Hay!
Tudi za stekla v vozilu tole deluje.
... je tako
Daj Joda, jaz te takoj vzamem, imam veliko za čistiti, pa avto, pa to, pa dobro plačam, takemu, ki ve, kako se dela......
Čistilke so ja...., ne bom nikoli pozabil, mi generalno čuisti eno stanovanje za oddajo in na tleh topli pod po čiščenju umazan, kao, to pa ne gre dol.......
Jaz gledam debelo, žena verjame, pa malo pošpricam Meglia na en del na tla, grem na kolena in ja umazano je bilo ene 4 kvadratne metre , v dveh minutah z ščetko za posodo povsem očistim 1 m2 , potem mi pa čistilka pribije, da ona pa ne gre na kolena ????
Sem ji plačal in se samo še zahvalil, za do sedanje več letno sodelovanje ......
Sem imel pa tudi primere tako orto mastno umazane kuhinje, da sem najprej poklical en servis so, kao, po mojih merilih očistili na pol, potem sem pa za njimi poklical še en servis, skupaj so porabili preko 30 ur, da je bila 15 m2 velika kuhinja spet na 99% čista, kot mora biti.
Zanimiva je bila tudi stelokeramična povsem zažgana nečiščena, najemnik plačal menjavo plošče, potem sem se jo pa za hec je lotil zelo na grobo z malarskim špohtelnom in ŠOK, v nekje pol ure sem jo popolnoma očistil, ker so bile vse narisane črte na steklokeramiki med stekli in ne natisnjene na steklu, in nekje po uri poliranja, je bila plošča, brez vsake rise, povsem čista.
... evo sem se prejšnji teden ravno nate spomnil in na to objavo

... enim je res težko iti na kolena... jaz se še vsedem na tla, ko čistim kuhinjo, ker drugače se cokla ne da komot očistiti, razen, da se ga odstrani in očisti tudi pod omarami, anpak to je dodatna storitev in se dodatbo plača....
No da se vrnem na tvojo objavo, ko si imel generalno čiščenje in ni hotela na kolena tako kot ne Saška.
Jaz mislim, da je tu problem predvsem v komunikaciji.
Eno je urna postavka za osnovno čiščenje, ali pa fiksna cena čiščenja na enoto.
Kot pravim sem bil prejšnji teden pri enem dedu in se je strinjal z urno postavko, hkrati pa je želel, da se v 3-urah očisti komplet stanovanje, cca 65m2.
Sem mu pivedal, da mora razumeti kaj je komplet in kakšna vrsta čiščenja.
Njegovo stanovanje se v 3 urah lahko samo pomije pi tleh in grobo prebriše prah in to je to.
Samo za čiščenje njegove pečice, korita v kuhinji, kuhalne plošče in steklene nape je potrebno vsaj uro in pol dela, kje je pa še vse ostalo, ampsk je še kar vztrajal da nhegovemu znancu pa čistilka vse spuca v nulo v 3 urah itd.
Je kar malo debelo pogledal, ko sem mu dejal, da pač to ne gre skozi in da pač nisem dovolj dobet za njegove zahteve in da je najbolje, da naj mu potem čisti čistilka od kolega in sva stvar hitro zaključila. Se je hitro videlo, da je komplikator in nima smisla, ker ne bo nikoli zadovoljen in še vse bi rad najraje v eni uri.
Ne vem kako si bil zmenjen z čistilko ampak eno je cena za osnovno čiščenje, vse ostalo se pa računa posebej.
Sicer imaš danes dovolj pripomočkov, da ni treba čistiti tsl na komenih, ampak če je kje nuja se pa to pač naredi.
Enako ne more biti recimo čiščenje pečice v urno pistavko ampak sr računa posebej, ravno tako okna itd.
Jaz sicer to dvoje vključim v urno postavko (odvisno od stranke in želja) ampak stranka zato tudi ve, da se bo določen dan čistili samo pečica, napa, kuhalna plošča in korito in nič drugega v uri in pol in v tem času uro in pol samo kopalnica
(delam v paru, ker dva v uri in pol naredita več kot en sam v treh)
Najbojša stranka je pa mlada družina, ki res skrbi za čistočo ampak želijo nekaj več in tam se res čisti vdetajle, ki jih niti sam pri sebi ne.
Vedno pred čiščenjem posesata, pospravita in zložita vse, tako, da je potem višji nivo čiščenja enostavnejši in lažji.
Tako, da vsi ki najemate ali servise ali privat čistilcr, se prej dobro pogovorite kaj želite, na kakšen način in kaj pričakujete, ter da veste kaj dobite za to kar plačate. Tudi mehanik ima drugačno ceno za polravili motorja kot pa za menjavo olja

@berni, bom poskusil v bodoče. Sicer stelex ne uporabljam samo za čiščenje stekla ampak za druge stvari, ravno tako, kot tudi za stekla v 80% drugo kot stelex.
@mat za indukcijo je bolje strgalo za vinjjete kot špohtl, ki lahko hitreje kaj poškoduje. Sicer pa se da vse to očistiti brez tega, samo malo dlje traja
Se ena izven... ženi vefno orsvim nsj pazi kako dela s posodo na indukciji, da jo nebi slučajno razbila, ker bi mi bilo mal škoda siemensa. Potem pa prejšnji teden izvem, da imam to krito v zavarovalni poliici za hišo

No ampak ženi tega nisem povedal...
Lp
joda
Urejal joda, 09.12.2022, 14:33.