... prej ni bilo časa, bom odgovoril sedaj bolj natančno....Roomba tud pomiva, če maš tak model. To je bila ena najboljših investicij v mojem življenju. Naslednja bo robotska kosilnica...
Pa ne zarad lenobem ampak zato, ker enostavno ura ima 60minut, dan ima 24ur in teden 7dni...
Ker v novem delu bajte obnavljamo parkete ta teden in mamo lih majstra ti dam za primerjavo.......
v cca 9 urah je včeraj majstr vse pripravil, zbrusil, spravil parket v level, polepil kar je odstopilo od betona, posesal, pomil in sčistil ves prah od brušenja, prvi sloj polakiral, ter pospravil in za sabo da ni bilo videt, da je sploh kdo kaj delal.... spil pir ali dva, popil kofe ali dva, šel na malico.....
Tako, da ne me jebat in ne mi nakladat, da se redno čiščeno stanovanje od 100m2, ki sploh nima 100m2 pohodne površine sesa in pomiva VSAJ 4 ure.
Ker kdor to dela, ali je vmes 3 ure na telefonu ali dela kaj drugega, ali si ga 3 ure drka, ali je prasec in dobesedno to dela samo enkrat na mesec, ali pa je megla taka, da je joj.
Če se ti dnevno zatika neki med pult pa kuhalno ploščo ti plošča slabo nalega na pult kar pomeni, da maš ali slabo plato, slab pult al pa slabo oboje....
Jaz med pultom in indukcijsko plato recimo sploh špranje nimam razen kolikor je radijusa na robu stekla to je morda 1mm in, če greš zdajle z olfa nožem spodaj ne boš potegnil ven ničesar....
P.S.
Svaka ti čast, da maš čas VSAJ 3x na dan uporabljat kuhalno ploščo. Jaz tega privilegija nimam... nas forumašev je večina od 6 do 16 ali pa še kaj dlje v službah....Jaz bi tud raje sesal svoje stanovanje 4h na dan, pomival eno okno pol ure na dan in vmes vsaj 3x kuhal kak prigrizek in si drkal kurac... oziroma bi drkal kurac in plačeval čistilko..... pa mi žal ni dano... jbg.
Ne razumet kot provokacijo... ker to ni namen...
... za 100m2 morda tudi manj kot 3-4 ure, odvisno koliko ima kdo umazano in kakšna je površina?
Za beljen in oljen parket več kot za lakiranega, ploščice podobno.... najlažje je čistiti plastična tla, to je laminat in vinil, za tisto pa res ne rabiš veliko, se strinjam, še tolikobolj, če so tla gola in nikher v stanovanhmju ni tepihov, miz, omaric in ostale dekoracije ki je po navadi na tleh.
Za parket in ploščice je treba najprej vse dibro posesati, odmakniti stole, mize, tepihe (ki jih je tudi treba med tem dobro posesati).
Ko je vse posesano vse prebrišeš z jigerjem z mikro krpico za prah (tudi pid postlami, omarami itd. če ne dosežeš pač oremakneš tako omare kot kaj drugega.
Ko imaš ti narejeno prebrišeš tla z ustreznim mokrim čistilom. Oljen parket najbolje z osmo primernim čistilom, keramiko z čistilom za keramiko.
Ko se tla po čiščenju posušijo vse še enkrat z čisto suho krpico za prah.
To vse govorim za 1xtedensko čiščenje.
Špranjo med ploščo in pultom jaz čistim z zobotrebcen.
Kuhalna plošča se 5x/dan uporablja samo za kuhanje kave, kaj šele kaj drugega, a al jo kuha žena al pa jaz.
Čiščenje oken je ravno tako pojem za sebe.
Okno da izgleda čisto se ga kahko hitro očisti v 10-minutah, ampak to ni čisto okno. Stekli je čisto, ampsk to je pa tudi vse. Če ičistiš tudi vse okvirje znotraj in zunaj, vse reže v okvirju (določene se čisti z vatiraranimi palčkami, zobotrebcem in majhnim čopičem) ter da je očiščeno in oremazano tudi tesnilo, sorry ne gre hitreje če hočeš, da je okno soucano v NULO kot pravi, se mi zdi da Borut.
Evo danes je žena porabila dobrih 40 minut za eno manjše belo plastično okno, za katerega bi marsikdo rekel, da je bilo toliko umazano, da ga očistiš v nulo v 5.minutah....
...za lažjo primerjavo...
Za ta del kuhinje se je porabilo dobre pol ure, da je bilo očiščeno v nulo brez omaric znotraj...

... za tole omaro bom danes porabil vsaj eno uro, da bo čista po mojih kriteriji....

lp
joda
Urejal joda, 19.10.2022, 17:24.