Skoči na vsebino

Kombiji ... nova AMG S klasa udobja in voznosti :-P

- - - - -

• Prijavi se za objavo odgovora
455 odgovorov v temi
tristan01
tristan01

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 8 043
  • Avtomobil: F31 318dTA (2013)

Kombiji so kante. Štekam, če maš tri otroke, ali pa uporabljaš za šiht in združuješ. Sicer je pa SUV udobnejši, varčnejši, z boljšimi motorji, boljšo opremo, materiali, izolacijo, sedeži...  Ko rabiš, pa rentaš za 30€ na dan.

Js ponavljam, najboljša združitev uporabnega prostora, performance vozila, udobja in konec koncev tovornega vozila in poračuna DDV je novi Raptor.  Fox vzmetenje, se pelje neprimerljivo lepše kot bilokateri kombi na svetu in lepše od večine osebnih, 3.0 400 konjev, 5s do 100, zadaj pa z zaprtjem kesona dobiš 2.5 kubika placa. S poračunom DDVja prideš pa na normalno ceno za te specse.

Ne vzet kot provokacijo: Kako spraviš 6-9 ljudi v Raptorja in jih pelješ na smučanje?

LP Tristan01

Prikaži več možnosti

dnjehen
dnjehen
  • Uporabnik
  • Sporočil: 3 292
  • Avtomobil: Fiesta ST

Jih ne, samo kombija nimajo doma kar avtomatsko pomeni da je kanta :rofl

Prikaži več možnosti
    • bmw330cd, MIHOLD, croma_man in 4 ostalim je všeč

neicheq
neicheq

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 6 260

Ne vzet kot provokacijo: Kako spraviš 6-9 ljudi v Raptorja in jih pelješ na smučanje?

LP Tristan01

Rentaš kombija z voznikom, gres na apres ski in imaš 2x boljšo smučarijo. :)

Ne iskat nekih potencialnih možnosti, ki se odvijejo 2x letno. Razen če maš res 3 otroke, kampiraš ali imaš šiht, da to potrebuješ. Sicer ni šanse, da bi se 95% časa slabše vozil.

Kombiji so naredili hud korak vnaprej, to drži. Primerja s potniškimi kombiji danes in kombiji včasih ni na mestu. Je pa celostno gledano neprimerjalno slabši voz kot je to en primerljiv osebni. Kot sem napisal, materiali, sedeži, udobje, izoliranost, manjko 3.0 motorjev in še marsikaj. Vsaka trditev, da to ni res, je zgolj slepenje. 

Js sem sicer za lastne potrebe šihta vzel raje osebni avto in kombinacijo tovornega kombija, kot dober potniški kombi v enem. Mi je pa peljat obup. Ker v SUVih sediš visoko, za visoko armaturo in volanom, posledično sediš kot v osebnem avtu. Pri kombiju sediš nad armaturo in nad volanom, men osebno to ne paše.

Raptorja pa omenjem, ker je hud combo, ki ga na trgu ni. 2.5 kubika prostora je ogromno, pelješ se 400imi konji s hudimi performansi, pa podvozje, ki slabo cesto požira kot S klasa. Pa poračunanje DDVja ob nakupu, poračunanje DDVja na gorivo, nizka cestnina, pa je izjemno mamljiv paket.

Urejal neicheq, 19.12.2022, 13:21.

Prikaži več možnosti

krtinovec
krtinovec

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 4 012
  • Avtomobil: e46, g21, f39, S1000R

Evo mojga....

Transporter Shuttle,

2004 T5 2.5TDI, 174PS

4motion, 

Dolga medosna (40cm daljši kot kratki),

Bilstein B14, spuščen do konca

20" Japan racing JR37 9x20 ET45, 10x20 ET45

245/45 275/40 R20 Potenza Sport

Webasto, gretje sedežev, dodelana akustika ter še kaj...

attachicon.gif241109230_10159616996449662_4770660152257219973_n.jpg

attachicon.gifunnamed.jpg

attachicon.gif71484360_10157690921429662_7835700152563138560_n.jpgattachicon.gif78358935_10157864656029662_8412636216012308480_n.jpg

Pletena kapica na prestavni ročici  pa zmaga :)

I did not tell half of what I saw, for I knew I would not be believed. Marco Polo, on his deathbed in 1324

Prikaži več možnosti
    • Nixxon in Martini Racing uporabnikom je všeč to sporočilo

Jerch_
Jerch_

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 12 592
  • Avtomobil: DKW

LP Tristan01

E6A8917A-D0BA-424C-9158-8563435CA5D9.jpeg

E018D3D5-4A7D-4439-BF3C-4F47B0F91ACF.jpeg

873E7DDF-520E-4FEC-BADB-E1B92391303B.jpeg

Verjami da s tem marsikam pririnem, kjer se tudi raptor tezko znajde brez reduktorja in zaporo diffa ;)
Prikaži več možnosti
    • veloce in tristan01 uporabnikom je všeč to sporočilo

beemwe39
beemwe39

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 792
  • Avtomobil: old No.39....

