: Vinorodni
 • Avtomobil: Alfa 159 TI

#5741

Kaj so pa Američani pričakovali? Da jim bodo Kitajci poslali cvetje in kremšnite?

 

Ampak to je itak vse dogovorjeno med Ameriko in Kitajsko. Verjetno tudi bodoči napad na Tajvan. Kitajska bo od tega imela Tajvan, Amerika pa kup prodanega orožja ubogim naivnim Tajvancem.

 

Je lepo bivši agent CIA povedal kako funkcionirajo zadeve med Ameriko, Rusijo in Kitajsko. Nič se ne zgodi brez da se v naprej med seboj dogovorijo. Ukrajina pa je zdaj trenutno eden od teh predstav za rajo. Amerika verjetno na polno proizvaja orožje, ki so ga Tajvanci naročili.


ARHITEKT
Prikaži več možnosti
  • BugsBunny je všeč


BugsBunny
BugsBunny
 • Uporabnik
 • Sporočil: 92
 • Lokacija: Ljubljana
 • Avtomobil: F01 730D | F01 740i

#5742

Kaj so pa Američani pričakovali? Da jim bodo Kitajci poslali cvetje in kremšnite?

 

Ampak to je itak vse dogovorjeno med Ameriko in Kitajsko. Verjetno tudi bodoči napad na Tajvan. Kitajska bo od tega imela Tajvan, Amerika pa kup prodanega orožja ubogim naivnim Tajvancem.

 

Je lepo bivši agent CIA povedal kako funkcionirajo zadeve med Ameriko, Rusijo in Kitajsko. Nič se ne zgodi brez da se v naprej med seboj dogovorijo. Ukrajina pa je zdaj trenutno eden od teh predstav za rajo. Amerika verjetno na polno proizvaja orožje, ki so ga Tajvanci naročili.

Američani pričakujejo vse... ampak to ni niti ni pomembno vse dokler EU misli da je še vedno mlada 23 letnica na katero se vsi palijo, a trenutno se še Bosancem teško dviga na to babico.

 

Je pa lepo da je prišlo malo do krize ker dejansko vklopiš Youtube in gre lepo recept za slastno torto "daš spodi Rafaelo, zgori Ferrero, na vrhu pa Kit Kat", izvirnost pa taka. Treba mal zahodnjake naučit skromnosti :)


fYRhaTrW0HtN.jpg?o=1

Prikaži več možnosti
  • sash je všeč


Borut30
Borut30

  BMW ljubitelj

 • Uporabnik
 • Sporočil: 2 521
 • Lokacija: Kočevje
 • Avtomobil: francoz, nemec, čeh

#5743

Ko je Amnesty Internatonal porocal o moznih ruskih zlocinih se je politikom bledlo, mediji so bili pa polni novic o Buchi in ne vem se o kom.
Ko pa je AI pred dnevi omenil da Ukrajinci uporabljajo bolnice, sole itd za svoje vojaske baze pa je samo tisina. Politiki nic, mediji pa tu pa tam.
Rusi ze vseskozi od zacetka to trdijo. Se vec, na telegramu je bilo objavljeno nesteto posnetkov na to temo. In to vse v urbanih okoljih tako, da imajo ukrajinci se svoje ljudi za zivi scit.
Voja ni cokolada in ne more biti vse enostransko. Ni pa prav, da se demonizira ruse za tisto, kar niso storili.
No... in danes nekdo odstopi iz AI z argumentom, da je AI ratal proruski.

No in s takimi in drugacnimi lazmi nas dnevno filajo. Da ne govorim o zgodovini. Ljudje so tako pristranski, da imajo za vse zlocine zmagovalcev izgovor. Ali smo to mi ali pa kjerkoli na tem planetu.
Mimogrede, na danasnji dan je padla prva A bomba na Hirosimo. Tri dni kasneje na Nagasaki. V nekaj sekundah je izgubilo zivljenje cca 140 k japoncev. V vecini vsi civilisti.
Odgovarjal za to ni nihce.
Ni Nurenberga za zmagovalca...
Prikaži več možnosti
  • 525iX, stone, veloce in 7 ostalim je všeč


Mat xxl
Mat xxl

  BMW fanatik

 • Uporabnik
 • Sporočil: 12 668
 • Lokacija: LJUBLJANA
 • Avtomobil: BMW

#5744

Ja a v slovenski vojni, je bilo, pa kaj drugače, glede uporabe raznih objektov za vojsko.   Če si TUP in TRD in imaš orožja in ljudstva neomejeno, kot rusi, se pač bojuješ frontalno, če tega ni pa partizansko, uporabljaš vse finte, da sovražnika prelisičiš in potolčeš. 

