Skoči na vsebino

 

Zdrava hrana in naše prehranjevalne navade

- - - - -

  • Prijavi se za objavo odgovora
94 odgovorov v temi
joda
joda

    BMW fanatik

  • Uporabnik
  • Sporočil: 33 183
  • Lokacija: Ljubljana
  • Avtomobil: BMW E30 MT1

#21

Hay!

Btw, hvala moderatorju (mislim da je bil @MG), ki je oddvojil temo o zdravi hrani od te v kateri govorimo kjer se DOBRO je, upam da se bo debata o zdravih sestavinah zdaj odvijala tam in bo ta tema zato bolj pregledna :ok


... o qul, bomo pogledali, če je kaj pametnega, saj veš, da po navadi je zdrava hrana bolj za en qurc :) "nezdrava" pa odlična

lp

joda
Objavljena slika
Prikaži več možnosti


Jerch_
Jerch_

    BMW fanatik

  • Uporabnik
  • Sporočil: 10 485
  • Lokacija: b.t.k.
  • Avtomobil: OOOO

#22

Ce bi kdo se kaksno sliko dal bi blo mnogo boljs razumet kaj komu pase

pa dobro, saj ves kako zgleda hladna pica, 1h po pecenju na prepojenem kartonu :)  

Podobno kot pornesa po gangbangu hahahha


Prikaži več možnosti


Jerch_
Jerch_

    BMW fanatik

  • Uporabnik
  • Sporočil: 10 485
  • Lokacija: b.t.k.
  • Avtomobil: OOOO

#23

O kemiji se mi sicer kaj dosti ne sanja, vem pa da je karton glede skladiščenja in transporta hrane takorekoč idealna opcija, neprimerljivo boljša kot plastika. Za razliko od recimo pomfrija pici malo "staranja" v kartonu popolnoma nič ne škodi, pica zaradi tega ne dobi popolnoma nobenega priokusa, nemogoče je recimo ločit med pico ki se je ohladila na zraku in tisto, ki se je ohladila v kartonasti škatli. Medtem ko je plastika popolnoma druga stvar, ta kemično reagira s hrano in vedno pusti priokus, ki ni ravno obogatitev naravnega okusa, da o kakih posledicah za zdravje niti ne govorimo. To bi ti kot picajzel in zagrizen privrženec zdrave hrane moral vedeti, edino kar govori v tvoj prid je to da plastika v okolico sprošča več neželjenih snovi če je ogreta, tako da med tvojim hladnim vakuumiranjem onesnaženje mesa z neželjeno aromo ni tako hudo, kar pa ne pomeni da ne obstaja ;) Tole kar pišem je sicer mogoče na prvi pogled smešno in velika večina ljudi na to sploh ne pomisli ko uživa hrano oziroma jim je vseeno, med drugimi tudi jaz nisem kaj dosti aklih glede tega, ker se pač kot rečeno ne sekiram kaj dosti glede tega kaj jem, vsaj ne do te mere kot ti. Povem samo zato ker si se že spustil v detajle, da ne bo kdo mislil da je hrana ki jo ti propagiraš neomadeževana, tisto kar mi ostali jemo pa nezdrava in toksična, na kar že ves čas namiguješ. Nobena hrana ki stoji po več mesecev v zmrzovalniku ni zdrava in se ne more niti približno primerjat s svežo, tako da ti kar pozabi ko propagiraš svoje vakuumirane wagyu zrezke in zmrznjene ribe kot zdravo hrano - lahko da so sicer okusni (čeprav meni niso, ker ne maram stare hrane in zato ribe, mehkužce in ostalo pri nas zelo redko jem), niso pa zdravi kot se ti na vse pretege trudiš prepričat ljudi ;)

 

Btw, hvala moderatorju (mislim da je bil @MG), ki je oddvojil temo o zdravi hrani od te v kateri govorimo kjer se DOBRO je, upam da se bo debata o zdravih sestavinah zdaj odvijala tam in bo ta tema zato bolj pregledna :ok

samo si doktor res.

