Skoči na vsebino

 

Čiščenje stanovanja, čistilni servisi in čistilke

- - - - -

 • Prijavi se za objavo odgovora
135 odgovorov v temi
joda
joda

  BMW fanatik

 • Uporabnik
 • Sporočil: 33 183
 • Lokacija: Ljubljana
 • Avtomobil: BMW E30 MT1

#21

Hay!

Roomba tud pomiva, če maš tak model. To je bila ena najboljših investicij v mojem življenju. Naslednja bo robotska kosilnica... :) Pa ne zarad lenobem ampak zato, ker enostavno ura ima 60minut, dan ima 24ur in teden 7dni...

Ker v novem delu bajte obnavljamo parkete ta teden in mamo lih majstra ti dam za primerjavo.......
v cca 9 urah je včeraj majstr vse pripravil, zbrusil, spravil parket v level, polepil kar je odstopilo od betona, posesal, pomil in sčistil ves prah od brušenja, prvi sloj polakiral, ter pospravil in za sabo da ni bilo videt, da je sploh kdo kaj delal.... spil pir ali dva, popil kofe ali dva, šel na malico.....

Tako, da ne me jebat in ne mi nakladat, da se redno čiščeno stanovanje od 100m2, ki sploh nima 100m2 pohodne površine sesa in pomiva VSAJ 4 ure.
Ker kdor to dela, ali je vmes 3 ure na telefonu ali dela kaj drugega, ali si ga 3 ure drka, ali je prasec in dobesedno to dela samo enkrat na mesec, ali pa je megla taka, da je joj.
Če se ti dnevno zatika neki med pult pa kuhalno ploščo ti plošča slabo nalega na pult kar pomeni, da maš ali slabo plato, slab pult al pa slabo oboje....
Jaz med pultom in indukcijsko plato recimo sploh špranje nimam razen kolikor je radijusa na robu stekla to je morda 1mm in, če greš zdajle z olfa nožem spodaj ne boš potegnil ven ničesar....

P.S.
Svaka ti čast, da maš čas VSAJ 3x na dan uporabljat kuhalno ploščo. Jaz tega privilegija nimam... nas forumašev je večina od 6 do 16 ali pa še kaj dlje v službah.... :) Jaz bi tud raje sesal svoje stanovanje 4h na dan, pomival eno okno pol ure na dan in vmes vsaj 3x kuhal kak prigrizek in si drkal kurac... oziroma bi drkal kurac in plačeval čistilko..... pa mi žal ni dano... jbg.Ne razumet kot provokacijo... ker to ni namen...

... prej ni bilo časa, bom odgovoril sedaj bolj natančno....

... za 100m2 morda tudi manj kot 3-4 ure, odvisno koliko ima kdo umazano in kakšna je površina?
Za beljen in oljen parket več kot za lakiranega, ploščice podobno.... najlažje je čistiti plastična tla, to je laminat in vinil, za tisto pa res ne rabiš veliko, se strinjam, še tolikobolj, če so tla gola in nikher v stanovanhmju ni tepihov, miz, omaric in ostale dekoracije ki je po navadi na tleh.

Za parket in ploščice je treba najprej vse dibro posesati, odmakniti stole, mize, tepihe (ki jih je tudi treba med tem dobro posesati).
Ko je vse posesano vse prebrišeš z jigerjem z mikro krpico za prah (tudi pid postlami, omarami itd. če ne dosežeš pač oremakneš tako omare kot kaj drugega.
Ko imaš ti narejeno prebrišeš tla z ustreznim mokrim čistilom. Oljen parket najbolje z osmo primernim čistilom, keramiko z čistilom za keramiko.
Ko se tla po čiščenju posušijo vse še enkrat z čisto suho krpico za prah.
To vse govorim za 1xtedensko čiščenje.

Špranjo med ploščo in pultom jaz čistim z zobotrebcen.

