Skoči na vsebino

Menjava olja v avtomatskem menjalniku

- - - - -

• Prijavi se za objavo odgovora
198 odgovorov v temi
japanac
japanac
  • Uporabnik
  • Sporočil: 1 613
  • Avtomobil: BMW 320d (F31 LCI)

Kaj točno dela Borko narobe (preskoči motor od 911) ?

... ne, da dela kaj narobe ... pri teh kilometrih 200k+ ...

... on zamenja praktično vse, strankam, ki so to pripravljene plačati ... oz. za lažjo prodajo ...

... potem obstaja mali odstotek strank, ki želijo, da se jim menjajo npr. problematične stvari ...

...na koncu pa je večina voznikov, ki menja oz. servisira takrat, ko je to potrebno in ne na zalogo, da se bo še naslednji lastnik brezskrbno vozil ...

Urejal japanac, 15.10.2024, 17:08.

Prikaži več možnosti

etore
etore

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 11 116
  • Avtomobil: M2

Delo s strankami je eno najmanj hvaležnih, sam če se za to odločš morš sprejet in met živce.Oni nimajo pojma kje je VIN, ti pa pč kej druzga ne veš kdr kličeš glede kšne storitve in ti isto obračajo z očmi po telefonu. Dejstvo pa je, da ti oni prinašajo keš in morš sprejet to, če hočeš da ti biznis laufa.

Bom najprej napisal najbolj pomembno zadevo. Ce tukaj kaj zapizdim ali kao zgubim zivce jih v firmi naceloma ne. Resnicno rad delat svoje delo in sem si sam zbral to pot. Tako da delo je tezko ampak meni izjemno privlacno. Z vsem slabim ko se skoraj stepes cez mizo pa ko dobil cokolado ali kavo kar tako po 5 mesecih od stranke k pride samo zaradi tega mimo. Prej sem napisal primer od g31 530xd od vceraj. No se danes je bila podobna zadeva okoli 11h. Klice moz moja stranka da se je vsedu v zenino 1ko F40 in da vse sveti da jo sveti za gume tlak, za vitrex, za zadnje zavore, za adblue in za dolit olje. Ok sem mu reku pridi jutri ob 8h. Ker so se mi plani za jutri meni spremeni in me nebo ler bom lazil po sloveniji nabiral material in prevazal avte gore dole sem reku pridi danes kar ob 13h do 14h imas koncanl. Pac dobimo luknjo en od 5 dvigal bo ze fraj. Pa sem imel samo senzor zavor na zalogi. Ampak ploscice je imel dobavitelj. Ob 13.30h so bile ze pri meni. Torej zakaj bi jaz zalagal denar za drugega ce se tega ne ceni. Ob 14.15h je ze sel domov. Torej dve stvari. Prva je ta kot sem ze napisal 99% ljudi nima pojma o avtih. Zato je imela sredi oktobra novoletno jelko na armaturki. Drugo kar je zaloga materiala. Ce jo ima drugi zakaj bi jaz imel. Ker cenjeno vsaj s strani dolocenih forumasev ni.
Če je ravno ni zabavno...
Prikaži več možnosti

etore
etore

BMW fanatik

• Uporabnik

Koliko je menjava olja v avtomatskem menjalniku pri vas? + filtri in kaj spada zraven

Ne vzet tega slabo ampak bom dal na tebi primer. Prasas koliko pride menjava olja. Nevem. Od 250 pa do 750€. Odvisno od menjalnika. A je Zf 6, Zf 8, Zf8 hybrid, aisin 6, aisin 8, dct v m2 m3 m4, dct v x1 1ki itd... Pac menjalnilov je nevem pomojem 10+ razlicnih z zadnjih 15 letih. Hocem povedat da tako kot si ti prasal za menjalnik 99% prasa za servis. Ni tocnega odgovora ce se ne ve kaj se dela. Zato se prasa po vin-u ali pa ce je stranka lokalc in gre mimo naj se ustavi mimo pa v zivo recemo kako. Drugo je ce forumas ve 1 mesec v naprej da bo rabil menjat zavore in menjalnik. Pac ker ima cas in ker tocno ve kaj rabi si lahko naroci v naprej. No naj ti odgovorim na odgovor ker si verjetno spraseval za non hybrid Zf8 glede na to da o tem tece tema. Cena storitve pri nas z DDV je okoli 520€. Brez DDV da se razumemo ne poslujemo. Zal tako je. Treba nahranit Meseca
Prikaži več možnosti
    • sagadin8 je všeč

etore
etore

BMW fanatik

• Uporabnik

[quote name="rok46" post="3696790" timestamp="1728995950"]Jst razumem @etoreta. On pac ne more imet iste cene za menjavo olja v menjalniku, kot nekdo ki “fusa” popoldanca. On mora imet papirologijo 100% BP, varstvo pri delu, izobrazevanja, X vec orodja, daje placo in placuje prispevke X delavcem, ima vecje prostore, kot je neka pokrita garaza in ima tudi odgovornost za delo, ki ga opravi in če ne drugače, tudi izda racun za tisto kar naredi.
To s šasijo pa popolnoma verjamem, ker imam sodelavce stare dobrih 20let in niti ne ve kaj je stevilka sasije. Ljudje so danes pac extra nesposobni in moras v komunikaciji z njimi imeti extra zivce.[/quote

