Skoči na vsebino

Storitve T-2

- - - - -

• Prijavi se za objavo odgovora
124 odgovorov v temi
arijan90
arijan90

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 974

Bratranec ima T-2 doma, pa je dal zahtevo za statični ip ker rabi zaradi službe in knjigovodskega programa.
No statični IP pri T-2 je 10€ da ti ga dodelijo in potem še 2€ ali 3€ mesečno (sem pozabil koliko je točno rekel) ... wtf prvič čujem da nekdo zaračuna statični IP naslov.
Pri meni so izgubili vse točke

To pa se nisem slisal. Ko sem rabil staticen ip so mi ga vklopili brezplacno, ce bi se pa potem odlocil nazaj na dinamicnega bi pa moral vsakokratno spremembo placat. Je mogoce poslovni odjemalec?

Vse urejas preko horizonta.
Treba je razumet kako deluje T-2. Preko modema si vezan v vozlisce in ce bi imeli modem odklenjen, bi imel dostop do celotnega omrezja/prometa. Prednost so visoke hitrosti in nizek ping - preko kabla 2ms.
Prikaži več možnosti

wini
wini
  • Uporabnik
  • Sporočil: 2 716
  • Avtomobil: bmw 328i f30

Evo sem našel tudi na strani opis od ceni:

https://www.t-2.net/...ilk-lahko-dobim

Prikaži več možnosti

arijan90
arijan90

Začetnik

• Uporabnik

Potem sem pa zamesal s Telekom. https://www.telekom....nega-ip-naslova

Vem da sem imel staticen ip, da sem bil lahko whitelisted na dolocenih serverjih.

Urejal arijan90, 10.02.2023, 10:11.

Prikaži več možnosti

RapidWabbit
RapidWabbit

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 295
  • Avtomobil: Das Auto

Meni je bolj glupo da nemores na njihovem “modemu” nic sam nastavljat, vse samo remote prek njihovega klicnega centra… ja komaj cakam da mu geslo v telefon crkujem kr sem nesposoben najti admin page :rofl

95% naročnikov ne zna uporabljati admin page. Da pa daš zaradi teh 5% ljudi na voljo admin page in s tem fašeš dodatnih xxx klicev na dan, ker so nekaj zamuštrali? Ne vem no ...

Prikaži več možnosti
    • tipmisle je všeč

nixx
nixx

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 5 671

pomojem, da tist, ki ga ne zna uporsbljaz ga tudi ne bo oz. se tudi n3 bo zanimal zato....
Prikaži več možnosti
    • timej98 je všeč

simply
simply

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 5 716
  • Avtomobil: BMW

Kako pa deluje torrent na takem "modemu"?

Prikaži več možnosti

timej98
timej98

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 343
  • Avtomobil: v srcu e39

95% naročnikov ne zna uporabljati admin page. Da pa daš zaradi teh 5% ljudi na voljo admin page in s tem fašeš dodatnih xxx klicev na dan, ker so nekaj zamuštrali? Ne vem no ...

Pol bi tut avti bli omejeni na 70 konjev kr 95% ljudi ne zna vozit…
Normalen uporabnik ne ve sploh da lahko geslo svojemu “wifiju” spremenis, kaj sele ime, tako da verjamem da nebo od tega dodatnih klicev… majo pac zdaj dodatne klice ko je treba wifi kanal spremenit, al pa karkoli pac….

Kako pa deluje torrent na takem "modemu"?

Cisto normalno, zakaj bi ble kake razlike? Govorim za prenasanje in sejanje torrentov, ce bi rad sam ustvaril nov torrent ter ga delil z sirnim svetom, pa mislim da moras vrata nastavit, in eto ga, smo spet pri klicanju customer supporta…
Prikaži več možnosti

tipmisle
tipmisle

Novinec

• Uporabnik
  • Sporočil: 543
  • Avtomobil: Korejc

Pol bi tut avti bli omejeni na 70 konjev kr 95% ljudi ne zna vozit…
Normalen uporabnik ne ve sploh da lahko geslo svojemu “wifiju” spremenis, kaj sele ime, tako da verjamem da nebo od tega dodatnih klicev… majo pac zdaj dodatne klice ko je treba wifi kanal spremenit, al pa karkoli pac….

Cisto normalno, zakaj bi ble kake razlike? Govorim za prenasanje in sejanje torrentov, ce bi rad sam ustvaril nov torrent ter ga delil z sirnim svetom, pa mislim da moras vrata nastavit, in eto ga, smo spet pri klicanju customer supporta…

Ne rabiš klicat, greš na https://horizont.t-2...stavitve/wi-fi/ in tam lahko urediš port forwarding, lokalne wifi nastavitve pa še kaj... Malo omejeno, a vseeno dovolj za 99% uporabnikov. Če bi pa rad bil Dasa doma pa itak nabaviš svoj router, pri njih pa zaprosiš da spremenijo način delovanja njihove škatle da deluje le kot modem in nič drugega. Potem si omejen le s svojo domišljijo :)

tPjygrh.png

LKOCQAx.png

Sicer pa imam zelo rad T-2, vedno smo še uredili, kar je bilo treba. Trenutno imamo optiko preko Telekomovega priključka in ne moremo imeti polne hitrosti, ampak mislim da to ni njihova krivda, upam da bomo nekoč spet na njihovi optiki.