btw se da pod pico samo eno palst alufolije in je vse ok, ampak vazno da si napisal cel roman :)

 

z zmrzovalnikom si pa ze pateticen... jst govedino pogosto uzivam suho zorjeno. Sploh ves kaj to pomeni? da je v posebni komori vecji kos na tocno +1*C teden, dva, tri ali po zelji vec. MEso od krav, ki so v hlevu in po moznosti hranjene s silazo dobi cuden vonj, zato suho zorjenega ne srecas ravno pogosto.. Ce tako meso sokiras (zamrznes zelo hitro)- pa ne s skrinjo domaco ampak aparatom za to se v mesu ne tvorijo kristali, kot se sicer v zamrznjeni hrani. Nadalje tak kos vakumiras. Folije za vakumiranje so tako razlicne kot avti in tiste boljse so brez BPA, odporne tudi na visoke temperature. Vakumira se za ohranitev vonja in okusa in pa tudi zato, da lahko tak kos odmrznes v mrzli vodi. Odmrzovanje mora potekati cim bolj pocasi. Ce upostevas vse te korake meso kemicno dokazano z lahkoto zdrzi 5x vec kot s klasicnim zmrzovanjem. Da o okusu sploh ne govorim. KAkrsnokoli zmrzovanje je se vedno 100x bolj zdravo kot kupovanje farmskih zivali. za to ne rabis bit doktor. Tako kot je 3 meseca stara divja riba, pravilno zmrznjena in vakumirana boljsa kot katerakoli gojena, ravno ujeta. Ce ze zanemaris okus, se osredotoci na krmila pa ti bo vse jasno. Ni treba bit kemik in ni treba pisat spisov kot pri knjizevnosti, da ti je jasno koliko je ura. 


Prikaži več možnosti
    • MustangGT2142 je všeč


anita_a
anita_a
  • Uporabnik
  • Sporočil: 4 561
  • Lokacija: Ljubljana
  • Avtomobil: hitro kolo

#24

Tole sem si danes privoščila za malico. Za moje pojme super obrok, je pa res, da je stal 14 evrov, kar je preveč za vsak dan.

Pripete slike za predogled

  • A2FF27B2-F6B4-42D0-B6B9-3A42D44C3C55.jpeg
Prikaži več možnosti
    • MG, Nos in Jerch_ uporabnikom je všeč to sporočilo


airmike
airmike

    Začetnik

  • Uporabnik
  • Sporočil: 6 719
  • Lokacija: Heilbronn,DE
  • Avtomobil: Suzuki Swift Sport

#25

Kje pa so hidrati?


Make cars fun, not fast! Tatsuru Ichishima
Prikaži več možnosti


anita_a
anita_a
  • Uporabnik
  • Sporočil: 4 561
  • Lokacija: Ljubljana
  • Avtomobil: hitro kolo

#26

Sori, nisem slikala. Riževo mleko z dodanim kalcijem, vmešano v dvojni espresso. :-D
Prikaži več možnosti


Jerry
Jerry
  • Uporabnik
  • Sporočil: 78 985
  • Lokacija: Golobnjak
  • Avtomobil: 530iA, 330Ci, 635CSI

#27

samo si doktor res.

btw se da pod pico samo eno palst alufolije in je vse ok, ampak vazno da si napisal cel roman :)

 