Kuhalna plošča se 5x/dan uporablja samo za kuhanje kave, kaj šele kaj drugega, a al jo kuha žena al pa jaz.
Čiščenje oken je ravno tako pojem za sebe.
Okno da izgleda čisto se ga kahko hitro očisti v 10-minutah, ampak to ni čisto okno. Stekli je čisto, ampsk to je pa tudi vse. Če ičistiš tudi vse okvirje znotraj in zunaj, vse reže v okvirju (določene se čisti z vatiraranimi palčkami, zobotrebcem in majhnim čopičem) ter da je očiščeno in oremazano tudi tesnilo, sorry ne gre hitreje če hočeš, da je okno soucano v NULO kot pravi, se mi zdi da Borut.
Evo danes je žena porabila dobrih 40 minut za eno manjše belo plastično okno, za katerega bi marsikdo rekel, da je bilo toliko umazano, da ga očistiš v nulo v 5.minutah....

...za lažjo primerjavo...

Za ta del kuhinje se je porabilo dobre pol ure, da je bilo očiščeno v nulo brez omaric znotraj...

IMG_20221019_151849.jpg

... za tole omaro bom danes porabil vsaj eno uro, da bo čista po mojih kriteriji....


IMG_20221019_174559.jpg

lp

joda

Urejal joda, 19.10.2022, 17:24.

Objavljena slika
Prikaži več možnosti


simply
simply

  BMW fanatik

 • Uporabnik
 • Sporočil: 4 830
 • Lokacija: Nova Gorica
 • Avtomobil: BMW

#22

Če potrebuješ 30 min za očistit tale kuhalni del bi lahko rekli, da je to čisto levičarsko čiščenje. 
Daj no, sigurno ne rabiš toliko časa za to dejanje, ne verjamem ti.


Prikaži več možnosti
  • jonzi1488 je všeč


damirkos1
damirkos1

  BMW fanatik

 • Uporabnik
 • Sporočil: 21 747
 • Lokacija: Ljubljana
 • Avtomobil: new age e39

#23

V pol ure ga razstavim in sestavim nazaj
Prikaži več možnosti
  • rok46 in fantastic five uporabnikom je všeč to sporočilo


joda
joda

  BMW fanatik

 • Uporabnik
 • Sporočil: 33 183
 • Lokacija: Ljubljana
 • Avtomobil: BMW E30 MT1

#24

Hay!

... tvoj problem :)

... zato pa pravim, je čiščenje in čiščenje... odvisno od želja in kriterijev.

Vsa vrata se pobrišejo z eco čistilom, tudi iz notranje strani, ter vsi robovi.
Na zgornjih omaricah se zgornja stran očisti z razmaščevalcem, dobro pobriše in premaže z prontom proti prahu.
Pult se čisti z eco čistilom, stena pa z posebno belo gobico da se v kombinaciji z čistilom odstrani vsa umazanija, ki se ne vidi, se pa čuti, če greš po steni z krpico.
Korito se najprej očisti vidnega kamna, ravno tako pipa, po možnosti se jo še ovije z paoirnatimi brisačami, ki so napojene z čistilom.
Čistilo oroti vodnemu kamnu mora v koritu delivati vsaj 10 minut preden se ga spere in pobriše do suhega.
Mes fen se očisti stuk med pultom in steno (tako kromirani del kot silicon) z ustreznim čistilom, zobno ščetno in vatirano palkčko.
Tudi tu je oriporičlhivo, da čistilo deluje po čiščenju še 10 minut in se potem še enkrat vse prekrtači z zobno ščetko.
Colel od ormaric je rostfrei barva ji je zajebana za čisti saj se vsak poteg z krpico ko je očiščeno pozna, zato uporabljam zadevo, ki to anulira, vendar zahteva 10 minut dela skupaj z čiščenjem cokla, če ni umazan in je samo malo prašen.
Ko je korito suho se ga namaže z posebnim eco čistim mineralnim oljem brez vonja in okusa, ki ni škodlhiv niti če bi ga zaužili.
Nanaže se natančno čisto vsak mm korita in se ga pusti da deluje vsaj 15 minut (vmes se čisti druga stran kuhinje z kuhalnim delom, ki vzame še mali več kot pil ure zaradi steklene nape)
Po 15-h minutah se ga dobro in nežno prebriše z mikro krpo do suhega, hkrati pa se prebriše in očisti še pipa.