Ne iskat nekih potencialnih možnosti, ki se odvijejo 2x letno. Razen če maš res 3 otroke, kampiraš ali imaš šiht, da to potrebuješ. Sicer ni šanse, da bi se 95% časa slabše vozil.

Kombiji so naredili hud korak vnaprej, to drži. Primerja s potniškimi kombiji danes in kombiji včasih ni na mestu. Je pa celostno gledano neprimerjalno slabši voz kot je to en primerljiv osebni. Kot sem napisal, materiali, sedeži, udobje, izoliranost, manjko 3.0 motorjev in še marsikaj. Vsaka trditev, da to ni res, je zgolj slepenje. 

Js sem sicer za lastne potrebe šihta vzel raje osebni avto in kombinacijo tovornega kombija, kot dober potniški kombi v enem. Mi je pa peljat obup. Ker v SUVih sediš visoko, za visoko armaturo in volanom, posledično sediš kot v osebnem avtu. Pri kombiju sediš nad armaturo in nad volanom, men osebno to ne paše.

Raptorja pa omenjem, ker je hud combo, ki ga na trgu ni. 2.5 kubika prostora je ogromno, pelješ se 400imi konji s hudimi performansi, pa podvozje, ki slabo cesto požira kot S klasa. Pa poračunanje DDVja ob nakupu, poračunanje DDVja na gorivo, nizka cestnina, pa je izjemno mamljiv paket.

Sej mas prav,ni primerjave z udobjem,js sem mel e39,zaj pa tega kombija.

Ampak sem si ga zelel,za prevoz motorja,kolesa in podobnih zadev.

Mors pac vzet v zakup da je pač delovni avto

Bog daj 25 stopinj in bencina poln kesl.....
Prikaži več možnosti

veloce
veloce

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 48 546
  • Avtomobil: Alfa 159 TI

Zdej ste že temo s kombiji osvinjali s terenci...... :laugh That was quick.....

Urejal veloce, 19.12.2022, 14:26.

ARHITEKT
Prikaži več možnosti
    • Nixxon je všeč

fergazer
fergazer

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 888

Evo mojga....

Transporter Shuttle,

2004 T5 2.5TDI, 174PS

4motion, 

Dolga medosna (40cm daljši kot kratki),

Bilstein B14, spuščen do konca

20" Japan racing JR37 9x20 ET45, 10x20 ET45

245/45 275/40 R20 Potenza Sport

Webasto, gretje sedežev, dodelana akustika ter še kaj...

attachicon.gif241109230_10159616996449662_4770660152257219973_n.jpg

attachicon.gifunnamed.jpg

attachicon.gif71484360_10157690921429662_7835700152563138560_n.jpgattachicon.gif78358935_10157864656029662_8412636216012308480_n.jpg

Zakon!

Povej prosim malo več o tem kako se pelje s tem podvozjem in gumami. Razen višje strehe ima itak zelo podobne dimenzije in težo kot večji SUVji, tako da bi tole moralo bit zelo zabavno za vozit.

Sam se komot vidim sčasoma kupit še nekaj takega, da ni treba toliko planirat in zlagat kadar se gre nekam, da o lažjem prevozu koles ali kakšnih selitvah sploh ne začnem govorit.

Prikaži več možnosti

veloce
veloce

BMW fanatik

• Uporabnik

Jaz iščem mrežaste BBS-ke za mojga Transporterja. Kje bi se znalo kaj takega dobit?

ARHITEKT
Prikaži več možnosti

bmw330cd
bmw330cd

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 10 000

Jaz iščem mrežaste BBS-ke za mojga Transporterja. Kje bi se znalo kaj takega dobit?

A nimas ti spacetourerja?

“Will it be a good investment?” We shouldn’t care: the greatest cars were built for a purpose and it wasn’t to be collectible. Only time will tell but I envy the lucky buyers who just get in and drive it without fussing about mileage or stone chips: they’re the people you want to sit next to at dinner!

Prikaži več možnosti

veloce
veloce

BMW fanatik

• Uporabnik

A nimas ti spacetourerja?

Oba. Space tourerja in Transporterja letnik 2001. Mislim, od očeta je, sam ga več al manj samo jaz uporabljam.

Urejal veloce, 19.12.2022, 14:41.

ARHITEKT
Prikaži več možnosti

Martini Racing
Martini Racing

bivši nick Consigliere

• Uporabnik
  • Sporočil: 4 417
  • Avtomobil: C63

Zakon!

Povej prosim malo več o tem kako se pelje s tem podvozjem in gumami. Razen višje strehe ima itak zelo podobne dimenzije in težo kot večji SUVji, tako da bi tole moralo bit zelo zabavno za vozit.

