Skoči na vsebino

Hvalospev o ultimativni BMW seriji iz 90-tih let, E39

- - - - -

• Prijavi se za objavo odgovora
129 odgovorov v temi
primoz
primoz

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 109

Če maš V8 se kazalec temperature dvigne v dveh minutah  :blabla  :blabla  :-D  :-D  :angeleyes

Prikaži več možnosti

magic man
magic man

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 5 344
  • Avtomobil: Božje vozilo in e60

Brez skrbi vse dela ;) tole je bilo po par minutah voznje ;)
Pa merilnik je desno, ne levo :ok2

Ja desno maš prav :-D  me je tista lučka toliko ziritirala da sem v trenutku zamešal levo desno.

Prikaži več možnosti

x-driver
x-driver

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 24 499
  • Avtomobil: e39 530iA, APN4

Če maš V8 se kazalec temperature dvigne v dveh minutah  :blabla  :blabla  :-D  :-D  :angeleyes

R6i ne rabi dosti več :ok2

Prikaži več možnosti
    • AVTONOSTALGIJA 80 & 90 je všeč

AVTONOSTALGIJA 80 & 90
AVTONOSTALGIJA 80 & 90
  • Uporabnik
  • Sporočil: 212

R6i ne rabi dosti več :ok2

Res je  :ok

Prikaži več možnosti

magic man
magic man

BMW fanatik

• Uporabnik

Eno vprašanje riknil mi je accu , to je pri meni klasika na 2 leti, sedaj sem imel 100Ah - 900A, sedaj sem pa našel ugodno 90Ah- 810A ali se bom zaj... zaradi te minimalne razlike o moči in mi no ta še prej šel rakom žvižgat? Ker v e60 prav tako je 525d in je 80 ah in pali brez problema? Hvala za nasvet :ok

Urejal magic man, 01.02.2023, 18:32.

Prikaži več možnosti

MajoR
MajoR

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 9 033
  • Avtomobil: E39 X2 = 14 Zyl.

Poglej na bmwfans, kaj je tovarniski accu pa ti bo vse jasno. Manj ni priporocljivo vec pa komot.
Objavljena slika
Prikaži več možnosti

magic man
magic man

BMW fanatik

• Uporabnik

Poglej na bmwfans, kaj je tovarniski accu pa ti bo vse jasno. Manj ni priporocljivo vec pa komot.

aha našel imajo od 70-95AH pomoje bo 90ah čisto dovolj pa še tri leta ima garancije ostali samo dve leti. :ok

Urejal magic man, 01.02.2023, 19:07.

Prikaži več možnosti

ALFAinBMW
ALFAinBMW

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 4 061
  • Avtomobil: God's Chariot E39 3.0d

Edina rak rana E39, fuč akumulator vsakih nekaj let :ok2
Prikaži več možnosti

magic man
magic man

BMW fanatik

• Uporabnik

Edina rak rana E39, fuč akumulator vsakih nekaj let :ok2

Ja pa da mi po izpuhu smrdi smrdi v kabino, pa že dvem mehanikom ni ratalo najdit, eden je rekel da izpušni ni da je pokrov ventilov samo močno dvomim ker ima močan vonj po izpuhu in ne po zažganem olju. Nobeden noče tega najdit, jst bi rad avto obdržal ampak me je strah da bom prej hin zaradi tega. :frown

Znamko rocket sem že imel in mi je tri leta dobro služil, yuassa mi je zdržala komaj dve leti.

Je pa res da se 2x dnevno peljem po 1 km in včasih nič druga , za vikend pa ene 200km da ga malo nafilam. :ok

Prikaži več možnosti

Coti
Coti

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 718
  • Avtomobil: BMW E46 318Ci, E39 525dT

Zapri ventilacijo na notranje kroženje, pa povej če še smrdi. Če ne več, je treba okrog motorja iskat problem, morda počen kolektor, pa vleče mimo slabo zatesnjene cevi od mikrofiltra v kabino.

Akumulator moram pa tudi jaz enkrat na mesec dopolnit z polnilcem, pa se vozim 2x dnevno 5km..

Prikaži več možnosti

voodoo child
voodoo child

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 4 442
  • Avtomobil: VW Mutivan

Imam e39 535i limo, pa ga ne morem prodati, vedno ko razmišljam v tej smeri si na koncu premislim. Kaj pa lahko dobiš bolj kul od v8 za par jurjev?

Prikaži več možnosti

magic man
magic man

BMW fanatik

• Uporabnik

Zapri ventilacijo na notranje kroženje, pa povej če še smrdi. Če ne več, je treba okrog motorja iskat problem, morda počen kolektor, pa vleče mimo slabo zatesnjene cevi od mikrofiltra v kabino.

Akumulator moram pa tudi jaz enkrat na mesec dopolnit z polnilcem, pa se vozim 2x dnevno 5km..

