Skoči na vsebino

BMWslo vozni park - vozila brez lastne teme, ne nujno BMW

- - - - -

• Prijavi se za objavo odgovora
176 odgovorov v temi
Compact-3
Compact-3

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 7 314
  • Avtomobil: Mk4 anti Greta

3.0d, dokaj redeka Maritim izvedenka.
Lep ali ne, avto se super pelje - sploh po zavojih glede na velikost avta je presenetljivo dinamicen (EDC podvozje). Avtocesta pa sanjsko, pri 160 - 180 km/h porabi ca. 7l, tank pa 90 litrov :)

No, avto je le 7er in seveda se pelje top.

Meni je ta serija pac grda, ampak tvoj pa vseeno zelo lep voz. Pac, zanimivo kako avto, ki je v osnovi grd lahko s pravo opremo ter seveda tudi super stanju izgleda fenomenalno.

Drugace sploh nisem za te velike krace, edina, ki bi pa si jo lastil je serija E38. V bistvu vedno bolj opazam da mi je cela kolekcija iz leta 2000 pri BMWju prav po mojem okusu....z izjemo rje  :-D  E46, E39 in  E38...da bi lahko, bi si vse 3 parkiral v garazo  :ok2

Prikaži več možnosti
    • Eagle46 je všeč

Rage
Rage

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 844
  • Avtomobil: E36 328 ///MT, E46 318ci

attachicon.gifIMG_20200229_162201.jpg
attachicon.gifIMG_20200819_143923.jpg
Bivša Celica, let.2002, 140km
Od vseh, najmanj problematičen avto, ki sem si ga lastil do sedaj. Edino kar sem pogrešal je bil zadnji pogon.
Če bi imel 3. garažo ali vsaj nadstrešek, bi jo obdržal.

https://www.avto.net...asp?id=18904338

Če je bo šel kdo gledat, naj vpraša za dokazilo o menjavi motorja.
Ko sem jo jaz kupil, je takrat lastnica omenila, da je bil narejen vpoklic, ki je rešil pitje olja prvih gen7 (in pri meni res ni pila olja), ni pa rekla da je bil menjan komplet motor, kot piše sedaj.
Je pa res šla od mene brez rje, ker sem dal zrihtat oba praga po nakupu.
Pa avto je šel od mene s "shot-shiftom", sem pa dal zraven orig. dele, tako da lahko da so ga dali kasneje ven

Pripete slike za predogled

• SAVE_20200304_180637.jpg
  • SAVE_20200304_180630.jpg
  • SAVE_20200304_180622.jpg

Urejal Rage, 23.10.2023, 09:29.

For this is where I belong For I am damnation  (Bleed from within)

Prikaži več možnosti

BMW4everafter
BMW4everafter

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 14 823
  • Avtomobil: B58 MPPSK

The stroj.

Pripete slike za predogled

• IMG_8396.jpeg

1964 Ford mustang 289 V8, F36 440i MPPSK 

Prikaži več možnosti
    • Nixxon, veloce, DJ Falco in 5 ostalim je všeč

iKst
iKst

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 9 668

Na žalost ni moj ampak rental, ampak bom vseeno dal kakšno sliko krave, v kateri se bom vozil še malo več kot 2 tedna.

Za primerjavo. Zadeva je 40 cm daljša in 10cm višja od BMW X7.

3500ccm Ecoboost z 10 stopenjsko avtomatiko. Sem mislil, da bom pogrešal V8, pa je, roko na srce, tole bistveno boljša motorizacija kot NA V8. Poraba pa trenutno pičlih 22,7 mpg (dobrih 10,4 litrov / 100km), zvok prijeten, navora za izvoz.

xfyEK1G.png

V Bostonu je bilo treba poiskati garažno hišo za oversized vozila, pa še potem je šlo precej na knap.

cnu0QX6.png

wLJVSAz.jpg

Prikaži več možnosti
    • veloce, naliM, soulfly in 8 ostalim je všeč

Jerry
Jerry
  • Uporabnik
  • Sporočil: 83 753
  • Avtomobil: WeedWacker 3000

Luštkan. Me like it.

