Skoči na vsebino

Ali prihaja kolaps cen na avtomobilskem trgu?

* * * * * 2 glasov

• Prijavi se za objavo odgovora
732 odgovorov v temi
YuGo
YuGo

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 5 413
  • Avtomobil: BMW ...

Kaj ima veze katerega leta je bilo. Avti so razstavljeni, da se v njih usedeš, pregledaš. Kaj te ima ven metat iz razstavnega avta v City centru? Da predolgo sediš v njem?  

Zakaj sem pa jaz lahko sedel v petki  brez omejitve?     

Tisto si spregledal, da ni imel časa vrnit klic. Klican je bil dopoldan, ni bil sposoben nazaj poklicat   . Lahko bi naslednji dan, lahko bi čez  3 dni. Zakaj ima službeni telefon? Za okras?  Kaj bi ti rad men povedal, da v salonu v Celju kolona kupcev za nove BMW-je, če je notri prazno?    

Tisti mlajši  fantje so lahko nekoč potencijalni kupci za enega od BMW-jev.   To se pa nič ne pomisli, da odnos tudi vpliva v bodoče na odličitev o nakupu  določene znamke? 

Točno to mi je rekel, da jaz, ker sem bil v obleki, da lahko sedim notri neomejeno, oni ker so bili v jeansu pa ne?  Halo. Kaj ima to zdaj veze. Razumem, če bi bili umazani, z blatno obutvijo. 

Sedaj pa močno dvomim v tvoje izjave.

Da bi nekdo komu razlagala?

"Gospod vi lahko sedite tu kako dolgo želite, one druge sem pa moral odgnati"

Mlajši fantje tudi pridejo kdaj v salon in jih nihče ne odganja, če si pogledajo in se tudi primerno obnašajo. Če pa bi hodili si vsak teden čas krajšat in posedat po avtomobilih, ter da ti razštelajo vse nastavitve, pa je prav, da jih kdo opozori. Ne za to, da bi kdo bil prepotenten, ampak nek odnos pa ljudje le morajo imeti do razstavljenih vozil, katerega bo nekdo kupil.

Po eni strani pišeš, da ti je v nekaj lezel, po drugi pa da te ni poklical. Lahko, da se mu je zgodilo, da je klic spregledal. Mogoče si še enkrat poskusil?

Tudi pri A2S ti niso prodajalci ustrezali.

Vsekakor morajo bit prodajalci profesionalni, ampak tudi kupci se morajo znati obnašati. Obstajajo samo tri vrste kupcev: enostavni, zahtevni in težavnih. Tem zadnjim ne moreš nikakor ugodit, lahko si prijazen, lahko jih kličeš. Zmeraj najdejo nekaj kar ni ok.... 

Prikaži več možnosti
    • Jerry, mitja155 in Wemar_e30 uporabnikom je všeč to sporočilo

Vibo
Vibo
  • Uporabnik
  • Sporočil: 506

Kako se je to recimo delalo pri prejšnji avtohiši, ko smo delali s Sumitom. Ce je bila stranka razumna in financno pismena al pa neka stalna. V kalkulaturu nabil maks obrestno maks doba pa minimalni polog. Podpisali financiranje in vse. Na avtu v vrednosti 60.000€ je to pomenilo cca 4000-6000€ provizije za avtohiso. No stranki smo dali recimo polovicko. Stranka pa je po dveh mesecih odplacala leasing. Ampak pri Summitu ni bilo dobene klavzule v pogodbi. Na PL je klavzula, da v dolocenem casu predcasnega odpacila stranka placa sorazmerni delez popusta.

Recimo en primer kak smo resli, ko se je avto prodajal v minus. Na šasiji sem imel cca 1500€ minusa, stranka je prišla pa smo se potrudli, dali dober leasing pa vseeno dobili cca 2000€ provizije. Na koncu je bilo vozilo vseeno zavedeno kot prodano s profitom.

Urejal Vibo, 16.09.2024, 15:48.

Prikaži več možnosti
    • MihaSpec in timek uporabnikom je všeč to sporočilo

bendeho
bendeho

BMW ljubitelj

• Uporabnik
  • Sporočil: 864

jst marsikaj dojamem, ti pa nisi dojel kar sem napisal in kako sem dobil vozilo ceneje. Šlo se je za tri leta staro vozilo in ne novo.

priznam napako, iz tvojega posta nisem razbral starosti avta, sem napačno sklepal, da govoriš za nov avto z 0 km

se bom drugič bolj trudil pri branju misli in telepatiji, mi kar šepa to področje včasih
Prikaži več možnosti
    • Veljo je všeč

Seby
Seby

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 5 600
  • Avtomobil: Z3 1,8 roadster

Probajte kaj dejansko rabljenega prodat, ne samo oglasov obnavljat. Nic se ne proda po cenah ki so na netu.

Probaj kaj kupit. Kar je užitnega, noben ne spusti tudi jurja.
Prikaži več možnosti

blackberet
blackberet

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 14 256
  • Avtomobil: BMW

Probaj kaj kupit. Kar je užitnega, noben ne spusti tudi jurja.

Vse se proda in kupi za "realne" cene in to je par jurjev od oglaševanih.

