BMW serija 3 - G20
Ker nisem našel teme za novo serijo g20, bi ko tukaj in naj se seveda premakne v drug podforum če bo tako potrebno. No.. s3ja ni več in trenutno mi je v uč padla nova serija 3. Motor bi vzel 199 konjski, avtomat ipd.. ima kdo kak info, prednosti/ slabosti. Kater motor je notri, tezave? Ker do danes z novejsim VAG programom ni bilo tezav. Spet bi pa šel nazaj na bmw. Da probam.
|
Prikaži več možnosti
|
Od leta 2018 se mi zdi imajo 20d notri dvojne turbine..
Baje da kar crkujejo, je treba biti malo pozoren...
Zdaj ne vem ali imajo tudi 16d,18d tudi dvojno..
Kupio bmw umro od gladi.
|
Prikaži več možnosti
|
Od kdaj je potrebno na adaptivnih led luceh za avtomatsko preklapljanje kratka/dolga luc placati? Me je kar malo presenetlo tole. Koliko € sploh stane tole?
podpis
|
Prikaži več možnosti
|
Pri klasičnih LED in adaptivnih lučeh je bila vedno za doplačilo, samo pri laserskih je brez doplačila. Če je bila opcija dokupljena pri novem vozilu, potem je ni treba dodatno plačati/plačevati. Pa pri vseh modelih je ne gre dokupiti. Če ima vozilo na levi obvolanski ročici pod stikalom "BC" še stikalo za avtomatske luči, potem je možno doplačilo. Koliko pa stane, pa ne morem preveriti, ker imam to opcijo iz tovarne, pa mi je ne ponudi v Connected Drivu. |
Prikaži več možnosti
|
Jasno, ima stikalo tako kot ga imam v G31. Kliknem nanj in se mi izpise, da je mozno doplacilo funkcije. In seveda mi ni bilo nic jasno. Nisem vedel, da je potrebno posebej placati, da imas to funkcijo lahko v uporabi…
Urejal rok46, 22.09.2023, 04:33.
podpis
|
Prikaži več možnosti
|
Jaz sem plačal 120€, dve leti nazaj.
Je pa prodajalec oglaševal adaptive lights pa jih avto realno ni imel. @Panki_86 misliš da bi se dalo to skodirati če bi v esys vpisal to pod opremo? Sedaj namreč jaz to imam, (v esys prebere opremo avta) ko pa pogledam po win-u pa te opcije ni. Še vedno Bayerische Motoren Werke AG |
Prikaži več možnosti
|
Žal jo je treba doplačati, ker se šteje kot dodatna oprema. Je pa vsaj opcija da si jo lahko posebej dokupiš, pa ni treba nobenih kamer in kablov dodajati ![]() Adaptive lights pomeni da luči sledijo ovinku, ta opcija je pa high beam assist. Doda se lahko preko esys-a, samo ne bo delalo, ker se rabi FSC koda, ki jo pa dobiš samo na način da opcijo doplačaš. Urejal panki_86, 22.09.2023, 10:36. |
Prikaži več možnosti
|
assistenta za dolge luči sem doplačal naknadno, ker je bilo malenkost ceneje kot pri naročilu v novem avtu . Sam vklop traja ene 15 min približno kot bi delal updejt avtomobila .Vkopjio ti ga BMW na daljavo , ko plačaš. |
Prikaži več možnosti
|
180€
na nemsški strani https://www.bmw.de/d...dp/FLA_Offer_de je 220€z davkom Urejal boripi, 26.09.2023, 20:18. |
Prikaži več možnosti
|
Zanima me, ali je možno naknadno dodati opremo "Komfortni sistem dostopa" oz. zagon vozila brez ključa oz. s pomočjo telefona. Sedaj imama samo tisto osnovno odklpeanje in zaklepanje preko BMW app, ne morem pa avta prižgati brez ključa. |
Prikaži več možnosti
|
Komfortni sistem dostopa je keyless go.
Torej ključ moreš imeti pri sebi da se avto odklene in zaklene, oziroma daš roko za kljuko za odklep, za zaklep se pa dotakneš tistih treh črtic na kluki. Zagon na daljavo je pa Remote start. To uradno ne dela v Evropi, zaradi ekologije. Pri vozilih narejenih po 6.2020 baje gre aktivirati, samo je zadoljena cena. Odklep DME + remote start je preko 2000€, pa garancija se zgubi. Jaz sem to probal avtivirati v Makedoniji pri pooblaščencu (ki ni v EU), pa jim ne pusti. Morem še v USA povprašati, če gre aktivirati na evropskem vozilu ![]() |
Prikaži več možnosti
|
Hvala za ralago, ampak sem se malo slabo izrazil. Pod opremo "komfortni sistem dostopa" spada tudi BMW Digital Key, kot je spodaj opisano. "Poleg tega lahko na svojem pametnem telefonu nastavite BMW Digital Key, če je združljiv, ki opravlja funkcije avtomobilskega ključa. Ko so vrata odklenjena in voznik vstopi v vozilo, lahko motor zažene kot običajno s pritiskom gumba Start/Stop, če je pametni telefon odložen v predalu za pametni telefon. Za uporabo BMW lahko pooblastite do pet oseb z združljivimi iPhoni. Med drugim lahko omejite pogonsko moč in največjo hitrost, npr. za voznike začetnike."
Zanima me ali je možno naknadno omogočiti BMW Digital Key, torej da lahko telefon uporabljam namesto ključa? |
Prikaži več možnosti
|
To pa je Smart Access opcija ![]() Odvisno za kateri model vozila se gre. Po letnikih se da izvedeti ali je Smart Access 1.0, 1.5 ali 2.0. Smart access 1.0 ne dela več, in ga ne gre več aktivirati. Dela pa normalno Digital key kartica. |
Prikaži več možnosti
|
No točno to sem iskal. hvala za info |
Prikaži več možnosti
|
Če imaš Comfort Access, torej keyless go, je ta opcija že vključena v paket, pa mislim da je prvo leto zastojn, potem se pa plačuje letna naročnina. Normalno bi ti moralo že v aplikaciji ponuditi opcijo digital key. |
Prikaži več možnosti
|
No ravno to me zanima, ali je možno omogočiti Digital key, če moj avto nima Comfort Access? |
Prikaži več možnosti
|
Ne. Lahko dodaš fizično voznikovo kljuko in postajo za brezžično polnenje z UWB, samo ne boš dobil digitalnega ključa s strani BMWja (ker ni uradnega retrofita).
|
Prikaži več možnosti
|
Ah škoda, pri teh novi BMWjeih je vedno težje kaj naknadno dodati |
Prikaži več možnosti
|