Skoči na vsebino

Centralno odklep/zaklep

- - - - -

• Prijavi se za objavo odgovora
35 odgovorov v temi
mali
mali

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 574
  • Avtomobil: E91 320d 120kW, E30 316

Z ključem fizično v ključavnici se zaklenejo/odklenejo samo voznikova vrata, vsaj pri meni je tako. Notri na tipko pa vsa.

Živ,

da ni to povezano s kakšnim paketom opreme, pri meni se zaklene vse in odklene tudi če fizično s ključem čaram.

Lp

:confused...:besen...:zmeden... :goodidea...:serviser...:gogo...:avto

Vse se da, če človek hoče!!
Prikaži več možnosti

tristan01
tristan01

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 7 601
  • Avtomobil: F31 318dTA (2013)

Živ,

da ni to povezano s kakšnim paketom opreme, pri meni se zaklene vse in odklene tudi če fizično s ključem čaram.

Lp

Tole je prej stvar nastavitev kot opreme. Če se dobro spomnim od moje bivše F31 se je način odklepanja nastavil v I drive... Tako da bi bilo za preveriti s testerjem kaj je nastavljeno. 

LP Tristan01

Prikaži več možnosti

kavelj22
kavelj22

BMW ljubitelj

• Uporabnik
  • Sporočil: 528
  • Avtomobil: BMW 320d Touring

Tole je prej stvar nastavitev kot opreme. Če se dobro spomnim od moje bivše F31 se je način odklepanja nastavil v I drive... Tako da bi bilo za preveriti s testerjem kaj je nastavljeno. 

LP Tristan01

No hvala za idejo. tole moram pa preverit, ker je zelo moteča zadeva, da ne dela vse naenkrat.

lp,Jaka.

Prikaži več možnosti

kavelj22
kavelj22

BMW ljubitelj

• Uporabnik

LP Tristan01

Na e91 ni možnosti da bi odklenil vsa vrata v nastavitvah. Opcija nastavitve je samo za tipko ali odklene vsa ali samo voznikova vrata medtem ko ključ pri meni odklene samo voznikova vrata in to je to.

lp,J.

Prikaži več možnosti

mali
mali

BMW fanatik

• Uporabnik

Živ,

meni ključ odpre vsa vrata + prižgejo se parkirne luči in utripnejo "žmigavci".

Tko dela, ko stvar dela. :-D

Sedaj pa prosim za kako idejo.

Pred časom, se mi je začel avto sam od sebe zaklepat in odklepat, pa sem v tej temi to omenil in sem dobil namige o kablih pri kofani, anteni v spoilerju.

Prvo sem naredil lažjo stvar, zamenjal anteno in stvar je delala 2 meseca. :ok2

Ampak glej ga zlomka, pri prvem dežju je zopet začelo težit. :frown

Ker je bilo že toliko nadležno in se je avto sam na parkirišču odklepal in zaklepal, sem odklopil akumulator. Po par takih podvigih sem seveda skuril FRM modul.

No avto se je potem peljajo na servis, kjer so FRM poštimal, zamenjali komplet žice pri kofani. :metalc

Zanimivo, avto spet dela, ampak samo do prvega dežja. :fight  No tukaj sem začel sumit, da je nakaj z vodo povezano. :blackeye

Avto spet na servis in ta hudič prekleman dela na ta dan.  :laugh

Po določenem času, me kliče mož s servisa in pravi, da je ni dobit napake.  :confused

Po obisku in temeljitem pogovoru, se dogovorimo, da za začetek odklopimo voznikovo ključavnico. :) 

Gre mimo prvi dež, drugi dež, cel teden dežja.... :beer  centralno ne teži.  :-D 

Po tem deževnem obdobju v januarju peljem avto na servis, menjamo ključavnico pri vozniku in jaz vesel kot radio z nasmeškom odidem. :ok 

Nakar se pojavi datum 13.2.2023 in ni dosti manjkalo, da nisem zakuril tega avta in ga pahnil v Sočo.  :damn  :damn  :damn 

Spet se avto začne zaklepat in odklepat kar tako med vožnjo, ker ima ravno čas.  :confused  :confused  Seveda ni bilo niti dežja. :frown

Ali ima kdo kako idejo kaj bi lahko botrovalo temu dogajanju. Ali je kje kakšen stik, da se junction box poigrava z mano ali pa.... 

Še kakšna ideja?

