Dodatna oprema so memory sedeži, cognac sensatec, aktivni tempomat, hifi sound (in brez oznake edrive40). Vse, kar je meni važno. CarPlay in pa lane assist sta mi bistvena, na srečo sta serijsko zraven.
Pri Wallisu (super izkušnja) sem dobil zraven tudi home charger, skupaj s priključkom za hišni trofazni tok, z vso kontrolno elektroniko, ki jo ima i4 vgrajeno, se mi zdi Wallbox popolnoma brez pomena, polnil ga bom tako v garaži.
Super funkcija mi je še hlajenje in ogrevanje na mestu.
Avto ima res noro lego na cesti, vzmetenje je res nadpovprečno dobro, na slovenskih in hrvaških cestah kar pomemben del.
Se pa še spoznavava, 3/4 funkcij me še čaka, da jih odkrijem in stestiram, najbols se pa veselim, da se ne sekiram več ob podražitvah dizla, obenem je pa tudi res, da minje že sedaj tale “avtomatski menjalnik” kar prirasel h srcu, pa sem vil vedno ogromen nasprotnik avtomatikov. Kot bi vozil avtomatika, vendar brez večine minusov. Se je pa potrebno navaditi, da ima avto res svojo pamet, regeneracija pri spuščanju “plina” se obnaša glede na razmere na cesti, in v konici moraš biti pripravljen, da kar močno zavira/regenerira, če nimaš res veliko varnostne razdalje. Pri vožnji z ekstra regeneracijo sploh ne rabiš bremze skoraj.
Doseg zaenkrat ni ravno idealen, ker si ne morem pomagati, da ga ne tiščim ob vsaki priložnosti:) pa tudi nekaj ciklov baterije mora miniti, da ga lahko prvic napolnim na 100% za relacijo, se bom pa poskusil temu izogibati.
Napišem kaj več, ko se bolje spoznava. Sem pa res vesel, da po 14 letih na forumu in afinitete do BMWjev sedaj imam prvič prav svojega. Dobra delovna motivacija, vožnja v takem stilu:) letošnja selitev v Logatec in več km do LJ sedaj res več ni noben problem. Brezžični CarPlay je pa meni tudi velik plus.
Urejal Kvatro, 29.10.2022, 20:23.