Pozdravljeni
Že nakaj časa se mi pojavlja težava na mojem avtu E60 520i, 125kW, M54, letnik 2004. 420.000km
Torej avto deluje normalno na mestu in lepo prede. Ko se peljem in je avto v nižjih obratih in ga rahlo pohodim med 1500 - 2000rpm mi občasno (ne vedno) začne cukati. kot bi bil misfire. če spustim plin in ga počasneje pospešujem se nekako rešim tega cukanja. Če vztrajam se cukanje povečuje do te mere da začne cel avto tresti. Če ne popustim plina včasih celo pride do check engine lučke. Potem je edina rešitev da ustavim....ugasnem avto in ga prižgem nazaj in deluje naprej ok. Napaka se pojavlja čisto naključno. Včasih je težava že če prižgem klimo....zgodi se tudi ko sem na mestu in je prižgana klima in tako cukne malo in povibrira.
Zdaj pa tester...v vsem teh mesecih ko sem imel čas mi ni pokazal nič pametnega. Samo včasih misfire na cilinder 1 potem cilinder 5 potem cilinder 6....sem pa tja misfire po cilindrih. Zadnjič mi je celo napisalo multiple misfires. Včeraj sem menjal vse svečke (stare so bile tako ali tako dotrajane) in vgradil bosch FGR7DQP. Sicer avto opazno prede lepše ampak tega cukanja se nisem znebil. Zadnjič mi je pokazal tester tudi camshaft exhaust in tudi drugi camshaft. ampak občutek imam da je to posledica sam.
Mi pa nekaj časa tudi tester prikazuje tudi lambdo sondo in sicer kodo 2716 heating after catalysator (dvomim da je to težava če samo gretje ne deluje). Ma kdo kakšno idejo?
Težava je pa tudi da imam tak zanimiv tester, kjer ne morem oz mi ne pusti da delam live diagnostiko in tako ne morem pregledati avta med delovanjem. Zoprna reč vem.
PS.: avto je tudi na LPG ampak zadeva stestirana na oba sistema in je enaka stvar. Tako da bi lpg izključil.
Bi lahko bil vanos? mogoče? avto imam že več kot 10 let in nikoli nisem gledal vanos. Edino težava je da ne vem ali pri vanosu avto crkuje in cuka. oz ne vem če bi moji simptomi povezovali to z vanosom.
Hvala za vse nasvete.
Urejal urban-bmw, 26.05.2023, 07:50.