Pri tistih, ki je kuhinja svinjak ali pa bistveno bolj umazana kot ta, pa čiščenje traja bistveno dlje če želiš imeti v nulo, lahko je pa samo "čisto" za tisto pa rabiš bistveno manj.
Ko se je ta kuhinja prvič čistila pred 14 dnevi se je samo korito čistilo več kot uro. Na nhemu je bilo ogromno vodnega kamna, bilo je lisasto in imelo je poškodbo odtis dna, verjetno vrele posode, ki je bilo po čiščenju še vedno vidno, ampak vsaj za polovico manj.
Danes je pipolnoma izginilo in je korito dejansko kot novo.

lp

joda

V pol ure ga razstavim in sestavim nazaj

trajalo bi bistveno več, anpsk nima veze, še vedno nebi bilo čisto v nulo :)

Zato pa pravim, kar je za ene čisto u nulo, za nekoga drugega ni in opazi razliko kjer je nekateri nebi, ker nimajo tajo visokih kriterijev in tako je tudi prav, ker drugače "fate" za 10€/h nebi mogle očistiti v nulo stanivanja v dveh urah, ampak bi rabile en teden vsak dan po 4 ure, kar jim pa nebi hoteli plačati

Urejal joda, 19.10.2022, 18:41.

Objavljena slika
Prikaži več možnosti


branevrankar
branevrankar

  Tischlermeister

 • Uporabnik
 • Sporočil: 17 394
 • Lokacija: Domovina
 • Avtomobil: Bmw

#25

Jaz bom konec leta porabil cel teden, da bom temeljito pospravil delavnico. Pa bo za marsikoga se vedno premalo počiščena :skrbast

Bo pa raznih ostankov plošč, lesa , prahu ipd zadev dovolj za pol kurilne sezone. :ok2
Arbeit und disziplin::cool
Prikaži več možnosti


jjjernej
jjjernej

  BMW fanatik

 • Uporabnik
 • Sporočil: 4 136
 • Lokacija: Ljubljana

#26

Se popolnoma strinjam z jodo. Pucat ni samo prah zbrisat ampak kdor doma ni nikoli delal pomladanskega ciscenja 2x letno se mu ne sanja. Predlagam, da tistim v resnih vezah lepsim polovicam kdaj metlo porinete v roko pa krpo, da ne bo samo telefona drkala. Ce dec dela in zenska ostane doma,da je lepa ima, da je lepo tudi stanovanje, bajta.
Moja cistilka pride 1x tedensko sreda ali cetrtek, da imam za vikend koga in ali katero k sebi pripeljati. Na zacetku se dogovorita vse, ima kljuc, jaz se umaknem. S tem, da spalnico cistim sam in notri zaklenem stvari za vsak slucaj. Pomivam in cunje perem, likam sam. Tiste taprave tajuzne gospe stare šole pa dobro vedo kako se fuge v kopalnici spuca in sekret od znotraj, da se sveti. Sem enkrat ze novo skoljko narocil pa je bila k nova k sem prisel domov.
Prikaži več možnosti
  • MihaSpec je všeč


joda
joda

  BMW fanatik

 • Uporabnik
 • Sporočil: 33 183
 • Lokacija: Ljubljana
 • Avtomobil: BMW E30 MT1

#27

Hay!

