To delaš za vojaški muzej v Pivki? Noro stari, kakšne fenomenalne projekte imaš.
A sam kabine se pa ne da dobit kje? To je letalo, katerega obstaja največ kosov na svetu.
Urejal veloce, 06.07.2025, 07:52.
To delaš za vojaški muzej v Pivki? Noro stari, kakšne fenomenalne projekte imaš.
A sam kabine se pa ne da dobit kje? To je letalo, katerega obstaja največ kosov na svetu. Urejal veloce, 06.07.2025, 07:52.
ARHITEKT
|
Prikaži več možnosti
|
Nov projekt ja. Zame največji do sedaj. Nori projekti ja kateri so še vedno delani bolj z dušo in srcem kot iz nasova profita,.. ampak lej...
Veš kako je. Se da dobit marsikaj. Samo to uvažat v EU je mukotrpno in drago in se enostavno ne splača. Kabina se dela pa točno od dotičnega modela, to je od BIS modela. Kabine že med poplavo verzij niso bile enake, sploh sprednje armatuke niso bile enake že na različnih verzijah (bis, pfm, fm, pf, um, ur,....). Po vrh vsega pa sp bile tudi različne glede na to kje so bile narejene.... ali v USSR, Češkoslovaškem, Indiji, Kitajskem,...Skratka zelo težko dobiš točno tisto kar iščeš.
Na netu se prodaja marsikaj samo tud, če je že slučajno v EU, je pa vse v cenah 30k+ za sekcijo s kabino + dejstvo, da bi blo treba iz kabine vse zmetat ven, ker gre za napačen model letala in nadomestit vse dele z drugimi paneli ker pač vse kar se prodaja in je najbolj razširjeno je PFM in UM model. BIS-ov praktično ni... Dobiš pa dele za BIS-a v Srbiji samo čez mejo je treba spravit. Ker je bilo v Jugi pač večina modelov tega avijona BIS. In je posleidčno tega v Srbiji največ. Uvozit del avijona iz Srbije v SLO je pa praktično nemogoče ta moment zaradi političnih in drugih neskladji. Pa zato ker EU nasploh zelo bremza uvažanje kakršnekoli "vojaške" navlake iz držav izven EU.
Izdelat lupino za kabino je mala malca. To je par popoldnevov dela. Izdelat notranjost in sourcat PRAVE kose od tapravega modela je pa dolgotrajen in predvsem drag proces
Takoj ko tega končam, pride pa še moja kabina na vrsto, ki bo ostala pri meni doma, za katero imam pa praktično že vse na lagarju in to je cockpit za Galeba G-2 Imam pa v rezervaciji tudi visoko višinsko čelado za MIG21, i se je slučajno pojavila, u nulo ohranjena brez poškodb in bo lep dodatek k moji osebni zbirki. Je taprav skafander zadeva haha Urejal BMW4everafter, 06.07.2025, 09:21. 1964 Ford mustang 289 V8, F36 440i MPPSK |
Prikaži več možnosti
|
Hud projekt, kapo dol. Jaz bi šel v srbijo z avtom, tam kupil navlako in se odpeljal v slo. Za stare števčke in panele ne bo noben kompliciral na meji. Kupil si na bolšjem sejmu pa zdravo.
“You can't treat a car like a human being; a car needs love. ” – Walter Röhrl
|
Prikaži več možnosti
|
Super vse. Sam problem je oziroma se pojavi, ker ni tolk enostavno kot si si zamislil. Ker tega ne moreš kar "prit dol pa kupit"... Urejal BMW4everafter, 08.07.2025, 15:39. 1964 Ford mustang 289 V8, F36 440i MPPSK |
Prikaži več možnosti
|