 

Sicer pa so UA pobirali in zdravili, tudi neumne ruske vojake, ki so iskali radiacijo okoli Černobila, verjetno so mislili naravni Red Bul, žalostno je, da ko so jih UA za silo pozdravili, jih rusi niso hoteli prevzeti vse v stilu, se bodo že znašli, radioaktivni nam več ne koristijo. 

 

Tale Amnesty je ena velika žalost ...........   sedaj z lupo iščejo napake UA, rusov pa ne vidijo nikjer ali pa nočejo videti. 

 

Lahko vas pa še malo razsvetlim, kaj UA oligarhi menijo, sem bil z več njimi v stiku, ki so pri nas v svojih nepremičninah.

 

V glavnem Zelenskega podpirajo še veliko, veliko bolj, kot prej, zanimivo sem bil v stiku z zelo visokim uradnikom UA za zdravstvo, je povedal, da pred vojno, v obdobju covida in lani, so imeli osebno z Zelenskim skoraj vsak dan, najmanj pa tam 5 x na teden sestanke ne glede, na to ali je bil delavni dan ali sobota ali nedelja okoli covida in Zelenski se jih je vedno osebno udeleževal , nikoli ni pošiljal drugih iz vlade. 

 

Glede vojne posvečeni menijo, da je še dolgo ne bo konec, po zelo optimističnih napovedih menijo, da se morda do konca leta stvari malo bolj razjasnejo in vojna povsem premakne izključno na ozemlja, ki jih je rusija od prej želela.   Veliko težav imajo tudi z notranjimi izdajalci, ne takimi, ki bi za denar izdajali, temveč takimi, ki bi si postlali na obeh straneh, da kdor koli bo zmagal, da bodo na dobrem, skratka, človeški odpadniki, riti velike in sedaj v času notranjih čistk, take riti, če niso hudo škodile UA, kar pozovejo, da zapustijo UA in gredo po možnosti v RUS, pa jih večina raje pobegne na zahod, tako, da bo tudi pri nas veliko nepoštenih prodanih duš v prikazu, da gre za begunce.....    Skratka žalost še naprej ...... Urejal Mat xxl, 06.08.2022, 15:56.

Prikaži več možnosti
  • MG in jocker uporabnikom je všeč to sporočilo


mika2023
mika2023

  BMW fanatik

 • Uporabnik
 • Sporočil: 3 152
 • Lokacija: Grosuplje
 • Avtomobil: ML, CLK cabrio, Lancia

#5745

Povsod v vseh temah se konkurenti dogovarjajo in dogovorijo. Rudi sladoledarji
Prikaži več možnosti


Srebro
Srebro

  BMW fanatik

 • Uporabnik
 • Sporočil: 1 977
 • Lokacija: Ljubljana

#5746

Vojna v Ukrajini  je vsak dan bolj krvava in uničujoča za napadene Ukrajince. Donbas, Peski in Adeevka so pod kontrolo ruskih oboroženih sil. Ukrajinske sile so ponoči izvedle protinapad pri kraju Bakhmut, ki je propadel. Enote ruskih plačancev Wagner so odbile napad. Ukrajinci so v eni uri izgubili 350 vojakov, več sto je bilo ranjenih, uničenih bojnih in oklepnih vozil pa najbrž nihče več ne šteje. Ukrajinsko vodstvo ne bo moglo več dolgo zavajati svojih državljanov v medijih in družbenih omrežjih o uspehih svoje vojske in propadu agresorja zaradi logističnih težav, pomanjkanja kadra in nemotiviranosti. Slika je namreč ravno nasprotna. S pomanjkanjem kadra in slabo moralo med vojaki ima težave Ukrajina in ne agresor Rusija. Pred dnevni so Ukrajinci z ameriškim raketnim sistemom Himars zadeli zapor, kjer so Rusi zadrževali ujete ukrajinske vojake, v večini pripadnike bataljona Azov. Domneve obveščevalne skupnosti po forumih, da je dal Zelenski likvidirati ujete Azovce, ker mu predstavljajo mlinski kamen okoli vratu, so najbrž točne. Rusi so na spletu objavili posnetke ostanka raket, ki so zadele zapor v Olenivki. Ni dvoma, da gre za ostanke rakete Himars. Ukrajinska stran pa trdi nasprotno. Za poboj vojnih ujetnikov krivi rusko stran in ji skuša naprtiti vojni zločin, kar poboj ujetnikov tudi je. Kdo ga je izvedel, pa presodite sami.

