Skoči na vsebino

P: 2011 F11 520d, z veliko opreme

- - - - -

• Prijavi se za objavo odgovora
73 odgovorov v temi
urosbe
urosbe

BMWslo.comoholik

• Uporabnik
  • Sporočil: 345
  • Avtomobil: BMW F11

BMW F11 520d, avtomatik, karavan, letnik 2011, 289.000km, notranjost v črnem usnju, zunanjost bela Alpinweiss barva, 17" original Bmw platišča.

Avto je odlično ohranjen, nekaramboliran, v prvi barvi (Alpinweiss), redno servisiran, garantiram za realne kilometre.

V lastni režiji pred 9 leti (2014) uvožen iz Nemčije s prevoženimi 172.000km od 1. lastnika. V Slo sem 1. lastnik in sem z njim v 9 letih prevozil 118.000km. Avto je redno servisiran, priložim originalno nemško servisno knjigo + vse slovenske servisne liste, potrdila tehničnih pregledov, dokumentacijo uvoza, ... skozi vsa leta vožnje na portalu poraba.com zabeleženi prevoženi kilometri in poraba. Od prvega dne v nadstrešku. Notranjost je prav tako vrhunsko ohranjena (tudi usnje na sedežih), v avtu se ni nikoli kadilo.

Avto ima zares veliko dodatne opreme (vrednost novega vozila ob nakupu 83.500€):
- avtomatski menjalnik
- profi navigacija z Bluetooth
- head-up display
- komfortni usnjeni ogrevani električno nastavljivi sprednji sedeži z memory funkcijo in ledveno oporo
- usnje Leder Dakota v črni barvi
- športni multifunkcijski volan
- električno zapiranje/odpiranje prtljažnika
- adaptive xenon luči s samodejnim čiščenjem
- dežni senzor
- PDC parkirni senzorji spredaj+zadaj
- tempomat
- avtomatska klimatska naprava
- regeneracija zavorne energije
- M paket odbijači in pragovi
- ...

Priložim tudi zimski komplet pnevmatik 225/55R17 Continental TS 830 P 101V XL na original Bmw 17" platiščih (zimska platišča so identična kot ta na sliki z letnimi gumami).

Generalno obnovljen motor in zamenjana turbina (priložim popis materiala, skupni strošek popravila 4.000€), zamenjani obe zadnji zračni blazini vzmetenja, Xenon žarnici, zamenjano olje v menjalniku po Tim Eckart metodi in komplet zavore (diski+ploščice) spredaj in zadaj, nov klinasti jermen, vodna črpalka, termostat in hladilna tekočina. Predlani vgrajen tudi nov akumulator Varta Start&Stop 95Ah AGM.
Odstranjen filter trdih delcev DPF, chip tuning 184->220PS in 380->440Nm (avto neverjetno bolj odziven in nižja poraba). Zelo nizka poraba na daljših relacijah: tempomat 130km/h: 5,5 l/100km oz. 7 l/100km pri mestni vožnji.

Ceno opravičuje dejstvo, da so bila narejena vsa ta večja popravila, v skupni vrednosti preko 5.000€ (priložim račune). Avto je v brezhibnem stanju, registriran do februarja 2024, samo tankaš in voziš.

Ogled v Vodicah pri Ljubljani. Prodajam zaradi nakupa večjega družinskega vozila, ki je v prihodu, zato menjave ne pridejo v poštev. Na voljo za prevzem po prvomajskih počitnicah.

Cena: 14.400€

1074101.jpg

2074114.jpg

3074129.jpg

4074134.jpg

5074192.jpg

6074197.jpg

7074202.jpg

8074212.jpg

289000

Prikaži več možnosti

Domen98
Domen98
  • Uporabnik
  • Sporočil: 426

Nisem kupec, me pa samo zanima, če smem vprašati zakaj je bila potrebna generalna obnova motorja pri teh km, in kaj pod to obnovo spada? Je odtrgalo ketno?

Ps: jaz m-paketa ne vidim, vsaj ne originalnega.

Prikaži več možnosti

yamasaki
yamasaki

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 7 365

Tole nikoli in nikdar ni bilo 83500€ polna cena leta 2011...
Kupio bmw umro od gladi.
Prikaži več možnosti
    • YUGONIGGA in Zelenc uporabnikom je všeč to sporočilo

blackberet
blackberet

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 12 453
  • Avtomobil: BMW

Nisem kupec, me pa samo zanima, če smem vprašati zakaj je bila potrebna generalna obnova motorja pri teh km, in kaj pod to obnovo spada? Je odtrgalo ketno?

