Hay!
joda 
ti si zrel, da dobro razmislis o svoji prehrani in fobijah. Brez zamere, samo starsi, ki otroke ne naucijo jest rib (da se ne zadavijo) ali pa jim ribe ne ocistijo, dokler jih niso sposobni nauciti - so falili v startu. prevec sem jih gostil ze pri sebi doma z zgodbo da jim ribe smrdijo, da so kosti tezava in nevem kaj se vse. Za take imam v skrinji vedno fileje od par kilskega zubatca, ki ima kosti kot pletilke za plest volno debele
pa ker ima ze osnovi blag vonj in je bil svez zamrznjen-vakumiran, ne smrdi niti ce ga 2 ure pustim zunaj..
Ok.... so me naučili in mi kot malemu tudi vedno očistili ribe in opozorili naj bom previden in pazim če je khe še kakšna koščica.... Stari izhajam iz ljubiteljske ribiške familije, tsko, da....
...ampak jaz rib pač ne morem jesti med zobmi in še gledati na kosti... Riba mi diši ko se peče in se servira na mizo.... Lahko jo jem če mi nekdo ribo popolnima očisti vseh kosti, da jo jem kot zrezek brez da bi jo moral jesti z roko in bi inel mastne prste od ribe... to mu smrdi....
Tudi mesa z kostmi ne morem jesti ker se mi malo gravža, edino kako bedro od kure, če sem ravno pri volji pa če je pohano ali dobro pečeno.... v juhi kurje nedro ali krilo.... mi se takoj takoj mal kisline dvigne če to dobim na krožnik....
V glavnem vso meso ki ga kahko jem se ne sme držati kosti....
Sedaj pa spusek kaj ne morem od najhujšega na dol....
* rdeča pesa bruham če jo samo zavoham na blizu
* kokeraba kockice bruham če pojem
* sveži ali celi paradaj v kakršnikoli obliki, razen če je zmiksan pasiran, celo juho sem enkrat lahko pojedel 2,3 žlice.... Sem enkrat skoraj imel karambol pred Celjem na AC ko sem na pumpi kupil sendvič in nisem opazil da je v njem tudi paradajz. Ko sem ga jedel med vižnjo in okusil v sendviču oaradaj sem bruhal v avtu in je bla kar kriza pri 140km/h
* cvetača
* brokoli
* ohrovt
* mastno in žilavo meso pečeno, kuhano v kakršnikoli obliki razni zrezku, kremenatli itd.
To so mislim da večina pi katerih bruham če zaužijem, pitem je pa še par stvari, ki jih ne maram, kahko jih pa pojem.... pustimo ob strani stvari ob katerih se ti gravža

razni jerryjevi netopirji itd...
In ja zelo redko jemo kje drugje kot doma, tajo zajtr, kosili, večerjo in vmesne obroke....
lp
joda