Skoči na vsebino

 

Zdrava hrana in naše prehranjevalne navade

- - - - -

  • Prijavi se za objavo odgovora
94 odgovorov v temi
Borut30
Borut30

    BMW ljubitelj

  • Uporabnik
  • Sporočil: 2 830
  • Lokacija: Kočevje
  • Avtomobil: francoz, nemec, čeh

#1

Jaz sem velik gurman, veliko kuham, veliko ustvarjam, hodim na razna gurmanska razvajanja itd. Pa iskreno, si izjemno rad privoščim tudi en burek s tržnice, ali pa en sočen burger nekje v p.m., kjer sonce ni pogledalo že par mesecev. Človeško telo je sestavljeno po določenem protokoli in lahko zaužije tudi t.i. strupe oz po domače slabo hrano, ki ni ustvarjena po pravem defoltu. Tako da tisti, ki strmijo vseskozi po "popolni" hrani, so reveži. Tudi telo ni tako odporno proti "strupom", kot pri povprečnem človeku. Kot za moje pojme vegiji ne bodo nikoli tako zdravi, kot vsejedci. Pač le moje mišljenje.........


Prikaži več možnosti
    • Jerry, jocker, magic man in 2 ostalim je všeč


Jerch_
Jerch_

    BMW fanatik

  • Uporabnik
  • Sporočil: 9 862
  • Lokacija: b.t.k.
  • Avtomobil: OOOO

#2

Saj se ful trudite, ampak vam ne uspe se zmeniti o osnovnih pojmih.

 

- Draga hrana ni nujno kvalitetna hrana. In obratno.

- Vecini ljudi je precej vseeno kaj je na krozniku, dokler je to okusno. Nima veze ce so to brezposelni hobi smetarji, inzenirji, ali pa privatniki z osemmestnimi ciframi na TRR. 

- Eden glavnih razlogov za bolezni danasnjega casa je hrana. Fast food v lokalnem kiosku, zmrznjeni cordon bleu iz lidla, ali pa ribji fileji iz zanikrnih, z antibiotiki nafilanih in prenatrpanih ribnikov v vietnamu. Ce zivis pretezno od tega, potem zelo verjetno ne bo trajalo dolgo...

 

Potem pa pride do tega, da nekdo ki mu je lokalna menza sveta ne razume nekoga, ki zmrzuje meso ki je odraslo na travniku in oba ne razumeta nekoga, ki ne je nicesar, kar ni na jedilniku lokalnega siptarja :)

Prva tocka je jedro vsega. Zaradi lenobe in posplosevanja je danes lazje it po sok v stacuno, tudi ce je uprasen in stane isto kot most (z vsemi vitamini in minerali) od bliznjega kmeta. Zaradi ugodja in pozrtnosti je danes lazje it v menzo, kot pa vrzst kej za 15min na zar (vecino kar kuham je tako) oz ponev. Okus in okusnost pa lahko izvira iz osnovne sestavine ali pa dodatkov. Vecini je vseeno iz cesa. Kar je cisto ok, dokler kot pravis (in s tem se zelo strinjam) ne postane ta kanon futer temelj prehrane.


@Jerch,jaz sem tudi dobil občutek,da znaš zakomplicirati v gostilni če ni 101% vse tipi topi.

Sploh ne.

Kot sem ze nekajkrat napisal, gostilne delim na zelo poceni (fast food, menze), srednji razred (vecina ostarij) in drazje variante (za posebne priloznosti).

Z veseljem pojem in pohvalim pizzaburek kjer ni vec testa kot sunke/sira/gobic in stvar ne plava v 2dl olja a je kljub temu socen. Konec koncev sem v tej temi pohvalil kar nekaj razlicnih restavracij. Bistveno vec kot pograjal ;)


Jaz sem velik gurman, veliko kuham, veliko ustvarjam, hodim na razna gurmanska razvajanja itd. Pa iskreno, si izjemno rad privoščim tudi en burek s tržnice, ali pa en sočen burger nekje v p.m., kjer sonce ni pogledalo že par mesecev. Človeško telo je sestavljeno po določenem protokoli in lahko zaužije tudi t.i. strupe oz po domače slabo hrano, ki ni ustvarjena po pravem defoltu. Tako da tisti, ki strmijo vseskozi po "popolni" hrani, so reveži. Tudi telo ni tako odporno proti "strupom", kot pri povprečnem človeku. Kot za moje pojme vegiji ne bodo nikoli tako zdravi, kot vsejedci. Pač le moje mišljenje.........

