Skoči na vsebino

Grobnik - motorji

- - - - -

• Prijavi se za objavo odgovora
34 odgovorov v temi
e-masteR-39
e-masteR-39

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 3 295
  • Avtomobil: Kappa 2.0 20V Turbo

Iz naslova teme je že razbrati tematiko, da bomo pa lažje jasno ločevali moto in avto debato o Grobniku, pa še ekstra -motorji.

Torej. Pred vsem bi kot prvo tu povprašal ostale če poznate kakšne evente, ker že zadnje leto dve, probam kaj iskat in ne najdem pametnih eventov. Kar imamo "našega" je SSC.
Kot jaz to prebiram so to že malo večji "mački" in gre za neko pravo amatersko dirkanje. Torej to potem odpade. Iščem open track day evente, podobno kot organizira Rajmond za avtomobile.

Kolikor sem že večkrat sam brskal sem sedaj že drugič naletel na Avstrijca Bizjak-a, ki organizira prav to kar bi jaz. Pa me zanima ali je možno, da sem spregledal kaj podobnega itd?

Po drugi strani pa, vas že vzporedno, povprašujem in vabim, da se mi pridružite na TD 11.7 ali 12.7, ko ima ta stric organizirano, ker če hitro ne bo kaj pametnejšega se bom do konca tedna prijavil (do takrat je 120€ cel dan). Pride res na ponedeljek ali torek, jaz si trenutno lahko malo zmišljujem pa se lahko prilagodim če bi kdo šel raje en ali drug dan pa da gremo skupaj mogoče.

Podam še lihk da si pogledate, kako simpl razločno in pregledno se da stvar organizirat.
https://www.bizi56.com/

Malo smo že v sosednji temi o podobnem, ampak da je posebej tema, vem pa tudi, da zna bit majhen odziv na tematiko, če nič drugega bom sam postal moje dogajanje, pa bo kasneje ostalim referenca za naprej.

Prikaži več možnosti

-T-
-T-

BMWslo.comoholik

• Uporabnik
  • Sporočil: 574
  • Avtomobil: F31 335 XD

Jest ze leta vozim s temi fanti...

https://www.2nrace.com/en

Vedno zadovoljen, varni eventi in odlicno organizirani.

Prikaži več možnosti
    • e-masteR-39 je všeč

e-masteR-39
e-masteR-39

BMW fanatik

• Uporabnik

To to. Na takšne info sem ciljal. Tej majo sicer malo švoh spletno strani. Ker meni je najbolj všeč ko imajo napisan urnik za preko dneva, se tko ful lažje organiziraš itd.

Prikaži več možnosti

fp4492
fp4492

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 227
  • Avtomobil: 330d F31

Jaz sem bil po organizaciji do zdaj najbolj zadovoljen s tem organizatorjem "track day" dogodkov:

EYBIS

Organizacija res na nivoju, časovnica štima, transponderji so vključeni v ceno, tudi kak catering, možnost testa motorja na dirkališču (sam sem odvozil par BMW RR days dogodkov). Edino, če prav vem, gre tu samo za "free practice", dirk ni.

Dober organizator (podoben two'n'race, ki ga omenja @T) je tudi Fiala motorsport. Ta pa organizira tudi kakšno dirko popoldan po koncu prostih treningov.

Prikaži več možnosti
    • e-masteR-39 je všeč

e-masteR-39
e-masteR-39

BMW fanatik

• Uporabnik

Ne vem niti kaj napisat, kaj šele kje začet  :laugh 

Na kratko je bilo super, za mano je torej prvi resnejši dirkaški event z motorjem. Z avtomobilom ga skoraj ne morem primerjat. Tudi zato ker avto bolj obvladam kot motor. Drugo dejstvo pa je, da je motor le toliko bolj fizično obremenjujoč in seveda tudi mnogo bolj nevaren.

Stem povezano je zame kot nekega amaterja ta event bil skoraj preveč. Na toliko stvari moraš mislit potem pa še telovadiš na motociklu, da te res izčrpa. Nekako celo vzame ven del zabave in zgleda že kot šiht  :laugh  definitivno eventi z avtomobilom torej niso primerljivi. Sploh ko primerjamo enak buđet. Koliko fali 954RR, do novega panigale V4R, primerljivo bi moral vozit saj M4 da je nek primerljiv nivo dirkanja. Skratka je res visoka zahtevnost vožnje z motorjem po pisti.

Za las sem pred eventom vspel zamenjat prednje tresoče diske in ob enem gor nataknil Dunlop 212, neka pol-dirkalna pnevmatika. Dve zadevi ki sta skupaj težki lepega jurčka ampak je bilo oboje nujno. Gume sem mislil da bi ble tudi mitas OK pa sem po par krogih videl, da s temi ni primerjave.

