Skoči na vsebino

Letalstvo

- - - - -

• Prijavi se za objavo odgovora
436 odgovorov v temi
sash
sash

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 10 726
  • Avtomobil: UFO

Sedaj sta bila že dve ali tri priče umorjene ki so imele namen pričat proti Boeingu, me zanima če ima Boeing svoj "hit squad" ali najamejo zunanje izvajalce?
The Truth is Out There
Prikaži več možnosti

Nixxon
Nixxon
  • Globalni moderator
  • Sporočil: 68 785
  • Avtomobil: sivo povprečje

Napiši na forum da veš nekaj umazanega o njih, pa boš iz prve roke izvedel. :ok2 

To our friends and loved ones, no longer with us.

Prikaži več možnosti
    • RRoman je všeč

fancy
fancy

BMW ljubitelj

• Uporabnik
  • Sporočil: 853
  • Avtomobil: S60 2,4 185

Sedaj sta bila že dve ali tri priče umorjene ki so imele namen pričat proti Boeingu, me zanima če ima Boeing svoj "hit squad" ali najamejo zunanje izvajalce?

Zunanje izvajalce najema

Prikaži več možnosti
    • sash je všeč

MehMan
MehMan

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 3 204
  • Avtomobil: E61 535d

Dejmo se vprašat... A ko se zaletiš na cesti greš tudi znamko tožit? A ko avtobus zgrmi v prepad al pa karkoli pa 50 ljudi umre tudi tožiš znamko avtobusa? 

Ajde letalska nesreča je res malo hujša stvar ker v momentu umre pač par sto ljudi... ampak cmon. 

Če bi ti nekdo v naslednji model avta vgradil neko funkcionalnost ki v primeru nedelovanja povzroči nesrečo, ali pa odpoved nečesa, recimo ta sistem v BMWjih ki v dežju avtomatično rahlo pritiska bremze da so suhe, in ko dela, super, če ti gre pa dežni senzor ti pa odpovejo bremze. V priročniku nebi nič pisalo o temu, pa še znamka bi se delala idiota, ker niso hoteli povedat nikomur vse glede te funkcionalnosti ker bi morali na novo delati certifikacijo in dodatno opozoriti nove lastnike, ter še obvezno šolanje za vse mehanike glede senzorja za dež, in to vse pač stane.

Ti se usedeš v avto z otrokom, voziš se normalno, začne pršeti, brisalci se ti ne prižgejo, nič se ti ne zdi, pač malo štrajka, ko se pa približaš rondoju pa ugotoviš da nimaš več zavor, pride do nesreče, zgodi se najhujši scenarij, ti si magično preživel. A bi potem sprejel odgovor od BMWja v smislu "smo vedeli da se zna to zgoditi, ampak smo upali da ne, ker je bilo predrago to izpostaviti, upsi"?

To niso bile nesreče ki jih je povzročil nenadzorovan zunanji dejavnik, ampak dobesedno skrivanje funkcionalnosti nečesa ki vpliva na ta kako letalo leti pred piloti, ker bi drugače moral vsak kupec teh avionov poskrbeti za dodatno izobraževanje pilotov in vzdrževalne posadke, kar pa predstavlja dodaten strošek, in naredi to letalo manj zanimivo za potencialne kupce. 

1. Meh: Indifference;

ma. ko j***.
Prikaži več možnosti
    • Nixxon in tomze uporabnikom je všeč to sporočilo

BMW4everafter
BMW4everafter

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 17 447
  • Avtomobil: B58 MPPSK

Sej pravm.

3 nesreče na 1500+ letal izdelanih... cmon... No comment. Pa naj bo to skrivanje ali zunanji dejavnik. Čudno, da potem nimajo vsi takih težav recimo? To je iskanje dlake v jajcu, ker se je nekomu zahotelo, da nekoga orng zjebe in mu ratuje... Zakaj je pa vprašanje...

Še vedno pa letala sestavljajo ljudje... človeški dejavnik je povsod. Po vrhu vsega te stvari skup dajejo sami neizobraženi in nekvalificirani poceni delavci kar pomeni da je človeški faktor še toliko večji. Lahko da je namerno tako narejeno, da je blo "poceni" samo potem bi morala letala serijsko en za drugim dol padat... pa zgleda ne padajo.

Urejal BMW4everafter, 24.06.2024, 12:21.

1964 Ford mustang 289 V8, F36 440i MPPSK 

Prikaži več možnosti

MehMan
MehMan

BMW fanatik

• Uporabnik

Sej pravm.

3 nesreče na 1500+ letal izdelanih... cmon... No comment. Pa naj bo to skrivanje ali zunanji dejavnik. Čudno, da potem nimajo vsi takih težav recimo? To je iskanje dlake v jajcu, ker se je nekomu zahotelo, da nekoga orng zjebe in mu ratuje... Zakaj je pa vprašanje...