... blago tebi, jaz še nisem spoznal ženske, ki bi stanovanje dovolj dobro očistila po mojih kriterijih, to je bolje od mene :)

... aja še to, za gornjo kuhinjo tisti del, ki je na sliki, bom naslednji teden porabil max. 10 minut sedaj ko je spucan v nulo, čez mesec ali več pa soet pol ure, ker jo itak lastniki vsakodnevno pisoravijo. Za celi kuhinjo brez pečice skupaj z napi pa 20 minut. Pečica pa bo vzela vsaj uro, da bo takšna kot iz trgovine, no plan je takšen.

lp

joda

Urejal joda, 19.10.2022, 19:49.

Objavljena slika
Prikaži več možnosti


simply
simply

  BMW fanatik

 • Uporabnik
 • Sporočil: 4 830
 • Lokacija: Nova Gorica
 • Avtomobil: BMW

#28

No, potem boš redno rabil 10 min, da vse na sliki očistiš, ne pa pol ure.

Eno je 2x letno čiščenje, drugo je redno čiščenje.

Poleg tega si vmes dosti čakal čistila, da opravijo svoje delo itd.


Prikaži več možnosti


antasi
antasi

  Novinec

 • Uporabnik
 • Sporočil: 2 690
 • Lokacija: celje
 • Avtomobil: star Bmw

#29

Hay!
... blago tebi, jaz še nisem spoznal ženske, ki bi stanovanje dovolj dobro očistila po mojih kriterijih, to je bolje od mene :)
... aja še to, za gornjo kuhinjo tisti del, ki je na sliki, bom naslednji teden porabil max. 10 minut sedaj ko je spucan v nulo, čez mesec ali več pa soet pol ure, ker jo itak lastniki vsakodnevno pisoravijo. Za celi kuhinjo brez pečice skupaj z napi pa 20 minut. Pečica pa bo vzela vsaj uro, da bo takšna kot iz trgovine, no plan je takšen.
lp
joda


Saj tole jodino pisanje res spada pod krizo-gospodarsko krizo.
Prikaži več možnosti


joda
joda

  BMW fanatik

 • Uporabnik
 • Sporočil: 33 183
 • Lokacija: Ljubljana
 • Avtomobil: BMW E30 MT1

#30

Hay!

No, potem boš redno rabil 10 min, da vse na sliki očistiš, ne pa pol ure.
Eno je 2x letno čiščenje, drugo je redno čiščenje.
Poleg tega si vmes dosti čakal čistila, da opravijo svoje delo itd.


lastniki redno čistijo, samo želijo višji nivo čiščenja in očiščenosti.
Pa tudi vsi ne vedo kaj, kako in z čim se čisti.
V trgovini so jim prodali čistilo še original za blanco korita, ampak tisto je za vzdrževanje NOVEGA korita, ne pa starega par let in "poškodovanega" zapečenega
Škoda ker ga nisem slikal pred posegom.
In pa takšna kuhinja je v osnovi zelo nezahtevna za vzdrževanje, nekaj povsem drugega pa so kmečke, rustikalne in podobne kuhinje z masivnimi vrati in vsemi režami in dekoracijo na vratih, ravno tako leseni ali keramični roči itd.
In pa recimo stanivanja ki se oddajao aka preko ABnB se tudi čistijo drugače in tam dejansko čistiš zase, kadar čistiš isto stanovanhe na daljši rok.
Najtežje je dobiti čistilca za takšne kot je veloce (ne mislim osebno njega) takšne, ki bi samo enkratno čiščenje in še to po gradbenih delih.
Resni čistilni servisi v Lj takšno čiščenje računajo po 5€/m2 tako da je dobil v bist u gratis čistilko in je imel sreči, razen če je v Ajdovšni drugače.

lp

joda
Objavljena slika
Prikaži več možnosti


Monaco
Monaco

  BMW fanatik

 • Uporabnik
 • Sporočil: 14 119
 • Lokacija: Koroška
 • Avtomobil: silver arrow & topless...

