Skoči na vsebino

Ali prihaja kolaps cen na avtomobilskem trgu?

* * * * * 2 glasov

• Prijavi se za objavo odgovora
875 odgovorov v temi
_peters_
_peters_

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 5 631

Na forumu je v ogromno temah zaslediti pogovore glede cev avtov, kako zelo so precenjeni ... To mislim, da se vsi strinjamo. Cene so zrastle - na kratko zaradi pokoronskega povprasevanja in manjse proizvodnje novih. To je vse cene avtov dvignilo kot plima.

Mnogi se sprasujemo kdaj pa bo prisel padec cen? Korekcija? Drugo leto. Drugo leto bo velika oseka.

Kot vedno je v USA prva (ker vodi ekonomski cikel), tam se cene dobesedno podirajo. Prilagam vam odlicen clanek na to temo: https://www.zerohedg...pse-most-record

Izsek v priponki.

Torej kaj to pomeni? Kdo je v kupovanju avta naj raje se malo pocaka. Pricakuje se kot vidite velike padce.

Pripete slike za predogled

• Screenshot 2022-12-08 183541.jpg

Urejal _peters_, 08.12.2022, 18:38.

#EV is the way#

Prikaži več možnosti

Egon
Egon
  • Uporabnik
  • Sporočil: 709
  • Avtomobil: Bmw 6GT,Ford EDGE, s5

Mislim da jih je veliko na forumu,kateri so zaposleni v tej branži,in sem prepričan da lahko potrdijo da zadnja 2meseca je kar opazen upad prodaje. Sicer cene so še kar napihnjene,do kdaj pa najbrž je težko točno napovedati.
Prikaži več možnosti
    • MihaSpec je všeč

blackberet
blackberet

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 15 185
  • Avtomobil: BMW

Mislim da jih je veliko na forumu,kateri so zaposleni v tej branži,in sem prepričan da lahko potrdijo da zadnja 2meseca je kar opazen upad prodaje. Sicer cene so še kar napihnjene,do kdaj pa najbrž je težko točno napovedati.

Kako to misliš? Meni pa prodajalci govorijo, da če jaz nebom vzel avto ga bo kdo drug in da vse z lahkoto prodajo, ker se prodajajo kot vroče žemljice. Takrat se samo obrnem in grem. Če še malo vrtaš ti pa priznajo, da proda se kaj na keš tam do 5.000. od 5.000-10.000 zelo zelo slabo. Kar je nad 10.000 pa samo leasing.

:bmw V8  :bmw

Prikaži več možnosti
    • jjjernej in tinydiamond uporabnikom je všeč to sporočilo

_peters_
_peters_

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 5 631

Kako to misliš? Meni pa prodajalci govorijo, da če jaz nebom vzel avto ga bo kdo drug in da vse z lahkoto prodajo, ker se prodajajo kot vroče žemljice. Takrat se samo obrnem in grem. Če še malo vrtaš ti pa priznajo, da proda se kaj na keš tam do 5.000. od 5.000-10.000 zelo zelo slabo. Kar je nad 10.000 pa samo leasing.

Ves da so to prodajalske finte.

Ko sem kupoval nepremicnino leta 2014 (!) ko se ni prodajalo nic, mi je agent nabijal, da proda vsak mesec vsak eno vilo. :D To je osnovna prodajalska fora. Ce bi mi on jamru, joj nic ne proda, mrtvilo je ... Bi samo se bolj zbijal ceno kot kupec. Sej to je ja logicno.

je težko točno napovedati.

Sigurno. Ampak okvirno pa lahko. Recimo ce vzamemo USA primer s tem da mi zaostajajo cca 1 leto za njim v ekonomskem ciklu to pomeni, da bo drugo leto jeseni cene ze dol 15-20%, vsaj.

#EV is the way#

Prikaži več možnosti

blackberet
blackberet

BMW fanatik

• Uporabnik

Ves da so to prodajalske finte.

Ko sem kupoval nepremicnino leta 2014 (!) ko se ni prodajalo nic, mi je agent nabijal, da proda vsak mesec vsak eno vilo. :D To je osnovna prodajalska fora. Ce bi mi on jamru, joj nic ne proda, mrtvilo je ... Bi samo se bolj zbijal ceno kot kupec. Sej to je ja logicno.