Pa sej ni tukaj samo cena fusa vs cene legalnih delavnic. Ze med samimi delavnicami so lahko razlike. Ker pac so neke zgodbe zadaj ki lahko nekomu olajsajo poslovanje pocenijo ali otezijo podrazijo. Seveda zame je fuš zal rak rana ker pac potem bi bilo plav da tej isti ne kotistijo socialne drzave ampak tako je, kar se tice legalno vs legalno so pa pac odstopanja. A ves pac nevem kolk je delavnica od 700m2 v LJ oz okolici? 1-2M€? V spodnjem dupleku ali v npr NG je manj. Ampak je manjsi tudi bazen strank. Pac je vec stvari. Jaz sem preprican da 2 servisa delata minus 200% ampak laufata na racun 2 al 3 drugih. Ce je nekdo ze tam drugi ne more pridet, pa se lepo je slisat kolk poslovalnic imas ali fransiz itd...
Prikaži več možnosti

Andy04
Andy04

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 9 527
  • Avtomobil: avtomatik

Evo, olje zamenjano :ok2.

LP A. 

:nono Trau keinem, der nicht trinkt. :nono

Član KOS
Prikaži več možnosti
    • MG je všeč

sagadin8
sagadin8
  • Uporabnik
  • Sporočil: 260
  • Avtomobil: 320d

Zjutraj k je avto leden, stoji zunaj avtomatski menjalnik grobo prestavlja in ruka, k se avto segreje prestavlja lepo gladko. A je olje slabo? F30 2016

Prikaži več možnosti

tristan01
tristan01

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 9 845
  • Avtomobil: F31 318dTA (2013)

Zjutraj k je avto leden, stoji zunaj avtomatski menjalnik grobo prestavlja in ruka, k se avto segreje prestavlja lepo gladko. A je olje slabo? F30 2016

Povsem normalna zadeva, ker je olje hladno in gosto, ko se segreje pa doseže pravilno viskoznost in delovanje je tekoče. Vseeno pa je pametno olje pravočasno menjat.

Sem opazil iste simptome tudi pri moji F31 pa sem jo vozil od novega. 

LP Tristan01

Prikaži več možnosti

yamasaki
yamasaki

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 9 926

Povsem normalna zadeva, ker je olje hladno in gosto, ko se segreje pa doseže pravilno viskoznost in delovanje je tekoče. Vseeno pa je pametno olje pravočasno menjat.

LP Tristan01

No to sigurno ni normalna zadeva, tukaj nekaj ne štima...

Kupio bmw umro od gladi.
Prikaži več možnosti
    • blackberet je všeč

Miholl
Miholl

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 8 670
  • Avtomobil: Audi A5

To ni normalno za zf8 menjalnik.
.... c u o r e s p o r t i v o ....
Prikaži več možnosti
    • blackberet je všeč

Dejc535d
Dejc535d
  • Uporabnik
  • Sporočil: 1 627
  • Avtomobil: 750Li xDrive G12

Ne sme tega delat... pelji na servis cimprej.

Freude am Fahren  :bmw :mznak

Prikaži več možnosti

blackberet
blackberet

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 14 945
  • Avtomobil: BMW

LP Tristan01

Definitivno to ni normalna zadeva.

Koliko.kilometrov.ima.vozilo?
Ali si kdaj menjal olje ali pa kdo pred tabo?
Prej kot staro olje ,je olja premalo.
(Ko je hladen je nivo prenizek,ko se segreje ga je ravno za silo OK in dela vredu)

Urejal blackberet, 17.02.2025, 22:09.

:bmw V8  :bmw

Prikaži več možnosti

yamasaki
yamasaki

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 9 926

Pri F10/11 serijah je bila hiba v nosilcu motorja in je res malo butalo dokler je bil avto neogret..

Kupio bmw umro od gladi.
Prikaži več možnosti

tristan01
tristan01

BMW fanatik

• Uporabnik

Definitivno to ni normalna zadeva.
Koliko.kilometrov.ima.vozilo?
Ali si kdaj menjal olje ali pa kdo pred tabo?
Prej kot staro olje ,je olja premalo.
(Ko je hladen je nivo prenizek,ko se segreje ga je ravno za silo OK in dela vredu)

Davnega leta 2013 sem imel novo F31 in ko je avto stal celo noč ali dlje pri temperaturah pod nulo, je zjutraj iz prve v drugo menjalnik vedno prestavil na trdo, butnil če hočeš. In to se je dogajalo pri NOVEM avtomobilu. 