Še vedno pa letala sestavljajo ljudje... človeški dejavnik je povsod. Po vrhu vsega te stvari skup dajejo sami neizobraženi in nekvalificirani poceni delavci kar pomeni da je človeški faktor še toliko večji. Lahko da je namerno tako narejeno, da je blo "poceni" samo potem bi morala letala serijsko en za drugim dol padat... pa zgleda ne padajo.

Ker so po več kot 300 smrtnih žrtvah vsa letala prizemljili in poiskali težavo in šele po temu so lahko spet začela leteti. Kaj bi po tvoje morali čakati še naprej? MCAS so skrivali pred piloti, tukaj ni nobene dlake, preprosto so skrivali sistem ki uravnava let aviona, in potencialne težave ki lahko nastanejo zaradi tega, s tem da ga niso vnašali v priročnike, ker bi to pomenilo da je treba celo Ryanair/Southwest/United etc. vzdrževalno posadko in pilote poslati na dodatno izobraževanje, kar pa kar naenkrat naredi ta avion manj zanimiv za obstoječe stranke ki uporabljajo 737ke, namesto da jim samo rečejo "eh, isto je, samo presedeš se". In potem kakšen senzor na katerega se MCAS zanaša odpove, med rednim vzdrževanjem starejšega modela pa se za ta senzor predpisuje drugačno vzdrževanje kot ga MCAS rabi. 

ma. ko j***.
Prikaži več možnosti
    • DrKo je všeč

BMW4everafter
BMW4everafter

BMW fanatik

• Uporabnik

No ampak so težavo rešili. Kje je pol problem? Letijo naprej. 

Ko na avtu odkrijejo da nekaj ni uredu tudi naredijo vpoklic in stvari uredijo. 

Prikaži več možnosti

BMW4everafter
BMW4everafter

BMW fanatik

• Uporabnik

Flying My Jet Engine Merry-Go-Round Until It Explodes (13G FORCES) (youtube.com)

Tale ima same mrzle podvige

Prikaži več možnosti

Fleko
Fleko

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 4 713
  • Avtomobil: e28, e36/5

Sej pravm.

https://www.bbc.com/...es/cjjjj85z0lno

Prikaži več možnosti

MehMan
MehMan

BMW fanatik

• Uporabnik

No ampak so težavo rešili. Kje je pol problem? Letijo naprej. 

Ko na avtu odkrijejo da nekaj ni uredu tudi naredijo vpoklic in stvari uredijo. 

Problem je v temu ker bi lahko te težave odkrili in odpravili že prej, preden je moralo umreti preko 300 ljudi, če sistema nebi namenoma skrivali. To ni bila neka nepredvidljiva napaka ali pa vpliv zunanje sile. Motiv za skrivanje je nič drugega kot prodaja in dobiček, in žrtvovati varnost za dobiček se ne sme tolerirati, še najmanj pri letalih, zato jim je treba stopiti po prstih, da se take stvari ne ponovijo, in da vsi ostali proizvajalci, oziroma njihov bullshit management, ne dobi preveč idej kako hvatit krivine. 

ma. ko j***.
Prikaži več možnosti

BMW4everafter
BMW4everafter

BMW fanatik

• Uporabnik

Ja sej razumem point me ne rabiš prepričevat se popolnoma strinjam s tabo v vsem. Samo je en problem... 

Kaj bo zdaj po tožbi drugače? 

Verjetno bodo dobili kako nalogo vpeljat take in drugačne procese za dvig nadzora in izboljšanja določenih procesov, katerih vpeljavo bo nadzirala verjetno neka tretja neodvisna ustanova in to je to. Pa še to ustanovo bodo sčasoma verjetno podkupili, da bo skoz prste gledala... verjetno...

Boeing je preveliko podjetje in požre prevelik del ameriške ekonomije. da bi ga imeli željo "zjebat".

Zato so te tožbe čist brezvezne. To je samo predstava za javnost in družine umrlih, da imaš potem mir pred njimi.....

Urejal BMW4everafter, 09.07.2024, 11:17.

Prikaži več možnosti

Natuzzi
Natuzzi

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 3 628

Ta vikend v Varaždinu

https://sierra5.net/...letalski-miting

Prikaži več možnosti

BMW4everafter
BMW4everafter

BMW fanatik

• Uporabnik

jaz grem 

Tega mitinga zdaj že več let ni bilo.

Zgleda Hrvate srbi odkar majo Rafale da jih pokažejo.

Hvala za link. Jaz grem 100% ne vem pa ali v soboto ali nedeljo.  In upam, da še zadnjič pred upokojitvijo moji organi občutijo bobnenje miga21 pri polnem gasu :) To je nekaj kar noben drug reaktivec ni sposoben naredit.  

Pa vidim, da bo tudi G-2 letel. Že zaradi tega lepotca se splača it :)

A obstaja kje uradni program? Ker jaz ga ne najdem...Fino bi blo vedet a sta programa za soboto in nedeljo enaka, ali je eden večji od drugega,.... 

