Skoči na vsebino

Nemška avtomobilska industrija se ohlaja

* * * * * 3 glasov

• Prijavi se za objavo odgovora
1407 odgovorov v temi
Silvershadow
Silvershadow
  • Uporabnik
  • Sporočil: 2 273
  • Avtomobil: Za iz točke A v točko B

https://siol.net/avt...egledani-600014

“Zelena” agenda bo sama posebi terjala svoj davek v masovnih odpuščanjih, sedaj pa še udarec s Kitajske?

Kaj v bodoče preostane Evropskim proizvajalcem?

Kitajske avtomobilske znamke že trkajo tudi na naša na vrata : Aiways, MG, Dongfeng…
Prikaži več možnosti
    • MihaSpec je všeč

veloce
veloce

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 51 217
  • Avtomobil: Kombi

Sveti trije bodo samo še za bogate, ostali pa za rajo. Čez 10-20 let bomo večinoma vozili Kitajce. In če se Renault, PSA in podobni ne bodo prilagodili cenovni politiki Kitajcev, bodo propadli. 

Edini, res edini izhod za preživetje Evropske avtomobilske industrije je davek na Kitajce, kar pa prinese kontra negativne efekte ali pa prehod na vodik. Zadnje čase sem se pogovarjal kar z nekaj inženirji in so mi skoraj vsi rekli, da je prihodnost vodik. 

ARHITEKT
Prikaži več možnosti
    • Nixxon, JaaN, Straxer in 3 ostalim je všeč

RobertH
RobertH

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 12 458

Sveti trije bodo samo še za bogate, ostali pa za rajo. Čez 10-20 let bomo večinoma vozili Kitajce. In če se Renault, PSA in podobni ne bodo prilagodili cenovni politiki Kitajcev, bomo propadli. 

Edini, res edini izhod za preživetje Evropske avtomobilske industrije je davek na Kitajce, kar pa prinese kontra negativne efekte ali pa prehod na vodik. Zadnje čase sem se pogovarjal kar z nekaj inženirji in so mi skoraj vsi rekli, da je prihodnost vodik. 

Nekaj sem moral popraviti v gornjem tekstu, ostalo nam pa tako ali tako sledi… ker smo kot družba odtavali!

https://youtu.be/WPMMNvYTEyI    shorturl.at/biQW0

Prikaži več možnosti

voith
voith

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 17 426
  • Avtomobil: ˘Ô≈ôﺣ

Inženirji, ki so ti rekli da je prihodnost osebnega transporta vodik, so budale.
You can't treat a car like a human being; a car needs love. ” – Walter Röhrl
Prikaži več možnosti
    • sash, BMW Deutschland, Coti in 2 ostalim je všeč

Borut_P
Borut_P

BMW ljubitelj

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 350
  • Avtomobil: G11 pfl 730d

Sveti trije bodo samo še za bogate, ostali pa za rajo. Čez 10-20 let bomo večinoma vozili Kitajce. In če se Renault, PSA in podobni ne bodo prilagodili cenovni politiki Kitajcev, bodo propadli. 

Ce se pokaze baterija na sol res prava resitev, potem bo litij sel v pozabo. Vode po svetu zmanjkuje, desolinacija morja se še ne splaca. Ker je sol byprodukt tega ... plus seveda nekaj dodatnega napora, bodo te baterije prakticno zastojn. Desolinacijske postaje bodo delali povsod.
Ne verjamem da bo vodik prihodnost, verjetno le vmesna postaja
Prikaži več možnosti

veloce
veloce

BMW fanatik

• Uporabnik

Inženirji, ki so ti rekli da je prihodnost osebnega transporta vodik, so budale.

Vodik je zelo povezan z elektrifikacijo in bolj dostopen. Ko rešijo težavo shranjevanja, so pa vrata na široko odprta. Ne rabiš elektrarn da ti polnijo baterije, ne rabiš polnilnic, na katere delajo, pa ne delajo, ni toliko težav z reciklažo in menjavanjem baterij.....vodik je super zadeva. In vse skupaj je precej bolj čisto.

Ne vem zakaj bi bili budale. Utemelji.