Ps: jaz m-paketa ne vidim, vsaj ne originalnega.

Pri teh kilometrih/letih so vsi ti motorji za ven in generalno obnovo vse ostalo je tolaženje samega sebe in potencialnih kupcev.

Turbina je NOVA ali obnovljena ali rabljena?

Katerega leta in pri koliko kilometrih je bila narejena generalka?

Strošek popravila je z delom ali samo material?

Urejal blackberet, 17.04.2023, 19:56.

:bmw V8  :bmw

Prikaži več možnosti

tejkoc
tejkoc

BMW ljubitelj

• Uporabnik
  • Sporočil: 543
  • Avtomobil: F11 Msport

Tole nikoli in nikdar ni bilo 83500€ polna cena leta 2011...

Se strinjam. Moja bivša f11 525xd msport je bila bolj opremljena pa je bila leta 2012 cena nove 76.000e.
Prikaži več možnosti

M Kompakt
M Kompakt

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 10 586

Lep avto. Imam pa en komentar.

Ali mi lahko nekdo razloži, kako lahko čipan avto manj pije? Moj 535d je bil tudi čipan, pa je porabil več, kot pred posegom. 

Prikaži več možnosti

japanac
japanac
  • Uporabnik
  • Sporočil: 615
  • Avtomobil: BMW 320d (F31)

Lep avto. Imam pa en komentar.

Ali mi lahko nekdo razloži, kako lahko čipan avto manj pije? Moj 535d je bil tudi čipan, pa je porabil več, kot pred posegom.

Od leta cca 2005 smo dali čipat, mislim da 9 vozil in z izjemo prvega meseca, ko tiščiš pedal in se navajaš, so vsa vozila pri normalni vožnji (enaki kot pred posegi) porabila cca 0,5l/100 km manj.
Prikaži več možnosti

nixx
nixx

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 4 271

zakaj dpf off?
Prikaži več možnosti

urbanbevk1
urbanbevk1

BMWslo.comoholik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 888
  • Avtomobil: kos svabskega pleha.

zakaj dpf off?

Verjetno je začel zajebavati in se ga je dalo ven, namesto zamenjalo ;)

Prikaži več možnosti

Plavi
Plavi

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 7 330
  • Avtomobil: F10

Pri teh kilometrih/letih so vsi ti motorji za ven in generalno obnovo vse ostalo je tolaženje samega sebe in potencialnih kupcev.

Dej lepo te prosim.... zdaj a jih molzete na polno ali pa imajo avti mnogo višje km kot je napisano. 

Količina pameti na svetu je konstanta. Število ljudi na svetu pa se povečuje. A. E.
Prikaži več možnosti

urosbe
urosbe

BMWslo.comoholik

• Uporabnik
  • Sporočil: 345
  • Avtomobil: BMW F11

Huh, nisem redno na forumu in vidim, da se je kar nekaj komentarjev oz. vprašanj nabralo :)

@Domen98: Iskreno povedano ne vem zakaj se je to zgodilo, ampak na poti iz letnega dopusta je samo nekaj zaropotalo in avto se je ustavil. Če se še prav spomnim besede serviserja naj bi odtrgalo del, kjer je pritrjena odmična gred. Avto je imel takrat 231.000 km. Rečeno je tudi bilo, da če bi imel avto pod 200.000 km oz. bi bil mlajši od 5 let, bi šlo pod tovarniško garancijo skozi. Ampak kaj jaz vem, se ne spoznam pretirano na te stvari, strošek popravila z delom je bil 4.000€.

@Domen98: V letu 2016 me je ob sončnem zahodu nekdo spregledal na semaforju in oplazil levi del odbijača (se me je poskusil izogniti, pa mu ni povsem uspelo). Poškodba je bila sicer majhna, samo podrsan in malo počen odbijač (slika priložena v tem sporočilu). Zavarovalnica je krila kompleten nov odbijač, jaz pa sem z doplačilom potem vzel M odbijač in obenem zamenjal še sprednjega in pragove.

@yamasaki: Lahko da sem kaj pomešal pri mojem znanju nemščine, ampak takrat ko sem avto prevzel v Nemčiji se spomnim računa, ki mi ga je prodajalec pokazal.

@blackberet: Najprej so mi vgradili obnovljeno turbino, potem je pa začela nekaj žvižgati po kakšnem mesecu in so mi jo zamenjali z novo. Generalka je bila narejena maja 2018 (torej 5 let nazaj) pri takratnih 231.000 km (torej pred 60.000km).

