Skoči na vsebino

Zlato vs. srebro - investicija za npr. 10 let+

- - - - -

• Prijavi se za objavo odgovora
125 odgovorov v temi
Katunga
Katunga
  • Uporabnik
  • Sporočil: 313
  • Avtomobil: G30

Živjo,

kaj menite glede na turbolentno ekonomsko situacijo v svetu?

Zlato je zgodovinsko precej visoko, srebro nižje.

V katero kovino bi vi vložili, govorimo o nekaj jurjih, od 5K naprej recimo?

Kot berem je še najbolj ugoden Moro, razen če kdo kupuje od kile naprej.  :laugh

Bral sem o Estoniji, ki je brez davka, vendar predaleč za majhne zneske, bral o avstriji, kjer naj bi bilo ceneje, vendar sem primerjal danes z Moro in je isto. Vsekakor moramo gledati zgolj glavne kovnice, da bo zlato nekoč možno prodati kjerkoli po najboljši možni ceni.

100g je danes 5.782,60€

:-D

Prikaži več možnosti

Veljo
Veljo

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 10 345
  • Avtomobil: creative technologie

Živjo,

Kot berem je še najbolj ugoden Moro, razen če kdo kupuje od kile naprej.  :laugh

Bral sem o Estoniji, ki je brez davka, vendar predaleč za majhne zneske, bral o avstriji, kjer naj bi bilo ceneje, vendar sem primerjal danes z Moro in je isto. Vsekakor moramo gledati zgolj glavne kovnice, da bo zlato nekoč možno prodati kjerkoli po najboljši možni ceni.

100g je danes 5.782,60€

Drogam se menda niso nič dvignile cene zadnja leta, mogoč bi bla tisto prava smer...pa kg:kg je koka tam komaj 1/4cene napram zlatu, proda se pa baje v lj. takoj  :laugh

Prikaži več možnosti
    • srcnik je všeč

bancnik
bancnik

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 11 412
  • Avtomobil: LPP Urbana

investicija v zlato ( kovine) je vsaj za dobo 40 let.

Opozorilo: Analiza, ki je zgoraj opisana je izkljucno mnenje avtorja in v nikakrsni smeri ni investicijski nasvet, ampak je namenjeno informiranju in izobrazevanju o delovanju posameznih pravnih subjektih na financnih trgih. Vsaka odlocitev o nakupu ali prodaji posameznega financnega instrumenta je v izkljucnu domeni lastnika/prodajalca ali kupca financnega instrumenta.

Prikaži več možnosti
    • Borut30 je všeč

Borut30
Borut30

BMW ljubitelj

• Uporabnik
  • Sporočil: 3 837
  • Avtomobil: francoz, nemec, čeh

Živjo,

100g je danes 5.782,60€

Aprila je bilo zlato 6.200,00+€ za 100gr. Spremljam intenzivno že tri mesece oz začetka Ukrajinske vojne. Niha iz dneva v dan, tako da tukaj ni nič dorečenega. +-10% se vrti zadnje mesece. Je bilo pa lani izpod 5.000,00€ na 100 gr. Srebro niha podobno, čeprav analitiki svetujejo, da je na dolgi rok bolje investirati v srebro. Kot je bančnik povedal, kovine (srebro, zlato) je investicija na dolgi rok. Ali pač ohranjanje vrednosti svojega premoženja, ki zaradi inflacije pada. V gotovini namreč. Sam sem bil pred meseci prepričan, da grem v investicijo v zlato. Sem pa raje kupil stanovanje....... za ta denar. 

Sicer pa je zelo dobra investicijska firma, ki se ukvarja z zlatom oz kovinami na splošno firma Elementum. Profesionalci na nivoju :ok

Urejal Borut30, 12.08.2022, 08:08.