Kladivce kladivce na steni povej,

kateri najboljši mehanik v deželi je tej!

Prikaži več možnosti

veloce
veloce

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 49 153
  • Avtomobil: Alfa 159 TI

Bemti, kak kufer mora to met.

ARHITEKT
Prikaži več možnosti

Compact-3
Compact-3

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 7 314
  • Avtomobil: Mk4 anti Greta

Enga Smarta fuknes not, za po mestu  :laugh

Prikaži več možnosti

iKst
iKst

BMW fanatik

• Uporabnik

Prvi avto, ki sem ga vozil, da ima res uporaben prtljažnik tudi, ko je postavljena 3. vrsta sedežev.

Danes sem ga prvič tankal. Točno 100 litrov za 575 milj (925 kilometrov). Torej, manj kot 11 litrov, s tem, da je bilo vmes nekaj jajcanja po centru Bostona in gas do konca ob vsakem vključevanju na avtocesto :)

Y6qo9I8.jpg

wLJVSAz.jpg

Prikaži več možnosti
    • tovi je všeč

Jerry
Jerry
  • Uporabnik
  • Sporočil: 83 753
  • Avtomobil: WeedWacker 3000

Šparovček  :laugh Še kako fotko notranjosti in prtljažnika stisni, pa na motorni prostor ne pozabi  :ok2

Kladivce kladivce na steni povej,

kateri najboljši mehanik v deželi je tej!

Prikaži več možnosti

primitivnež
primitivnež

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 3 151
  • Avtomobil: E60 520i

Na žalost ni moj ampak rental, ampak bom vseeno dal kakšno sliko krave, v kateri se bom vozil še malo več kot 2 tedna.

Za primerjavo. Zadeva je 40 cm daljša in 10cm višja od BMW X7.

3500ccm Ecoboost z 10 stopenjsko avtomatiko. Sem mislil, da bom pogrešal V8, pa je, roko na srce, tole bistveno boljša motorizacija kot NA V8. Poraba pa trenutno pičlih 22,7 mpg (dobrih 10,4 litrov / 100km), zvok prijeten, navora za izvoz.

xfyEK1G.png

V Bostonu je bilo treba poiskati garažno hišo za oversized vozila, pa še potem je šlo precej na knap.

cnu0QX6.png

Dober voz, kakšn masovn wagn je to. Prvo sm mislu da je Ford Exploder, pa vidm da je Expedition.

Ford_e9360d_304859.jpg

Prikaži več možnosti
    • Svetnik je všeč

M4-CS
M4-CS
  • Uporabnik
  • Sporočil: 1 671
  • Avtomobil: Vsakega nekaj

Dober voz, kakšn masovn wagn je to. Prvo sm mislu da je Ford Exploder, pa vidm da je Expedition.

attachicon.gifFord_e9360d_304859.jpg

Točno takega smo imeli mi za roadtrip po zahodu ZDA, tri vrste sedežev plus ogromni kufer, premakne se pa ne nikamor.

Prikaži več možnosti

primitivnež
primitivnež

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 3 151
  • Avtomobil: E60 520i

Verjamem da je mal problem premaknt tole luno, ampak za vidt je pa res dobr. Pomoje Yarisko v kufer daš temule Expeditionu.

Prikaži več možnosti

naliM
naliM

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 796
  • Avtomobil: 2x OOOO | \X/ | ⚡| *

Točno takega smo imeli mi za roadtrip po zahodu ZDA, tri vrste sedežev plus ogromni kufer, premakne se pa ne nikamor.

Še 'naš' iz roadtripa 2019. Meni je šel blazno na jetra 10stopenjski menjalnik, pri dinamični vožnji je non stop skakal gor-dol za 3 prestave. 

