Pa v Cerknici, sploh nisem vedel, da imate sedaj firmo Ebm Papst, ti so vizionarji, a delajo povsem enostavne ventilatorje, samo res take na najvišjem možnem nivoju, sem že delal z njimi, pojdi k njim, zaposlujejo 100 na uro, trenutno se dobesedno utapljajo v naročilih, delajo pa ventilatorje, ni, da ni, vendar samo top of top po kvaliteti......
Njihovi ventilatorji so znani, da delajo BP 24/24 tudi po 20 in več let ........
Je pa danes res, da za uspešno branžo vedno stoji unikum razvoja, ne pa stvari, kjer te čez noč lahko vsak kitajec skopira in dela namesto tebe.........
Zanimiva firma ja. Drugače ni to "od zdaj"... ta firma je tukaj že od leta 2002...
Ni vse med in mleko tako kot si ti to predstavljaš... Meni se ne dopade. Prvo kot prvo je preveliko, preveč ljudi,... organizacija je tko kot povsod pri nas bolj "tako tako"... Ritolizništvo je pravilo namesto, da bi bila izjema.... Itd itd klasika pač....Vseeno firma na višjem nivoju kot ostala na pol socjalistična legla okoli...
Delavci so na minimalcih kot v vsaki taki firmi, tehnologi in takile majstri pa tam cca 1600€ bruto +-100€... kar spet ni nek uber presežek...
Firma ni v Cerknici, je v Podskrajniku en obrat in drugi obrat (štancarija) na Uncu.
Zaposlovali so 100 na uro leta 2021 in do poletja 2022 tko kot vse firme po sloveniji. Danes tud tam ni lepo kar se naročil tiče. Tko kot nikjer ni lepo trenutno....
Drugače pa zaposlovalo se je 100 na uro tud zato, ker se švabu v švabariji ne splača več delat določenih stvari in so se linije selile dol (zdaj na Uncu).... seveda standard kot vse tovrstne fabrike... tukej vsi veseli, ker so dobili "posel", švabi pa še bolj veseli, ker so se rešili dotrajanih orodji in vsega tega kar je s tovrstno proizvodnjo povezano....
Švabi ne selijo fabrik za brezveze k nam in nižje na balkan, da bi nam usluge delali.... sem furajo zato, ker naš delavec stane 700€ na mesec, njihov pa verjetno 1400€ na mesec,... In je matematika čist preprosta... Po vrh vsega pa točno vejo, da smo super veseli vsega kar nam dajo pa naj bo magar samo lepo zapakiran drek......