From A to BMW.

Prikaži več možnosti
    • arijan90 je všeč

Mat xxl
Mat xxl

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 15 269
  • Avtomobil: BMW

Sam sem bil z internetom, govorim samo za to poslovno bil na Telekomu, sedaj sem pa že ene 12 let na T-2, in ni primerjave, svetovna leta razlike , v delovanju, odnosu, urejanju.....Telekom, je pač dinozaver, ki izumira.....

Prej nam je z lastno domeno upravljal Telekom, res TELETA KOM, da mi je prišel novi zaposleni sem rabil, da mi odprejo nov mail po 14 dni, pa ene 20 pisem, groženj, sicer bi čakal ene 6 tednov in skoraj živčni zlom z mojimi grožnjami, da so to uredili nov mail v nekaj tednih. ( sam nisem mogel ni bilo opcije).   

Potem smo šli na  T-2  pesem, poezija, v 2 minutah uredim sam in po potrebi čez 5 minut takoj ukinem ta mail....., da ne omenjam, da imajo svoje serverje za poslovne uporabnike, ja računajo malenkost več, vendar zato njihovi URL-ji nikoli niso na črnih listah mednarodnih usmerjevalnih serverjev in zato maili potujejo, kamor koli, kar je pri Telekomu, tak tak, večne težave in povratni maili da je mail ustavljen in navodila, kako to odblokirati, kar pa zahteva ČAS in ukvarjanje z tem, tega pri T-2 ni nikoli niti 1 x se s tem nisem ukvarjal......     Tako, da jaz sem zelo zadovoljen !   

Urejal Mat xxl, 11.02.2023, 16:04.

Prikaži več možnosti
    • timej98 in tipmisle uporabnikom je všeč to sporočilo

wini
wini
  • Uporabnik
  • Sporočil: 2 716
  • Avtomobil: bmw 328i f30

Zakaj pa me imet o365 za poslovno uporabo? Nisi vezan na nobenega operaterja.
Prikaži več možnosti

alanq4
alanq4

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 760
  • Avtomobil: 156 V6 in giulia 2.0t

Delal na t2 mel t2, kaj lahko recem?
Tv eden najboljsih, mobilni signal obupen, pa preklop gostovanja v telekom pa nedosegljivost...
Bil sem na bakreni parici od telekoma vedel za vse zvijace telekomovcev (priklop t2 uporabnikov na "slabse" komponente v omaricah itd, in res nikakor nisem dosegal hitrosti kot prej direkt prek telekoma.
Vse skup sem odjavil, vzel samo telefon z ogromno prenosa podatkov pri telekomu in dela! Tv pa net imam vse prek telefona zdej in je veliko hitrejse.
Aja se tole, vecina t2 uporabnikov ki je direktno na t2 optiki je pa izredno zadovoljnih, in tudi kar sem delal priklopov se je delalo kvalitetno in zadeve so res letele noro, 7 let nazaj linije 300/50 ali 1000/1000 ajd cao :)
Prikaži več možnosti
    • Nixxon, tipmisle in japanac uporabnikom je všeč to sporočilo

arijan90
arijan90

Začetnik

• Uporabnik

Bump. Akcija se pocasi zakljucuje.

Paket Oranzni Diamant HBO - 29,99€ na mesec za 2 leti (1000/200 Mbit/s, shema XL HD, HBO MAX, casovni zamik, mobilni Oranzni Maxi - 500GB)

Ce se koga zanima, naj pise privat.

Pogoja sta nov narocnik in T-2 prikljucek.

Prikaži več možnosti

Monaco
Monaco

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 14 516
  • Avtomobil: silver arrow & topless...

Bump. Akcija se pocasi zakljucuje.

Paket Oranzni Diamant HBO - 29,99€ na mesec za 2 leti (1000/200 Mbit/s, shema XL HD, HBO MAX, casovni zamik, mobilni Oranzni Maxi - 500GB)

Ce se koga zanima, naj pise privat.
Pogoja sta nov narocnik in T-2 prikljucek.

Pa pol spet nateg z hitrostmi in da nimaš možnosti odjave brez plačila 200+ eur kazni?

Upam, da ni še kdo tu gor tako naiven, da bi sprejel to ponudbo. Itak mislim da so še edini pri nas tako zaostali, da sploh težijo z vezavami...
Prikaži več možnosti

arijan90
arijan90

Začetnik

• Uporabnik

Na optiki ponavadi ni problemov s hitrostmi. Kvecjemu ce gostujejo pri drugemu operaterju.

Tega drugega komentarja pa ne razumem. Kolikor poznam ponudbe ima samo A1 brez vezave kjer lahko dobis akcijo. Ostali Telekom, Telemach in T-2 ti ponujajo brez vezave, samo ne dobis akcije, ampak po redni ceni.

