Skoči na vsebino

2003 E85 Z4 3.0i

* * * * - 2 glasov

• Prijavi se za objavo odgovora
391 odgovorov v temi
x-driver
x-driver

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 24 731
  • Avtomobil: e39 530iA, e85 Z4 3.0i

Po dolgih letih spet odpiram novo temo v voznem parku :cool

Po dolgem (neuspešnem) čakanju na slovenski Z4 3.0i sem se ponj odpravil - na Švedsko, natančneje v Hörby  :burnout

Našel sem črnega Z4 z bež notranjostjo :mljask športno-elegantna kombinacija :cool

Kilometrov ob prodaji je imel 98k km. Realnost sem preverjal preko autodna in carfax poročil, prejel sem tudi nekaj računov od servisov in izpolnjeno servisno knjižico. Tukaj vse kaže na realne km. Malo drugačno sliko pa da ohranjenost vozila, saj je marsikje v notranjosti prisotna vidna obraba (sedeži, naslon za roke, ročka od menjalnika, kljuka od vrat, plastika pod ročno zavoro). Sicer vem, da je kvaliteta pri teh modelih nekoliko šepala, pa vseeno se sprašujem, če res toliko.

Domov sem se seveda pripeljal, trasa ni bila ravno ravna črta navzdol, pač pa smo naredili nekoliko ovinka in tako prevozili skoraj okroglih 2000 km.

Na mojo žalost je avto že po poti začel kazati karakter :skrbast Mimo Stuttgarta je začel trokirati motor, kasneje sem na testerju prebral misfire na 2. cilindru, torej najverjetneje tuljava. To je naredilo vožnjo kar neprijetno, ampak do doma smo prišli.

Prvi dan doma sem avto opral, drugi dan je deževalo in takrat sem začel opažati levo luč, ki nabira vlago. 3. dan je bila luč polna vode in crknil je xenon v njej. Poskusil sem zamenjati žarnico, pa je ostala tema. Torej najbrž balast. Potem sem luč odmontiral, odlil iz nje dober deciliter vode in potem, ko sem spet lahko videl skozi steklo, opazil škodo, ki jo je voda naredila na sivem ozadju žarometa. Trenutno se dogovarjam s prodajalcem (avtohiša), da mi krijejo vsaj luč, kar so tudi pripravljeni.

Nadaljni problem predstavlja streha. Že pred nakupom se ni hotela odpreti. Njihov mehanik je malo pobrkal po prtljažniku in potem je šla 2x dol in gor bp. Pridem domov, dol je še šla, potem pa nikamor več. Dela odklep strehe, pomika pa ni, motorja se sploh ne sliši. S pomočjo rdeče ročice v prtljažniku streho lahko sicer ročno odpiram in zapiram, ampak avtomatika drugega kot odklep/zaklep ne naredi. Na tipki ne utripa napaka, pač pa sveti konstantno, kot da je v procesu. Preveril sem že stikalo zadnje police, to je 100% delujoče. Prav tako sem preveril varovalke, ki so vse ok. V nadaljevanju me čaka motor.

Tester je pokazal tudi kup napak na modulu centralnega zaklepanja. V praksi sem imel nekajkrat težavo, da se avto ni odklenil ob pritisku na gumb, je pa utripnil smerokaze in prižgal notranje luči. Našel sem navodila, kako zamenjati 2 releja na samem modulu, ampak tega sam ne znam, tako da bi potreboval pomoč, če kdo zna ali koga pozna :ok Je pa menda kodiran na avto in zamenjava ni tako enostavna, čeprav bi Schumi najbrž znal rešit.

Nedelujoč je tudi dežni senzor, ob vklopu 1x pobriše šipo, potem pa nikoli več sam. Menda je ena od napak na testerju vezana tudi na to.

Avto je zadnja leta delal zelo malo km, od lanskega poletja pa je v glavnem stal pri prodajalcu. Če ima to kaj veze, ker zaenkrat se kaže kot eno leglo napak :skrbast :blackeye

Pa če rečemo še kakšno o opremi. Imamo:

- M podvozje

- navi + DSP + tv + 6CDC

- BT telefon (nisem ga še pripravil do delovanja in baje mi tudi ne bo uspelo :skrbast )

- xenon

- ročni menjalnik

- tempomat

- leseno letvico na armaturki

- gretje sedežev

- ogledala z avt. zatemnitvijo (ni se mi ravno zdelo, da delujejo, vsaj sredinsko ne. Morda pa ne vidi čez vetrno mrežo in zaprto streho)

- električni sedeži z memory funkcijo

- ...

Pogrešam multifunkcijo na volanu in M volan, pa športne sedeže.

V predalu pa sem dobil še tak daljinec: http://bmwfans.info/...kit_settop_box/

Ne vem pa, čemu služi. Nisem še poskušal sicer nič.