Tezava je, da imas skupino ljudi, ki bi rada vse vegan, eko, bio, ...  Nabrat kaksna majhna jabolka na 50 let stari jablani s crnimi pikami in pegami je pa fuj in fej, ker se ne svetijo in niso zivo rdeca. Kdor je z ocmi, ga industrija sprejme z odprtimi rokami :)  sicer pa se strinjam..


Prikaži več možnosti


Jerch_
Jerch_

    BMW fanatik

  • Uporabnik
  • Sporočil: 9 862
  • Lokacija: b.t.k.
  • Avtomobil: OOOO

#3

Malo se skuliraj in umiri živce, saj te bojo sicer še v nočnih morah preganjale pošasti v obliki gojenih orad in brancinov, ki lulajo in kakajo solitre in glutaminate ;)

imas smisel za marsikaj, samo cinizem ti ne gre :)

 

Ce pa ze orade omenjas - v lokalni stacuni jih imam redno sveze od Cromarisa. In ko ni pametnejsega vzamem tudi to. Pa v akciji so cenejse kot na PAgu v Straskotu poleti :) Inflacija pa to je naredila svoje ;)  Malo je bolj zagovinasto meso, ampak nic za to - za CH goste je se vedno top. Ce bi se jst sekiral kot ti predvidevas, potem bi verjetno v office nosil domaco hrano. pa se z veseljem podruzim s kolegi in sodelavci ob junk food-u tistih 2x na teden kot grem v office. 

 

PS: se mi smilis za tvojo izkusnjo iz mladosti. Nobena skrajnost ni dobra. Upam, da se nisi cole naziral iz jeze do mame :)


Prikaži več možnosti


the_one
the_one

    Novinec

  • Uporabnik
  • Sporočil: 3 651

#4

Jst sem vceraj za hitro kosilo pojedel eno konzervo tune v pikantni omaki pa svez kruh iz trgovine. Po vseh kriterijih porazna hrana (ceprav je tista tuna naceloma brez nekih hudih dodatkov), a zapasalo mi je tocno to. In v tem sploh ni problema - dokler je to enkrat vsake toliko, redna prehrana je pa "cista".

 

Ko se to razmerje obrne, je pa jeba. Ce se ne motim jerry, si ravno ti pisal o nekih zdravstvenih tezavah. Tipicen 50-letnik je pri teh letih bolehen, invaliden in krhek. Ce bi bil vsak pri svoji vsakodnevni prehrani tako picajzlast kot doloceni ljudje v tej temi, potem bi to izgledalo malo drugace. 


Prikaži več možnosti


MajoR
MajoR

    BMW fanatik

  • Uporabnik
  • Sporočil: 8 851
  • Lokacija: Lechaschau
  • Avtomobil: E39 X2 = 14 Zyl.

#5

Fantje, Jerch ima cisto prav :) Mogoce v take detajle gre na napacnem forumu ampak jaz ga cisto zastopim. Dokler je glavnina hrane kolko tolko zdrava, je vse v redu, ko se pa razmerje obrne v prid ocvrte umetne hrane, cvrte na starem olju polnem prostih radikalov in se cesa, potem imamo tezavo.

 

Marsikdo nima luksuza jest domace kuhinje, in razumem da niso vsi v isti situaciji. Ampak da se clovek ne more zdravo hranit je samo iz dveh razlogov, zaradi neznanja ali lenobe.