#31

Hay!

... samo komentiram, ker je hči že drugo leto zapored delala preko šrudenta v isti trgovini med počitnicamu za 6€/h pa je bilo tako, da je brez problema dibila delo, še klicali so jo kdaj ima čas, ker ne dobijo niti študentov, kaj šele redno zapislenih, ki jih ravno tako manjka.
In tudi za hči sem našel delo med počtnicami za letos, če bo imela čas po 7-8€/uro pa dela samo od 10-18h in sobote fraj.

lp

joda

Čistilka da ti pride stanovanje očistit je 9 eur (na roko), pa čistila moraš sam kupit...


Prikaži več možnosti


mihaing
mihaing

  BMW fanatik

 • Uporabnik
 • Sporočil: 7 484
 • Lokacija: Doma
 • Avtomobil: Suši

#32

Jaz bi zaračunal 20 na uro. Prati posrane gate za drugimi lenuhi bi moralo biti zaračunano več kot duplo. Čistilke so omadeževane samo zato ker imajo opravka z svinjarijo. A naredijo  jo pa vsi drugi, največkrat tisti kateri se potem norca delajo iz tega posla.


Še vedno lepše videti maske na naših ustih, kot pa maska na novih BMW-jih

Prikaži več možnosti


BMW4everafter
BMW4everafter

  BMW fanatik

 • Uporabnik
 • Sporočil: 12 631
 • Lokacija: Cerknica
 • Avtomobil: F11 530d

#33

Hay!

... prej ni bilo časa, bom odgovoril sedaj bolj natančno....

... za 100m2 morda tudi manj kot 3-4 ure, odvisno koliko ima kdo umazano in kakšna je površina?
Za beljen in oljen parket več kot za lakiranega, ploščice podobno.... najlažje je čistiti plastična tla, to je laminat in vinil, za tisto pa res ne rabiš veliko, se strinjam, še tolikobolj, če so tla gola in nikher v stanovanhmju ni tepihov, miz, omaric in ostale dekoracije ki je po navadi na tleh.

Za parket in ploščice je treba najprej vse dibro posesati, odmakniti stole, mize, tepihe (ki jih je tudi treba med tem dobro posesati).
Ko je vse posesano vse prebrišeš z jigerjem z mikro krpico za prah (tudi pid postlami, omarami itd. če ne dosežeš pač oremakneš tako omare kot kaj drugega.
Ko imaš ti narejeno prebrišeš tla z ustreznim mokrim čistilom. Oljen parket najbolje z osmo primernim čistilom, keramiko z čistilom za keramiko.
Ko se tla po čiščenju posušijo vse še enkrat z čisto suho krpico za prah.
To vse govorim za 1xtedensko čiščenje.

Špranjo med ploščo in pultom jaz čistim z zobotrebcen.

Kuhalna plošča se 5x/dan uporablja samo za kuhanje kave, kaj šele kaj drugega, a al jo kuha žena al pa jaz.
Čiščenje oken je ravno tako pojem za sebe.
Okno da izgleda čisto se ga kahko hitro očisti v 10-minutah, ampak to ni čisto okno. Stekli je čisto, ampsk to je pa tudi vse. Če ičistiš tudi vse okvirje znotraj in zunaj, vse reže v okvirju (določene se čisti z vatiraranimi palčkami, zobotrebcem in majhnim čopičem) ter da je očiščeno in oremazano tudi tesnilo, sorry ne gre hitreje če hočeš, da je okno soucano v NULO kot pravi, se mi zdi da Borut.
Evo danes je žena porabila dobrih 40 minut za eno manjše belo plastično okno, za katerega bi marsikdo rekel, da je bilo toliko umazano, da ga očistiš v nulo v 5.minutah....

...za lažjo primerjavo...