ARHITEKT
Prikaži več možnosti
    • DamoE30 in Andrej-h uporabnikom je všeč to sporočilo

Seby
Seby

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 5 583
  • Avtomobil: Z3 1,8 roadster

Najprej si je treba izbiti iz glave prepričanje, da to delajo za nas, da se bomo poceni vozili. To je zadnja skrb. Prepoceni vožnja bi na cesti povzročila kolaps, ker bi bil vsak še enkrat več na cesti. Te pa tega ne morejo prenesti. Jaz mislim da je glavni namen zmanjšati število osebnih vozil na cestah in ljudi spraviti na druga prevozna sredstva.
V glavnem, zastonj ali poceni vožnja jim je zadnja skrb. Tako kot naše zdravje zaradi kao izpustov.
Prikaži več možnosti
    • Nixxon, Milan P, Cdriver in 6 ostalim je všeč

leonT
leonT

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 36 815

Sigurno bo transport vedno drazji. Vmes se je pocenil zaradi masovne proizvodnje, zdej se bo pa spet zastopalo prej ali slej.

100 let nazaj si je redko kdo lahko privoscil pot iz Ljubljane do Trsta. Cez 50 let tudi ne bomo sam na kavico hodili na morje ker bo to predrago. Bomo sli z biciklom do kafica v domacem mestu. Sej se res tolk ljudi za brez veze vozi gore dole da to ne more biti vzdrzno. Velja tudi zame, priznam da veliko poti naredim za prosti cas, pa bi komot bil doma.
Prikaži več možnosti

M4-CS
M4-CS
  • Uporabnik
  • Sporočil: 2 879
  • Avtomobil: Vsakega nekaj

Tudi sam sem mnenja da se bo promet omejil in ne bo več poceni potovat za brezveze vsak vikend 1000 km, še posebej naj bi obdavčili krajše lete pod 1000 km. Tudi poslovno nam je korona dokazala da ni treba za vsako malenkost prepotovati pol sveta in se da marskikaj rešiti online. Je pa še vedno potreben osebni stik ampak  takrat je najpomejše kam bomo šli na kosilo ali večerjo. So pa res vsi čisto znoreli z zelenim prehodom že banke morajo to upoštevati pri obrestni meri. Tudi multinacionalke so začele ocenjevati partnerje po doseganju okoljske zavednosti, razen v USA tam se jim pa j*** za vse razen za profit.

Prikaži več možnosti

Seby
Seby

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 5 583
  • Avtomobil: Z3 1,8 roadster

Ali bo avto sploh še statusni simbol?
Prikaži več možnosti

voith
voith

BMW fanatik

• Uporabnik

Ne vem zakaj bi bili budale. Utemelji.

Zato ker je izkoristek vodika v avtomobilu 27%, dizli pa imajo okoli 40% recimo, EVji pa 70%+.

Zato ker je pretvarjanje energije iz elektrike ali fosilnih goriv v tekoči vodik pol pa iz tekočega vodika z vodikovo celico nazaj v elektriko izjemno potratno in zato zelo butasto že samo iz naslova pretvorb.

Zato ker za pridobivanje tekočega vodika potrebuješ več energije kot je vsebuje pridobljena količina tekočega vodika.

Zato ker se shranjevanja vodika na prostem brez ekstremnega hlajenja ne da "rešit".

Uporaba vodika za pogon je igra proizvajalcev za ugajanje zelenim, kar je povezano z raznimi bonusi, zelenimi točkami in nepovratnimi sredstvi in budalam in čist nič drugega.

Urejal voith, 26.02.2023, 13:27.

Prikaži več možnosti
    • sash, Milan P, BMW Deutschland in 2 ostalim je všeč

cilinder
cilinder

Novinec

• Uporabnik
  • Sporočil: 462
  • Avtomobil: VAG group

Tudi sam sem mnenja da se bo promet omejil in ne bo več poceni potovat za brezveze vsak vikend 1000 km, še posebej naj bi obdavčili krajše lete pod 1000 km. Tudi poslovno nam je korona dokazala da ni treba za vsako malenkost prepotovati pol sveta in se da marskikaj rešiti online. Je pa še vedno potreben osebni stik ampak  takrat je najpomejše kam bomo šli na kosilo ali večerjo. So pa res vsi čisto znoreli z zelenim prehodom že banke morajo to upoštevati pri obrestni meri. Tudi multinacionalke so začele ocenjevati partnerje po doseganju okoljske zavednosti, razen v USA tam se jim pa j*** za vse razen za profit.