Sigurno. Ampak okvirno pa lahko. Recimo ce vzamemo USA primer s tem da mi zaostajajo cca 1 leto za njim v ekonomskem ciklu to pomeni, da bo drugo leto jeseni cene ze dol 15-20%, vsaj.

No si me ravno spomnil na xx.xxx podlage spuščajo cene za 200-300€  :metalc
Cene so navite v nebo.

Sem hotel odpreti svojo temo o letenju prodajalcev vozil nad oblaki. Malo sem hodil gledati zadnji čas te avtomobile pa raje sploh ni za komentirati....

Danes nakup avtomobila tako izgleda kot,da moraš TI prositi prodajalca, da ti proda avto in TI moraš prav prositi da bi te nategnil z raznimi ugodnostmi....
Tako, da sem se odločil, da grem po avto ko jih bodo za mano metali, ko bodo prodajalci mene prosili, da vzamem avto.Vsaj pol leta do eno leto nekupim nič.

Urejal blackberet, 08.12.2022, 19:08.

Prikaži več možnosti

bmw330cd
bmw330cd

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 10 614

S forumasem sva bila zainteresirana za 2022 V300d, imeli so pet identicnih avtov, cena vsakega je bila 80520 eur (66k+ddv). Jaz sem gledal v torek, je bilo se pet avtov, on naslednji ponedeljek, je bil se samo en. To je bilo v drugi polovici novembra.
Se mi pa zdi, da vse med 10-25k eur stoji zadnja dva meseca in se ne premakne.

lpm

“Will it be a good investment?” We shouldn’t care: the greatest cars were built for a purpose and it wasn’t to be collectible. Only time will tell but I envy the lucky buyers who just get in and drive it without fussing about mileage or stone chips: they’re the people you want to sit next to at dinner!

Prikaži več možnosti
    • _T_O_M_O_ in Underdog uporabnikom je všeč to sporočilo

blackberet
blackberet

BMW fanatik

• Uporabnik

S forumasem sva bila zainteresirana za 2022 V300d, imeli so pet identicnih avtov, cena vsakega je bila 80520 eur (66k+ddv). Jaz sem gledal v torek, je bilo se pet avtov, on naslednji ponedeljek, je bil se samo en. To je bilo v drugi polovici novembra.

lpm

Dobro saj to veš zakaj in kdo to kupuje konec leta :ok2  

Imel ogledan avto večje vrednosti vse štimalo samo še na dvigalo bi moral iti na pooblaščeni servis,da še tam pregledajo in dajo zeleno luč.(brez da gre avto na dvigalo ga ne kupim pa lahko je skoraj nov kot je bil tale). Pravi prodajalec ni problema 1.000€ avansa pa lahko odpelješ. Pravim OK, potem pa le vprašam in če z avtom kaj ni OK? Pravi ja nič celoten avanas ostane nam. V trenutku je izgubil praktično prodan avto. Niti toliko niso bili, da bi jim bilo interes prodati avto in oni pripeljali avto na servis, vzemi nekaj 100€,200€ma jurja ti pa samo za lep pogled nebom puščal.

So se pa "pohvalili" kako je en kar pustil tistega jurja avansa. Malo sem premišljal zakaj bi ga kdo kar "pustil". Seveda ga ni pustil, vsaj dve možnsoti so dal je jurja avansa da je peljal avto pregledati nakar je ugotovil da ni OK, druga možnost je da je peljal avto na pregled vse OK potem pa leasinga ni dobil.

Malo sem preverjal za štos in ugotovil, da leasing ponujajo z 10-11% OM, potrošniški kredit po 6% OM. Ampak to itak ni važno koliko se preplača,ker kupcu je važno samo koliko je obrokec na mesec.

lpm

Ko gledašš cene avtomobilov se ti še nepremičnine zdijo ugodne.

Urejal blackberet, 08.12.2022, 19:35.

Prikaži več možnosti

BSX
BSX

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 189
  • Avtomobil: G21, GR

Trenutno v Sloveniji ni možno kupiti novega kombija, tako ni še duha o kolapsu cen, vsaj tovornega programa. Opažam da se v Nemčiji občutno cenijo rabljeni avtomobili nad 100kkm.

