Skoči na vsebino

Življenje v Ameriki

* * * * * 3 glasov

• Prijavi se za objavo odgovora
146 odgovorov v temi
boosey
boosey

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 569
  • Avtomobil: LS430 / C5 Corvette / 911

Vrhunske slike in razlaga! Pripomnil bi mogoče samo to da so gyoze po naše žlikrofi.

Ja! Cisto pozabil na zlikrofe! Ja, zelo podobna stvar, mogoce malce vecji.

Kaj vama je najboljše v ameriki od fast food verig? (Sonic drive in, Wendys, Burger king, Dairy Qeen, White castle, Dunkin Donuts, Dominos, Dennys? )

Cisto odkrito ne vem kdaj sem nazadnje jedel v fast food stacuni. Sem pa probal Wendys, dunking in dominos. Najslabsa hrana kar sem jo kadarkoli jedel :D Moram omenit da se tu zaradi nekega razloga lahko (tudi fast food stacune) zelo razlikujejo glede na lokacijo. Recimo sem probal KFC v SF, sred malega saigona (ghetto), pa sploh ni blo piscancu podobno. Zelo redko da mecem hrano stran, sam tole pa ni bilo uzitno sploh. Moker pohan piscanec, vonj po kislem, cisti horror :D Drugic pa sem v Vegasu probal, pa ni bilo tako zelo slabo .. pogojno uzitno. Dunkin je PORAZ proti vsakem donut shopu s kitajskimi lastniki. Kava pa je itak totalna cmiga zazgana. 

In'n'out sva sla vec kot enkrat recimo. Je super, pa vsega skupaj imajo mislim da 5 stvari za narocit. To mi je vsec. 

Torchy's sva probala parkrat tu v texasu, je blo ok dokler nisem pristal na wcju dva dni - od takrat pa ni blo vec nazaj :D

Urejal boosey, 25.09.2023, 23:02.

Prikaži več možnosti
    • Domen98 je všeč

boosey
boosey

BMW fanatik

• Uporabnik

/ zbrisal dve zaporedni sporocili.  

Urejal boosey, 25.09.2023, 23:02.

Prikaži več možnosti

Domen98
Domen98
  • Uporabnik
  • Sporočil: 695

Ja! Cisto pozabil na zlikrofe! Ja, zelo podobna stvar, mogoce malce vecji.

Cisto odkrito ne vem kdaj sem nazadnje jedel v fast food stacuni. Sem pa probal Wendys, dunking in dominos. Najslabsa hrana kar sem jo kadarkoli jedel :D Moram omenit da se tu zaradi nekega razloga lahko (tudi fast food stacune) zelo razlikujejo glede na lokacijo. Recimo sem probal KFC v SF, sred malega saigona (ghetto), pa sploh ni blo piscancu podobno. Zelo redko da mecem hrano stran, sam tole pa ni bilo uzitno sploh. Moker pohan piscanec, vonj po kislem, cisti horror :D Drugic pa sem v Vegasu probal, pa ni bilo tako zelo slabo .. pogojno uzitno. Dunkin je PORAZ proti vsakem donut shopu s kitajskimi lastniki. Kava pa je itak totalna cmiga zazgana. 

In'n'out sva sla vec kot enkrat recimo. Je super, pa vsega skupaj imajo mislim da 5 stvari za narocit. To mi je vsec. 

Torchy's sva probala parkrat tu v texasu, je blo ok dokler nisem pristal na wcju dva dni - od takrat pa ni blo vec nazaj :D

Hvala za odgovor. Mislim, da je v Texasu najbolj priljubljen fast food joint WHAT A BURGER.

Če bom šel kdaj v USA moram probat White Castle, želim si odkar sem gledal prvič film Harold and Kumar go to White Castle :)

Urejal Domen98, 26.09.2023, 00:01.

Prikaži več možnosti

Vocko
Vocko

BMW ljubitelj

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 316
  • Avtomobil: Boljši od E39 :)

Whataburger je dober, meni je bil super tudi Five Guys, res dobri burgerji
Drugače sem tudi sam preživel skupno cca 2 leti v Teksasu, samo v eni vukojebini 1h zahodno od Houstona, pa še to smo bili frej samo 1 dan na teden, tako da kaj dosti nisem hodil okoli. Sem pa dal skoraj celo ZDA čez po malem.