z zmrzovalnikom si pa ze pateticen... jst govedino pogosto uzivam suho zorjeno. Sploh ves kaj to pomeni? da je v posebni komori vecji kos na tocno +1*C teden, dva, tri ali po zelji vec. MEso od krav, ki so v hlevu in po moznosti hranjene s silazo dobi cuden vonj, zato suho zorjenega ne srecas ravno pogosto.. Ce tako meso sokiras (zamrznes zelo hitro)- pa ne s skrinjo domaco ampak aparatom za to se v mesu ne tvorijo kristali, kot se sicer v zamrznjeni hrani. Nadalje tak kos vakumiras. Folije za vakumiranje so tako razlicne kot avti in tiste boljse so brez BPA, odporne tudi na visoke temperature. Vakumira se za ohranitev vonja in okusa in pa tudi zato, da lahko tak kos odmrznes v mrzli vodi. Odmrzovanje mora potekati cim bolj pocasi. Ce upostevas vse te korake meso kemicno dokazano z lahkoto zdrzi 5x vec kot s klasicnim zmrzovanjem. Da o okusu sploh ne govorim. KAkrsnokoli zmrzovanje je se vedno 100x bolj zdravo kot kupovanje farmskih zivali. za to ne rabis bit doktor. Tako kot je 3 meseca stara divja riba, pravilno zmrznjena in vakumirana boljsa kot katerakoli gojena, ravno ujeta. Ce ze zanemaris okus, se osredotoci na krmila pa ti bo vse jasno. Ni treba bit kemik in ni treba pisat spisov kot pri knjizevnosti, da ti je jasno koliko je ura. 

Tu se pač ne bova strinjala. Ne glede okusa in ne glede zdravja. Sva na popolnoma različnih bregovih. Jaz dajem prednost svežim sestavinam, zate je pomemben pedigre. Osebno več kot par dni zmrznjene hrane niti ne povoham, z izjemo kakih lignjev in mesa za v juho, ni šans da bi jedel nekaj kar je več mesecev ležalo v hladilniku, pa če je še ne vem kako pripravljeno. Z vsakim dnem zamrznjena hrana izgubi okus, da o vitaminih in podobnem sploh ne govorimo. Vse tisto kar ti pridobiš z nakupom domačega mesa, z zmrzovanjem uničiš. Jaz priznavam da ne jem vedno hrane ki je sestavljena iz izključno prvovrstnih sestavin, na vsake toliko mi je dobro tudi meso iz farmske reje, seveda v primeru da je pomanjkanje okusa nadomeščeno z okusnimi začimbami in omakami. Tako hrano kdaj pa kdaj jemo vsi, še celo kralji verjetno, če trdiš da je ti ne, se boš zlagal. Jaz v tem ne vidim nič slabega, če na tak način ne ješ vsak dan. Za mene osebno je pri prehranjevanju najbolj pomembno da je hrana raznolika, torej da tudi če telo vase dobi določene škodljive snovi, da teh ni preveč in se ne nalagajo. Človekov organizem je sposoben marsikaj razgradit in se z lahkoto prepuca, če ga ne zalagaš non stop s svinjarijo. Taki kot si ti tega ne razumete, zato tumbate o popolnoma naravni hrani brez farmske reje in podobno. Ti porabiš ogromno energije in denarja za to da dobiš prvovrstne sestavine, ki jih nato uničiš z zamrzovanjem, jaz pa recimo 1/3 časa jem manj kvalitetno in manj zdravo, ampak moje telo to lepo predela in se ne sekiram kaj jem, pa še precej ob tem prihranim. Čeprav se pravim menzam striktno izogibam (ne samo zaradi pedigreja tamkajšnje hrane, pač pa zato ker kot sem prej povedal nadvse rad jem sveže, tam pa hrana včasih po več ur stoji v posodah in se jo samo dogreva, česar res ne maram), mi je za vzor pokojni lastnik Ikee (če sem si prav zapomnil), ki je kljub temu (ali pa ravno zaradi tega) da je bil multimilijonar, vedno jedel v Ikeinih restavracijah in je živel 79 let. Zame je to kar ti počneš popolnoma nepotrebno kompliciranje in ni niti približno tako zdravo kakor ti trdiš, zdravo bi jedel če bi jedel sveže meso in zelenjavo, direktno z vrta oziroma iz klavnice.

 

Kar se pice tiče pa folija gor ali dol, nima to nobene veze, v kartonski škatli se ne naveže nobenega okusa in tudi škodljivih kemičnih sestavin se ne navzame kot hrana v plastiki. In moji posti o hrani niso nič kaj bistveno daljši od tvojih, tako da ne vem o kakšnih romanih ti to, sebe raje poglej.