Za ta del kuhinje se je porabilo dobre pol ure, da je bilo očiščeno v nulo brez omaric znotraj...

attachicon.gifIMG_20221019_151849.jpg

... za tole omaro bom danes porabil vsaj eno uro, da bo čista po mojih kriteriji....


attachicon.gifIMG_20221019_174559.jpg

lp

joda

To je kuhinja al kopalnica? 

V pol ure tko kot so ti že povedali nekateri, tole kuhinjico razstaviš umiješ vsak kos posebej in sestaviš nazaj skupaj... 

Tako omaro maš ti. Tud naši stari jih imajo podobne... sem jih čistil kot mulc... in še kasneje..Pa ni tko hudo kot ti opisuješ. Zložiš stvari vn na pult (aja ti ne moreš dat na pult) al pa na mizo in pol obrišeš lepo vse na mokro/suho in zložiš nazaj. To ni VSAJ 1 uro dela... TO je 15 minut dela, če ti vmes še šalca na tla pade in se razbija pa morš ženi obrazlagat zakaj si debil.... 

 

Govora je o rednih čiščenjih ne o sezonskih čiščenjih jeseni in spomladi.... Tisto je drugo. 

 

Zdaj se odloči. Pa tudi če redno čistiš kot je treba ne rabiš tiste 2x letno cel dan za to očistit. 

 

 

SVAKA TI ČAST ŠE ENKRAT, da imaš 5x na dan čas jebeno kofe kuhat. Pa da ti po vrh vsega še 5x skipi in se ti zažre pod plato. 

Pa to je neverjetno.... Urejal BMW4everafter, 20.10.2022, 10:41.

1964 Ford mustang 289 V8, 2010 F11 530d

Vaša ideja, naš izziv...https://kristeh.si/ :)

Prikaži več možnosti


-DIN-
-DIN-

  Staro uporabniško ime: boogie

 • Uporabnik
 • Sporočil: 3 671
 • Lokacija: Ljubljana
 • Avtomobil: VW

#34

Sam res, cistoca je osnova, folk je pa len in bi rajsi placevali bedne urne postavke, da nekdo cisti za njimi.
Prikaži več možnosti
  • jonzi1488 je všeč


joda
joda

  BMW fanatik

 • Uporabnik
 • Sporočil: 33 183
 • Lokacija: Ljubljana
 • Avtomobil: BMW E30 MT1

#35

Hay!

... omara in vse na njej je bili očiščeno ored enim tednom in za 99,95% ljudi je omara čista, zame ne.
Prebrišem vse z beli jrouco ta orah na kateri se bo komajda kaj poznalo kaj, nato vse lesene dele z prontom in na koncu še enkrat z belo krpico za prah.
Zložim vse na jedilno mizo.
Ti, ki si tak supermen te bom pitem pirabil za zahtevne stranke in boš potem v 2 urah spucal tisto za kar se rabi 12 ur dela, ampak če bodo steanke na tvojo delo dale reklamacijo kriješ stroške za 12 ur čiščenja. Lahko bo reklamaciha samo zato, ker bo na spodnji strani vrat omarice, ali kje drugje ostal košček umazanije.

Ko kuhaš kavo naj ti nebi vzkipela, ne vem zakaj tebi vedno, da imaš z fem oroblem???

lp

joda
Objavljena slika
Prikaži več možnosti


BMW4everafter
BMW4everafter

  BMW fanatik

 • Uporabnik
 • Sporočil: 12 631
 • Lokacija: Cerknica
 • Avtomobil: F11 530d

#36

Hay!

... omara in vse na njej je bili očiščeno ored enim tednom in za 99,95% ljudi je omara čista, zame ne.
Prebrišem vse z beli jrouco ta orah na kateri se bo komajda kaj poznalo kaj, nato vse lesene dele z prontom in na koncu še enkrat z belo krpico za prah.
Zložim vse na jedilno mizo.
Ti, ki si tak supermen te bom pitem pirabil za zahtevne stranke in boš potem v 2 urah spucal tisto za kar se rabi 12 ur dela, ampak če bodo steanke na tvojo delo dale reklamacijo kriješ stroške za 12 ur čiščenja. Lahko bo reklamaciha samo zato, ker bo na spodnji strani vrat omarice, ali kje drugje ostal košček umazanije.