 

Jaz ko sem delal na terenu, sem si obvezno zvecer pripravil vecerjo, in polovico tega sem se imel naslednji dan za v sluzbo. Sedaj pa sem v sluzbi blizje kot sem bil bilo kdaj prej in sem malo prej pojedel sendvic, spil zraven kefir :laugh Ni tako vsaki dan ampaks se zgdi tu pa tam...

 

Moji 5 nasvetov za zdravo prehrano:

 

1. Uzivajte hrano domacega izvora

2. Preferijate domaco kuhinjo kjer veste kaj ste/so dali noter (sami, zene, mame, babice kdorkoli kuha)

3. Uzivajte cim vec sveže neobdelane domače hrane (zelenjava iz vrta, jabolka, hruske, slive) kar je viska vakumirat in zmrznit za hladnjesi del leta

4. Izgoibajte se uzivanja predelane hrane vsak dan

5. Ugotovite kaksna prehrana odgovoarja vasemu telesu.


Objavljena slika
Prikaži več možnosti
    • Milan P, Di4b1o^, Svetnik in 2 ostalim je všeč


anita_a
anita_a
  • Uporabnik
  • Sporočil: 4 494
  • Lokacija: Ljubljana
  • Avtomobil: hitro kolo

#6

Problem je, ker se tukaj govori o dveh ekstremih - tistih, ki uživajo samo junk, in tistih, ki jedo "čisto". Večina jih je tako nekaj vmes. Jaz na žalost ali srečo sodim v drugo skupino, ker mi tudi pri prilagojenih sestavinah junk hrane (npr. pica brez glutena in laktoze) začne želodec jamrati, neredko dobim tudi migrenski napad, tako da moram zelo paziti, kaj in koliko jem.

 

Poznam pa tudi enega, ki se je celo življenje prehranjeval zgolj in samo z junkom, denimo picami, bureki in podobnim. Sem ga že kakšno desetletje nazaj spraševala, kako to vse skupaj prebavi, če se mu kaj pozna vsaj pri počutju, ko tako slabo je. Je rekel, da ne čuti nobenega problema, da se počuti super in vse štima. Pred relativno kratkim so mu na debelem črevesju odkrili raka, kar je bilo, kot je sam povedal, deloma dedno pogojeno (rak v družini), deloma pa zaradi hrane. Tako da popaziti je sigurno treba, sploh kar se tiče vnosa vlaknin.


Prikaži več možnosti
    • Svetnik je všeč


Jerch_
Jerch_

    BMW fanatik

  • Uporabnik
  • Sporočil: 9 862
  • Lokacija: b.t.k.
  • Avtomobil: OOOO

#7

Poznam pa tudi enega, ki se je celo življenje prehranjeval zgolj in samo z junkom, denimo picami, bureki in podobnim. Sem ga že kakšno desetletje nazaj spraševala, kako to vse skupaj prebavi, če se mu kaj pozna vsaj pri počutju, ko tako slabo je. Je rekel, da ne čuti nobenega problema, da se počuti super in vse štima. Pred relativno kratkim so mu na debelem črevesju odkrili raka, kar je bilo, kot je sam povedal, deloma dedno pogojeno (rak v družini), deloma pa zaradi hrane. Tako da popaziti je sigurno treba, sploh kar se tiče vnosa vlaknin.

Enim se pozna prej, drugim kasneje. Jst nisem svetec in sem to ze veckrat povdaril. Jem v raznoraznih gostinskih objektih in me tega ni sram. Ce pa ze sam kaj skuham pa izberem prave sestavine. Ce seveda nisem len, ker vcasih se mi za to tudi ne da poskrbeti. Pa te prave sestavine sploh niso drazje..