Resnica o globalnem segrevanju: https://demokracija....r-matjaza-lice/

Prikaži več možnosti


joda
joda

    BMW fanatik

  • Uporabnik
  • Sporočil: 33 183
  • Lokacija: Ljubljana
  • Avtomobil: BMW E30 MT1

#28

Hay!

joda :)
ti si zrel, da dobro razmislis o svoji prehrani in fobijah. Brez zamere, samo starsi, ki otroke ne naucijo jest rib (da se ne zadavijo) ali pa jim ribe ne ocistijo, dokler jih niso sposobni nauciti - so falili v startu. prevec sem jih gostil ze pri sebi doma z zgodbo da jim ribe smrdijo, da so kosti tezava in nevem kaj se vse. Za take imam v skrinji vedno fileje od par kilskega zubatca, ki ima kosti kot pletilke za plest volno debele ;) pa ker ima ze osnovi blag vonj in je bil svez zamrznjen-vakumiran, ne smrdi niti ce ga 2 ure pustim zunaj..


Ok.... so me naučili in mi kot malemu tudi vedno očistili ribe in opozorili naj bom previden in pazim če je khe še kakšna koščica.... Stari izhajam iz ljubiteljske ribiške familije, tsko, da....

...ampak jaz rib pač ne morem jesti med zobmi in še gledati na kosti... Riba mi diši ko se peče in se servira na mizo.... Lahko jo jem če mi nekdo ribo popolnima očisti vseh kosti, da jo jem kot zrezek brez da bi jo moral jesti z roko in bi inel mastne prste od ribe... to mu smrdi....

Tudi mesa z kostmi ne morem jesti ker se mi malo gravža, edino kako bedro od kure, če sem ravno pri volji pa če je pohano ali dobro pečeno.... v juhi kurje nedro ali krilo.... mi se takoj takoj mal kisline dvigne če to dobim na krožnik....

V glavnem vso meso ki ga kahko jem se ne sme držati kosti....

Sedaj pa spusek kaj ne morem od najhujšega na dol....

* rdeča pesa bruham če jo samo zavoham na blizu
* kokeraba kockice bruham če pojem
* sveži ali celi paradaj v kakršnikoli obliki, razen če je zmiksan pasiran, celo juho sem enkrat lahko pojedel 2,3 žlice.... Sem enkrat skoraj imel karambol pred Celjem na AC ko sem na pumpi kupil sendvič in nisem opazil da je v njem tudi paradajz. Ko sem ga jedel med vižnjo in okusil v sendviču oaradaj sem bruhal v avtu in je bla kar kriza pri 140km/h
* cvetača
* brokoli
* ohrovt
* mastno in žilavo meso pečeno, kuhano v kakršnikoli obliki razni zrezku, kremenatli itd.

To so mislim da večina pi katerih bruham če zaužijem, pitem je pa še par stvari, ki jih ne maram, kahko jih pa pojem.... pustimo ob strani stvari ob katerih se ti gravža :) razni jerryjevi netopirji itd...

In ja zelo redko jemo kje drugje kot doma, tajo zajtr, kosili, večerjo in vmesne obroke....

lp

joda
Objavljena slika
Prikaži več možnosti


leonT
leonT

    BMW fanatik

  • Uporabnik
  • Sporočil: 28 739
  • Lokacija: Ljubljana

#29

Sej je tud pica 14 eur ce ti jo dostavijo v Lj. Pa ena taka bolj zanic varjanta…
Prikaži več možnosti
    • anita_a je všeč


simcc
simcc
  • Uporabnik
  • Sporočil: 372
  • Lokacija: ljubljana
  • Avtomobil: 335

#30

Hay!


Ok.... so me naučili in mi kot malemu tudi vedno očistili ribe in opozorili naj bom previden in pazim če je khe še kakšna koščica.... Stari izhajam iz ljubiteljske ribiške familije, tsko, da....