Odvozil sem 32 hitrih krogov, vse skupaj torej 42 na pisti, porabil manj kot poln rezervoar goriva. Sem pa po parih napakah tudi prej končal vožnjo. Odvozil sem pet seans pa je bila še ena in nato 2 dirki, kar pa sem že prej mislil preskočit. Ker se poznam in bi ga znal srat  :laugh  malo mi je žal, po drugi strani za prvič je bila prioriteta da pripeljem domov cel motor. Čeprav nisem dosegel nobenega dobrega časa, sem videl, da mi koncentracija pada in je blo boljše da zaključim.

Tako je bil najboljši čas 1:55  :blackeye  vem da sem sam sposoben več, motor še dosti več. Je pa tko, da imam motor šele 3 tedn in sem naredil zgolj dve vožnji z njim po cesti tko, da se še ne poznava  :laugh  je pa sedaj po premlevanju še toliko večja želja da bi šel še letos spet na pisto in spravil čas konkretno dol.

Drugače kot sem že zgoraj opisal sem potem najel kombi in še brat si je vzel dopust. Tko da sem mel nekoga, da mi meri tlake pa prinese vodo  :laugh pa kombi je peljal tja in nazaj, da sem jaz še malo počival. Oba bolj nisva za te instagrame in imam tako slik bolj malo. Kamerce sem imel tko, da bom probal v nekem doglednem času kaj zeditirat in vršt na youtube.

Mal mimo sem razmišljal tudi o primerjavi Lindauring in Grobnik (vem smo govorili da to ne sme v isti stavek  :laugh ). No skratka, sem "dognal"  nekak tako: male "progice" so za učenje vožnje motocikla medtem ko prave "proge" so za učenje dirkalne linije. Če torej obvladaš motor boš lahko hiter na tamalih pa vseeno počasen na tavelikih. Medtem ko lahko si z neobvladanjem motorja vseeno lahko hiter na pisti boš pa počasen na tamalih. Do neke mere torej človek potrebuje oboje. Na pisi pač ni "časa" učit se polagat motor, na malih pa ni prostora učit se linijo.

Par slik.. Mi ko gremo se mal pripravimo  :laugh 
20220711-150739.jpg

Nekdo mi je zasedel No.34 sem si moral dat še sedemko spredaj..

11-1-1-5.jpg

Čakamo na štart oz. izhod na stezo

4-1-1-4.jpg

Sem že mislil da je Anita, ko je blo daleč zadaj neki rdečga, no pol ko me je prehitela sm vedu dani, pa še zagledu sm se in zgubu linijo..  :laugh 

20220711-133740.jpg

Nalepke povsot  :ok seveda sm nardil tudi majice za oba, kot je v navadi ko organiziram kake gokarde  :laugh  drugače pa je na tej sliki že rahlo viden "cold-tear" po mojem poznavanju, in sem jo tud mal čutil da drsi.. sem pa tu tudi odnehal.

To je to.

Za naprej, ima isti organizator v septembru panonio. Ta je malo bolj daleč in se bi splačalo kje prespat ali celo bit gor skozi cel event - oba dneva. Definitivno ne bom hodil sam, tudi na grobnik ne, izjemoma če najdem ugodnejšo varianto, kako prikolico pa dober event itd.

Urejal e-masteR-39, 14.07.2022, 14:18.

Prikaži več možnosti
    • 525iX, Picinni, nightmare in 4 ostalim je všeč

leonT
leonT

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 39 695

To je kul ja. Po cesti pa u izi in si zmagal.
Prikaži več možnosti
    • e-masteR-39 je všeč

e-masteR-39
e-masteR-39

BMW fanatik

• Uporabnik

Ah nč v izi, zdaj moram te ostanke obrabljene gume dol spravit na Rakitni  :laugh

Na hitro še malo dodam. Sam motor je proti večini, ki so bli gor zelo zahteven za vožnjo, veliko konjev, kar se je videlo na ravnini ko sem 600tke pokal za šalo, medtem ko je zopet iz zavoja seveda brez elektronike vse te konje treba pazit. Težko sem ga tudi polagal v šikani in nasplošno, saj sem zaradi dveh ravnin in tresenja na njih imel steering-damper na 3/4 zategnjen. Pa mogoče bi ga lahko malo odpistil pa nisem hotel med seansami menjat nastavitev, da ne bom sam sebe presenetil  :laugh 

Jaz sem bil po organizaciji do zdaj najbolj zadovoljen s tem organizatorjem "track day" dogodkov:

EYBIS

Organizacija res na nivoju, časovnica štima, transponderji so vključeni v ceno, tudi kak catering, možnost testa motorja na dirkališču (sam sem odvozil par BMW RR days dogodkov). Edino, če prav vem, gre tu samo za "free practice", dirk ni.