Hrana se da dobiti res dobra, samo je draga. Od poceni hrane pa kot so že napisali, kakšni azijski buffeti so zakon!

Fun is not a straight line!
Prikaži več možnosti
    • boosey je všeč

veloce
veloce

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 49 153
  • Avtomobil: Alfa 159 TI

Kaj ste na hrano navalili.

Povej prosim, kako je z rihtanjem papirjev in katere dokumente si moraš urediti za bivanje tam. Sej mogoče si že pisal o tem, sam nisem bral cele teme.

ARHITEKT
Prikaži več možnosti

Tuba
Tuba

Novinec

• Uporabnik
  • Sporočil: 218

Ne vem zakaj mene tako fascinirajo ta Kalifornijska puščavska mesta ali vasice  :-D . Boosey samo tako iz radovednosti, morda veš kakšno je življenje v teh puščavskih mestih, recimo Newberry springs, Baker itd..? Kakšne so cene zemlje, najemnine, cene v trgovinah itd.. Zanimiva se mi zdijo ker so na pol poti med Los Angelesom in Las Vegasom, torej recimo živiš nekje v pustinji ampak sta veliki mesti dokaj blizu. Zanimivo mi je tudi, da ima veliko teh hiš v pustinjah svoje ribnike, bazene za hišo  :-D . Pa vreme je verjetno tam tudi dokaj ok če si ljubitelj sonca in vročine

Prikaži več možnosti
    • veloce je všeč

boosey
boosey

BMW fanatik

• Uporabnik

Ne vem zakaj mene tako fascinirajo ta Kalifornijska puščavska mesta ali vasice  :-D . Boosey samo tako iz radovednosti, morda veš kakšno je življenje v teh puščavskih mestih, recimo Newberry springs, Baker itd..? Kakšne so cene zemlje, najemnine, cene v trgovinah itd.. Zanimiva se mi zdijo ker so na pol poti med Los Angelesom in Las Vegasom, torej recimo živiš nekje v pustinji ampak sta veliki mesti dokaj blizu. Zanimivo mi je tudi, da ima veliko teh hiš v pustinjah svoje ribnike, bazene za hišo  :-D . Pa vreme je verjetno tam tudi dokaj ok če si ljubitelj sonca in vročine

Meni so isto fascinantna, ampak bolj iz stalisca fotografije. Se najdejo fajn lokacije za 'vikende', ne bi pa poskusal ziveti tam. Ni infrastrukture. Ce si za puscavsko podnebje raje glej kak Phoenix oz kar Vegas (mogoce Henderson izven vegasa). Imas tudi bolj slikovite lokacije, ki so blizje LAju. Spodaj je recimo Pioneertown, sva enkrat imela 'anti-internet' dopust tam :) Ni signala, sredi puscave - par minut stran od Joshua tree narodnega parka. Precudovito, ampak vroce (in hladno ob enem) za popenit. 

PXL-20201031-134713015-NIGHT.jpg

Kaj ste na hrano navalili.

Povej prosim, kako je z rihtanjem papirjev in katere dokumente si moraš urediti za bivanje tam. Sej mogoče si že pisal o tem, sam nisem bral cele teme.

Ce resno razmisljas se lahko posebej slisiva, ker lahko postane dost komplicirano. V osnovi rabis razlog zakaj gres v drzavo - vizo. Najbolj 'priljubljene' so H1A in H1B vize. Obstajajo druge. Ce hoces ostati dlje, rabis zeleno karto. Ce hoces drzavljanstvo pa lahko zaprosis po 10 letih (legalne rezidence) oz prej, ce se porocis z ameriskim drzavljanom (ali pa si skrbnik americanu - imas otroke rojene v US).

Prikaži več možnosti
    • _peters_ in Tuba uporabnikom je všeč to sporočilo

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2023. Vse pravice pridržane.