...ampak jaz rib pač ne morem jesti med zobmi in še gledati na kosti... Riba mi diši ko se peče in se servira na mizo.... Lahko jo jem če mi nekdo ribo popolnima očisti vseh kosti, da jo jem kot zrezek brez da bi jo moral jesti z roko in bi inel mastne prste od ribe... to mu smrdi....

Tudi mesa z kostmi ne morem jesti ker se mi malo gravža, edino kako bedro od kure, če sem ravno pri volji pa če je pohano ali dobro pečeno.... v juhi kurje nedro ali krilo.... mi se takoj takoj mal kisline dvigne če to dobim na krožnik....

V glavnem vso meso ki ga kahko jem se ne sme držati kosti....

Sedaj pa spusek kaj ne morem od najhujšega na dol....

* rdeča pesa bruham če jo samo zavoham na blizu
* kokeraba kockice bruham če pojem
* sveži ali celi paradaj v kakršnikoli obliki, razen če je zmiksan pasiran, celo juho sem enkrat lahko pojedel 2,3 žlice.... Sem enkrat skoraj imel karambol pred Celjem na AC ko sem na pumpi kupil sendvič in nisem opazil da je v njem tudi paradajz. Ko sem ga jedel med vižnjo in okusil v sendviču oaradaj sem bruhal v avtu in je bla kar kriza pri 140km/h
* cvetača
* brokoli
* ohrovt
* mastno in žilavo meso pečeno, kuhano v kakršnikoli obliki razni zrezku, kremenatli itd.

To so mislim da večina pi katerih bruham če zaužijem, pitem je pa še par stvari, ki jih ne maram, kahko jih pa pojem.... pustimo ob strani stvari ob katerih se ti gravža :) razni jerryjevi netopirji itd...

In ja zelo redko jemo kje drugje kot doma, tajo zajtr, kosili, večerjo in vmesne obroke....

lp

joda

pa ti si huj k Paris Hilton jebote, najboljš da sam še praške piješ, Herbalife pa gasa, al pa da te dajo kr na infuzijo, da ne boš bošček bruhal. Vidm da si ti gospod z posebnimi potrebami.

Čudn mi je sam da ne bruhaš po kebabu pr šipcu? a sploh veš kaj je v tisti vrteči bali, k mislš da je meso? tm je zmlet vse to kar ti ne ješ in se ti bruha, kosti, koža, mast in 3-je razredno poljsko žilasto meso...tist ti pa tekne! Gurman par excellence!! :ok


Prikaži več možnosti


joda
joda

    BMW fanatik

  • Uporabnik
  • Sporočil: 33 183
  • Lokacija: Ljubljana
  • Avtomobil: BMW E30 MT1

#31

Hay!

... ne vem kaj je v kebabu, jaz samo vidim, da je meso...

Ne razumem, da povorečen folk ne more razumeti, da pač ne prebavljam tistih 7 al koliko živil.

Jem takorekoč vso sadje in cečino zelenjave ter stročnice.

Verjetnk imamo nekaj v genih.
Žena recimo je takorekoč vse razen sira, ki ga jaz za razliko lahko v enem šusu pojem 1/4 kg za predjed ali trdi ali brie nima veze(izjema je stoplhen sir na pjcu, lazanji itd)
Starejša hči ima tudi nekaj stvari ki jih ne je, nikakir pa ne radiča.
Mlajša hči je pa na žalist pistala letos vegetarjanka, tajo, da zanji je še težje kaj oripraviti za jest, ker ne je nibene solate nuti zelenjave, ne sveže ne kuhane....

lp

joda
Objavljena slika
Prikaži več možnosti


anita_a
anita_a
  • Uporabnik
  • Sporočil: 4 561
  • Lokacija: Ljubljana
  • Avtomobil: hitro kolo

#32

A potem ne obiraš z veseljem kosti recimo piščanca? Zame je greh, če nekdo pri bedrci pusti nedotaknjeno nabrano kožo pri petki.
Skupaj s hrustancem, da se razume.