Ko kuhaš kavo naj ti nebi vzkipela, ne vem zakaj tebi vedno, da imaš z fem oroblem???

lp

joda

Jaz pucam samo svoje stanovanje, svoji dve delavnici in avto. To je to. Drugim ne pucam.

P.S. nism vedu da maš zdej že čistilni servis in stranke. Hitro si šel iz kavča na privatnika. :) Svaka čast hehe

 

Lp


1964 Ford mustang 289 V8, 2010 F11 530d

Vaša ideja, naš izziv...https://kristeh.si/ :)

Prikaži več možnosti


SILVEKK
SILVEKK

  Začetnik

 • Uporabnik
 • Sporočil: 975
 • Lokacija: maribor
 • Avtomobil: F15

#37

ste spucali pred svojim pragom?


Prikaži več možnosti
  • Deux je všeč


Jerch_
Jerch_

  BMW fanatik

 • Uporabnik
 • Sporočil: 10 485
 • Lokacija: b.t.k.
 • Avtomobil: OOOO

#38

Jaz pucam samo svoje stanovanje, svoji dve delavnici in avto. To je to. Drugim ne pucam.

P.S. nism vedu da maš zdej že čistilni servis in stranke. Hitro si šel iz kavča na privatnika. :) Svaka čast hehe

 

Lp

upam samo, da bo ohranil tiste cene s katerimi se hvali - 6eur na uro ce se ne motim :)  bomo v vrsti stali, da nam lenuhom pocisti hehe


ste spucali pred svojim pragom?

potem bi tema tekla na temo krize ne pa ciscenja :)


Prikaži več možnosti


Mat xxl
Mat xxl

  BMW fanatik

 • Uporabnik
 • Sporočil: 13 453
 • Avtomobil: BMW

#39

Joda, pa "majkemi"  ZAKAJ NE ODPREŠ ČISTILNEGA SERVISA ???  Si, kot praviš brez poseln, jaz te takoj naročim za čiščenje.

 

Sicer s 5 euri na uro, mislim, da ne boš preživel, samo za vrhunsko storitev so danes tarife 12 - 15 eur / uro.  

 

Sicer pa RF korito imaš še boljši sistem za staro umazano.   Poliješ z Mr. Muscolo, odmaševalec odtokov, zdrgneš z krtačo, bo, kot iz trgovine. 

 

Nato pa z eno kremo od Blancota narediš novo zaščito.  

 

Joda, daj torej razveseli nas in nam ponudi te storitve, resno mislim, ker ja, tako, kot ti navajaš, tudi jaz sam najbolje, kaj naredim, pa tudi če pokažeš ljudem delajo, večinoma po liniji najmanjšega odpora.  


Prikaži več možnosti


joda
joda

  BMW fanatik

 • Uporabnik
 • Sporočil: 33 183
 • Lokacija: Ljubljana
 • Avtomobil: BMW E30 MT1

#40

Hay!

Čistilka da ti pride stanovanje očistit je 9 eur (na roko), pa čistila moraš sam kupit...


... v Ljubljani so dražje, ampak debato o čiščenju imamo v drugi temi, lahko bi imeli pa tudi svojo.
Moje mnenje je, da čistila mora imeti tisti, ki čisti s seboj in se to tudi zaračuna, kakor tudi krpe, papirnate brisače itd. V povprečju mislim, da nebi smelo biti več kot 0-3€/h, odvisno o tem ali je čiščenje samo enkrat ali pa je stranka stalna.

Lp

joda
Objavljena slika
Prikaži več možnosti
-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2018. Vse pravice pridržane.