Dober organizator (podoben two'n'race, ki ga omenja @T) je tudi Fiala motorsport. Ta pa organizira tudi kakšno dirko popoldan po koncu prostih treningov.

Pomoje je free practice najboljše, meriš čas in to je pokazatelj kaj zmoreš. Girke so bile še za časa ko sem jaz hodil z avtom prepovedane.. pa vemo razlog zakaj.
Danes pa rooky dirka, razpon od 1:50 do 2:25 vsi naenkrat pa v prvi ovinek se sam križaš  :laugh

Prikaži več možnosti

blackberet
blackberet

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 15 087
  • Avtomobil: BMW

355375129_634219955397216_78785461617713

Velika večina vas ve za padec z 6.maja, na dirkališču Grobnik, kjer jo je na srečo Jure Štibilj odnesel brez poškodb. Ostati brez zavor pri cca 280km/h v našem športu je lahko zelo tragično.
A žal je s tem nastala, kar velika materialna škoda na dirkališču (ograji)
Povzročena materialna škoda se plačuje na vseh dirkališčih seveda le da jo v 99% nikoli ni, je žal le na motociklu.
Popravilo poškodovane ograje žal ni možno.
Zamenjati morajo 3 panele (ograje) ter nadomestiti stebre.
Predračun hrvaškega podjetja je 2400€ in žal mora Jure to poravnati do zaključka sezone 2023.
Tole se lahko zgodi vsakemu od nas in za vsakogar moramo stopiti skupaj!!
Dogovorili, smo se, da mu pomagamo pri tej poravnavi škode in pošteno je tako!!
Prosimo naj vsak po svojih zmožnostih prispeva nekaj in do konca sezone ni vrag da zberemo dovolj!!
Plačila na račun društva:
Športno društvo SSC RACING TEAM
Neveljska pot 2/a
1240 Kamnik
TRR: SI56 1010 0005 6532 080
namen:
ZA JURETA
Ob koncu sezone bo lista "donatorjev" objavljena in največji bodo sigurno nagrajeni s strani društva SSC!!
Že v naprej hvala za pomoč!!
PROSIMO ZA DELITEV V ČIM VEČJEM OBSEGU!!

SAMO COPY/PASTAM ,ker me zanima vaše mnenje. Moje je tako =  :crazy

Urejal blackberet, 22.06.2023, 10:16.

:bmw V8  :bmw

Prikaži več možnosti
    • anita_a in dnjehen uporabnikom je všeč to sporočilo

DJ Falco
DJ Falco

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 3 725
  • Avtomobil: ///M2 Competition

Enako mnenje kot tvoje. 

When life speeds by... downshift.

Prikaži več možnosti
    • 525iX je všeč

dylan_dog
dylan_dog

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 7 789
  • Avtomobil: Audi A5 cabrio

WTF?

Prikaži več možnosti

AD1
AD1
  • Uporabnik
  • Sporočil: 368

Hahaha, sem moral 2x preveriti, da ne gre slučajno za 24k€.  :crazy 

Pošlji JURE5 na 1919

Prikaži več možnosti

tristan01
tristan01

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 9 949
  • Avtomobil: F31 318dTA (2013)

SAMO COPY/PASTAM ,ker me zanima vaše mnenje. Moje je tako =  :crazy

Težko razumeti vse skupaj. Po eni strani ima dečko več kot očitno zelo hitrega angela varuha. Mi pa ni všeč da je zadeva zastavljena v smeri kolektivnega pokrivanja nastale škode. Bomo naslednjič zbirali tudi za koga, ki je nezavarovan povzročil prometno na cesti?

Konec koncev tudi kak EUR bi mu z veseljem prispeval, če bi dečko najprej zapisal, da je sam naredil vse da poravna škodo ki jo je povzročil (prodaja rezervnega motocikla, avtomobila...). Tako pa imam občutek, da bo šlo vse skupaj v smeri kolektivnega pokrivanja škoda do naslednjega padca, ko bo treba zbirat denar za svojce ki jih bo pustil za sabo. 

LP Tristan01

Prikaži več možnosti

BMW4everafter
BMW4everafter

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 17 317
  • Avtomobil: B58 MPPSK

Če do zaključka sezone ne more napraskat 2400€ ... no comment..... kdaj pa je sezone konc? Oktobra, novembra? Če pri 5 ali 6 plačah, ki še pridejo do konca sezone ni tip sposoben napraskat 2400€, potem pač ne vem zakaj hodi dirkat, ker realno mora bit majstr tolko na psu, da bi moral samo prepečenc pa vodo žret, če bi hotel vse tekoče stroške pokrivat.