Sej je tud pica 14 eur ce ti jo dostavijo v Lj. Pa ena taka bolj zanic varjanta…


Restavracija Origano je bila. Priporočam, ko sem prvič naročila brancina, sem med zelenjavo opazila zeleno. Zdaj vpišem, da sem alergična, dobim brez. Kapo dol dečkom.
Prikaži več možnosti


joda
joda

    BMW fanatik

  • Uporabnik
  • Sporočil: 33 183
  • Lokacija: Ljubljana
  • Avtomobil: BMW E30 MT1

#33

Hay!

... na to je nora moja mama, ja bi pa bruhal resno, že sedaj miram malo sputi dinata ko sem samo pomislil kako v realbisti izgleda tvij zadnji sravek..... bbbbrrrrr

... jaz recimo obožujem kaj takega

https://fb.watch/fRV0elIL_r/

lp

joda
Objavljena slika
Prikaži več možnosti
    • anita_a je všeč


the_one
the_one

    Novinec

  • Uporabnik
  • Sporočil: 3 739

#34

Mlajša hči je pa na žalist pistala letos vegetarjanka, tajo, da zanji je še težje kaj oripraviti za jest, ker ne je nibene solate nuti zelenjave, ne sveže ne kuhane....

Saj naceloma mi je ful vseeno kaj jeste pri vas doma, ampak tole me pa zanima  :-D  Od cesa zivi vegetarijanec, ki ne je nobene zelenjave? :confused  


Prikaži več možnosti
    • bmw330cd, prekov in branevrankar uporabnikom je všeč to sporočilo


airmike
airmike

    Začetnik

  • Uporabnik
  • Sporočil: 6 719
  • Lokacija: Heilbronn,DE
  • Avtomobil: Suzuki Swift Sport

#35

Ne morem verjet da je ta forum zastonj, za tak comedy gold se ponavadi plača :)
Make cars fun, not fast! Tatsuru Ichishima
Prikaži več možnosti
    • bmw330cd, Svetnik in TribesMan uporabnikom je všeč to sporočilo


Jerch_
Jerch_

    BMW fanatik

  • Uporabnik
  • Sporočil: 10 485
  • Lokacija: b.t.k.
  • Avtomobil: OOOO

#36

Hay!


Ok.... so me naučili in mi kot malemu tudi vedno očistili ribe in opozorili naj bom previden in pazim če je khe še kakšna koščica.... Stari izhajam iz ljubiteljske ribiške familije, tsko, da....

...ampak jaz rib pač ne morem jesti med zobmi in še gledati na kosti... Riba mi diši ko se peče in se servira na mizo.... Lahko jo jem če mi nekdo ribo popolnima očisti vseh kosti, da jo jem kot zrezek brez da bi jo moral jesti z roko in bi inel mastne prste od ribe... to mu smrdi....

Tudi mesa z kostmi ne morem jesti ker se mi malo gravža, edino kako bedro od kure, če sem ravno pri volji pa če je pohano ali dobro pečeno.... v juhi kurje nedro ali krilo.... mi se takoj takoj mal kisline dvigne če to dobim na krožnik....

V glavnem vso meso ki ga kahko jem se ne sme držati kosti....

Sedaj pa spusek kaj ne morem od najhujšega na dol....

* rdeča pesa bruham če jo samo zavoham na blizu
* kokeraba kockice bruham če pojem
* sveži ali celi paradaj v kakršnikoli obliki, razen če je zmiksan pasiran, celo juho sem enkrat lahko pojedel 2,3 žlice.... Sem enkrat skoraj imel karambol pred Celjem na AC ko sem na pumpi kupil sendvič in nisem opazil da je v njem tudi paradajz. Ko sem ga jedel med vižnjo in okusil v sendviču oaradaj sem bruhal v avtu in je bla kar kriza pri 140km/h
* cvetača
* brokoli
* ohrovt
* mastno in žilavo meso pečeno, kuhano v kakršnikoli obliki razni zrezku, kremenatli itd.