Lp

Prikaži več možnosti

Jerry
Jerry
  • Uporabnik
  • Sporočil: 80 787
  • Avtomobil: WeedWacker 3000

Živ,

Pred časom, se mi je začel avto sam od sebe zaklepat in odklepat, pa sem v tej temi to omenil in sem dobil namige o kablih pri kofani, anteni v spoilerju.

Ker je bilo že toliko nadležno in se je avto sam na parkirišču odklepal in zaklepal, sem odklopil akumulator. Po par takih podvigih sem seveda skuril FRM modul.

No avto se je potem peljajo na servis, kjer so FRM poštimal, zamenjali komplet žice pri kofani. :metalc

Zanimivo, avto spet dela, ampak samo do prvega dežja. :fight  No tukaj sem začel sumit, da je nakaj z vodo povezano. :blackeye

Po določenem času, me kliče mož s servisa in pravi, da je ni dobit napake.  :confused

Po obisku in temeljitem pogovoru, se dogovorimo, da za začetek odklopimo voznikovo ključavnico. :)

Gre mimo prvi dež, drugi dež, cel teden dežja.... :beer  centralno ne teži.  :-D

Po tem deževnem obdobju v januarju peljem avto na servis, menjamo ključavnico pri vozniku in jaz vesel kot radio z nasmeškom odidem. :ok

Nakar se pojavi datum 13.2.2023 in ni dosti manjkalo, da nisem zakuril tega avta in ga pahnil v Sočo.  :damn  :damn  :damn

Spet se avto začne zaklepat in odklepat kar tako med vožnjo, ker ima ravno čas.  :confused  :confused  Seveda ni bilo niti dežja. :frown

Ali ima kdo kako idejo kaj bi lahko botrovalo temu dogajanju. Ali je kje kakšen stik, da se junction box poigrava z mano ali pa.... 

Še kakšna ideja?

Lp

Če je nekaj v stiku, je to najverjetneje zadaj kjer grejo kabli v haubo. Ti na zadnji haubi vse dela ali ne, si tiste kable že kaj gledal?

Ni res kar pravijo, da BMW-jaši nikoli ne uporabljamo smernih kazalcev, no vsaj zame to ne velja. Jaz jih vedno vklopim vsaj enkrat na pol leta, da vidim če še delujejo.

Prikaži več možnosti

mali
mali

BMW fanatik

• Uporabnik

Če je nekaj v stiku, je to najverjetneje zadaj kjer grejo kabli v haubo. Ti na zadnji haubi vse dela ali ne, si tiste kable že kaj gledal?

Živ,

Še kakšna ideja?

Lp

Živ,

žice so poštimane, menjane.  :ok2

Lp

Prikaži več možnosti

kavelj22
kavelj22

BMW ljubitelj

• Uporabnik

Živ,

Očitno tudi tebi stvar ne dela čisto tako kot bi morala  :-D .

Sicer pa sem 100% da pri meni ključ nikoli ni odklepal vseh vrat. ali je to že od vsega začetka narobe ne bi vedel ampak tako je delalo.

Lahko še kdo pokomentira tole in proba. Imam letnik 2011, 320 Touring.

Lp,Jaka.

Prikaži več možnosti

mali
mali

BMW fanatik

• Uporabnik

Očitno tudi tebi stvar ne dela čisto tako kot bi morala  :-D .

Sicer pa sem 100% da pri meni ključ nikoli ni odklepal vseh vrat. ali je to že od vsega začetka narobe ne bi vedel ampak tako je delalo.

Lahko še kdo pokomentira tole in proba. Imam letnik 2011, 320 Touring.

Lp,Jaka.

Trenutno res ne dela...., 3 leta je pa delalo kot nemška ura.  :ok2

Prikaži več možnosti

kavelj22
kavelj22

BMW ljubitelj

• Uporabnik

Ja kaj češ, tudi meni je stvar delal 7 let, pa zdaj ne dela  :crazy

Lp,J.

Prikaži več možnosti

vasvas
vasvas
  • Uporabnik
  • Sporočil: 32
  • Avtomobil: E91

Ti, tole je pa res zoprno. Da najprej zgleda da je zarad vlage, pol pa ... baje so dobri z elektriko na AMZS na Letališki, tam zadaj tudi Tesle popravljajo.. problem je da rabijo par dni da sploh najdejo napako. Men so tam FRM modul pa releje popravili.

Smotan je to da nisi videl kako so ti popravili kable pri prtljažniku. Kot sem nekje že napisal, ko sem bil na uradnem BMW servisu, so rekli da oni kablov ne štukajo ampak vržejo vse ven in dajo not nov wire harness (original part) tako da potem ni šanse da je kak kratek stik.

