Hej družba, zanima me, kam investirate v teh časih oz. kam nameravate investirati v bližnji prihodnosti.
Sam investiram približno 1.500€ - 2.000€ / mesec v indeksne sklade, večinoma gre za indeksne sklade, ki pokrivajo ameriški ali svetovni trg.
Do marca sem investiral tudi v kriptovalute, ampak ker sem v kripto dal prevelik % mojega premoženja, sem trenutno glede kriptovalut na pavzi, da se bolj racionalno razporedi. V nepremičnine zaenkrat ne mislim vlagati, ker je vse prenapihnjeno, hkrati si s tem kupim dodatno delo, kar pa v tej fazi ne potrebujem. Tudi specifične delnice in različne opcije / scalping / day trading me trenutno ne zanimajo.
Ostalo, kar mi ostane, zaenkrat puščam na bančnem računu in čakam na različne priložnosti, ko recesija res "vseka". Mogoče bi nekateri rekli, da je to narobe, ker mi denar na banki požere inflacija (trenutno imam na banki 55% celotnega premoženja).
Za takšen način investiranja sem se odločil, ker imam na voljo še ogromno let za akumulacijo sredstev (star sem 22).
Kakšne pa so vaše strategije?
Urejal Jahreswagen, 22.07.2022, 16:21.