Skoči na vsebino

Vlada Roberta Goloba in novi davki

* * * - - 10 glasov

• Prijavi se za objavo odgovora
13192 odgovorov v temi
RRoman
RRoman

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 11 980
  • Avtomobil: LEPO

Se strinjam z zadnjim delom predhodnega posta...dokler se ljudje ne bomo dvignili in zapizdili, nas bodo samo lupili.

Življenje je risanje brez radirke!

Prikaži več možnosti
    • mic70 je všeč

veloce
veloce

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 53 615
  • Avtomobil: Kombi

Predvidevam da si pobral tudi subvencijo?
Če da moraš bit precej naiven,da soinvestitor noče imet nič od tega!

Sej omrežnino plačuje. Kaj je s tabo? Zdej pa bodo računali zato, ker s pošiljanjem viška obremenjujejo ZASTARELO omrežje. To je problem. Investicij v omrežja ni bilo, sam pobiralo se je, zdej pa se plesni trener boji, da bi zadeva riknila, če bo elektrike preveč. Pazi, preveč......po moje bi morali butalci ob napovedanem pomanjkanju elektrike po zimi ploskat, ne pa da še škodijo. Čista Jugo logika in razmišljanje. Dejmo vse zjebat. Niso zastonj obstajali strelski vodi.

ARHITEKT
Prikaži več možnosti

Veljo
Veljo

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 10 424
  • Avtomobil: creative technologie

Sej omrežnino plačuje. Kaj je s tabo? Zdej pa bodo računali zato, ker s pošiljanjem viška obremenjujejo ZASTARELO omrežje. To je problem. Investicij v omrežja ni bilo, sam pobiralo se je, zdej pa se plesni trener boji, da bi zadeva riknila, če bo elektrike preveč. Pazi, preveč......po moje bi morali butalci ob napovedanem pomanjkanju elektrike po zimi ploskat, ne pa da še škodijo. Čista Jugo logika in razmišljanje. Dejmo vse zjebat. Niso zastonj obstajali strelski vodi.

Omrežnino, če bodo zaračunali za oddajo, jo bodo zato, ker viške katere proizvajaš, oni rabijo v omrežje dajati, oz. se ukvarjati z njimi in s tem tebi "zalogo" delajo. Pozimi, ko je pa pri mnogih cele dneve tema na sončnih, pa bi vsi zastonj tiste poletne viške kurili, ker "samooskrba", ki to dejansko nima veze s samim pomenom besede, ni samooskrba.

Prikaži več možnosti
    • %%BMW%% in velikomalo uporabnikom je všeč to sporočilo

veloce
veloce

BMW fanatik

• Uporabnik

Itak da ni samooskrba. Pa elektrarna ne miruje pozimi, lepo prosim. Dela s cca 20-30% moči, naj Iztok pove kaj več, če ve. Tako da dejansko če imaš močno elektrarno, te oni nič ne zalagajo. Tvojo elektriko pa so že prej pokurili. Kje pa bi jo hranili??? A imajo baterije??? Ja, te pridejo menda konec leta 23/24. Vsi, ki imajo elektrarne bojo morali imeti baterije. Potema pa bo dejansko samooskrba. Lepo prosim....zajebavajo v glavo na polno. Naj bodo srečni, če bo dodatna proizvodnja, ko bo izpad kapacitet.

ARHITEKT
Prikaži več možnosti

Veljo
Veljo

BMW fanatik

• Uporabnik

Niso ti osnovni pojmi delovanja SE jasni, tko da sva hitro zaključila.

Prikaži več možnosti

Jerry
Jerry
  • Uporabnik
  • Sporočil: 86 885
  • Avtomobil: Bee-em-wee

Štrom sicer ni ravno moje področje, toliko sem pa že seznanjen s tematiko, da vem, da bi se dalo te viške prav lepo pokoristit. Eno so recimo tiste hidroelektrarne, ki ob presežkih elektrike v omrežju črpajo vodo v višje stoječe bazene in jo potem ob pomanjkanju izkoristijo. Drugo je razsoljevanje morske vode, kar bi prišlo prav ravno v poletnem obdobju, ko vode ponavadi primanjkuje (zato je drugi primer mogoče boljši kot prvi). In tretja rešitev je pridobivanje vodika, za kar se ravno tako rabi elektrika in bi se ta vodik zlahka uporabil kot hranilnik energije, ker se ga da potem izkoristit takrat ko ga rabimo. To so tri zelo preproste rešitve in ne dvomim da katera od njih ne bo tudi v praksi kmalu zaživela, seveda pa je birokracija tista ki ovira take rešitve in zadaj so tudi raznorazni lobiji, ki jim je bolj v interesu da je sistem v razpadu kot da deluje. Predvidevanje da elektrike ne bo stalno v izobilju ni neka posebna umetnost, o tem bi lahko mislili že takrat ko jo je bilo na pretek in ko je bila skoraj zastonj, ne šele zdaj ko nam grozi (planirano) pomanjkanje. Pa če bi se zdaj kdo premaknil bi bilo še dobro, ampak ne, bo trajalo verjetno še leta in vmes bomo poslušali še nešteto groženj z redukcijami in podobnih bedarij s strani politike in njihovih oprod novinarjev. Ništa novo na zapadu bi lahko rekli, ubogi narod pa vsemu verjame  ;)