Vse je par jurjev predrago na oglasu v povprecju vsaj 5k€

Prodajalci živijo v oblakih dokler ne vprašajo avtohiše za ponudbo cene potem pa jih strezni in prodajo po malo višje ceni kot jim ponudi avtohiša.

Najbolj precenjeni BMWji so pa ti novejši M///i.

:bmw V8  :bmw

Prikaži več možnosti
    • sash je všeč

Veljo
Veljo

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 10 188
  • Avtomobil: creative technologie

Pa gre to skozi? Ko sem jaz vzel na Verovškovi avto na leasing (s popustom 1500 EUR na financiranje) in ga čez nekaj mesecev poplačal, se mi je ta popust 1500 EUR ustrezno zmanjšal, ker nisem imel financiranja celotno dobo za katero sem sklenil.

Če ne bi šlo skozi, potem ne bi napisal da sem tako izvedel nakup ane. Poplačilo v celoti brez penala, povračilo celotne odobritve, razen par evrov kolikor je pač minilo dni od sklenitve.

Prikaži več možnosti

mitja155
mitja155

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 5 799
  • Avtomobil: Be eM We

Vse se proda in kupi za "realne" cene in to je par jurjev od oglaševanih.

Vse je par jurjev predrago na oglasu v povprecju vsaj 5k€

Prodajalci živijo v oblakih dokler ne vprašajo avtohiše za ponudbo cene potem pa jih strezni in prodajo po malo višje ceni kot jim ponudi avtohiša.

Najbolj precenjeni BMWji so pa ti novejši M///i.

Jaz sem rekel, da bi spustil ceno na S3, če bi lahko naredili menjavo. Na internetu sem dal ceno 47k. Ajde nekaj bomo spustili itd.. ko mi je rekel, da mi da 36k za 1 leto staro S3 z MPC 62k  sem se obrnil in zahvalil. Nekje mora biti meja. Sedaj pa lahko naredim minusa kar nekaj ali pa jo imam in jo gledam pred oknom, ker dobim služben avto. 

Prikaži več možnosti

leonT
leonT

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 37 074

Daj na net ceno za foro 39.900 pa bos videl da ne bo noben klical…
Prikaži več možnosti

blackberet
blackberet

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 14 256
  • Avtomobil: BMW

Jaz sem rekel, da bi spustil ceno na S3, če bi lahko naredili menjavo. Na internetu sem dal ceno 47k. Ajde nekaj bomo spustili itd.. ko mi je rekel, da mi da 36k za 1 leto staro S3 z MPC 62k  sem se obrnil in zahvalil. Nekje mora biti meja. Sedaj pa lahko naredim minusa kar nekaj ali pa jo imam in jo gledam pred oknom, ker dobim služben avto. 

Ali si že z kakšnim avtom naredil + ?

:bmw V8  :bmw

Prikaži več možnosti

mitja155
mitja155

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 5 799
  • Avtomobil: Be eM We

Ali si že z kakšnim avtom naredil +

Se jih je kar nekaj nabralo. Tisti, ki so pa moja individualna izbira so pa j*** . Un črni audi je pa bil pri meni 2 leti. Se vsaj s tem tolažim  :-D  Recimo da sem eden redkih ki je zadnja stvar na kateremkoli BMWju  paket M-optik. Ga pa 100x lažje prodaš. Naredi pa veliko avtohiša, katere pa jaz nimam. 

Daj na net ceno za foro 39.900 pa bos videl da ne bo noben klical…

si rekel naj dam prejšnega s3 na net za 25k.. pa sem ga prodal potem kak teden kasneje za 30k.

Prikaži več možnosti
    • MihaSpec je všeč

leonT
leonT

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 37 074

Ja sej sam tocno ves da bo s3 vedno pusiona, res je specificen avto in korona je mimo, avtov je kok hoces, ni razloga da bo ker koli avto se drzal ceno. Tud porh gt3 je padel ful pa so se vcasih tepli za njega, zdej je pa rabljenega nemogoce prodat. Pa rolexi so sli 20-30% dol pa se vedno vse stoji in se ne proda.
Prikaži več možnosti
    • mitja155 in nejči uporabnikom je všeč to sporočilo

Jerch_
Jerch_

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 14 450
  • Avtomobil: DKW

Mama je ravno vzela iz zaloge novega tourana s 4all opremo plus se kar nekaj dodatnega- res fully loaded avto in je na vse prislo se kar nekaj postavk popusta. Med drugim tudi za “pospesevanje prodaje” verjetno neposredno od tovarne. Skratka, precej drugacna situacija kot pol leta nazaj, ko se je pocasi zacela zanimat za menjavo..

Probajte kaj dejansko rabljenega prodat, ne samo oglasov obnavljat. Nic se ne proda po cenah ki so na netu.

Evo jst bom objavil kmalu mamin touran s 180kkm, 10 let star.
Ceno bom dal 500 vec kot bo najcenejsi tak na netu. Pa da vidimo :)
Prikaži več možnosti

jjjernej
jjjernej

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 6 056

Ne pozabi na forum dati.
Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2023. Vse pravice pridržane.