Pripete slike za predogled

• NKN_7636-2.jpg
  • NKN_7641-2.jpg
  • NKN_7637-1.jpg
  • NKN_7644-3.jpg
  • NKN_7646-4.jpg
  • 1679095672644.jpg
  • 1679095672629.jpg
Prikaži več možnosti
    • Iztok Z., mico, Bavaria fan in 20 ostalim je všeč

auto23
auto23
  • Uporabnik
  • Sporočil: 463
  • Avtomobil: 350Z,LEXUS,Juke,V60

Kaj si pa pričakoval. Pač bmw. Vedno kaj za zamenjati, če pa ni pa še bo. Nikoli nisi na na zeleni veji.
Prikaži več možnosti

m4tj4z
m4tj4z

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 5 355
  • Avtomobil: bel traktore

lep, čestitke. res škoda, da vsaj nekaj tisoč kilometrov ne moreš narediti v miru.

Kaj je pa s "tem slovenskim"? A rdeči lepotec še ni končan? že dolgo nisem nič ujel, kaj se dogaja na primorskem

neJEZImo Save 

Prikaži več možnosti
    • x-driver je všeč

simply
simply

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 5 013
  • Avtomobil: BMW

Daljinec ima vezo z zemeljskim signalom za prenos slike, torej tv na ekranu.

Prikaži več možnosti
    • x-driver je všeč

Strejt6
Strejt6
  • Uporabnik
  • Sporočil: 181
  • Avtomobil: E46 Ci, MR2 AW11, TT 225Q

Uf, vsaka čast da si šel tako daleč po željeno kombinacijo, notranjost je fensi :cool . GM5 modul si predstavljam da je isto kot pri E46. Jaz sem ga menjal s takim ki je imel isto serijsko številko, ampak mi je še vedno manjkalo nekaj funkcij, ker ima moj avto nekaj več opreme. Potem mi je Kitak enkrat nastavil, mislim da za manj kot 30€. Senzor za dež in ostale komfortne funkcije so tudi vezane na ta modul. Je pa res da ti stari senzorji delujejo zelo na random, sploh če imaš pikco umazanije pred senzorjem. Samozatemnitveno ogledalo tudi pri meni nikoli ni funkcioniralo posebno dobro - vedno ko je nek SUV z reflektorji za mano dam pač glavo malo na stran :skrbast .

FR, MR, AWD! RR :king !

Prikaži več možnosti
    • _peters_ in x-driver uporabnikom je všeč to sporočilo

_peters_
_peters_

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 5 535

Uau! Super projekt, cestitam. Malo manj za napake, a pac avto ima ze svoja leta. Te stvari porihtas in bo. Tehnicno je vseeno se kar old school.

Tudi meni so Z4 eden od sanjskih (with to have) BMWjev, katere sem mislil, da si bom ze davno kaksnega privoscil, pa so prisle druge prioritete.

Dobro rihtaj in redno objavljaj.

Daj malo napisi recimo kako glede voznje? Obcutki? Primerjava med ladnjo (E39 z avtomatom) in isti motor v res agilnem avtu pa se rocni? Verjetno je kot da bi bila druga motorja?

#EV is the way#

Prikaži več možnosti
    • x-driver je všeč

Zelenc
Zelenc
  • Uporabnik
  • Sporočil: 2 462
  • Avtomobil: Z4

Luka, čestitke za pogum in nakup, da imaš končno svojega Z-ja. :)

Napak si veliko naštel, a verjamem jih boš hitro rešil in se zadovoljno vozil. :)
Prikaži več možnosti
    • x-driver je všeč

e60va
e60va
  • Uporabnik
  • Sporočil: 2 702

Na slikah je videti lep avto, ne razumem pa, zakaj si si po izkušnji z E39 nakopal še avto, ki vsaj sedaj kaže na to, da bo izkušnja podobna.

Morda zgrešen predlog, ampak ali ste preverili akumulator? Elektronika v bmw zna hecat tudi, če je akumulator slab. Za luči pa lahko izkoristiš priložnost za zamenjavo na bele smernike. Potem pa upajmo, da se zaključijo napake in začne uživancija brez strehe :ok
Prikaži več možnosti
    • Blazbmw in x-driver uporabnikom je všeč to sporočilo

gerchy
gerchy

License for everything!

• V potrjevanju
  • Sporočil: 11 684
  • Avtomobil: z dost' dinamike!

Srečno vožnjo še tukaj. :)

Kako to, da si šel tako daleč ponj, ni bilo v Nemčiji nič po tvojem okusu?

Testerja nisi imel s sabo, da bi že tam preveril te napake?

