Zdravo,
Ima kdo izkušnje s FOX izpušnimi sistemi? Primerjava s Supersprintom, Remusom, Akrap....
https://www.fox-sportauspuff.de/
Zdravo,
Ima kdo izkušnje s FOX izpušnimi sistemi? Primerjava s Supersprintom, Remusom, Akrap....
https://www.fox-sportauspuff.de/ |
Prikaži več možnosti
|
Jaz sem ga imel na Miniju, brez pripomb, zelo lep glas, homologirat ga lahko daš. Ne morem ga primerjat z ostalimi, Akrap. je ziher najdražji, Remus tudi ni poceni. |
Prikaži več možnosti
|
Ni primerjave z ostalimi, ne pričakuj preveč. |
Prikaži več možnosti
|
Kolega ga ima na GTI-ju noro dober zvok |
Prikaži več možnosti
|
Zelo mešani odzivi je treba rečt... je pa res, da foxa dobim za 650€, SS pa za 2500€... |
Prikaži več možnosti
|
Imel na Z4, men osebno je bil odličen zvok, malenkost močnejši kot OE ampak še vedno prijeten za avtocesto. |
Prikaži več možnosti
|
Ni primerjave v čem? Zvok je meni bil zelo lep, kar se kvalitete tiče tudi nimam kaj rečt, v parih letih ki sem ga imel nisem imel nobenih težav. Inox ni rjavel, tako da težko rečem da je slab izpuh. Za ta denar je super izbira. Od izpuha pač pričakuješ, da ima tebi všečen zvok. Recimo slab izpuh lahko rečem, da je Milltek. Bratu se je v loncu nekaj sesulo v 1000 ali 2000 prevoženih km in od takrat naprej grdo ropota v prostem teku. Še dobro da ga V8 preglasi |
Prikaži več možnosti
|
Sem se nekako odločil, da grem v smeri FOXa pa me zanima še subjektivno mnenje, kater zaključek bi najlepše deloval?
|
Prikaži več možnosti
|
Kam boš pa montiral zadevo? Zdaj če že sprašuješ kater nastavek bi bil ql?
If clothes make the man, then the engine definitely makes the car. By Larry Webster (Car and Driver)
|
Prikaži več možnosti
|
Maš kake izkušnje z Supersprint/Eisenmann na E46? Kolebam med Supersprint race in Eisenmann race - je veliko razlike? Kolikor sem lahko primerjal na YT je Eisenmann malo bolj razkav (kar mi je všeč. Govorim seveda o zadnjem loncu, ker kolektorje mam že od Schmiedmanna. |
Prikaži več možnosti
|
Eisenmann je kvalitetnejši.
Pri Race izvedbi pozabi na homologacijo. |
Prikaži več možnosti
|
Da ne odgovarjam vsakemu posebej. Definitivno ni primerjave v R&D, tudi v materialih. Akrapovič vemo, da je iz titana, ostalo je načeloma nerjaveče jeklo in tudi tam so razlike. Če grem v inox center po cevi in samo material stane skoraj toliko kot kompleten izpuh, potem je jasno, da je razlika v kvaliteti. Ne leti to sedaj direktno samo na Fox. Za R34 sem naprimer vzel kitajski downpipe, ker inox je inox in cev je cev kajne? Od prej je bil gor pa Kakimoto catback iz inoxa.No, po 5.000km se je videlo po barvi materiala, da so v kvaliteti svetovi razlike. Pa ob segretju se je material tako raztegnil, da mi je stalno odvijalo vijake na turbini in sem problem rešil šele z vgradnjo gibljive cevi. Potem so pa lahko s cenejšimi izdelki še težave s prileganjem in drgnjenjem ob kardan, diff, most ... Lahko je tako zasnovan, da je pozicioniran prenizko in drgne po ležečih policajih ...
Ne pravim zdaj, da je Fox zanič in da ga ne kupit, ampak da se za ta denar ustrezno zniža tudi pričakovanja, primerjat z Eisenmann, Remus, Supersprint pač ne moreš, sploh pa ne z Akrapovič. Če se je na Milteku sesul lonec po le 2000km, potem je dobil izdelek z napako, se zgodi, reklamiraš in zamenjajo. Nikjer nisem zasledil, da je to pogost pojav, se pa zgodi tudi pri Akrapoviču. PS: jaz bi najprej gledal, da ima izpuh homologacijo. Urejal e60va, 22.03.2023, 17:12. |
Prikaži več možnosti
|
MB C COUP.
|
Prikaži več možnosti
|
Na tem avtu zaradi oblike difuzorja izgleda dobro samo serijska blenda. Na facelift C43 so štirje okrogli zaključki in izgledajo obupno, pa najverjetneje boš moral rezati plastiko, kar bo spet izgledalo obupno. Pol je jasno, zakaj je fox cenejši, vizualno bo tole smeh.
|
Prikaži več možnosti
|
O kvaliteti mi je znano, prav tako me homologiranje ne skrbi/je irelevantno. V kolikor pa bi želel TUV bi pa seveda gledal sport izvedbe. Bi pa glede na ceno tudi upal da je Eisenmann kvalitetnejši čeprav sem zasledil par primerov (Eisenmann) kjer se celoten catback izpuh ni prilegal pravilno in je bilo potrebno modificiranje. Ampak jaz gledam samo zadnji lonec tako da bi verjetno moralo biti ‘simple’ montiranje. |
Prikaži več možnosti
|
Težko bo lepše kot original izvedba.
|
Prikaži več možnosti
|
Zakaj pa ne model izpuha kjer zaključki ostanejo original? Saj imajo tudi to opcijo…
|
Prikaži več možnosti
|
Ne biti jezni in ni provokacija. Ampak zakaj nov izpuh?
|
Prikaži več možnosti
|
Na tem Mercu, kot je bilo rečeno, pusti original. Vse ostalo bo na kilometer vidno da se je nekaj napol čaralo. ![]() Jože, počivaj v miru. Hvala za vse. |
Prikaži več možnosti
|
Mogoče sem dal slab primer, tista plastika na dnu je že menjana oz. ni trenutni izpuh del nje. Je že prejšnji lastnik nekej čarou, samo zgolj s tisto spodnjo plastiko. Sedaj bi lahko izgledalo nekaj na tak način - le zgornjimi zaključki. Gre za drug model MB, ampak spodnji del plastike je skoraj isti.
Urejal pingu, 23.03.2023, 09:17. |
Prikaži več možnosti
|