Prikaži več možnosti
    • MajoR je všeč

Taucher
Taucher

Licence for sale

• Uporabnik
  • Sporočil: 10 805

da prebudimo temo iz naftalina  ;)  vedno raste/pada, so prednosti in slabosti, vsekakor pa se mi zdi da je zlato varnejše in bo vedno neka svetovna "valuta" okoli katere se je in bo vedno nekaj dogajalo/vrtelo. zlato je potrebno gledati dolgoročno, spet pa odvisno ali ga sam kupiš ali trguješ z njim in obračaš kot vsako stvar v življenju. seveda ima vsak svoje mnenje in če vzamemo 100 enot ki jih daš za flet, pa potem noter najemnika preko najemnine ne dobiš povračila v desetih letih. če pa imaš 100 enot gold, pa grafi in analize kažejo, da če ti je naklonjena sreča, lahko v 10-12 letih imaš vložek na račun dviga cen zlata povrnjen. Vsekakor pa je potrebno imeti vložke razporejene na več koncev. Spet pa je tu ali gledaš zapuščinsko in da nekomu zapustiš kar si ustvaril, da je v kakem primeru zlato bolje kot nepremičnina, ker z kako nepremičnino imaš lahko sam sitnosti, zlato pa dejansko vzamejo povsod po svetu.    

Urejal Taucher, 12.03.2024, 22:02.

Prikaži več možnosti

Team Cabrio Slovenija
Team Cabrio Slovenija
  • Uporabnik
  • Sporočil: 4 487
  • Avtomobil: gt

Samo flet je cez deset 10let vreden vsaj 50% več(v zadnjih 10 letih tud 100% vec), najemnina je samo bonus.

Pravi klošar nima strehe nad glavo

Prikaži več možnosti
    • Jerry je všeč

Jerry
Jerry
  • Uporabnik
  • Sporočil: 86 874
  • Avtomobil: Bee-em-wee

V zlato se ne splača vlagat ker je donos premajhen, razen v primeru ko se pričakuje vojna, takrat mu cena na hitro zraste. Pa še to premalo za kak resen zaslužek, ni to to. Edino relativno varna naložba je, pa hitro se ga da zamenjat v gotovino če jo rabiš, to so prednosti.

Srce lahko včasih odkleneš tudi tako, da ključ vtakneš eno nadstropje nižje.

Prikaži več možnosti
    • Mat xxl je všeč

Taucher
Taucher

Licence for sale

• Uporabnik
  • Sporočil: 10 805

povprečna letna rast zlata od leta 2002 do 2022 je v $ znašala 10,44% letno, v € pa 9,49%, torej kaj pomeni to v številkah?

po tvoje je v desetih letih vreden flet 50 posto več, enaka cena namest fleta v goldu, pa je vredno 100% več.

Da se razumemo, vsakomur svoje in nimam namena nikogar prepričevati, le menim da je zlato vseeno dobra/varna naložba in dobra zapuščina tvojim otrokom/potomcem, ne le neka nepremičnina. Bomo videli kako bo čez 10 let, kaj bodo pokazali takrat grafi in številke, koliko bo morda novih vonj, kako se bo vrtel svet, kaj bodo naglumili še vrli politiki, itd... :)

unča leta 2005 cca. 336€, leta 2024 cca. 1916€....

Urejal Taucher, 12.03.2024, 22:20.

Prikaži več možnosti
    • 525iX, Davidf1 in _Mihec_ uporabnikom je všeč to sporočilo

Jerry
Jerry
  • Uporabnik
  • Sporočil: 86 874
  • Avtomobil: Bee-em-wee

povprečna letna rast zlata od leta 2002 do 2022 je v $ znašala 10,44% letno, v € pa 9,49%, torej kaj pomeni to v številkah?

po tvoje je v desetih letih vreden flet 50 posto več, enaka cena namest fleta v goldu, pa je vredno 100% več.

Da se razumemo, vsakomur svoje in nimam namena nikogar prepričevati, le menim da je zlato vseeno dobra/varna naložba in dobra zapuščina tvojim otrokom/potomcem, ne le neka nepremičnina. Bomo videli kako bo čez 10 let, kaj bodo pokazali takrat grafi in številke. :ok

Leta 2014 (oziroma tam nekje, leto ali dve gor ali dol ne igra vloge) sem jaz kupil garsonjero za 54.000 eur, danes je vredna 150.000 eur, prištej še za 10 let najemnin in povej kaj se je bolj splačalo, vzet nepremičnino ali investirat v zlato.

Srce lahko včasih odkleneš tudi tako, da ključ vtakneš eno nadstropje nižje.

Prikaži več možnosti
    • Mat xxl je všeč

Davidf1
Davidf1

BMW Račna Team

• Uporabnik
  • Sporočil: 31 304
  • Avtomobil: E61 530dA ///M

Pa imaš notr najemnika? In z nepremičnino so povezani stroški, položnice, vzdrževanje... OK z zlatom tudi lahko, če imaš sef, drugače pa ne...