 

 

V vojni ni dobro biti plačanec, če te ujamejo. Rusi tujim plačancem ne priznavajo statusa vojnega ujetnika. Britanca Aidna, za katerega se je zavzela britanska vlada in zahtevala od Putina, da ga izpusti, so prejšnji teden usmrtili. Postavili so ga pred strelski vod, z njim pa še Kanadčana in Maročana. Posnetek usmrtitve tujih plačancev je ruska stran objavila na Telegramu, kot svarilo vsem ostalim tujim borcem v vrstah ukrajinske tujske legije, kaj jih čaka. Američani, ki so sponzorji te nesrečne vojne v Ukrajini, zaradi neuspehov in porazov pozornost preusmerjajo drugam. V Kabulu v Afganistanu so z uspešnim napadom z izstrelki Hellfire r9x, izstreljenimi iz drona ubili vodjo Al Kaide Zawahirija. Predstavnica ameriškega kongresa Nancy Pelosi pa je obiskala Tajvan in s tem sprožila novo svetovno žarišče, ki lahko sproži tretjo svetovno vojno. Kitajska se je odzvala z obsežno vojaško vajo, ki simulira napad na Tajvan iz šestih smeri na morju. Tajvan je ta trenutek obkoljen in blokiran. Glede na izrečene težke besede in provokacije iz obeh strani, lahko samo upamo, da bo ostalo pri vojaški vaji!

 

 

Balkanski sod smodnika se spet pregreva. Meja med Srbijo in Kosovom je blokirana, na obeh straneh pa oboroženi tipi in grožnje. Zgodba, ki smo jo že videli in vsem nam je jasno, kam to pelje. Med Izraelom in Palestino nič novega. Obstreljujejo se z raketami. Na drugem koncu planeta pa izolirani voditelj Severne Koreje preizkuša nove balistične rakete in grozi Ameriki. Dokler je bil predsednik ZDA Donald Trump, se je Kim bolj prijazno in spravljivo obnašal. Opažam, da prevladuje mnenje, da do ruske agresije na Ukrajino ne bi prišlo, če bi bil predsednik ZDA še vedno Trump. Bivši predsednik ZDA je imel do vladarja Rusije poseben občudujoč odnos. V obdobju 2016-2020 se v Ukrajini ni dogajalo nič posebnega, če vojna v separatističnih republikah na vzhodu ni nič posebnega, ker Trump ni imel namena rovariti proti Rusiji. Vse pa se je spremenilo leta 2020, ko je predsedniški položaj zasedel Biden. Režiserji Majdanske vstaje v demokratski stranki so znova dobili krila. V Ukrajino je romalo na tisoče ameriških in NATO inštruktorjev, da bi ukrajinsko vojsko pripravili na spopad z Rusijo. Dve leti kasneje je vojna kruta realnost. Po tem, kar gledamo zdaj v Ukrajini, bi za Irak in Afganistan težko rekel, da je tam divjala vojna. Dobro, v Iraku je vojna trajala dober mesec, dokler ni razpadla armada Sadama Huseina. V Afganistanu so Američanom in NATO pomagačem nasproti stali s kalašnikovkami oboroženi talibani v opankah. V Ukrajini pa gre skoraj za vojno zvezd, saj so rakete in droni vseh vrst glavno orožje enih in drugih. Putin je prejšnji teden skočil do Teherana in naročil nekaj sto iranskih dronov, ki so skupaj s posadkami že na poti v Moskvo.