 

Ampak vrnimo se na temo. Kot sem ze 100x napisal. Vsak komentar je dobrodosel, ce se ve kaksno gostilno grajate/hvalite - kateri cenovni razred in kaksen namen. Primerjati razlicne cenovne razrede in priloznosti za prehranjevanje ter nacine je pa brez smisla. Vsi vemo, da je Dacia manj varna, ampak eni se pac na sreco nikoli ne zaletijo in jim je se ta prevec in ne vidijo smisla v kupovanju bolj varnega prevoznega sredstva, ce ze vse ostalo odmislim ;)


Prikaži več možnosti
    • Svetnik in anita_a uporabnikom je všeč to sporočilo


joda
joda

    BMW fanatik

  • Uporabnik
  • Sporočil: 32 958
  • Lokacija: Ljubljana
  • Avtomobil: BMW E30 MT1

#8

Hay!

Te popolnoma razumem. Vsak uziva v svojem ;) in prav je tako.
Ne vem sicer, kaj bo zelodcu hudega z radicem in brancinom, ampak ok.
 
PS: cebula je karamelizirana z Malvazijo in jo je se moj otrok pohvalil, ki sicer ne mara cebule.


... čebulo jaz obožujem, samo ne na krompirju, kaj šele karamelizirano... brancin ima kosti vse skupaj pa začini še paradajz... edino po rdeči pesi še hitreje umreš, cianid je kamilica proti temu...

lp

joda
Objavljena slika
Prikaži več možnosti


Jerch_
Jerch_

    BMW fanatik

  • Uporabnik
  • Sporočil: 9 862
  • Lokacija: b.t.k.
  • Avtomobil: OOOO

#9

Hay!


... čebulo jaz obožujem, samo ne na krompirju, kaj šele karamelizirano... brancin ima kosti vse skupaj pa začini še paradajz... edino po rdeči pesi še hitreje umreš, cianid je kamilica proti temu...

lp

joda

dobro joda, glede na to, da si na "skoju" skoraj doma, predvidevam, da znas v 20s sfilirati vsakega malo vecjega brancina tako, da je 3/4 mesa pripravljeno tudi za 1 letnega otroka? ce ne se pa drugo leto upam da ujameva in te naucim :)

Paradajz? malo je bogi, ker mi ga je en teden nazaj mama prinesla skupaj z radicem - svojega, drugace pa ne razumem kaj ti je pri tem tako smrtonosnega?

dost off topic. rajse povej kje je se kaksna dobra pizza ali burek ;)


Prikaži več možnosti


joda
joda

    BMW fanatik

  • Uporabnik
  • Sporočil: 32 958
  • Lokacija: Ljubljana
  • Avtomobil: BMW E30 MT1

#10

Hay!

dobro joda, glede na to, da si na "skoju" skoraj doma, predvidevam, da znas v 20s sfilirati vsakega malo vecjega brancina tako, da je 3/4 mesa pripravljeno tudi za 1 letnega otroka? ce ne se pa drugo leto upam da ujameva in te naucim :)
Paradajz? malo je bogi, ker mi ga je en teden nazaj mama prinesla skupaj z radicem - svojega, drugace pa ne razumem kaj ti je pri tem tako smrtonosnega?
dost off topic. rajse povej kje je se kaksna dobra pizza ali burek ;)



... na kratko.... ribe so se mi zafadile kit itroku ko smo jih na morju vsak dan jedli par let (vse ulovil oče ljubiteljski tagriten ribič.... Klicali so ga ribja smrt)
Kasneje smo ribe menjali v gostilni za oijačo in pripravo prstacev ter prostor kher smo jedli. Spomnim se da sem neštetokrat miral jesti kruh da se je sprostila ribja kist v grku ali pa so mi jo s pinceto jemali ven...

Če pijem en majhen košček paradajza kozlam in tudi na mizi mira biti najmanj pol metra stran...

lp

joda
Objavljena slika
Prikaži več možnosti


Jerch_
Jerch_

    BMW fanatik

  • Uporabnik
  • Sporočil: 9 862
  • Lokacija: b.t.k.
  • Avtomobil: OOOO

#11

Hay!



... na kratko.... ribe so se mi zafadile kit itroku ko smo jih na morju vsak dan jedli par let (vse ulovil oče ljubiteljski tagriten ribič.... Klicali so ga ribja smrt)
Kasneje smo ribe menjali v gostilni za oijačo in pripravo prstacev ter prostor kher smo jedli. Spomnim se da sem neštetokrat miral jesti kruh da se je sprostila ribja kist v grku ali pa so mi jo s pinceto jemali ven...

