Skoči na vsebino

Audi A6 C8

- - - - -

• Prijavi se za objavo odgovora
337 odgovorov v temi
HiM
HiM

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 6 266
  • Avtomobil: :(

Zdravo,
Ker mi G30 mogoče ni najbolj všeč, me zanima če ima kdo izkušnje z zadnjo generacijo A6? Dokaj malo jih je. Glede motorja pri Audiju nebi bil toliko izbirčen kot pri G30, kjer bi hotel bencinerja. Tukaj bi se zadovoljil z 40TDI ali pa morda še bolje 45TDI (3.0).

Kako je z zanesljivostjo? Je avto udoben? Tih? Vsekakor bi ga najraje imel na max 18kah. Gledam , da bi ga nabavil tam z max 120kkm.

Urejal HiM, 12.04.2023, 17:14.

Objavljena slika
Član KOS
Prikaži več možnosti

hammanM5
hammanM5

Novinec

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 783
  • Avtomobil: Bmw 530GT, A7 biTdi

Zdravo,
Ker mi G30 mogoče ni najbolj všeč, me zanima če ima kdo izkušnje z zadnjo generacijo A6? Dokaj malo jih je. Glede motorja pri Audiju nebi bil toliko izbirčen kot pri G30, kjer bi hotel bencinerja. Tukaj bi se zadovoljil z 40TDI ali pa morda še bolje 45TDI (3.0).
Kako je z zanesljivostjo? Je avto udoben? Tih? Vsekakor bi ga najraje imel na max 18kah. Gledam , da bi ga nabavil tam z max 120kkm.

Uporabnik @Snowtlus ima eno C8 50TDI makino. Ti bo iz prve roke povedal.
Prikaži več možnosti
    • HiM je všeč

urban
urban

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 3 307
  • Avtomobil: A6 COMPETITION

Z nobenemu ne boš zgrešil. Veliko o C8 smo pisali že v temi C7 BITDI, če imaš energijo malo "pofiltrirati" :) Spet en več, ki bo šel iz BMW na Audi?

Prikaži več možnosti
    • HiM je všeč

HiM
HiM

BMW fanatik

• Uporabnik

Načeloma sem šel iz ene 6 BMWjev že vmes na Seat. Zdej pa bi raje nekaj tišjega. Ampak z vsemi zagorelimi BMWji in problemi z verigami..bi raje vzel jermenarja. :-D

Urejal HiM, 12.04.2023, 17:48.

Objavljena slika
Član KOS
Prikaži več možnosti

fergazer
fergazer

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 043

Kolikor vem ima 3.0 TDI še vedno verigo in je več dela jo zamenjat kot na G30 kjer je že izboljšan dizajn. Saj veriga že pri F10/F30 3.0d ni bila nek problem, pač zamenjaš na 250-300k km in je mir.

Sem imel tudi sam 3.0 TDI in se mi je zdel tisti motor neprimerno bolj kompliciran od BMWjevega šestaka. Dve glavi namesto ene, dva izpušna kolektorja, pač več nekih cevi in plastik. Tudi sam tek motorja je malo bolj grob, ker je V6 manj uglašen od linijskega šestaka.

Sta pa oba super avta, pač stvar okusa kaj komu bolj paše.

Urejal fergazer, 12.04.2023, 18:09.

Prikaži več možnosti

damirkos1
damirkos1

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 23 652
  • Avtomobil: new age e39

Tudi 2.0 je zelo tih in udoben. Sem mislil da je c7 tih. Pa se ne more primerjat.

O 3.0 lahko samo za 344KM povem (ne vem tocne stevilke) in ie zelo uglajen. Zaradi dobre zatesnjenost nimas obcutka da nabira hitrost ampak jo. Mam posnetek do 220. Bom probal obajvit tukaj ce gre.

Jst se rad vozim v C8. Na blazinah in 21kah imas filing da furas reees velik avto. Niti slucajno ni tako agilen na volanu kot moj Sline c7. Tak gosposki.

Noro me motijo touch screeni in tipke gor za klimo in notranje krozenje.

Osnovni B&O je ena velika zalost. Moj Bose ga poje za malico. Ostalo so pa superlativi. Tudi pri 2.0 v primerjavi z mojim 2.0.

Upam da sem kaj pomagal. Fajn nabavi.

Aja 3.0 so v C7 imeli kup tezav. Ali so odpravljene pa ne vem. Razen Bitdi seveda
Prikaži več možnosti

damirkos1
damirkos1

BMW fanatik

• Uporabnik

Aja osnovni led je tocno to. Osnovni. Matrice nisem sprobal. Sem jo pa na 2022 skodi in je super.
Prikaži več možnosti

hammanM5
hammanM5

Novinec

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 783
  • Avtomobil: Bmw 530GT, A7 biTdi

Tudi 2.0 je zelo tih in udoben. Sem mislil da je c7 tih. Pa se ne more primerjat.
O 3.0 lahko samo za 344KM povem (ne vem tocne stevilke) in ie zelo uglajen. Zaradi dobre zatesnjenost nimas obcutka da nabira hitrost ampak jo. Mam posnetek do 220. Bom probal obajvit tukaj ce gre.
Jst se rad vozim v C8. Na blazinah in 21kah imas filing da furas reees velik avto. Niti slucajno ni tako agilen na volanu kot moj Sline c7. Tak gosposki.
Noro me motijo touch screeni in tipke gor za klimo in notranje krozenje.
Osnovni B&O je ena velika zalost. Moj Bose ga poje za malico. Ostalo so pa superlativi. Tudi pri 2.0 v primerjavi z mojim 2.0.
Upam da sem kaj pomagal. Fajn nabavi.
Aja 3.0 so v C7 imeli kup tezav. Ali so odpravljene pa ne vem. Razen Bitdi seveda

Ti si pol S6 (TDI) vozil ?

