Prosim vas za malo dodatnih mnenj.
Jasno - 330i je 4-cilindraš, 330d pa torque monster šestak. Če bi bile trenutne cene rabljenih enake, bi se verjetno brez pomisleka odločil za 330d.
Ampak pri moji željeni specifikaciji (M paket, adaptive podvozje, pano, H&K...) so cene takoj okoli 50k, kar mi je pa preveč.
330i po drugi strani pri podobnih specsih se pa cene precej približajo 40k, kar se mi zdi pa (pre)velika razlika za na papirju precej podobno izkušnjo. To mislim kar se tiče moči, kljub temu da imata verjetno čisto drugačen power delivery. Poraba je pa tudi verjetno tam-tam (8-9l bi sklepal?)
Razen te relativno velike razlike v ceni, ali ima 330i sploh še kakšno prednost pred 330d? Zvoka ne bi štel tu kot prednost, ker mi je skoraj bolj všeč dizel šestak, oziroma mi ni sploh preveč pomembno.
In kljub temu, da se bo delalo relativno malo km (10-15k na leto), bi se ob bolj primerljivih cenah vseeno odločil za 330d - večinoma zarad navora priznam
In ja, vem da obstajajo tudi M340i in M340d
ampak žal so 60k€+, ker jih je BMW umestil v "M-performance" in tako umetno vzdignil ceno.
Pa tudi iskreno 300km z remapom na 330i ali 330d se mi zdi vrh glave za naše ceste.
V bistvu če pomislim, sem odprl post z namenom, da me kdo prepriča, da je B48 super motor in da ni vredno dodati za 330d
Mogoče vidm edino prednost, da se (veliko?) prej segreje kot 330d.