IMG_20190827_214720.jpg

Prikaži več možnosti
    • Svetnik je všeč

iKst
iKst

BMW fanatik

• Uporabnik

M4-CS, jaz sicer nimam visokih standardov, vozim same počasne kante, ampak tale naš ima manj kot 6 sekund do 100. 380 konjev, 640nm navora. Gre čisto solidno za tako kravo.

wLJVSAz.jpg

Prikaži več možnosti

M4-CS
M4-CS
  • Uporabnik
  • Sporočil: 1 671
  • Avtomobil: Vsakega nekaj

M4-CS, jaz sicer nimam visokih standardov, vozim same počasne kante, ampak tale naš ima manj kot 6 sekund do 100. 380 konjev, 640nm navora. Gre čisto solidno za tako kravo.

Sploh ne vem kaj je bil not za eden motor, samo ni bilo neke velike razlike med malo in polno gasa, bil je popolnoma nov z par miljami leta 2019, je pa za USA dovolj in je dober voz. :ok2

Prikaži več možnosti

_BuLLet_
_BuLLet_

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 6 985
  • Avtomobil: E39 M5, E24, E28, E30

Sem mel zelo podobno iskusnjo ampak v F150..
Bil sem pravzaprav zelo presenecen kak dobro se je zadeva premaknila tocno s tem motorjem..

Mi smo sli iz Chicaga na Florido.. Zadaj nabasan motor + prtljago in jetsky na prikolici in 5 ljudi v avtu.. pa se je se vseeno dobro premaknil s tem twin turbo V6 motorjem..
Poraba se je vrtela okoli 10L, kar je za moje pojme smesno.
Ko smo bli na Floridi sem se pa prazen vozil okoli in lahko recem, da je F150 s tem V6 motorjem hiter! Pa ne hiter za pickupa ampak dejansko hiter..
Fun fact: ta "krava" je prazna mela krepko pod dve toni!
Oziroma ce vam naslikam tole sliko..
E93 335i cabrio (307hp) 1810kg
F150 3.5 V6 (380hp) 1850kg!!!!

Res da je oprema bla cisto basic.. ampak je to pomenilo, da nima usnja in raznih pomagal, pa halogenke.. Vse ostalo kar pa clovek rabi za udobno voznjo je pa avto ravno tako mel.. plus wifi za namecek.
V glavnem, ce bi nase cene bencina bile malo boj normalne tudi v slo to ne bi bilo problem tankat za daily use :)

IMG_20220209_183002.jpg IMG_20220209_103226.jpg IMG_20220119_141510.jpg
Prikaži več možnosti

nightmare
nightmare

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 3 774
  • Avtomobil: F31 320d, 1290 SDGT

Pa še moja zimska igrača katera mi vsak dan zleze bolj pod kožo in zna biti, da ne bo ostala le čez zimo.
2006 Subaru Outback 3.0R z 245km.
Kljub skoraj 400km se avto pelje presenetljivo dobro. Tako na asvaltu kot makedamu. 6 valjni boxer, da od sebe presenetljivo veliko. Tudi sama lega je kljub visokemu vzmetenju in visokim zimskim gumam vrhunska.
V zadnjih 2h mesecih temeljito očiščena svetla notranjost skupaj z usnjenimi sedeži, zamenjani prednji amortizerji, gumice stabilizatorja, opravljen servis, menjano tesnilo pod izmenjevalcem olje/voda, menjanih nekaj cevi za vodo, zamenjane zadnje obrobe in na novo zaščiteni koloteki, pragovi in njihova notranjost.
Sicer od samega začetka nisem bil preveč naklonjen 5st. avtomatu ampak se je izkazal odličen za namen katerega avto uporabljam. Vožnja po makedamu in raznih "kolovozih" je z njim bistveno enostavnejša. Seveda ne dohaja kakšnega nagajanja v serpentine ampak za hitro vožnjo po cesti je še vedno dovolj.
Poraba... Cca 14l/100km služba in nazaj, raziskovanje okolice. Je pa prišla relacija tudi že na 8-9l po regionalki. Vinjete se nima. :)

Avto ima v celoti električne, usnjene, ogrevane sedeze, stekleno panoramo, ekran na dotik nima pa recimo in niti ni bilo možno dokupit park senzorjev.

IMG_20231119_120423_edit_456191286261637.jpg

Lp, Samo
Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2023. Vse pravice pridržane.