Prikaži več možnosti

RRoman
RRoman

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 11 320
  • Avtomobil: LEPO

Pa saj rast cen se 1x mora umirit...tako zlata in nepremičnin.

Življenje je risanje brez radirke!

Prikaži več možnosti

antasi
antasi

Novinec

• Uporabnik
  • Sporočil: 3 857
  • Avtomobil: star Bmw

Leta 2014 (oziroma tam nekje, leto ali dve gor ali dol ne igra vloge) sem jaz kupil garsonjero za 54.000 eur, danes je vredna 150.000 eur, prištej še za 10 let najemnin in povej kaj se je bolj splačalo, vzet nepremičnino ali investirat v zlato.

Pozabil si dopisat, da si komplet obnovil stanovanje in vložil raziko v dobičku, da je sedaj vredna garsonjera 150 jurjev.
Aja, se opravičujem, jerry piše,on še brisače za strgan stol ne kupi nove.
Prikaži več možnosti
    • gade je všeč

Zlobny
Zlobny

Banned

• Uporabnik
  • Sporočil: 6 190
  • Avtomobil: Ne, hvala! Imam kamelo.

Pa saj rast cen se 1x mora umirit...tako zlata in nepremičnin.

Ko se bo bolj splačalo delat. :laugh

Če bi država vedela, kaj je dobro zame, bi mi dala 100 jurjev.

Prikaži več možnosti

etore
etore

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 10 988
  • Avtomobil: M2

zlato je zakon. ampak ne namisljeno. da ga imas v fizicni obliki... midva dajeva za naju + za vsakega otroka vsak mesec in ko se nekaj nabere vzamemo ploscico. v 10 letih pa je slo za 100% gor. aja pa nikjer ni nic vidno razvidno.
Če je ravno ni zabavno...
Prikaži več možnosti
    • 525iX, bmw330cd, Borut30 in 2 ostalim je všeč

voodoo child
voodoo child

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 6 936
  • Avtomobil: California

A ni tako da ko kupuješ zlato ti vzamejo podatke . Potem nekdo ve na katerem naslovu imaš zlato. In kar na enkrat se znajdeš v kroniki, vdrli v stanovanje ukradli zlato. A to po naklučju najdejo zlato ali imajo informacije kdo ima zlato.Za karkoli kar ti lahko nekdo odnese ni najbolj varno.

Prikaži več možnosti

etore
etore

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 10 988
  • Avtomobil: M2

nevem. ma tega pri nas ni.
Če je ravno ni zabavno...
Prikaži več možnosti
    • bmw330cd je všeč

voodoo child
voodoo child

BMW fanatik

• Uporabnik

nevem. ma tega pri nas ni.

Kje je to pri vas, men so rekli da brez tvojih podatkov ne moreš fizično kupit zlata , v uradni trgovini z certificiranim zlatom.

Prikaži več možnosti

bmw330cd
bmw330cd

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 10 487

V Avstriji je boljša cena kot pri nas, pa ne rabiš skrbeti, da bi koga tvoj naslov zanimal...

Image-1.png

“Will it be a good investment?” We shouldn’t care: the greatest cars were built for a purpose and it wasn’t to be collectible. Only time will tell but I envy the lucky buyers who just get in and drive it without fussing about mileage or stone chips: they’re the people you want to sit next to at dinner!

Prikaži več možnosti

voodoo child
voodoo child

BMW fanatik

• Uporabnik

Meni je rekel policaj ko sem ga vprašal kako da je n-krat vlom pa piše odtujili zlato in gotovino. Kako so vedeli da imajo zlato in kje. Pravi da ve tisti ki ga je prodal ziher, lahko pa še kdo če se hvalijo. Pa napaka da imajo gotovino zraven zlata, ker z detektorjem zlata pregledajo sobe in najdejo večinoma oboje skupaj "skrito".

Prikaži več možnosti

mika2023
mika2023

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 3 978
  • Avtomobil: 118d

te lopovske so zmeri čudne. Udre v hišo in točno ve kje iskat. 

Da baje obstaja detektor za denar?

Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2023. Vse pravice pridržane.