 

 

Meni se zdi skoraj neverjetno, da lahko Iran ali pa Severna Koreja izdelata navadno puško, oni pa kar jedrske rakete, atomske bombe in ubijalske drone. V Severni Koreji živijo kot v srednjem veku. Nimajo dobesedno nič, živijo od riža, propagande in večnega strahu pred dinastijo Kim. Vojska pa je opremljena z vso jedrsko navlako, ki so jo izdelali doma. Iran je precej podobna zgodba. Državo vodijo verski fanatiki, smrt Ameriki in izdelava atomske bombe pa glavni cilj vseh ajatol.

 

 

Doma se ne dogaja nič posebnega za ta letni čas. Golob se za zdaj dobro drži, njegova ekipa pa tudi. Za zdaj nobene afere, nihče še ni sunil sendviča in noben minister še ni odstopil. Še enkrat več se je pokazalo, da je Državni svet nepotreben organ, ki obstaja zato, da služi interesom Janeza Janše. Nasploh je birokracija glavobol, v politiki pa itak. In v zadnjem času je DS postal točno to. Birokratski organ za kompliciranje življenja levim vladam.

 

 

-

Zakaj je bil vpleten v kovid čez cel teden, ker je tam bil zelo dober denar. Tako, kot diler, ki dela vsak dan. Če je profit zakaj ne in stranka je zelo pomembna, ker vsak dan dobiš denar. 

 

A ima z vojaki tudi 5x na teden sestanke, in tako obložene mize, ker trenutno je vojna finančno bolj zanimiva. kot kovid, pri kateremu so trenutno zaprli bančni račun?

 

FMu-Jyf-VWYAMm-NW4-format-jpg-name-small

 

Nepozabna hudičeva slika.


Permaculture thinking is “revolution disguised as gardening.”Nature is free shit, mulch shit.•*•Stop humanity*•* Crime Pays But Botany Doesn't

If you look the right way, you can see that the world is a garden.     SoiL LIFE matters    

Prikaži več možnosti
  • JaaN, Wemar_e30, voith in 3 ostalim je všeč


tomze
tomze

  BMW ljubitelj

 • Uporabnik
 • Sporočil: 3 304
 • Lokacija: novo mesto
 • Avtomobil: bmw

#5747

Porkamadona to pa je komentar leta Srebro
Prikaži več možnosti


yamasaki
yamasaki

  BMW fanatik

 • Uporabnik
 • Sporočil: 6 039
 • Lokacija: Ljubljana

#5748

https://mikstone1.blogspot.com/?m=1
Kupio bmw umro od gladi.
Prikaži več možnosti
  • Srebro in BugsBunny uporabnikom je všeč to sporočilo


voith
voith

  BMW fanatik

 • Uporabnik
 • Sporočil: 13 552
 • Lokacija: Weixelbvrg
 • Avtomobil: ˘Ô≈ôﺣ

#5749

Če včasih pišeš mal čudno si tle pa zadel v nulo. Bravo.
You can't treat a car like a human being; a car needs love. ” – Walter Röhrl
Prikaži več možnosti


Srebro
Srebro

  BMW fanatik

 • Uporabnik
 • Sporočil: 1 977
 • Lokacija: Ljubljana

#5750

Jap copy/paste mikstone blog (na prste lahko preštejem kolikokrat sem, pogledal njegov blog in nikoli ne razočara). Eni ga sovražijo in zato brez reference.

 

Je pa žalostno, ker je za povprečnega človeka preveč smiseln. Kvečjemu je razum (predvsem zdrava pamet) postala zaničevana in neizkoriščena človekova lastnost. Žal, sta zdaj cenjeni lastnosti zabava in privlačnost (#Vogue photo session).


Permaculture thinking is “revolution disguised as gardening.”Nature is free shit, mulch shit.•*•Stop humanity*•* Crime Pays But Botany Doesn't

If you look the right way, you can see that the world is a garden.     SoiL LIFE matters    

Prikaži več možnosti


damirkos1
damirkos1

  BMW fanatik

 • Uporabnik
 • Sporočil: 20 205
 • Lokacija: Ljubljana
 • Avtomobil: new age e39

#5751

Aaaa poglej ga lumpa

Lepo so ti nasedli enako misleci. Sicer je clanek dober ja. Ne vem ce je vse res, pa avtor (ta pravi) tudi ne a ne, ampak vseeno.