Če pijem en majhen košček paradajza kozlam in tudi na mizi mira biti najmanj pol metra stran...

lp

joda

joda :)

ti si zrel, da dobro razmislis o svoji prehrani in fobijah. Brez zamere, samo starsi, ki otroke ne naucijo jest rib (da se ne zadavijo) ali pa jim ribe ne ocistijo, dokler jih niso sposobni nauciti - so falili v startu. prevec sem jih gostil ze pri sebi doma z zgodbo da jim ribe smrdijo, da so kosti tezava in nevem kaj se vse. Za take imam v skrinji vedno fileje od par kilskega zubatca, ki ima kosti kot pletilke za plest volno debele ;) pa ker ima ze osnovi blag vonj in je bil svez zamrznjen-vakumiran, ne smrdi niti ce ga 2 ure pustim zunaj..


Prikaži več možnosti
    • Svetnik je všeč


antasi
antasi

    Novinec

  • Uporabnik
  • Sporočil: 2 565
  • Lokacija: celje
  • Avtomobil: star Bmw

#12

Mensezdi, da ješ ti joda nezdravo junk hrano, ker drugače nebi imel tako debele prste.
Si si šel izmerit holestorol?
Prikaži več možnosti
    • urbanbevk1 in ily uporabnikom je všeč to sporočilo


antasi
antasi

    Novinec

  • Uporabnik
  • Sporočil: 2 565
  • Lokacija: celje
  • Avtomobil: star Bmw

#13

Mensezdi, da ješ ti joda nezdravo junk hrano, ker drugače nebi imel tako debele prste.
Si si šel izmerit holestorol?
Jerch, vsaka čast za poznavanje priprave hrane. Večina gremo itak v najbližjo gostilno na malico ali kosilo, ker nikoli ni dovolj časa. Ampak nekje zadaj pa se zavedamo, da to ni prav. Sploh danes, ko malice več ne kuhajo babice v kuhinji, ampak neki fejk kuharji, ki uporabljajo vse mogoče turbo dodatke k prehrani.

Urejal antasi, 28.09.2022, 17:58.

Prikaži več možnosti


filipo
filipo

    BMW fanatik

  • Uporabnik
  • Sporočil: 5 415
  • Lokacija: GO
  • Avtomobil: F31

#14

Tole bi morali dajat za obvezno branje v OŠ: https://cibus.blog/blog/

Prikaži več možnosti
    • MajoR je všeč


etore
etore

    BMW fanatik

  • Uporabnik
  • Sporočil: 8 541
  • Lokacija: Ajdovščina oz Šmihel
  • Avtomobil: F30 335i F15 X5 30D

#15

a na "mali plac" gre kdo kupit sestavine? mi gremo vsako sredo in so zadeve zelo dobre
Če je ravno ni zabavno...
Prikaži več možnosti
    • MG je všeč


Jerch_
Jerch_

    BMW fanatik

  • Uporabnik
  • Sporočil: 9 862
  • Lokacija: b.t.k.
  • Avtomobil: OOOO

#16

Jerch, vsaka čast za poznavanje priprave hrane. Večina gremo itak v najbližjo gostilno na malico ali kosilo, ker nikoli ni dovolj časa. Ampak nekje zadaj pa se zavedamo, da to ni prav. Sploh danes, ko malice več ne kuhajo babice v kuhinji, ampak neki fejk kuharji, ki uporabljajo vse mogoče turbo dodatke k prehrani.