@M Kompakt: Ne vem kako, ampak meni je poraba padla cca 0,5l/100, res pa je, da avtomobila nismo nikoli tiščali, ne pred, ne po čipiranju. Porabo vodim od prvega dne in jo je možno videti tukaj https://poraba.com/u...php?carid=28072 Se pa odkar z ženo delava oba od doma, ne dela več kaj dosti daljših relacij.

@nixx: Avtu se je poraba iznenada povečala na krepko čez 9l/100km (če pogledaš porabo jeseni 2021) in ženi je nekajkrat ugasnil ko je speljala iz križišča. 2x ali 3x so mi po priklopu na tester vklopili neko samodejno čiščenje sistema, ampak ker se zadeva ni in ni sčistila, je nato serviser predlagal, da glede na kilometre in starost vozila odstranimo DPF, saj je bil strošek novega cca 1.500€. Od takrat je avto neverjetno bolj odziven, pa tudi poraba nižje kot kadarkoli prej. Kar se onesnaževanja okolja tiče pa če sem prav razumel je z odstranitvijo avto izgubil in Euro razred, kar je še vedno povsem ok, pa tudi na tehničnem gre vse brez težav skozi glede plinov.

@Plavi: Moj avto je takšen primer, ki je bil lepo vožen od prvega dne, ko smo ga dobili. Do 231.000 km smo z njim odvozili brez kakršnegakoli popravila razen rednih servisov, potem pa iznenada, pri lepi mirni vožnji iz dopusta z avtovleko domov.

Skratka, pri tem avto je vse črno na belem, nobenih nejasnosti in če bo še kakšno vprašanje, le na plan z njim ;)

Pripete slike za predogled

• poskodba.jpg
Prikaži več možnosti
    • blackberet in Domen98 uporabnikom je všeč to sporočilo

tomze
tomze

BMW ljubitelj

• Uporabnik
  • Sporočil: 4 993
  • Avtomobil: bmw

Verjetn je vrhunski avto,sam ga pomoje cena tepe…

https://www.avto.net...rija 5 Touring:

Ce se ne motim je sel tega gledat kolega,ceni ni zadnja,mel ga je nek direktor in je za 6k racunov
Prikaži več možnosti

Davidf1
Davidf1

BMW Račna Team

• Uporabnik
  • Sporočil: 28 566
  • Avtomobil: Alfa 159 TBi Ti

Kaj ga cena tepe, a je full drag?
Prikaži več možnosti

urbanbevk1
urbanbevk1

BMWslo.comoholik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 888
  • Avtomobil: kos svabskega pleha.

Huh, nisem redno na forumu in vidim, da se je kar nekaj komentarjev oz. vprašanj nabralo :)

@Domen98: Iskreno povedano ne vem zakaj se je to zgodilo, ampak na poti iz letnega dopusta je samo nekaj zaropotalo in avto se je ustavil. Če se še prav spomnim besede serviserja naj bi odtrgalo del, kjer je pritrjena odmična gred. Avto je imel takrat 231.000 km. Rečeno je tudi bilo, da če bi imel avto pod 200.000 km oz. bi bil mlajši od 5 let, bi šlo pod tovarniško garancijo skozi. Ampak kaj jaz vem, se ne spoznam pretirano na te stvari, strošek popravila z delom je bil 4.000€.

@Domen98: V letu 2016 me je ob sončnem zahodu nekdo spregledal na semaforju in oplazil levi del odbijača (se me je poskusil izogniti, pa mu ni povsem uspelo). Poškodba je bila sicer majhna, samo podrsan in malo počen odbijač (slika priložena v tem sporočilu). Zavarovalnica je krila kompleten nov odbijač, jaz pa sem z doplačilom potem vzel M odbijač in obenem zamenjal še sprednjega in pragove.

@yamasaki: Lahko da sem kaj pomešal pri mojem znanju nemščine, ampak takrat ko sem avto prevzel v Nemčiji se spomnim računa, ki mi ga je prodajalec pokazal.

@blackberet: Najprej so mi vgradili obnovljeno turbino, potem je pa začela nekaj žvižgati po kakšnem mesecu in so mi jo zamenjali z novo. Generalka je bila narejena maja 2018 (torej 5 let nazaj) pri takratnih 231.000 km (torej pred 60.000km).