Človek bi ugibal, da imaš rad res posebne izzive. :-D

Povej več, kaj boš najprej upgradal, najbrž najprej letni komplet? M6 replike 19"? :rofl

Prikaži več možnosti
    • Nixxon, Bavaria fan in x-driver uporabnikom je všeč to sporočilo

sssimon
sssimon

BMWslo.comoholik

• Uporabnik
  • Sporočil: 3 727
  • Avtomobil: Sort of a BMW

Uu spet pestra tema… Luka je malo mazohista No malo se hecam… zelim ti, da bodo vse napake kmalu odpravljene in bos lahko potem v miru uzival v voznji. Se veselim te teme in lepih slik.
Prikaži več možnosti
    • x-driver je všeč

x-driver
x-driver

BMW fanatik

• Uporabnik

Hvala vsem :beer

V Nemčiji so ti avti že v osnovi par k€ dražji, je bilo ceneje it na Švedsko.

Akumulatorja nisem preverjal, ampak vžiga normalno, tako da je po mojem ok.

Primerjava z e39: največja razlika je vožnja po AC, tam je Z4 res naporen za vozit. Živčen in glasen.
Motor pa je jasno bolj poskočen, ni pa spet ravno dan in noč. Ali pa se mi tako samo zdi, ker imam zabetonirano v glavi, da je isti motor :D mi je pa všeč, kako basira na štandgasu :cool

Testerja nisem imel s sabo. Pa saj so se napake po poti začele pojavljat :skrbast

V planu so 18"ke. Najprej bom probal style 193, ker jih imam ravno pri roki. Razmišljal sem še o kakih CSL replikah in celo o apex arc-8, ampak me vizualno zadnji 2 ne prepričajo zares. CSLka mora biti 19". Apex pa bolj sede v kaki temni barvi, ampak ne grem v te vode.

O lučeh z belimi smerniki sem že malo razmišljal, ampak ne vem, če bi šel res menjat. Mi ni spet tako napačen tak, kot je v bistvu.
Črna barva mi ni najbolj po mojem okusu, sivorjavi so mi lepši, ampak pa bež notranjost ne paše nanje. Temno moder bi bil pa top. Morda kdaj folija :laugh :laugh

Rdeči Z4M je menda končan in se testira. Vseeno pa ne poznam planov lastnika, ker so bile tam kar težave in zaenkrat nima planov dati stran obstoječega 3.0i. Mi je tudi sam rekel, da si lahko grem po drug avto, tako da sem tudi šel.
Prikaži več možnosti
    • Zelenc je všeč

hammanM5
hammanM5

Novinec

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 437
  • Avtomobil: Bmw 330d, 530GT

Moj zadnji passat je bil iz švedske. Celi popikan od rje. Upam da si dobro pregledal karoserijo.

Srečno vožnjo, lep je ! :)
Prikaži več možnosti

x-driver
x-driver

BMW fanatik

• Uporabnik

Vizualno ima nekaj prask, ampak problemov z rjo zaenkrat nisem še odkril :ok
Prikaži več možnosti

Fleko
Fleko

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 3 509
  • Avtomobil: e28, T5, 1.8T, D5,...

Akumulatorja nisem preverjal, ampak vžiga normalno, tako da je po mojem ok.

Prvo, cestitke za nakup.
Vseeno preveri akumulator. Meni je Superb normalno vžigal (diesel), pa je vseeno bil akumulator hin. Je pa izlapljal velike porabnike - klima in pojavljale so se mu napake.
Prikaži več možnosti

x-driver
x-driver

BMW fanatik

• Uporabnik

Hvala :ok

Kako naj ga torej preverim? Vpliva tudi med vožnjo, čeprav tam avto napaja alternator?
Prikaži več možnosti

e60va
e60va
  • Uporabnik
  • Sporočil: 2 702

Tudi ja. Na vsakem servisu ti ga lahko stestirajo.
Prikaži več možnosti

x-driver
x-driver

BMW fanatik

• Uporabnik

Se samo napetost meri ali je še kaj drugega? Napetost lahko tudi sam pomerim. Je potrebno odklopit aku ali se lahko priklopljenega meri?

Prikaži več možnosti

DJ Falco
DJ Falco

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 3 266
  • Avtomobil: ///M235i

imam platišča, ki bi ti pasala :) 19".

srečno vožnjo!

When life speeds by... downshift.

Prikaži več možnosti

x-driver
x-driver

BMW fanatik

• Uporabnik

Ma sem se bolj na 18" usmeril :ok
Prikaži več možnosti
    • Zelenc je všeč

_peters_
_peters_

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 5 535

Se samo napetost meri ali je še kaj drugega? Napetost lahko tudi sam pomerim. Je potrebno odklopit aku ali se lahko priklopljenega meri?

Lahko meris priklopljenega. Ce avto ne laufa meris samo napetost akumulatorja, ko pa je avto vzgan, pa meris s kaksno napetostjo ti polni alternator akumulator.

#EV is the way#

Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2018. Vse pravice pridržane.