Prikaži več možnosti

yamasaki
yamasaki

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 10 133

lpm

V klasa je pač paradni konj v finih transportih..

Verjetno so bili kupljeni za posel in zmanjševanje dobička.

Tudi sam napovedujem konkreten pok na trgu drugo leto..

Kupio bmw umro od gladi.
Prikaži več možnosti

MajoR
MajoR

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 10 112
  • Avtomobil: E39 X2 = 14 Zyl.

Nehajmo kupovat, in prodajat, pa bomo cez 4-6 mesecev uzivali v novih; nizjih; cenah. Ker to kar jaz spremljam, vidim da zginejo iz mobile.de najcenejsi unfallfrei primerki. Ostalo bolj ali manj kempira.

Objavljena slika
Prikaži več možnosti
    • bmw330cd je všeč

miho1
miho1

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 682
  • Avtomobil: Od žene

Tisto kar jaz gledam in me zanima od avtov je vedno bilo drago, pa nikoli ni tolk cena padla da bi lahko kupu.. ne pricakujem da bo drugo leto kaj drugace..:-)))
Prikaži več možnosti

dd1307
dd1307

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 081

Imam občutek, da bolj kot je drago bolj se prodaja. Naslednje leto ne pričakujem nobene napovedane apokalipse (s strani nekega združenja mng nabavnikov, wtf), samo močnejši ostajajo na trgu in rastejo na račun šibkejših. Se pravi bolj sprememba strukture trga. Cene se znajo počasi umirjati, v konkreten padec pa ne verjamem (s tem nimam v mislih trga rabljenih vozil).
Prikaži več možnosti

miho1
miho1

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 682
  • Avtomobil: Od žene

Tko kot nepremicnine ne bojo padle.. mogoce kakih 10% sam to je nic, glede na to, kolk je slo gor.. in kot ze vey cas trobim.. dober avto bo vedno drag. Definicija dobrega rabljenega avta zame je, ce govorimo o rabljenih: manj kot 50 000 km prevozenih, seveda neprevrtenih, nekaramboliran v tovarniski barvi, z neko solidno opremo in v neki lepi barvni kombinaciji, servisiran po protokolu...
Tak avto bo vedno imel in bo tudi placan iz strani tistega ki ga bo odpeljal.. ali pa ga ne bo.
Zgonjeni, sesuti, prevrteni neservisirani jajci pa znajo kolapsirat s cenami kar bi blo pa edino prav.
Prikaži več možnosti

Vibo
Vibo
  • Uporabnik
  • Sporočil: 548

Sicer nevem kolko je pametno, da se oglašam v tej temi, ker bote tak rekli, da to kaj rečem ni res, ker prodajam avte. 

Z izjemo letošnjega poletja v našem salonu ni zaznati padca prodaje. V zadnjih treh mesecih se je sicer obrnilo, da je folk spet začel kupovat nove avte namesto rabljenih. V enem trenutku so se novi avti tak obračali, da jih nismo uspeli objavljati na avtonet. Prodajali smo jih dobesedno preko telefona. Tudi ta mesec nič ni kaj zaznati padca prodaje. Poceni avti se tako ali tako prodajo strankam, ki so že od prej na seznamu '' želja '' in niti ne pridejo na avtonet, dražje pa tudi gre hitro. Danes sem ravno prodal avto 50k+ preko telefona, samo klic je bil, dajte mi predračun. Smo osmega v mesecu pa že imam narejen mesečni plan. Vsi, ki so mogoče v drugi temi kdaj zaznali kje delam vedo, da so plani dokaj visoki... 

Prikaži več možnosti
    • miho1, _peters_ in MihaSpec uporabnikom je všeč to sporočilo

Donki kong
Donki kong
  • Uporabnik
  • Sporočil: 5 308

Jaz sem veliko v stiku z prodajalci avtov, strojev itd. Kar se tice rabljenih vozil je tako nekako do cca. 10.000€ se laufa prodaja in potem nad 60k€… vmesno 10-60k€ je mrtvo, bomo videli kaj bo drugo leto prineslo.

