Motor noče sodelovat 
Popizditis res... Motor menjan 2011 (ali 12). Ohišje zatesnjeno z bitumen maso in duct tapom. Ne duha ne sluha o vodi notri. Pri nakupu je motor delal, streho smo 2x odprli in zaprli. Pridem domov, jo 1x odprem in konec veselja. Motor na videz kot nov, ampak masten, po njem je spuščalo hidravlično olje. In je crknil, oz. tu in tam še da kako brco od sebe, ampak čedalje manj. Razmaščevanje ni pomagalo.
Cel svet ima probleme z vodo na teh motorjih, meni gre crknit pa že zamenjan motor - zaradi olja (predvidevam). Pa to ne more biti res.....
Pa originalni nadomestek je bil, ne nek kitajec.
Torej rabim nov motor. Ebay (da ne govorim o Amazonu) je poln kitajcev za (s poštnino) cca 300€. Gor je tudi en original (Hoerbiger) za 470€. Koliko je na pooblaščencu, ne vem. So pa to cele pumpe, tu in tam se dobi tudi kak motor z ovalno flanšo, ampak je drugačne oblike na koncu, kot moja, pa ne vem, če bi pašalo. Gol motor brez ovalne flanše ne pride v poštev, ker slednja ne gre stran od motorja, je vtisnjena gor.
Da ne govorim, da so to no name motorji. Na tujih forumih so taki no name motorji ljudem delali vsega par dvigov in spustov, potem pa spustili dušo.
Ima kdo izkušnje, kateri aftermarket motor kupit, da ni predrag in da bo delal?
Zanimiva alternativa je tudi Ford mustang motor. Menda celo hitreje opravlja dvige in spuste strehe. Ampak pa nima ventila za ročno operacijo strehe, katera me zdaj rešuje že 2 mesca. Ko crkne, crkne. Američani vsi presrečni menjajo na mustang motorje, seveda pa se noben ne oglasi, ko stvar crkne. Večen najbrž tudi ta ni.
Razne pametnjakoviče in norce pa že vnaprej prosim, da posta enostavno ne oddajo