To da se ti zapira in odpira med vožjo, je pa res bizarno.. a je tako da v kakšno luknjo zapelješ pa se sproži? Razmišljam da ni kako stikalo zjebano pa se tam odpira/zapira? Luči nad tablico delajo? Radio dela dobro al slabo vleče? A ko od zunaj zapreš je konc čarovnij, al se ti potem še odpira/zapira? Si probal z drugim ključem vozit?

Jaz bi probal diagnozirat čimveč sam 1) kdaj točno se tole zgodi pa kaj je takrat vse uklopljeno 2) pol bi pogledal centralno stikalo, pa ključ, pa kaj od elektrike še ne dela 3) tretja opcija je pa ekspert za avto-elektriko

Prikaži več možnosti

mali
mali

BMW fanatik

• Uporabnik

Ti, tole je pa res zoprno. Da najprej zgleda da je zarad vlage, pol pa ... baje so dobri z elektriko na AMZS na Letališki, tam zadaj tudi Tesle popravljajo.. problem je da rabijo par dni da sploh najdejo napako. Men so tam FRM modul pa releje popravili.

Smotan je to da nisi videl kako so ti popravili kable pri prtljažniku. Kot sem nekje že napisal, ko sem bil na uradnem BMW servisu, so rekli da oni kablov ne štukajo ampak vržejo vse ven in dajo not nov wire harness (original part) tako da potem ni šanse da je kak kratek stik.

To da se ti zapira in odpira med vožjo, je pa res bizarno.. a je tako da v kakšno luknjo zapelješ pa se sproži? Razmišljam da ni kako stikalo zjebano pa se tam odpira/zapira? Luči nad tablico delajo? Radio dela dobro al slabo vleče? A ko od zunaj zapreš je konc čarovnij, al se ti potem še odpira/zapira? Si probal z drugim ključem vozit?

Jaz bi probal diagnozirat čimveč sam 1) kdaj točno se tole zgodi pa kaj je takrat vse uklopljeno 2) pol bi pogledal centralno stikalo, pa ključ, pa kaj od elektrike še ne dela 3) tretja opcija je pa ekspert za avto-elektriko

Živ,

kdaj se to dogaja, je težko rečt, ker je naključno, ni povezano z neravninami na cesti. Težava je, do ko je*e za prav, odklopim akumulator in stvar ne jebe več. Po cca 14 dni se spet pojavi. 

Ko zajebava, zajebava tudi ko avto zaklenem z daljincem. 

Sedaj je avto spet pri meni, zaenkrat dela. Ampak moram počakat kakšnih 1500km - cca 10 dni minimum.

Če bo to to, potem sporočim kaj se je naredilo.

Lp

Prikaži več možnosti
    • vasvas je všeč

vasvas
vasvas
  • Uporabnik
  • Sporočil: 32
  • Avtomobil: E91

No javi kako si poštimal.

Jaz sem ravno zamenjal kable v prtljažniku in centralno spet dela brez problema.

Glede tega kar sta z kavelj22 pisala, kako se odpirajo vrata pri centralnem odklepu... meni zažmigajo smerniki in se odprejo vsa 4 vrata. Verjetno veš, da če pri odpiranju še naprej tiščiš gumb za odprianje, da se ti odprejo še okna. Ti to dela?

Prikaži več možnosti

Jerry
Jerry
  • Uporabnik
  • Sporočil: 80 787
  • Avtomobil: WeedWacker 3000

Če bo kdo rabil diversity anteno za E91 me lahko kontaktira, ima kolega eno za prodat.

Ni res kar pravijo, da BMW-jaši nikoli ne uporabljamo smernih kazalcev, no vsaj zame to ne velja. Jaz jih vedno vklopim vsaj enkrat na pol leta, da vidim če še delujejo.

Prikaži več možnosti

jjjernej
jjjernej

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 4 549

Mali ce je kje kaksen stik bi ti tudi varovalko ven metalo, a je tam vse ok? Bo treba pa napeljavo pregledati okoli in okoli in to je pain in the ass, ker lahko najde elektricar krivca v pol ure, lahko pa v nekaj dneh. Zrihtaj si nadomestnega in avto res dobremu elektricarju, ne na uradni servis.
Prikaži več možnosti

x-driver
x-driver

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 24 731
  • Avtomobil: e39 530iA, e85 Z4 3.0i

Kaj pa sam modul? Pri E85 Z4 (in tudi e46 menda) se pokvari GM5 modul, pa potem heca zaklepanje in odklepanje.

Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2018. Vse pravice pridržane.