Ta črna kombinacija mi je top shit. Edino tiste rore zadaj bi definitivno preluknjal da se kadi ven :)

Pripete slike za predogled

• 1076115_HD.jpg
  • 12076138_HD.jpg
Prikaži več možnosti

damirkos1
damirkos1

BMW fanatik

• Uporabnik

Allroad
Prikaži več možnosti

stonesour
stonesour

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 230
  • Avtomobil: avto

Ti si pol S6 (TDI) vozil ?

Ta črna kombinacija mi je top shit. Edino tiste rore zadaj bi definitivno preluknjal da se kadi ven :)

matr je lep

Prikaži več možnosti
    • hammanM5 je všeč

damirkos1
damirkos1

BMW fanatik

• Uporabnik

Black on black… :(
Prikaži več možnosti

dd1307
dd1307

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 936

Kaj a audi nima svojga foruma?
Prikaži več možnosti
    • Jerry je všeč

stonesour
stonesour

BMW fanatik

• Uporabnik

mislm da ga ima samo kok je pa aktiven pa nevem

Prikaži več možnosti

damirkos1
damirkos1

BMW fanatik

• Uporabnik

Kaj a audi nima svojga foruma?

A ko se o Porschih pogovarjamo je ok. O dekovcih pa ne.
Prikaži več možnosti

HiM
HiM

BMW fanatik

• Uporabnik

Torej 40TDI je najbolj racionalna in zanesljiva izbira? Realno quattro bi imel, ampak ga niti najmanj ne rabim, isto je z 3.0. Ne rabim, ker se vozim max 180, bi se pa rad peljal čim tišje in čimbolj udobno. Nekje sem edino slišal, da jih je par 2.0, ki žrejo olje?

Glede na to da je ta beden soft hybrid, program sport izklopi jadranje menjalnika?

Kateri so imeli blazine? Jaz sem zasledil samo EDC, da je opcija?
Objavljena slika
Član KOS
Prikaži več možnosti

damirkos1
damirkos1

BMW fanatik

• Uporabnik

Men je zdej enkrat spil olje ampak je zdej kar mir. Drugace nikoli nic.

Quattro sem do sedaj pogresal dvakrat. Enkrat je slo z nizanjem tlaka enkrat pa ni slo :ok2
Prikaži več možnosti

stonesour
stonesour

BMW fanatik

• Uporabnik

Torej 40TDI je najbolj racionalna in zanesljiva izbira? Realno quattro bi imel, ampak ga niti najmanj ne rabim, isto je z 3.0. Ne rabim, ker se vozim max 180, bi se pa rad peljal čim tišje in čimbolj udobno. Nekje sem edino slišal, da jih je par 2.0, ki žrejo olje?

Glede na to da je ta beden soft hybrid, program sport izklopi jadranje menjalnika?

Kateri so imeli blazine? Jaz sem zasledil samo EDC, da je opcija?

glede tega m-hev hibrida še opaziš ne kdaj priklaplja. Meni osebno je 2.0 popolnoma dovolj. Za te gužve je še to včasih preveč. Imel boš udobno vožnjo. Tud potegne dobr sej ima 204 konjev. Olja meni skoraj nič ne žre oziroma res zelo malo. Tud prejšnji avto so ga. Mi je pa moj mehanik rekel. če bi imel več relacije bi mi sigurno tudi več popil, tko da ni panike. 

Prikaži več možnosti

HiM
HiM

BMW fanatik

• Uporabnik

Men je zdej enkrat spil olje ampak je zdej kar mir. Drugace nikoli nic.
Quattro sem do sedaj pogresal dvakrat. Enkrat je slo z nizanjem tlaka enkrat pa ni slo :ok2

Kako enkrat spil olje? :) Ne razumem?

glede tega m-hev hibrida še opaziš ne kdaj priklaplja. Meni osebno je 2.0 popolnoma dovolj. Za te gužve je še to včasih preveč. Imel boš udobno vožnjo. Tud potegne dobr sej ima 204 konjev. Olja meni skoraj nič ne žre oziroma res zelo malo. Tud prejšnji avto so ga. Mi je pa moj mehanik rekel. če bi imel več relacije bi mi sigurno tudi več popil, tko da ni panike.

Mene so za 1.4tsi strašili, da ga bo žrl. Pa ga dejansko ne spije 0. Res pa da sem ga sam ulaufal od 0km in da hladnega (olje do 80C) nikoli ne tiščim čez 2000 obratov. Ma to odklapljanje me bo pomojem motlo, ker me je tudi na novem 1.5tsi, ampak ok
Objavljena slika
Član KOS
Prikaži več možnosti

damirkos1
damirkos1

BMW fanatik

• Uporabnik

Jah enkrat je javil da naj ga dolijem. In potem sem dolil in spremljal. Na daljsi poti z visokimi hitrostmi mi je po 1500 km spet pokazal da je manj olja od max. Recimo 70%. Sem bil kar slabe volje. No na naslednji voznji je spet kazal max.

V glavnem res panika je bila samo enkrat na krvavcu ko je javil naj takoj dolijem
Prikaži več možnosti

HiM
HiM

BMW fanatik

• Uporabnik

Možno da je stal na klancu?

Kakšna pa je fizična razlika med 35 in 40tdi?
Objavljena slika
Član KOS
Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2023. Vse pravice pridržane.