Urejal BMW4everafter, 10.07.2024, 09:53.

Prikaži več možnosti

BMW4everafter
BMW4everafter

BMW fanatik

• Uporabnik

Jaz grem jutri.. Če gre še kdo lahko kako pivo spijemo tam pa kakšno rečemo, če bo prilika :)

Prikaži več možnosti

BMW4everafter
BMW4everafter

BMW fanatik

• Uporabnik

Airshow ok pac. Sem kar precej razocaran ker je vreme verjetno krivo da pol programa ni bilo (gripen, EF2000, F16) ki naj bi bili del “nepotvrdene” udelezbe na programu….
Izredno sem razocaran nad rafali. Leteli precej visoko, 3 kroge in odsli. Nobenega nizkega preleta kot se je to z migi delalo vcasih. Razumme da morda ne znajo se dovolj in so raje na “varni visini” ampak vseeno….

Galeb je bil fenomenalen. Mig15 je bil fenomenalen. En redbulov alphajet se je v zraku pokvaril je moral zasilno pristat, drugi je nadaljeval prigram.
B25 mitchel od redbulov je zanimiv ampak nic posebnega.

Verjamem da je bila organizacija zelo tezka in so se potrudili ampak overall sem razocaran ker za 15€ vstopnine to ni to. Ker realno Airpower v Zeltwegu je “free entry” in program fura pd 8 zjutraj do 20 zvecer brez premora. Tu pa se je vse skupaj zacelo sele med 12/13 uro in med vsakim letom je bilo 10-15 minut pavze.

Lusno je blo to ne recem ampak sem razocaran.
Mi je bil pa vsec dostop do “stajanke” ker si lahko sel do letal preden se je program zacel in si jih ogledal od blizu to je redko na takih dogodkih.

Na koncu nas je ujel se rep neurja ki je podrl vse stante, in jurcke. Skoda je verjetno precej velika. Ce bi pihalo se 10 minut bi odneslo tudi taveliki šotor.
Ni bil lep zakljucek. Ampak jbg:( se zgodi. To vreme ki je potovalo po stajerskem danes je verjetno tudi razlog da ni bilo udelezb sosednjih drzav…. Sklepam…

Pripete slike za predogled

• IMG_4739.jpeg
  • IMG_4740.jpeg
  • IMG_4744.jpeg
  • IMG_4748.jpeg
  • IMG_4745.jpeg
  • IMG_4749.jpeg
  • IMG_4761.jpeg
  • IMG_4765.jpeg
  • IMG_4775.jpeg
  • IMG_4795.jpeg
  • IMG_4800.jpeg
  • IMG_4799.jpeg

Prikaži več možnosti

M4-CS
M4-CS
  • Uporabnik
  • Sporočil: 3 810
  • Avtomobil: Vsakega nekaj

Res dober dogodek, ki je celo brezplačen in imaš res kaj za videti in zelo blizu Slovenije.

https://www.airpower.gv.at/?lang=en

Prikaži več možnosti

BMW4everafter
BMW4everafter

BMW fanatik

• Uporabnik

Res dober dogodek, ki je celo brezplačen in imaš res kaj za videti in zelo blizu Slovenije.

https://www.airpower.gv.at/?lang=en

Greš letos? ;)

Letos je na seznamu tudi F-35 za tiste katerim je to ful hud jet :) zelo redka prilika za videt ga v EU.

Urejal BMW4everafter, 13.07.2024, 21:35.

Prikaži več možnosti

M4-CS
M4-CS
  • Uporabnik

Greš letos? ;)
Letos je na seznamu tudi F-35 za tiste katerim je to ful hud jet :) zelo redka prilika za videt ga v EU.

Mogoče, odvisno od časa, je pa to daleč najboljši show v EU.
Prikaži več možnosti
    • BMW4everafter je všeč

BMW4everafter
BMW4everafter

BMW fanatik

• Uporabnik

Mogoče, odvisno od časa, je pa to daleč najboljši show v EU.

Vem. Se ga vedno udeležim :) 

Letos sem hotel it za 2 dni petek in soboto pa me je vrglo na rit ko sem videl cene nočitev 1500-2000€/noč v okolici.... Tako, da bom šel samo v soboto 7.9 :)

Če boš šel se javi a? Da kakšno rečemo. :) 

Prikaži več možnosti

M4-CS
M4-CS
  • Uporabnik

Vem. Se ga vedno udeležim :)

Letos sem hotel it za 2 dni petek in soboto pa me je vrglo na rit ko sem videl cene nočitev 1500-2000€/noč v okolici.... Tako, da bom šel samo v soboto 7.9 :)

Če boš šel se javi a? Da kakšno rečemo. :)

Lahko prespiš v naši okolici za 100 eur in od nas je dobra ura vožnje do Zeltwega, če bom doma bom sigurno šel en dan pogledat, je kaj za videti. 

Prikaži več možnosti
    • BMW4everafter je všeč

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2023. Vse pravice pridržane.