Mah nisem nek znalac in tudi sam grem pogosto po ostarijah, kjer pac je kar je :)

Tako bom rekel:
-zbrcal sem svojo leno rit in odstranil ves teflon ter ostale premazane posode in ga nadomestil z cenovno enako zelezno posodo. In to za palacinke, zrezke pect ter krompir/zelenjavo itd
-zacel sem pazit na temperaturo; za meso sem si kupil profi termometer za 100eur cca, zelenjavo pa odcitam s pomocjo AMC pokrovov, ki imajo vgrajen merilec temperature. Razen krompirja vse kuham vistveno drugace kot prej ko je vse vrelo in brbotalo :)
-najdel sem si par kmetov v okolici, kamor zahajam 1x tedensko po lokalno sadje/zelenjavo. Ja so v vecini bio certificirani, ampak vecina jih ima tudi B-Ware na prodaj- torej odlicen a grd paradajz, pegasta a odlicna jabolka in tako dalje. Seveda je to ceneje kot najslabsa zelenjava v trgovini. Solato si ravno ne delam iz tega, za kuhanje& strudel je pa top
-zacel sem kuhati za vikend za par dni naprej in pakirati po obrokih v skrinji; razen ciscenja solate- kosilo jst ali zena pripravim v casu kot se skuha riz/pasta, ker je ostalo ze narejeno.
-pogosto uporabljam tudi sous-vide metodo s katero hrano obdelam do te mere, da sokirana leti v hladilniku in samo caka, da jo v 5min popecem ter segrejem na zaru in se vsi cudijo kako mi cez teden rata tako hitro pripravit odlicen kos jagencka/odojka
-zacel sem eksperimentirati z aparatom za torteline in pravo na kamen mleto moko in rezultati so bili ze po ponesrecenih akcijah tako dobri, da mi odtehtajo ves “zgubljen” cas
-naslednji korak bo kisanje hrane ob presezkih dobljene/podarjene zelenjave in ostalo “naravno” konzerviranje

Prehranjevanje je kot fizicna kondicija. Marsikomu je ok, da ga skrije pod vamp oz strehico, spet drug pa se fajn pocuti, ko je kaksno uro fizicno zelo aktiven na tleh, vodi ali zraku.. vsak sam zase ve kaj mu pase, jst vem da je lenoba pogosto izgovor za maraikaj slabega. Ne more pa biti opravicilo :)
Prikaži več možnosti


Jerry
Jerry
  • Uporabnik
  • Sporočil: 78 372
  • Lokacija: Golobnjak
  • Avtomobil: 530iA, 330Ci, 635CSI

#17

Mogoce ti je pa okus po kartonu hud, ko se navlazi in navzame :)
Ko clovek to bere bi se zeni zjutraj zajterk postregel s pizzo od vecerje, sigurno bi 10ka pala hahahha

Se opravičujem ker dopuščam hudo napako da jem eno uro staro pico iz kartonske škatle, drugič jo bom prešvercal čez mejo in jo nato zamrznil za 3 mesece, šele takrat bojo moje brbončice lahko na polno zadihale ob vrhunski aromi po tvojem receptu. Aja pa vakuumsko jo bom zapakiral prej, potem jo bom lahko pustil stat celo dve uri in ne bo smrdela, lol


Resnica o globalnem segrevanju: https://demokracija....r-matjaza-lice/

Prikaži več možnosti


Jerch_
Jerch_

    BMW fanatik

  • Uporabnik
  • Sporočil: 9 862
  • Lokacija: b.t.k.
  • Avtomobil: OOOO

#18

Se opravičujem ker dopuščam hudo napako da jem eno uro staro pico iz kartonske škatle, drugič jo bom prešvercal čez mejo in jo nato zamrznil za 3 mesece, šele takrat bojo moje brbončice lahko na polno zadihale ob vrhunski aromi po tvojem receptu. Aja pa vakuumsko jo bom zapakiral prej, potem jo bom lahko pustil stat celo dve uri in ne bo smrdela, lol