Sam se komot vidim sčasoma kupit še nekaj takega, da ni treba toliko planirat in zlagat kadar se gre nekam, da o lažjem prevozu koles ali kakšnih selitvah sploh ne začnem govorit.

Hja, vožnja ni ravno na udobni strani, ampak ker imamo tukaj v okolici dokaj ok ceste me ne moti. Čez gorjance ali pa ne vem, kje kjer je res luknjasta cesta, je pa kar utrujajoče, hehe. Vseeno 100x bolje kot z nekimi noname poceni gewindami.

Gume se držijo super, sedaj sem na drugem setu Potenc na tem avtu, in čez ovinke ga res lahko zapodiš, pa ne bo nobenih presenečenj. Se pa pozna na avtocesti, tam je velik upor in kombi ne gre toliko kot bi hotel. Je le dodatna širina in teža glede na original mere......

Morda menjam platišča drugo leto ali kakšno leto kasneje...in sicer zižan kombi in 20" swamper platišča, nekaj takega kot je v priponki,. le da 20"....

T7-STK.jpg T6-LOWERED-B14-KMC-2.jpg T6.1-LOWERED-KMC.jpg

“What's the use of living if you can't feel alive?”

Prikaži več možnosti
    • žorž4x4 in fergazer uporabnikom je všeč to sporočilo

veloce
veloce

BMW fanatik

• Uporabnik

Kaj takega bi blo OK. Moj/ naš je ravno tak, sam da je potniški.

T4.jpg

ARHITEKT
Prikaži več možnosti

tristan01
tristan01

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 8 043
  • Avtomobil: F31 318dTA (2013)

Eni rabijo kombi, drugi pickup, to je bolj ali manj stvar potreb. Sam ne rabim kesona v katerega lahko naložim kubik in pol zemlje ali tono orodja... Bi pa mojemu stilu življenja ustrezal kombi, ker lahko vanj zmečem kramo zase in za otroke, namesto da vse to tlačim v prtljažnik v montano in še kam...  in ko vlečem prikolico zlagam tetris, da dosežem na optimalno obremenitev rude. Tudi kadar grem z družino kolesarit bi bil kombi idealen - v prtljažnik zložim kolesa in gremo, namesto da vse skupaj tlačim na streho avtomobila, ali vkeson pickupa, pa kadar dobimo na obisk še nečake - z mojimi skupaj 5 kos v starosti med 4 in 12 leti, pa še za kakšno babico bi ostal prostor... Tudi na dolgih poteh mi bolj ustreza kombi. Kot vidiš zame nebi bil uporaben samo 1x letno za smučanje. 

Verjamem, pa da komu drugemu bolj ustreza odprt tovoren prostor in možnosti ki jih nudi. Smo si pač različni. Poskusimo pa ohranit to temo namenjeno kombijem namesto da se prerekamo in primerjamo hruške in klobase. 

LP Tristan01

Prikaži več možnosti
    • Underdog je všeč

voodoo child
voodoo child

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 5 063
  • Avtomobil: VW Mutivan

To je stroj Veloce, T5,T6 je drekc pekc v kvaliteti . To zadrži še vnuki se bodo peljali.

Prikaži več možnosti

Maree30
Maree30
  • Uporabnik
  • Sporočil: 110
  • Avtomobil: E30

Caravella je daljša od Transporterja?

Prikaži več možnosti

Jerch_
Jerch_

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 12 592
  • Avtomobil: DKW

Caravella je daljša od Transporterja?

Oboje mas navadne in podaljsane. Izpeljank mas se par..
Prikaži več možnosti

Nixxon
Nixxon

Tajnik BMW avto kluba Slo

• Globalni moderator
  • Sporočil: 64 941
  • Avtomobil: sivo povprečje

To je stroj Veloce, T5,T6 je drekc pekc v kvaliteti . To zadrži še vnuki se bodo peljali.

Če ga ne bo prej rja pojedla.

Objavljena slika
Jože, počivaj v miru. Hvala za vse.
Prikaži več možnosti

voodoo child
voodoo child

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 5 063
  • Avtomobil: VW Mutivan

Prej T5,T6...kdor ga je zanemaril je res gnil.  kdor je pa vsaj mal pazil in pral sol dol itd je to najboljša serija. sploh če si škrt za popravila.

Prikaži več možnosti
    • Nixxon je všeč

veloce
veloce

BMW fanatik

• Uporabnik

Smo ga poštimali spodaj. je pa imel par bojnih ran. Za teh 115 KM gre neverjetno. To je dobesedno Tank! Še klimo ima, ki hladi ko zmešana.

Urejal veloce, 19.12.2022, 17:10.

ARHITEKT
Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2018. Vse pravice pridržane.