Skoči na vsebino

Mazda CX-5

- - - - -

• Prijavi se za objavo odgovora
104 odgovorov v temi
Davidf1
Davidf1

BMW Račna Team

• Uporabnik
  • Sporočil: 31 464
  • Avtomobil: E61 530dA ///M

Kakšne izkušnje z MAZDO CX-30?

Kolikor sem bral, naj bi bili zelo OK avti, edino avtomat je star in počasen, ne vem pa, če zaradi tega bolj zanesljiv. Ta njihova tehnologija Skyactive X pa tudi že precej preverjena, mogoče je potrebno bolj na gosto menjati svečke.

Prikaži več možnosti

Miholl
Miholl

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 8 670
  • Avtomobil: Audi A5

Ce je avtomat isti kot v cx5 potem ni pocasen in je zelo dober izdelek in poceni servisiranje
.... c u o r e s p o r t i v o ....
Prikaži več možnosti

Davidf1
Davidf1

BMW Račna Team

• Uporabnik

To pa ne vem. Se mi pa zdi, da pri MAZDI z CX-30 za 30000 EUR, že dobiš neki od avta.

Prikaži več možnosti

Davidf1
Davidf1

BMW Račna Team

• Uporabnik

Pa gledam ene so G122, to se mi zdi čisto prešvoh in verjetno precej spije, potem je nek 2,5 G140 MHEV (verjetno starejša) in še 2,0 G150 MHEV in spet druge 2.0 X186... hmmm, nimam pojma kaj je res OK.

Poznam enega, ki ima avtomat X186 in pravi v 100000 km nobene napake, le svečke je potrebno hitreje menjati, porabo ima pa 5,6 l/100 km.

Prikaži več možnosti

_T_O_M_O_
_T_O_M_O_

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 10 111
  • Avtomobil: Becikl

Pa gledam ene so G122, to se mi zdi čisto prešvoh in verjetno precej spije, potem je nek 2,5 G140 MHEV (verjetno starejša) in še 2,0 G150 MHEV in spet druge 2.0 X186... hmmm, nimam pojma kaj je res OK.
Poznam enega, ki ima avtomat X186 in pravi v 100000 km nobene napake, le svečke je potrebno hitreje menjati, porabo ima pa 5,6 l/100 km.

120konjsko se da čipirat na 180.

Motorji so povsod enaki samo nad 4000 obratov so zadušeni elektronsko
Prikaži več možnosti

Davidf1
Davidf1

BMW Račna Team

• Uporabnik

Me res zanima, kako se en 122 KM atmosferc ''čipa'' na 180 KM :)

Sploh pa garancija 6 let...

Urejal Davidf1, 05.02.2025, 11:04.

Prikaži več možnosti

_T_O_M_O_
_T_O_M_O_

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 10 111
  • Avtomobil: Becikl

Me res zanima, kako se en 122 KM atmosferc ''čipa'' na 180 KM :)

Sploh pa garancija 6 let...

Precej enostavno

https://www.tunerc.s...yactiv-g-120km/

Prikaži več možnosti

bendeho
bendeho

BMW ljubitelj

• Uporabnik
  • Sporočil: 887

2.5 G140 so aktualni, prej so bili 2.0 122 in 150, v letu 2021 sem bil tik pred nakupom cx30 in me je zmotilo, ugašanje 2 cilindrov med vožnjo zaradi ekologije, to, da so g122 in g150 bile izdelane v Mehiki (dizel in X pa so bile na japonskem), pa nizek strop in majhno steklo zadaj, na zunaj izgleda lepo, ko sediš za volanom pa pogledaš nazaj pa je strašljivo nizko
Prikaži več možnosti
    • primitivnež je všeč

PIC
PIC

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 7 447
  • Avtomobil: /

https://www.avto.net...play=Mazda CX-5

A ni malo smesno, da uradni servis prodaja avto z okvaro tesnila glave? Mislim, porihtajte in prodajte? Razen ce je cena popravila ubitacna :).

Prikaži več možnosti
    • Zelenc je všeč

Davidf1
Davidf1

BMW Račna Team

• Uporabnik

2.5 G140 so aktualni, prej so bili 2.0 122 in 150, v letu 2021 sem bil tik pred nakupom cx30 in me je zmotilo, ugašanje 2 cilindrov med vožnjo zaradi ekologije, to, da so g122 in g150 bile izdelane v Mehiki (dizel in X pa so bile na japonskem), pa nizek strop in majhno steklo zadaj, na zunaj izgleda lepo, ko sediš za volanom pa pogledaš nazaj pa je strašljivo nizko

Po konfiguratorju 2.5 G140 ne moreš izbrati, so samo 2.0, torej g122 in G150, bi prej rekel, da so slednji aktualni. Torej kaj,... kvaliteta 186X je sigurno najboljša, čeprav je najbolj kompliciran?

Prikaži več možnosti

stinica
stinica

Novinec

• Uporabnik
  • Sporočil: 185
  • Avtomobil: GLCamg4matic,X-TRAIL T33

Kakšne izkušnje z MAZDO CX-30?

Kolikor sem bral, naj bi bili zelo OK avti, edino avtomat je star in počasen, ne vem pa, če zaradi tega bolj zanesljiv. Ta njihova tehnologija Skyactive X pa tudi že precej preverjena, mogoče je potrebno bolj na gosto menjati svečke.