Samo ti uzivaj. Eni staramo meso par tednov v hladilnicah, ga sokiramo in vakumirano drzi z lahkoto 3 mesece, brez da bi kdorkoli vedel… ti pa plemenitis pico 1h v kartonu :)
Vsak ma svojo metodo, verjamem, da bo na forumu veliko takih, ki ti bodo zaupali in jo probali. Ipak je taka postana hrana nekaj posebnega. Sploh ce se tisti air malo razlije, pardon nadomestek sira po kartonu in ga potem postrgas dol- tisto je pa najbul tasladek del, ker lepo natopi karton in dobis se prvo plast tega v tandemu ;)
Prikaži več možnosti


tomze
tomze

    BMW ljubitelj

  • Uporabnik
  • Sporočil: 3 928
  • Lokacija: novo mesto
  • Avtomobil: bmw

#19

Ce bi kdo se kaksno sliko dal bi blo mnogo boljs razumet kaj komu pase
Prikaži več možnosti


Jerry
Jerry
  • Uporabnik
  • Sporočil: 78 372
  • Lokacija: Golobnjak
  • Avtomobil: 530iA, 330Ci, 635CSI

#20

Samo ti uzivaj. Eni staramo meso par tednov v hladilnicah, ga sokiramo in vakumirano drzi z lahkoto 3 mesece, brez da bi kdorkoli vedel… ti pa plemenitis pico 1h v kartonu :)
Vsak ma svojo metodo, verjamem, da bo na forumu veliko takih, ki ti bodo zaupali in jo probali. Ipak je taka postana hrana nekaj posebnega. Sploh ce se tisti air malo razlije, pardon nadomestek sira po kartonu in ga potem postrgas dol- tisto je pa najbul tasladek del, ker lepo natopi karton in dobis se prvo plast tega v tandemu ;)

O kemiji se mi sicer kaj dosti ne sanja, vem pa da je karton glede skladiščenja in transporta hrane takorekoč idealna opcija, neprimerljivo boljša kot plastika. Za razliko od recimo pomfrija pici malo "staranja" v kartonu popolnoma nič ne škodi, pica zaradi tega ne dobi popolnoma nobenega priokusa, nemogoče je recimo ločit med pico ki se je ohladila na zraku in tisto, ki se je ohladila v kartonasti škatli. Medtem ko je plastika popolnoma druga stvar, ta kemično reagira s hrano in vedno pusti priokus, ki ni ravno obogatitev naravnega okusa, da o kakih posledicah za zdravje niti ne govorimo. To bi ti kot picajzel in zagrizen privrženec zdrave hrane moral vedeti, edino kar govori v tvoj prid je to da plastika v okolico sprošča več neželjenih snovi če je ogreta, tako da med tvojim hladnim vakuumiranjem onesnaženje mesa z neželjeno aromo ni tako hudo, kar pa ne pomeni da ne obstaja ;) Tole kar pišem je sicer mogoče na prvi pogled smešno in velika večina ljudi na to sploh ne pomisli ko uživa hrano oziroma jim je vseeno, med drugimi tudi jaz nisem kaj dosti aklih glede tega, ker se pač kot rečeno ne sekiram kaj dosti glede tega kaj jem, vsaj ne do te mere kot ti. Povem samo zato ker si se že spustil v detajle, da ne bo kdo mislil da je hrana ki jo ti propagiraš neomadeževana, tisto kar mi ostali jemo pa nezdrava in toksična, na kar že ves čas namiguješ. Nobena hrana ki stoji po več mesecev v zmrzovalniku ni zdrava in se ne more niti približno primerjat s svežo, tako da ti kar pozabi ko propagiraš svoje vakuumirane wagyu zrezke in zmrznjene ribe kot zdravo hrano - lahko da so sicer okusni (čeprav meni niso, ker ne maram stare hrane in zato ribe, mehkužce in ostalo pri nas zelo redko jem), niso pa zdravi kot se ti na vse pretege trudiš prepričat ljudi ;)

 

Btw, hvala moderatorju (mislim da je bil @MG), ki je oddvojil temo o zdravi hrani od te v kateri govorimo kjer se DOBRO je, upam da se bo debata o zdravih sestavinah zdaj odvijala tam in bo ta tema zato bolj pregledna :ok


Resnica o globalnem segrevanju: https://demokracija....r-matjaza-lice/

Prikaži več možnosti




-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2018. Vse pravice pridržane.