Čim se je motor malce ogrel je menjaval prestave povsem mehko in neopazno. 

LP Tristan01

Urejal tristan01, 17.02.2025, 22:53.

Prikaži več možnosti

TribesMan
TribesMan

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 636
  • Avtomobil: F31 320d

Pri -10 je malo bolj grob.

Pa tudi prenos navora preko wandlerja je občutno višji, ko je mraz, moraš občutno bolj držat bremzo da je motor ne premaga.

Seveda to je če avto stoji zunaj na -10, ne če ga zapelješ iz garaže v mraz...

Prikaži več možnosti

sagadin8
sagadin8
  • Uporabnik
  • Sporočil: 260
  • Avtomobil: 320d

Kako se preveri če je dovolj olja v avt menjalniku? 164k km prevoženih, olje je še prvo

Urejal sagadin8, 18.02.2025, 10:28.

Prikaži več možnosti

tristan01
tristan01

BMW fanatik

• Uporabnik

Pri -10 je malo bolj grob.
Pa tudi prenos navora preko wandlerja je občutno višji, ko je mraz, moraš občutno bolj držat bremzo da je motor ne premaga.
Seveda to je če avto stoji zunaj na -10, ne če ga zapelješ iz garaže v mraz...

Je tudi-5 dovolj, da je grob. Tomaž so temperature, ki jih imamo marsikje že te dni.

Šempas že v prvem odgovoru namignil, da mora biti menjalnik vzdrževan/servisiran kot je treba...

Tako da, najprej preveriti v kakšnem stanju in koliko olja je v menjalniku. Če je to ok in ob mrzlem jutru malo tržne ni nič narobe.

Lp Tristan01
Prikaži več možnosti
    • Davidf1 je všeč

Davidf1
Davidf1

BMW Račna Team

• Uporabnik
  • Sporočil: 31 464
  • Avtomobil: E61 530dA ///M

Sigurno delovanje menjalnika prvih par minut pri -10°C ni enako, kot pri +20°C, oziroma po 10 minutah vožnje. Če ne drugo, zaradi precej gostejšega olja vse ''težje'', počasneje deluje, tudi prestavi verjetno malo z zakasnitvijo, pri višjih obratih,... samo kot sem rekel, to je prvih par minut, po 5 min, mora biti ta efekt že precej manjši, če ne kar ničen. Ne bi pa smel menjalnik nekaj izrazito butati, to je pa malo čudno.

Prikaži več možnosti

Seby
Seby

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 5 891
  • Avtomobil: Z3 1,8 roadster

Ne vzet tega slabo ampak bom dal na tebi primer. Prasas koliko pride menjava olja. Nevem. Od 250 pa do 750€. Odvisno od menjalnika. A je Zf 6, Zf 8, Zf8 hybrid, aisin 6, aisin 8, dct v m2 m3 m4, dct v x1 1ki itd... Pac menjalnilov je nevem pomojem 10+ razlicnih z zadnjih 15 letih. Hocem povedat da tako kot si ti prasal za menjalnik 99% prasa za servis. Ni tocnega odgovora ce se ne ve kaj se dela. Zato se prasa po vin-u ali pa ce je stranka lokalc in gre mimo naj se ustavi mimo pa v zivo recemo kako. Drugo je ce forumas ve 1 mesec v naprej da bo rabil menjat zavore in menjalnik. Pac ker ima cas in ker tocno ve kaj rabi si lahko naroci v naprej. No naj ti odgovorim na odgovor ker si verjetno spraseval za non hybrid Zf8 glede na to da o tem tece tema. Cena storitve pri nas z DDV je okoli 520€. Brez DDV da se razumemo ne poslujemo. Zal tako je. Treba nahranit Meseca

Karoserijska je po moje še težja. Kliče stranka s ceste, da se je ravnokar zaletel. Če lahko pripelje avto in kdaj bi bil lahko popravljen. Če lahko do petka, ker ga nujno rabi...
Prikaži več možnosti

japanac
japanac
  • Uporabnik
  • Sporočil: 1 613
  • Avtomobil: BMW 320d (F31 LCI)

Kako se preveri če je dovolj olja v avt menjalniku? 164k km prevoženih, olje je še prvo

... ko smo kupili našega trenutnega ... je imel slabih 10k km manj kot tvoj ... prvi opravek servis menjalnika ... pa ni bilo nič narobe z njim ... tudi prestavljal je lepo ... ampak, zakaj bi rinili v morebitne težave ...

Urejal japanac, 18.02.2025, 11:17.

Prikaži več možnosti
    • Jerry je všeč

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2023. Vse pravice pridržane.