Imeli CX 30 od novega letnik 2019 122KM narejena na Japonskem,ročni menjalnik,poraba po mestu max 7,3l  na relacijo do Lefkasa poraba okrog 5l,na zadnjih sedežih premalo prostora za odrasle oz.večje otroke,prtljažnik tudi malo premajhen za naše potrebe(430L)ampak se da. Končna hitrost okrog 200km/h.Do 80000km samo servisi,potem pri starosti 6 let zamenjali za novega X-traila.Moreš jo pa vrtet nad 3000 obratov,ker je atmosferc,pomaga ji samo mali kondenzator pri speljevanju,prestavljanju ter start stop.

Je pa izdelava notranjosti pri CX30 na premium nivoju.

"​I ve missed more than 9,000 shots in my career.I ve lost almost 300 games.26 times I ve been trusted to take the game winning shot and missed.

I ve failed over and over again in my life.And that is why I succed."    Michael Jordan

Prikaži več možnosti

Natuzzi
Natuzzi

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 3 597

Kolega jo ima zdaj 5 let, ročni, in je zelo zadovoljen, brez težav, super potovalnik. Je pa res da ima on maks dve osebi in ne hodi kampirat :)

Urejal Natuzzi, 05.02.2025, 17:30.

Prikaži več možnosti

Davidf1
Davidf1

BMW Račna Team

• Uporabnik

Saj 140 ali 150 verjetno ni kaj veliko mocnejsa, ali ja?
Prikaži več možnosti

netgear
netgear
  • Uporabnik
  • Sporočil: 244
  • Avtomobil: G42

doma smo imeli CX-3 G121 super motor, bili zelo zadovoljni. povprecna poraba dobrih 7l, kar je logicno za 2.0 atmosferca. so pa pri Mazdi sami rekli, da bolje vzeti rocnega kot avtomatika da je ze stara tehnologija in da ne predstavlja gladko kot smo navajani pri ZF8. kolega pa ima 3 G186. zelo zadovoljen, edino na cca 50.000 km je treba menjat svecke, drgac pa fajn poskocen motor. je pa tudi ta 2.4 hibrid dobra izbira. mislim da karkoli izberes pri mazdi od motorja ne mores zgresit. ni tak kot pri bmw ko moras cuvat kir motor izberes :-D

je pa CX-30 zelo lusten tako znotraj kot zunaj

Urejal netgear, 05.02.2025, 20:51.

Prikaži več možnosti
    • Davidf1 in Zelenc uporabnikom je všeč to sporočilo

Davidf1
Davidf1

BMW Račna Team

• Uporabnik

Avtomat je nuja :)
Prikaži več možnosti
    • Xandrej je všeč

dyn
dyn

BMWslo.comoholik

• Uporabnik
  • Sporočil: 429
  • Avtomobil: .

doma smo imeli CX-3 G121 super motor, bili zelo zadovoljni. povprecna poraba dobrih 7l, kar je logicno za 2.0 atmosferca. so pa pri Mazdi sami rekli, da bolje vzeti rocnega kot avtomatika da je ze stara tehnologija in da ne predstavlja gladko kot smo navajani pri ZF8. kolega pa ima 3 G186. zelo zadovoljen, edino na cca 50.000 km je treba menjat svecke, drgac pa fajn poskocen motor. je pa tudi ta 2.4 hibrid dobra izbira. mislim da karkoli izberes pri mazdi od motorja ne mores zgresit. ni tak kot pri bmw ko moras cuvat kir motor izberes :-D

je pa CX-30 zelo lusten tako znotraj kot zunaj

Zakaj svecke na 50k km? Jaz imam Cx5 2.0 160 pa je predpisana manjeva na 100-120k km

Prikaži več možnosti

Davidf1
Davidf1

BMW Račna Team

• Uporabnik

Verjetn nimaš to opcijo, kot je benzinar, ki lahko deluje tudi kot dizel in ima neke j***** svečke, ali dodatno iskro pa 17 kompresijsko razmerje.

Kako si pa zadovoljen s CX-5, zmogljivosti so OK, poraba,...?

Prikaži več možnosti

Nos
Nos

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 10 626
  • Avtomobil: 2x Ford, Honda

Če hočeš, da ti skyactive motor dobro dela pride samo original svečka v poštev.

Pripete slike za predogled

• Screenshot_2025-02-06-09-30-36-802_com.ebay.mobile-edit.jpg

Urejal Nos, 06.02.2025, 09:33.

AHOEjZi.jpg Turning unacceptable GM platforms into beautiful Swedish Machinery

Prikaži več možnosti

dyn
dyn

BMWslo.comoholik

• Uporabnik
  • Sporočil: 429
  • Avtomobil: .

Če hočeš, da ti skyactive motor dobro dela pride samo original svečka v poštev.

Jaz nimam originalnih ze 60k km not avto dela v nulo

Verjetn nimaš to opcijo, kot je benzinar, ki lahko deluje tudi kot dizel in ima neke j***** svečke, ali dodatno iskro pa 17 kompresijsko razmerje.
Kako si pa zadovoljen s CX-5, zmogljivosti so OK, poraba,...?

Ne gre kot turbo ampak gre solidno, nikoli ne delamo guzve po cesti, smo med "hitrejsimi"... dopusti 400km v eno smer + stresni kovcek, 4 v avtu brez tezav. Poraba zadnjij 100k km 7.5-8, je pa 4x4
Prikaži več možnosti
    • Davidf1 je všeč

M-arko
M-arko

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 800
  • Avtomobil: e36

Bi zanimal koga CX-30, redno servisiran od prvega lastnika ?

Zraven dodatna platišča in gume, kljuka, strešni nosilci, avto v garadnciji. 186km.

Bom pripravil tudi oglas.

Slučajno vidim, da imate debato tukaj,. Več info lahko zaenkrat ZS.

Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2023. Vse pravice pridržane.