Starsi so pri A1 sedaj, na 2 lokacijah in sem pred podpisom pogodbe klical na tehnicno pomoc in prosil naj preverijo hitrost, ker paket ki so ga vzeli na bakru omogoca do 40/10. Zatrdili so mi da je ta hitrost podprta.
Ko so jih priklopili, je bila hitrost 15/0,9 izmerjena preko kabla v razlicnih delih dneva. Ko sem jih klical da nekaj ni uredu, so rekli da bodo preverili, potem so pa poslali mail in se opravicili da je mozna samo taksna hitrost kot jo dobijo. Pred podpisom pogodbe so pa trdili drugace… sej na sreco jim je to uredu, pa se brez vezave so. Ampak ne mislit da drugi ne zavajajo z obljubami pred podpisom pogodbe.

Osebno imam odlicne izkusnje s Telekom in T-2. Na tej lokaciji je veliko ljudi ze vec let pri T-2 in ostajajo ker so zadovoljni. Razen cene seveda, ampak zal kot novi narocniki, ni ugodnost za njih. Kot velja enako za ostale operaterje.
Prikaži več možnosti

Monaco
Monaco

BMW fanatik

• Uporabnik

Starsi so pri A1 sedaj, na 2 lokacijah in sem pred podpisom pogodbe klical na tehnicno pomoc in prosil naj preverijo hitrost, ker paket ki so ga vzeli na bakru omogoca do 40/10. Zatrdili so mi da je ta hitrost podprta.
Ko so jih priklopili, je bila hitrost 15/0,9 izmerjena preko kabla v razlicnih delih dneva. Ko sem jih klical da nekaj ni uredu, so rekli da bodo preverili, potem so pa poslali mail in se opravicili da je mozna samo taksna hitrost kot jo dobijo. Pred podpisom pogodbe so pa trdili drugace… sej na sreco jim je to uredu, pa se brez vezave so. Ampak ne mislit da drugi ne zavajajo z obljubami pred podpisom pogodbe.

Pri ostalih operaterjih lahko potem prekineš pogodbo, pri T-2 te pa to stane najmanj 200 eur, ker se zakonskim 14 dnevom izognejo z zavlačevanjem priklopa. Razen mobile, namerno NIČ ne priklopijo prej kot v 12 dneh...
Prikaži več možnosti

arijan90
arijan90

Začetnik

• Uporabnik

V 7. dneh so me priklopili. Kolega v 9. dneh.
Meni je to prej kot 14 dni kolikor imas casa za odstop.
Pri Telekomu sem moral placat kazen za predcasno prekinitev v visini 57€ pa bi moral bit vezan se 3 mesece. 10€ administrativnih stroskov in pa 9€ za “brezplacen” priklop ki ti ga zaracunajo v paketu. Ampak se mi je vseeno splacalo placat in menjat.
Prikaži več možnosti

Monaco
Monaco

BMW fanatik

• Uporabnik

V 7. dneh so me priklopili. Kolega v 9. dneh.
Meni je to prej kot 14 dni kolikor imas casa za odstop.

Mene so v 12 dneh. Ko sem potem "informativno še klical", so mi rekli, priklop bo v 2-3 tednih. Ravno tako imaš tukaj zadnjih nekaj feedbackov v kakem času so jim obljubili priklop.

Bistvena razlika je, ali si storitev že nekaj časa koristil in želiš predčasno prekiniti ali pa si storitev samo preizkusil in ugotovil, da ni to to, pa jo želiš prekinit po parih dneh testiranja, pa tega ne moreš.

Pa že tudi tvoj primer je nateg. Pri prodaji ti rečejo da imaš 14 dni časa za test in morebitno prekinitev, tvoj kolega pa je imel v najboljšem primeru časa 5 dni...

Prikaži več možnosti

arijan90
arijan90

Začetnik

• Uporabnik

Spet na voljo akcija. Sedaj tudi za obstojece, ki nimajo aktivne vezave.

Paket Oranzni Diamant HBO - 29,99€ na mesec - 2 leti, paket vkljucuje 1000/200 Mbit/s, shema XL HD, casovni zamik, HBO MAX
mobilni paket Oranzni Maxi - 500GB prenosa

Pogoj je T-2 optika.
Kogar zanima, naj pise privat.
Prikaži več možnosti
    • Milan P je všeč

bpavsic
bpavsic

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 244
  • Avtomobil: E92 320i, F30 320d

Spet na voljo akcija. Sedaj tudi za obstojece, ki nimajo aktivne vezave.

Paket Oranzni Diamant HBO - 29,99€ na mesec - 2 leti, paket vkljucuje 1000/200 Mbit/s, shema XL HD, casovni zamik, HBO MAX
mobilni paket Oranzni Maxi - 500GB prenosa

Pogoj je T-2 optika.
Kogar zanima, naj pise privat.

Bi rade volje vzel, pa imam sredi Maribora 20/4 vdsl...

Prikaži več možnosti

Monaco
Monaco

BMW fanatik

• Uporabnik

Dokler ne bodo ukinili aneksov oz vsaj bili pošteni z možnostjo preizkusa, naj lovijo ovce ki jemljejo njihove pakete po ulicah...

Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2023. Vse pravice pridržane.