Takemu ne dam niti centa...

Ali lahko zdaj kar vsak, ki porajsa avto da na fejsbuk prošnjo za donacije na nek TRR in vidiš kolko debilov nakaže...

Urejal BMW4everafter, 22.06.2023, 11:57.

1964 Ford mustang 289 V8, F36 440i MPPSK 

Prikaži več možnosti

puhecfan
puhecfan
  • Uporabnik
  • Sporočil: 319
  • Avtomobil: kolo...brez bremz

A ni event zavarovan  :confused  to mi ni jasno kaj  naj bi plačal hrvatom ...

Prikaži več možnosti

Fleko
Fleko

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 4 616
  • Avtomobil: e28, e36/5

Poškodbe se vedno plačujejo iz žepa povzročitelja. Poglej si tarifo na Nurburgring-u. 

Prikaži več možnosti

mic70
mic70

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 693
  • Avtomobil: BMW E39

Je blo na motoristični strani na fb kr dost zgražanja...kurčli bi se vsi na Grobniku,za škodo bi pa drugi zbirali..jao
In to takmu tipu,ki ima baje kr debelo denarnco..
Sam prenašam komentarje..
Prikaži več možnosti

tristan01
tristan01

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 9 949
  • Avtomobil: F31 318dTA (2013)

A ni event zavarovan  :confused  to mi ni jasno kaj  naj bi plačal hrvatom ...

Event za to ni zavarovan. Lahko pa si vsak dirkač sklene svojo polico zavarovanja za dirkališče - klaisična ne pokriva dirkališč.

Tega pa ne naredi nihče, ker je to individualna zavarovalna pogodba za event in cene za take police letijo v nebo. 

Če plačaš enkrat v življenju par metrov varovalne ograde na dirkališču je vseeno ceneje kot zavarovalna polica. 

Tu še eno opozorilo glede Nordschleife - čeprav imam status AC večina zavarovalnic ne krije škode ne na ograji ne na avtomobilu... 

LP Tristan01

Urejal tristan01, 22.06.2023, 12:38.

Prikaži več možnosti

dnjehen
dnjehen
  • Uporabnik
  • Sporočil: 5 759
  • Avtomobil: Fiesta ST

To je drgač forumaš @gorgh tako da me zanima kaj bo napisal.

Men se zdi to tok neverjetno arogantno da sploh ne vem kaj bi napisu. Prvo ko sem sam naslov pa sliko vidu sem mislu da je zbolel, al pa mel nesrečo in rabi pomoč pri zdravljenju.

Da doniram nekomu, ki se je sesu na Grobniku zdej pa če vidi da ni denarja ni tolk deca da s tem zaključi sezono in proda te dele ter do decembra našpara teh 2400€ mi ne pade na pamet. A za motor popravit pa bo denar? Sepravi doniram nekomu da bo lahko vozu nasledn tedn, pol če ga pa spet fukne pa ponovimo vajo?

Potem ga pa guglam in vidim da imajo firmo ki posluje z miljoni, on ima dva sponzorja (med drugim tudi Mitas) ampak 2400€ ograjo mu pa naj js nakazujem zato ker sm motorist in igrajo na "brotherhood"? A nebi pa prodal tega S1000R ki ga imaš za "road/track" kot piše lepo na IG in s tem pokril škode?

Sori samo tole je pa sramotno. Pa nimam nič proti njemu tut na forumu se mi je zdel vedno vredu ded samo jebemo mater, kaj ti je pa tu šlo po glavi mi pa ni jasno.

Prikaži več možnosti
    • Nixxon, BMWBewk, dylan_dog in 3 ostalim je všeč

Odpad_nik
Odpad_nik

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 116
  • Avtomobil: M2 CS, GR Yaris

Sem hotu neki napisat, ampak no comment. Pri takem ekstremnem športu, 2400 eur do konca sezone ne bi smel bit problem. Javno prosit za denar, da bo lahko še naprej fural nekaj, kar je popolni luksuz in popolnoma nepotrebno, je sramota.

Urejal Odpad_nik, 22.06.2023, 13:00.

Prikaži več možnosti

dnjehen
dnjehen
  • Uporabnik
  • Sporočil: 5 759
  • Avtomobil: Fiesta ST

A misliš da bi teb kdo doniru da razbiješ M2 in ograjo? Bi moj k****, delali bi se norca kaj hodiš na Grobnik če si brez keša pa označevali BMW voznike kot "tipične kretene".

Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2023. Vse pravice pridržane.