To so mislim da večina pi katerih bruham če zaužijem, pitem je pa še par stvari, ki jih ne maram, kahko jih pa pojem.... pustimo ob strani stvari ob katerih se ti gravža :) razni jerryjevi netopirji itd...

In ja zelo redko jemo kje drugje kot doma, tajo zajtr, kosili, večerjo in vmesne obroke....

lp

joda

kaksen obisk dohtarja za fizicne tezave (bruhanje) bi pomagal, da ves na cemu si. Glede ostalega pa je to tvoja psiha :) ce ti je kul, da si kot si, potem se ne sekiraj ;)


Ne morem verjet da je ta forum zastonj, za tak comedy gold se ponavadi plača :)

enako pomislil :)


Prikaži več možnosti


Jerch_
Jerch_

    BMW fanatik

  • Uporabnik
  • Sporočil: 10 485
  • Lokacija: b.t.k.
  • Avtomobil: OOOO

#37

Tu se pač ne bova strinjala. Ne glede okusa in ne glede zdravja. Sva na popolnoma različnih bregovih. Jaz dajem prednost svežim sestavinam, zate je pomemben pedigre. Osebno več kot par dni zmrznjene hrane niti ne povoham, z izjemo kakih lignjev in mesa za v juho, ni šans da bi jedel nekaj kar je več mesecev ležalo v hladilniku, pa če je še ne vem kako pripravljeno. Z vsakim dnem zamrznjena hrana izgubi okus, da o vitaminih in podobnem sploh ne govorimo. Vse tisto kar ti pridobiš z nakupom domačega mesa, z zmrzovanjem uničiš. Jaz priznavam da ne jem vedno hrane ki je sestavljena iz izključno prvovrstnih sestavin, na vsake toliko mi je dobro tudi meso iz farmske reje, seveda v primeru da je pomanjkanje okusa nadomeščeno z okusnimi začimbami in omakami. Tako hrano kdaj pa kdaj jemo vsi, še celo kralji verjetno, če trdiš da je ti ne, se boš zlagal. Jaz v tem ne vidim nič slabega, če na tak način ne ješ vsak dan. Za mene osebno je pri prehranjevanju najbolj pomembno da je hrana raznolika, torej da tudi če telo vase dobi določene škodljive snovi, da teh ni preveč in se ne nalagajo. Človekov organizem je sposoben marsikaj razgradit in se z lahkoto prepuca, če ga ne zalagaš non stop s svinjarijo. Taki kot si ti tega ne razumete, zato tumbate o popolnoma naravni hrani brez farmske reje in podobno. Ti porabiš ogromno energije in denarja za to da dobiš prvovrstne sestavine, ki jih nato uničiš z zamrzovanjem, jaz pa recimo 1/3 časa jem manj kvalitetno in manj zdravo, ampak moje telo to lepo predela in se ne sekiram kaj jem, pa še precej ob tem prihranim. Čeprav se pravim menzam striktno izogibam (ne samo zaradi pedigreja tamkajšnje hrane, pač pa zato ker kot sem prej povedal nadvse rad jem sveže, tam pa hrana včasih po več ur stoji v posodah in se jo samo dogreva, česar res ne maram), mi je za vzor pokojni lastnik Ikee (če sem si prav zapomnil), ki je kljub temu (ali pa ravno zaradi tega) da je bil multimilijonar, vedno jedel v Ikeinih restavracijah in je živel 79 let. Zame je to kar ti počneš popolnoma nepotrebno kompliciranje in ni niti približno tako zdravo kakor ti trdiš, zdravo bi jedel če bi jedel sveže meso in zelenjavo, direktno z vrta oziroma iz klavnice.