Srce lahko včasih odkleneš tudi tako, da ključ vtakneš eno nadstropje nižje.

Prikaži več možnosti
    • jonzi1488 je všeč

Veljo
Veljo

BMW fanatik

• Uporabnik

Jerry, črpalna HE ima izkoristek cca 70%, tko da so izgube konkretne...in za zameno obratovanja in teh izgub naj ti vrnejo brezplačno celotno količino tvojih neporabljenih viškov iz SE, katere črpa iz omrežja že vsak lastnik sončnic ponoči in vedno, ko ni sonca na nebu? Mal hecno se to zdi al so elektro podjetja ter upravljalec postale dobrodelne ustanove, pa to niso objavili nikjer?

Prikaži več možnosti

YuGo
YuGo

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 5 812
  • Avtomobil: BMW ...

Jerry, črpalna HE ima izkoristek cca 70%, tko da so izgube konkretne...in za zameno obratovanja in teh izgub naj ti vrnejo brezplačno celotno količino tvojih neporabljenih viškov iz SE, katere črpa iz omrežja že vsak lastnik sončnic ponoči in vedno, ko ni sonca na nebu? Mal hecno se to zdi al so elektro podjetja ter upravljalec postale dobrodelne ustanove, pa to niso objavili nikjer?

Dobrodelne ustanove? A dobre place in izplacevanje dobickov velja za dobrodelne ustanove?
Prikaži več možnosti

etore
etore

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 11 261
  • Avtomobil: M2

jaz tudi pozimi proizvedem vec kolikor pokurim. za ta mesec sem mojo porabo ze pokril. torej od 2 dni nazaj delam visek. nevem zakaj bi mi to se dodatno obracunali ce pa non stop jocejo da imajo oz je pomankanje elektrike. torej omreznino ze placujem vse davke in vse in oni bi se upalili. vsaki mesec jim pa naredim oz castim za 200€ trzne vrednosti elektrike. to je za cca 3 hise
Če je ravno ni zabavno...
Prikaži več možnosti

simply
simply

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 5 720
  • Avtomobil: BMW

jaz tudi pozimi proizvedem vec kolikor pokurim. za ta mesec sem mojo porabo ze pokril. torej od 2 dni nazaj delam visek. nevem zakaj bi mi to se dodatno obracunali ce pa non stop jocejo da imajo oz je pomankanje elektrike. torej omreznino ze placujem vse davke in vse in oni bi se upalili. vsaki mesec jim pa naredim oz castim za 200€ trzne vrednosti elektrike. to je za cca 3 hise

Napelji kabel cez polje in postavi 4 polnilnice ob cesti.

Prikaži več možnosti

antasi
antasi

Novinec

• Uporabnik
  • Sporočil: 3 995
  • Avtomobil: star Bmw

Oz.še bolje. Napelji kabel do soseda in mu časti zastonj štrom.
Nič ti ne morejo, ker to ni preprodaja..
Prikaži več možnosti

etore
etore

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 11 261
  • Avtomobil: M2

Napelji kabel cez polje in postavi 4 polnilnice ob cesti.

imam ze pred firmo polnilnico oz 1 polnilno mesto kjer lahko kdor koli polni gratis. celo z zelenim smo pobarvali parkirisce.
Če je ravno ni zabavno...
Prikaži več možnosti
    • Martin ///M in Nixxon uporabnikom je všeč to sporočilo

simply
simply

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 5 720
  • Avtomobil: BMW

Na obcini naj ti zrihtajo znak ob glavni cesti za polnilnico. 

Prikaži več možnosti

veloce
veloce

BMW fanatik

• Uporabnik

Niso ti osnovni pojmi delovanja SE jasni, tko da sva hitro zaključila.