Nerazumem pa zakaj si nekateri zelite ornk padec cen. Dejte dojet ce bo konkreten padec cen bo vzrok verjetno v slabem gospodarskem stanju… in ce je slabo gospodarstvo dzabe ti pocen avto :) raj vidim da gospodarstvo kokr tok laufa pa so pac avti mal drazji k pa pocen avti pa nc dela…

Urejal Donki kong, 08.12.2022, 20:29.

Prikaži več možnosti
    • mitja155, soulfly, etore in 3 ostalim je všeč

Sport Driver
Sport Driver

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 918
  • Avtomobil: Mazda 3 Sky-X

Nerazumem pa zakaj si nekateri zelite ornk padec cen. Dejte dojet ce bo konkreten padec cen bo vzrok verjetno v slabem gospodarskem stanju… in ce je slabo gospodarstvo dzabe ti pocen avto :) raj vidim da gospodarstvo kokr tok laufa pa so pac avti mal drazji k pa pocen avti pa nc dela…

Če si JS nima veze kako lavfa gospodarstvo  :-D

Drugače pa se mi zdi da v Nemčiji že grejo cene dol, vsaj za nekatere avte, ki jim dlje stojijo.

Prikaži več možnosti

yamasaki
yamasaki

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 10 133

Zadeve lahko delujejo, vprašanje je kakšen padec dolgoročno lahko pričakujemo, pri

prodaji novih vozil.

Cene so se dvignile 30% in več, odvisno od znamke in modela.

Sigurno se prodaja zniža za vsaj 20%, verjetno tudi za več, težko napovedati..

Kupio bmw umro od gladi.
Prikaži več možnosti

Vibo
Vibo
  • Uporabnik
  • Sporočil: 548

Če si JS nima veze kako lavfa gospodarstvo  :-D

Drugače pa se mi zdi da v Nemčiji že grejo cene dol, vsaj za nekatere avte, ki jim dlje stojijo.

Ja saj to pri nas tudi... je pa nenavadno, da lahko sedaj pri nas dobiš XC60 uvožen iz Nemčije, ceneje pri nas kot v nemčiji v tem trenutku. 

Prikaži več možnosti

jjjernej
jjjernej

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 6 720

Avti do 3 jurje, pogojno do 5 in majhen razred, polo, yaris,.. se prodaja po norih cenah. Izginejo iz avtoneta po pol ure in so gor pri šverkotih cez dan, dva pa vseeno gre. Zdajle se da fino zaslužiti tle. Lahko bi pustil siht in samo to delal.
Ce koga zanima 1.4d od toyote in 1.3 multijet od fiata gre v tem razredu na relacije tud pod 3l na 100. :)
Prvi twingoti so jackpoti, zadnje verzije s steklenim sib3dahom in klimo gre ze za zbirateljske modele.
Prikaži več možnosti

Bavarec fan
Bavarec fan

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 13 150
  • Avtomobil: e86 3.0 si

Jaz bom tako rekel, tule so samo dilerji služili na polno.. Zdaj so toliko "polni" da se še lahko igrajo z trmogljavljanjem visokih cen in zalogo. Kako dolgo, bomo videli.. Ne me narobe razumet, nočem se hvalit, trenutno sem prvič v življenju v stanju ko si bi res lahko kupil avto ki si ga želim in brez zadnjih 3 plačilnih list.. Pa nisem prtegnjen, ne da mi cenovno ni dosegljiva zadeva, precenjena mi je.. Pa sem včasih ves denar zabijal v pleh in še krede ter leasinge jemal za ta hec, pa nikoli nisem imel občutka da sem neko zadevo preplačal in se nategnil.. Zdaj se mi skoraj nič več ne zdi dober deal.. Zato pa guram naprej to kar imam.. :) Trgovci so postali kralji, kot je napisal @major počasi bo treba reči, ne hvala kar imej ga..
If clothes make the man, then the engine definitely makes the car. By Larry Webster (Car and Driver)
Prikaži več možnosti
    • bmw330cd, blackberet, primworc in 2 ostalim je všeč

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2023. Vse pravice pridržane.