@M Kompakt: Ne vem kako, ampak meni je poraba padla cca 0,5l/100, res pa je, da avtomobila nismo nikoli tiščali, ne pred, ne po čipiranju. Porabo vodim od prvega dne in jo je možno videti tukaj https://poraba.com/u...php?carid=28072 Se pa odkar z ženo delava oba od doma, ne dela več kaj dosti daljših relacij.

@nixx: Avtu se je poraba iznenada povečala na krepko čez 9l/100km (če pogledaš porabo jeseni 2021) in ženi je nekajkrat ugasnil ko je speljala iz križišča. 2x ali 3x so mi po priklopu na tester vklopili neko samodejno čiščenje sistema, ampak ker se zadeva ni in ni sčistila, je nato serviser predlagal, da glede na kilometre in starost vozila odstranimo DPF, saj je bil strošek novega cca 1.500€. Od takrat je avto neverjetno bolj odziven, pa tudi poraba nižje kot kadarkoli prej. Kar se onesnaževanja okolja tiče pa če sem prav razumel je z odstranitvijo avto izgubil in Euro razred, kar je še vedno povsem ok, pa tudi na tehničnem gre vse brez težav skozi glede plinov.

@Plavi: Moj avto je takšen primer, ki je bil lepo vožen od prvega dne, ko smo ga dobili. Do 231.000 km smo z njim odvozili brez kakršnegakoli popravila razen rednih servisov, potem pa iznenada, pri lepi mirni vožnji iz dopusta z avtovleko domov.

Skratka, pri tem avto je vse črno na belem, nobenih nejasnosti in če bo še kakšno vprašanje, le na plan z njim ;)

Ti je tole glede onesnaževanja omenil tudi kakšne so kaj kazni v tujini (IT, AT...), če te dobijo da nimaš vgrajenega delujočega dpf-ja?

Prikaži več možnosti

tomze
tomze

BMW ljubitelj

• Uporabnik
  • Sporočil: 4 993
  • Avtomobil: bmw

Kaj ga cena tepe, a je full drag?

Odgovoru sm za tega belga katerga forumas prodaja,tistga dm dal pa sam za primerjavo
Prikaži več možnosti

Davidf1
Davidf1

BMW Račna Team

• Uporabnik
  • Sporočil: 28 566
  • Avtomobil: Alfa 159 TBi Ti

Kaksne?
Prikaži več možnosti

blackberet
blackberet

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 12 453
  • Avtomobil: BMW

Dej lepo te prosim.... zdaj a jih molzete na polno ali pa imajo avti mnogo višje km kot je napisano.

Jaz pa tebe lepo prosim da kakšnega z realnimi kilometri odpreš po 5-10 letih in takimi kilometražami.
Se boš samo čudil kako to še dela in rekel to je bullet proof motor.

Katere znanko novo turbine si dal,ker si promil lastnikov da vgradi NOVO vse ostalo je obnovljeno,sestavljeno,stare itd. Nimaš nobenega da bi vprašal kaj je vgradil NOVEGA in kakšne so izkušnje.

Urejal blackberet, 19.04.2023, 16:24.

:bmw V8  :bmw

Prikaži več možnosti

Domen98
Domen98
  • Uporabnik
  • Sporočil: 426

Mislm, če so vsi te 2.0 motorji za generalno obnovo že preventivno pri teh kilometrih, je to za mene skret od motorja, ker Passat B7-B8 2.0tdi nimajo takih problemov pri teh kilometrih... pa je čisto drug rang vozila.

Prikaži več možnosti
    • -DIN- je všeč

Bmwe46mb
Bmwe46mb
  • Uporabnik
  • Sporočil: 1 161
  • Avtomobil: E91 320d xd

Ti je tole glede onesnaževanja omenil tudi kakšne so kaj kazni v tujini (IT, AT...), če te dobijo da nimaš vgrajenega delujočega dpf-ja?

Nehaj no,ni to ciganska e39 da jo vsi vlečejo na izrednega..v Avstriji je več kot v Slo dpf/adblue off
Prikaži več možnosti

Plavi
Plavi

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 7 330
  • Avtomobil: F10

Jaz pa tebe lepo prosim da kakšnega z realnimi kilometri odpreš po 5-10 letih in takimi kilometražami.
Se boš samo čudil kako to še dela in rekel to je bullet proof motor.

Evo pripeljem svojega pa pogledava, me res zanima. 

Količina pameti na svetu je konstanta. Število ljudi na svetu pa se povečuje. A. E.
Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2018. Vse pravice pridržane.