 

Kar se pice tiče pa folija gor ali dol, nima to nobene veze, v kartonski škatli se ne naveže nobenega okusa in tudi škodljivih kemičnih sestavin se ne navzame kot hrana v plastiki. In moji posti o hrani niso nič kaj bistveno daljši od tvojih, tako da ne vem o kakšnih romanih ti to, sebe raje poglej.

postopka suhega zorjenja, sokiranja, vakumiranja vec kot ocitno ne poznas. Ko tako pavsalno pises, je kot bi ti jst rekel, da ne maram drugega kot 1 teden v komori susenega industrijskega prsuta, ker tisti pravi kraski je unicen po enem letu na burji in isto vse salame, ki so trde - ker edina prava je hrenovka.

 

Ne jes farmskih zivali? a hodis h kmetu kos po kos? odreze kravi samo zate in tebi podobne eno taco in jo pusti ziveti dalje? aja, zdej bos uletel, da tvoj mesar pa samo domace kupuje :)  ja ja, to je kot una zgodba, da je avto od prvega lastnika - lihkar penzoniranega zdravnika, ki se je le v nedeljo vozil k masi :)  

 

Kar se tice pice; v kartonasti skatli se navzame kartona, ce spodaj ni plasti alufolije. v 5min ne, v 10min malo. V 1 uri, kot je tebi top pa zelo. ne rabis mi razlagati da ponoci sije sonce.. Saj pa tudi sam kdaj pa kdaj narocim pico in bil bi nor, ce bi ko napol pojedeno recimo pustil izkljucno v kartonu. oz za mene je dobavitelj nor, ce ne montira spodaj ene plasti alufolije. 



Urejal Jerch_, 30.09.2022, 07:46.

Prikaži več možnosti


dylan_dog
dylan_dog

    BMW fanatik

  • Uporabnik
  • Sporočil: 6 233
  • Lokacija: Slovenija
  • Avtomobil: Audi A5 cabrio

#38


... ne vem kaj je v kebabu,
 

Bolje, da ne...

P.S. Doručak a.k.a mesni narezek ješ?
 


Prikaži več možnosti


Mr.Fritz
Mr.Fritz

    Začetnik

  • Uporabnik
  • Sporočil: 665
  • Lokacija: Domžale
  • Avtomobil: Ford S-Max

#39

Problem je, ker se tukaj govori o dveh ekstremih - tistih, ki uživajo samo junk, in tistih, ki jedo "čisto". Večina jih je tako nekaj vmes. Jaz na žalost ali srečo sodim v drugo skupino, ker mi tudi pri prilagojenih sestavinah junk hrane (npr. pica brez glutena in laktoze) začne želodec jamrati, neredko dobim tudi migrenski napad, tako da moram zelo paziti, kaj in koliko jem.

Si naredila kakšne teste al kak ugotoviš tole glede želodca oz. migrenskega napada? Mojemu želodcu ne pašejo mlečne zadeve (ne vse, le nekatere) in mleto meso. Pa sem ju lahko včasih zaužil na tone. Tudi pašteta me zjebe.  Recimo doma narejena pica prav tako letim na wc, pica iz gostilne pa ne.


Prikaži več možnosti


Jerch_
Jerch_

    BMW fanatik

  • Uporabnik
  • Sporočil: 10 485
  • Lokacija: b.t.k.
  • Avtomobil: OOOO

#40

Nevem kaj jem v pici pri peku, nevem kaj je v kebabu, nevem kaj je v mesni sir v menzi, nevem kaj je v omaki od big tasty-ja da je taka.

Kao :)

Jst vem in jem z veseljem veckrat junk, ampak se tega zavedam in tocno vem kaksen kanonfuter je to. Kdor pa noce vedet, se dela norca iz sebe
in nadalje komur je taka hrana plus domaca kuhinja s sestavinami iz farme oz zelenjave ki ni vidla zemlje ali sadja, ki je veckrat spricano kot zalito - vecina prehrane, tezko pametuje v tej temi. Razen ce… spet kao neve ;)
Prikaži več možnosti




-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2018. Vse pravice pridržane.