Še smrdi. Ja pravi da ni kolektor da je razdrl, samo mu ne verjamem. Tiste k... plastike ko gre pol zrak v lopute pa itak ko daš dol ni šans da naštimaš nazaj v nulo da paše na ohišje filtra, sem že računal kako bi provizoriš speljal zrak od filtra do tistih loput, to ma pa najbolj butasto narejeno koliko je možno. Menjal tudi filtre nič ne pomaga.

Urejal magic man, 01.02.2023, 21:20.

Prikaži več možnosti

x-driver
x-driver

BMW fanatik

• Uporabnik

A opaziš kje kako packo na izpuhu pod motorjem? Jaz imam najbrž počen pokrov ventilov in mi kaplja olje dol in smrdi, ko stojim na mestu. Pa je tudi težko rečt, kaj voham.

Prikaži več možnosti

Jerry
Jerry
  • Uporabnik
  • Sporočil: 79 794
  • Avtomobil: 530iA, 330Ci, 635CSI

Imam e39 535i limo, pa ga ne morem prodati, vedno ko razmišljam v tej smeri si na koncu premislim. Kaj pa lahko dobiš bolj kul od v8 za par jurjev?

Nič, to je to.

Resnica o globalnem segrevanju: https://demokracija....r-matjaza-lice/

Prikaži več možnosti

magic man
magic man

BMW fanatik

• Uporabnik

Zdravo,

meni je prejšnji teden odpovedal accu.

Sem dal novega, sedaj ko ga vžgem je pa nekako tako, da ko ga štartam cca. 1 sekundo počaka in nato štarta zaganjač in vžge avto.

Ali je to še kakšna težava na vidiku? Naj omenim, da je bil pred kratkim menjan senzor pozicije mislim da glavne gredi, po navodilih bmw mojstra na forumu se je dalo

Hella ker naj bi bil edini dober približek originalu :ok

Hvala in lep pozdrav

Prikaži več možnosti

x-driver
x-driver

BMW fanatik

• Uporabnik

Ko obrneš ključ malo počaka? Meni tudi tu in tam to naredi. Zna biti tudi ključavnica. Ne vem :ok2
Prikaži več možnosti
    • MajoR je všeč

magic man
magic man

BMW fanatik

• Uporabnik

Ko obrneš ključ malo počaka? Meni tudi tu in tam to naredi. Zna biti tudi ključavnica. Ne vem :ok2

Jao kire probleme imava midva, ne vem zakaj mam filing da je kaj večjega, dražjega bolj zakopliciranega :laugh

Prikaži več možnosti

Jerry
Jerry
  • Uporabnik

Nekje ni stika, lahko je klema akumulatorja slabo pritrjena, lahko je masa, ključavnica, slab accu, whatever. V najslabšem primeru je pa lahko tudi hydrolock ko pride hladilna tekočina v cilindre, tudi takrat izgleda kot da je slab akumulator, ampak takrat bo po vžigu motor rabil nekaj časa da zalaufa po vseh cilindrih, tako da pri vaju verjetno ni to, BMW je stroj. Jaz sem imel tak problem na svojem caddyu, jajca pač, jebi ga.

Prikaži več možnosti

magic man
magic man

BMW fanatik

• Uporabnik

Nekje ni stika, lahko je klema akumulatorja slabo pritrjena, lahko je masa, ključavnica, slab accu, whatever. V najslabšem primeru je pa lahko tudi hydrolock ko pride hladilna tekočina v cilindre, tudi takrat izgleda kot da je slab akumulator, ampak takrat bo po vžigu motor rabil nekaj časa da zalaufa po vseh cilindrih, tako da pri vaju verjetno ni to, BMW je stroj. Jaz sem imel tak problem na svojem caddyu, jajca pač, jebi ga.

Bom malo pošmirglal notranjost  (kjer nalegata na kontakte accu-ja) obeh klem in poročam. :ok

Džeri slabo bereš accu je nov  :ok  :-D

Kako se da videt če bi šla hladilna v cilindre, ker grozno smrdi ko laufa avto na mestu, te kar peče v nos in usta če greš okoli avta.  :frown

Prikaži več možnosti

Jerry
Jerry
  • Uporabnik

Bom malo pošmirglal notranjost  (kjer nalegata na kontakte accu-ja) obeh klem in poročam. :ok

Džeri slabo bereš accu je nov  :ok  :-D

Kako se da videt če bi šla hladilna v cilindre, ker grozno smrdi ko laufa avto na mestu, te kar peče v nos in usta če greš okoli avta.  :frown

Accu je nov pri tebi, pri x-driverju ni, jaz sem odgovarjal obema.

Hladilno v izpuhu ponavadi zavohaš, ima tak sladek vonj, težko razložit, poleg tega vidiš da je zmanjkuje in jo moraš dolivat. Imaš na avtu original katalizatorje ali si jih odstranil?

Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2018. Vse pravice pridržane.