Ok, priznam, da nisem ekspert na tem področju, sam povej mi prosim, kje ti elektro hrani viške?

ARHITEKT
Prikaži več možnosti

Veljo
Veljo

BMW fanatik

• Uporabnik

Ok, priznam, da nisem ekspert na tem področju, sam povej mi prosim, kje ti elektro hrani viške?

Oni skrbijo za distribucije, prodajo tujini, usklajevanje v omrežju, shranjevanje viškov, okvare sanirajo ...in to ja, stane. Če ti danes sončnico v 7urah pridelaš dnevno potrebo recimo 30kwh, ti oni priskrbijo, da 17 preostalih ur ko imaš pridelka =0, tebi hiša/objekt prejema štrom nemoteno.

Prikaži več možnosti

RRoman
RRoman

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 11 980
  • Avtomobil: LEPO

No daj že razlozi kam shranjujejo viske.

Življenje je risanje brez radirke!

Prikaži več možnosti

Bavarec fan
Bavarec fan

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 13 150
  • Avtomobil: e86 3.0 si

Ena firma dela to ko ima Merlak prste zraven. Država jim celo plača da "shranjujeho" te viške ki jih omrežje ne bi moglo zdržati. Tako sem slišal, nimam pojma kako deluje, vem samo da imajo neke super duper "hranilnike energije" baterije, akumulatorje po domače..

Pri takih zadevah potem ugotoviš da ni jeba toliko da štroma ne bi mogli proizvajat (EU unija), bolj se bojijo scenarijev množičnih ogrevanj z el. telesi in posledično sesutja el. omrežja zaradi preobremenitve. Severnjaki letos množično kupujejo kaloliferje,el. radiatorje odkar so začeli gnjavit da se bo pozimi zmrzovalo v stanovanjih.. Ko bodo to vse zalaufali bo večja jeba kot pa da jim bi pustili tistih 24c v stanovanjih..

Glede vlade in same teme, kaj pa vem jaz kolikor sem v svojih 34 letih pogruntal levičarje.. Pač pogoj je da oni živijo na veliki nogi, tudi brez premoženja samo da uživajo in da se jim streže spredaj in zadaj. Najbolj pa z njihovi "rešitvami" najebe srednji sloj ki dela cel lajf da lahko vsaj malo okusi-povoha kako izgleda luxus. Saj to zanj postane popolnoma nedosegljivo, najbolje pri levih pride skozi človek ki je lenuh in nima ciljev v življenju. Levo vladanje je propad za razvoj države, boljši jutri itd.. Saj ljudi spodbuja brezdelju in zbija moralo tistim ki nekaj delajo in ustvarjajo v življenju. :)

Janša, ga tudi ni nič prida. Jaz sem govoril samo da še slabša opcija je lahko Levica. Vse bi še bilo, samo če se Golob ne bi združil s temi propalicami. Zdaj ma imamo kar imamo, jaz se samo bojim da je tale cestnina mačji kakec glede na vsebobdavčitve ki še nam jih pripravljajo.

Saj tule niso dosegli nič pametnega, razen tega da starega Audija 4.2 oz vse stare V8 za 5-15 jurjev, nobeden povohat ne bo hotel več..
If clothes make the man, then the engine definitely makes the car. By Larry Webster (Car and Driver)
Prikaži več možnosti

mic70
mic70

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 716
  • Avtomobil: BMW E39

Ja,ker najlažje in najhitreje je pri avtih začet..pol bo šlo pa naprej..
Prikaži več možnosti

iKst
iKst

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 12 727
  • Avtomobil: LR Discovery 3

Samo, da se razumemo. Višanje davkov med recesijo in slabšanje položaja srednjega razreda nima veze z levičarsko ideologijo.

"I just bought Tesla stock, using a Tesla while driving a Tesla. Try doing that in your Prius"
Prikaži več možnosti
    • Nixxon je všeč

Veljo
Veljo

BMW fanatik

• Uporabnik

No daj že razlozi kam shranjujejo viske.

Sem napisal v prejšnjem postu, a ni jasno? nekaj se shranjuje, nekaj prodajo, nekaj gre v izgube. Zastonj ni nič in da se nekdo ukvarja s tvojimi viški ob nekem sončnem vremenu, ko je pridelek večji od trenutnega odjema, to stane, kakorkoli bi si lastniki sončnic želeli drugače.Pejt na otočno, pa da vidiš kako zgleda med zimo ko je mesec dni megla in pridelek 0 ,kako skladišče baterij bi rabil, da tisto pokriješ.

Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2023. Vse pravice pridržane.