Si zamislite poleti, ko gre folk na dopust v EU. Kolone po več 10 km ... Koncept samo EV po moje zje... turistično panogo. Prikolice, avtodomi, odmaknjene destinacije. Ko bo folk to ozavestil bo konec zafrkancije.

Prikaži več možnosti

leonT
leonT

BMW fanatik

• Uporabnik

Ja pac ne bodo hodili tok dalec na morje. Men je itak bedarija da se vozijo nizozemci 2000km v eno smer z avtom da so pol v prikoli v istri 14 dni. 60 let nazaj ni blo tega pa so tud preziveli. Mi bomo sli na Bled, oni mako pa svoja jezera in morja pa naj bojo tam gor. Ne more se v nedogled cela evropa selit cez cel kontinent za dopust. Ko sem bil jest mulc smo bli doma za dopust, starsa v sluzbi, jest se pa hodil kopat na Kolezijo z biciklom. Najboljsa poletja so bila to.
Prikaži več možnosti
    • cilinder je všeč

cilinder
cilinder

Novinec

• Uporabnik

Ja pac ne bodo hodili tok dalec na morje. Men je itak bedarija da se vozijo nizozemci 2000km v eno smer z avtom da so pol v prikoli v istri 14 dni. 60 let nazaj ni blo tega pa so tud preziveli. Mi bomo sli na Bled, oni mako pa svoja jezera in morja pa naj bojo tam gor. Ne more se v nedogled cela evropa selit cez cel kontinent za dopust. Ko sem bil jest mulc smo bli doma za dopust, starsa v sluzbi, jest se pa hodil kopat na Kolezijo z biciklom. Najboljsa poletja so bila to.

Ne vem, če te bo nizozemec, nemec ... razumel. Če bo tako bo turistična in avto panoga stagnirala, to pomeni manj bogata EU.

Prikaži več možnosti
    • Cdriver je všeč

voith
voith

BMW fanatik

• Uporabnik

Men je tut bedarija, da majo drugi kaj česar jaz ne koristim.
Prikaži več možnosti

veloce
veloce

BMW fanatik

• Uporabnik

Najbolj butasta izjava do zdej. Kaj te briga, kaj imajo drugi???

ARHITEKT
Prikaži več možnosti

leonT
leonT

BMW fanatik

• Uporabnik

Zdej me boste lincali ampak turizem prinasa ogromno onesnazevajna, za lokalce pa praviloma nic dobrega. Ce bi to omejili ali uspeli zmanjsat bi blo ze veliko narejenega.
Prikaži več možnosti
    • NeonBlack je všeč

veloce
veloce

BMW fanatik

• Uporabnik

Se strinjam. Prinaša pa veliko denarja, tudi državi. 

ARHITEKT
Prikaži več možnosti

cilinder
cilinder

Novinec

• Uporabnik

Zdej me boste lincali ampak turizem prinasa ogromno onesnazevajna, za lokalce pa praviloma nic dobrega. Ce bi to omejili ali uspeli zmanjsat bi blo ze veliko narejenega.

če pogledamo samo naše južne sosdede, verjetno polovico BDPja ustvarijo s turizmom, kje je alternativa za take države?

Prikaži več možnosti

leonT
leonT

BMW fanatik

• Uporabnik

Ja sam ga tud odnasa ker slovenci hodijo pa v tujino na dopust in tam polnijo proracine drugih drzav. Na konc ze poglijha pomoje.

Men se zdi pac energetsko nevzdrzno na na tisoce letal dnevno vozi gor dol ljudi ki grejo sam mal pogledat nekaj na drug konec sveta. Sam sem isto delal, smo sli se kopat na maldive sredi zime, kar je energetsko katastrofalno pocetje, ampak karta je bla 600 eur kar je blo poceni. Ce bi stal avion 6000 eur pa pac ne bi sli in bi sli smucat v Kranjsko goro. Dnar bi ostal v slovenijo pa se avion je bi vozil brez veze gore dole. Takih letov je v resnic na miljone na leto…
Prikaži več možnosti
    • INIESTA je všeč

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2023. Vse pravice pridržane.