Urejal damirkos1, 07.08.2022, 07:24.

Prikaži več možnosti


tomze
tomze

  BMW ljubitelj

 • Uporabnik
 • Sporočil: 3 304
 • Lokacija: novo mesto
 • Avtomobil: bmw

#5752

In kolega kako,je ukrajina se njihova ali so jo ze americani pokopil
Prikaži več možnosti


joda
joda

  BMW fanatik

 • Uporabnik
 • Sporočil: 32 349
 • Lokacija: Ljubljana
 • Avtomobil: BMW E30 MT1

#5753

Hay!

... in kaj je to Ukrajina???

Evropa niti ne ve kako to sploh izgleda...

lp

joda
Objavljena slika
Prikaži več možnosti


voith
voith

  BMW fanatik

 • Uporabnik
 • Sporočil: 13 552
 • Lokacija: Weixelbvrg
 • Avtomobil: ˘Ô≈ôﺣ

#5754

A plačance so pa postrelil? Ni blo nič velikega pompa.

Pripete slike za predogled

 • 12786730_0.png
You can't treat a car like a human being; a car needs love. ” – Walter Röhrl
Prikaži več možnosti


tinydiamond
tinydiamond
 • Uporabnik
 • Sporočil: 957

#5755

A plačance so pa postrelil? Ni blo nič velikega pompa.

Ko se je šlo zares, so plačanci pobegnili.  Vsi so pogumni predno se začne in iz zadnjje bojne linije. 


Zadnje, kar bi želel, da  se mi urinejo nepsoosbni ameriški plačanci. 

 

Ameriška vojska je ena od najbolj nesposobnih vojsk.  So kot sterodini napupanec, ki misli, da je močan. 


Prikaži več možnosti


sash
sash

  BMW fanatik

 • Uporabnik
 • Sporočil: 6 927
 • Lokacija: Bermuda Triangle
 • Avtomobil: UFO

#5756

Plačanci so bili za tarče na strelišču.
The Truth is Out There
Prikaži več možnosti


tinydiamond
tinydiamond
 • Uporabnik
 • Sporočil: 957

#5757

Plačanci so bili za tarče na strelišču.

plačanci so glavnina za dirty job. Vedno je bilo tako. Redna vojska ni sposobna mučenja, posljevanja itd.. 


Prikaži več možnosti


veloce
veloce

  BMW fanatik

 • Uporabnik
 • Sporočil: 44 498
 • Lokacija: Vinorodni
 • Avtomobil: Alfa 159 TI

#5758

Kdo so pa Wagner group, če ne plačanci.


ARHITEKT
Prikaži več možnosti


voodoo child
voodoo child

  BMW fanatik

 • Uporabnik
 • Sporočil: 3 835
 • Lokacija: ljubljana
 • Avtomobil: kwatro, 911 Safari

#5759


Prikaži več možnosti


Srebro
Srebro

  BMW fanatik

 • Uporabnik
 • Sporočil: 1 977
 • Lokacija: Ljubljana

#5760

Aaaa poglej ga lumpa

Lepo so ti nasedli enako misleci. Sicer je clanek dober ja. Ne vem ce je vse res, pa avtor (ta pravi) tudi ne a ne, ampak vseeno.

Glavni sovražnik se je javil, kot pričakovano! Enkrat te je razočaral in za vedno ne boš pozabil. 
Kaj ni res kar je napisal? 
 
Povej tako kot je @matxxl da se igrajo s "fintami s civilnimi objekti" in NATO jih celo spodbuja! Amnesty International je samo predlagal plan b, ker močno izgubljajo in so že izgubili.
 
 
Vse donacije in sankcije so bile zaman. 
 
Noben noče priznat izgube.. 

Permaculture thinking is “revolution disguised as gardening.”Nature is free shit, mulch shit.•*•Stop humanity*•* Crime Pays But Botany Doesn't

If you look the right way, you can see that the world is a garden.     SoiL LIFE matters    

Prikaži več možnosti
  • yamasaki je všeč
-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2018. Vse pravice pridržane.